Mi az a tambour ajtó és mi ez?

Ajtók - a belső tér egyik legnépszerűbb tulajdonsága, amelyet szinte mindenhol használnak. Mind a dekoratív, mind a védelmi funkciót elláthatják, védve a nem kívánt behatolástól. A modern piac sokféle módosítást tartalmaz az ilyen szerkezetekben, amelyek mind az árban, mind a megjelenésben különböznek.

Jellemzők

A Tambour ajtók olyan klasszikus ajtók, amelyek egy lakóépület vagy több lakás egy részének további védelmére szolgálnak. Ezek több helyen vannak telepítve:

 • Az apartmanház helyénahol több apartman egy lánctípust alkot. Technikailag egy kis nappali szoba, amely az ajtók többi részéből van elkerítve.
 • Az utcán. A Tambour ajtók kiváló lehetőséget kínálnak, mint egy bejárati ajtók közvetlenül egy lakóházban. Napjainkban szinte minden egyes lépcsőházra vannak felszerelve, hogy bonyolítsák a terem belépését és növeljék az épület hőszigetelését.

A bejárati ajtók nagy szilárdsággal és betöréssel rendelkeznek.

Egy ilyen konstrukció több alapelemből áll:

 • Box. Vastag fémből készülnek, így a szerkezet jelentős terhelésnek is ellenáll.
 • Fém sarkok. Ezeket az elemeket a szerkezet további erősítésére használják.
 • Hurok. A gyártók többféle ilyen elemet kínálnak. Külső és belső lehetnek.
 • Ajtólap. A fő elem, amely a legtöbb esetben vastag fémlemezből készül. A szerkezet belsejében lehet szigetelés, amely továbbá hangszigetelőként működik.
 • Kiegészítők. Csak jó minőségű termékeket használ, amelyek magas szintű biztonságot nyújtanak otthon.

gyártás

Az ilyen típusú ajtók nagyon népszerűek, így sok kézműves saját kezűleg épít ilyen rendszereket. Az ilyen ajtószerkezetek gyártási algoritmusa több egymást követő szakaszból áll:

 • Mérések. A kiváló minőségű bejárati ajtók eléréséhez először meg kell ismernie a nyílás méretét. A kapott adatok alapján kiszámítják az ajtólap és a doboz paramétereit, majd rajzot készítenek, minden méretben.
 • Gyártási keret. Formázzon meg egy bizonyos méretű acél sarkokból. Fontos, hogy tartósak és kiváló minőségűek legyenek. Ebben az esetben az ajtólap keretét az ajtókeret méreteihez igazítjuk. Az utolsó elem acél sarkokból is készül. Minden egyes szakaszban az üres elemek minden méretét folyamatosan figyelemmel kísérik, hogy elkerüljék az ellentmondásokat.
 • Burkolat. Ha a keret kész, acéllemezeket rögzítenek az ajtólapra. Ezek külső védőelemek. Ha szükséges, az ajtó belsejében fűtőtest is elhelyezhető, amely speciális ragasztóval van rögzítve. A külső lapok a sarkokhoz vannak hegesztve, hogy erős kötést hozzanak létre. Ha a méretek nem egyeznek meg, akkor a kialakítás össze van hangolva a darálóval.
 • A hurok rögzítése. Amikor a szalag és a keret készen áll, a tartóhurkok hozzá vannak hegesztve. Ugyanakkor gondos méréseket is végzünk, hogy mindkét rendszer megfeleljen. A legegyszerűbb megoldás, ha a zsanérokat kívülről helyezzük. A belső rendszerek megszerzése sokkal nehezebb bizonyos készségek és felszerelések nélkül.
 • Felszerelés szerelése. Ez a folyamat végleges, mivel az oldalsáv zárolását jelenti.Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha több hasonló mechanizmust használnak, akkor néhányat a szerelési szakaszban szerelnek fel. Ez a bonyolultabb rendszerekre vonatkozik, amelyek csökkentik a hackelés kockázatát.

típusok

A Tambour ajtók a klasszikus ajtók széles választéka.

Kiemelkedő sajátossága a telepítési hely és a magas felületi szilárdság.

Ezért különböző jellemzők szerint osztályozhatók.

A szárny tervezési jellemzőitől függően itt csak kétféle terméket választhat:

 • Rács. Az ilyen típusú ruhák kis lyukakkal rendelkeznek, amelyek a helyiség szellőzésére szolgálnak. Gyakran csak meleg területeken találhatók, ahol nincs szükség a helyiség védelmére a hidegtől télen.
 • Süket. Az ilyen ajtó ajtaja szilárd és teljesen zárt. A betörés elleni védelem mellett lehetővé teszik, hogy a házon belül megtakarítsa a hőt, és csökkenti a fűtés energiafogyasztását.

Az osztálytól függetlenül, az ilyen típusú ajtókat gyakran kiegészítik egy videó-intercom és egy elektromechanikus zárral.

A láncszerkezetek gyártása során külső béléssel díszítették őket. Ma ilyen célokra különböző anyagokat használunk: az MDF-től a természetes bőrig. A gazdaságossági osztályú termékeket farostlemez lapokkal vágják, amelyek jelentősen csökkenthetik költségeiket.

anyagok

A tambour ajtó fő jellemzője a tartósság és az erő. Ezért a platformon a klasszikus és rácsos szerkezetek gyártásában csak kiváló minőségű anyagokat használnak:

 • Metal. Gyakran ez az anyag elengedhetetlen a láncajtók gyártásában. A fémszerkezetek tökéletesen ellenállnak a mechanikai sérüléseknek és a jelentős hőmérsékletkülönbségeknek. A gyártók a hidegen hengerelt acéllemezeket használják. Egy réteg vastagsága legalább 2 mm, ami nagy biztonságot biztosít.
 • Fa. A bejáratba való beépítéshez fa ajtókat lehet használni. Az ilyen rendszerek azonban csak beltéri használatra alkalmasak. Ha az utcára vannak szerelve, akkor a nedvesség hatására gyorsan összeomlanak. Ugyanakkor a fa erőssége sokkal alacsonyabb, mint a fémé. Ennek a tulajdonságnak a növelése érdekében a gyártók öntöttvas lapokat készítenek a kereten, valamint az alumínium betéteket.

Elméletileg az előszobába műanyag szerkezetek is telepíthetők. De ritkán fordulnak elő, mert nem illik a helyiségek dekoratív tervezéséhez. Sok fémmodell nem mindig süket. Némelyikük üveggel is kiegészíthető, amely díszítésként működik. Az ilyen betétek alakja és mérete csak az ajtók tervezőjétől és gyártójától függ. A drágább modelleket különböző anyagok és módszerek segítségével is díszítik:

 • Porpermetezés. Speciális festékeket használ, amelyek megvédik a fémeket a gyors korróziótól, valamint egyedi felületet biztosítanak.
 • Nitrozománcfestékek.
 • Laminált és MDF panelek. Technikailag ragaszkodnak az ajtólap felületéhez. Ez lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen anyag szerkezetét szimulálja. Gyakran előfordul, hogy a gyártók fás szerkezetű termékeket gyártanak, amelyek tökéletesen kombinálva vannak a különböző típusú belső terekkel.
 • Vinil műbőr. Ez a kialakítás csak az épületeken belüli ajtókon található. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak díszítse őket, hanem egy adott blokk vagy szakasz lakosainak státuszát is hangsúlyozza.

tervezés

A lánc típusú ajtólemezeket folyamatosan fejlesztik, ami számos módosítás megjelenéséhez vezet. A tervezési jellemzőktől függően számos ilyen termék létezik:

 1. Egységes ajtók. A gyártók ritkán hoznak ilyen módosításokat, mivel csak olyan keskeny előcsarnokokhoz használhatók, amelyek szárnyszélessége nem haladja meg a 90 cm-t.
 2. Dupla modell - a klasszikus tambour tökéletes megoldása.Az ilyen típusú ajtók különböző méretű ajtókkal felszerelhetők. Napjainkban egyre gyakrabban használják fel az építményeket, amelyekben az egyik vászonnak szabványos mérete és a második szélessége van.
 3. Ajtók szárnyakkal. Ez az elem a nyitólap tetején helyezkedik el. Nagyon gyakran partícióként használják. Ebben az esetben a transzom lehet jelen egyszeri és kettős módosításokban is.

méretek

Az ajtólap méretei egyike azoknak a komponenseknek, amelyekre a vásárláskor figyelmet fordítanak.

Ma a tambour ajtók különböző variációkban vannak, de gyakran az ajtólap szabványos méretei vannak:

 • A vászon magassága viszonylag kis, 2035-2385 mm-es tartományban változik. Ezeket az értékeket szabványosították és speciális építési szabályokban írják le.
 • Szélesség. A klasszikus egyajtós kivitelek 900 mm-es redőnyökkel vannak felszerelve. A kétszárnyú vászonok szélessége 2000 mm-ig terjedhet. A növekményes lépés az adott gyártótól függ. Ez lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy tervet a nyílás konkrét méreteihez.
 • Az ilyen ajtók vastagsága viszonylag kis mértékben változik. Ez a paraméter a szabványos konstrukciókban csak 7 cm-t ér el, vastagabb acéllemezek esetén ez az érték 8-10 cm-re emelkedhet.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ilyen termékek gyártási technológiája lehetővé teszi, hogy méretüket nagyon széles tartományban változtassa meg. De ha egyéni méretű ajtóra van szüksége, akkor csak rendelésre kerül.

Hogyan válasszuk ki?

A leszállásra szolgáló tambour ajtó megszerzése kulcsfontosságú feladat, amely minőségi termékek kiválasztását foglalja magában. Az ilyen műveletek végrehajtása során több paramétert kell figyelni:

 • A nyitás és az ajtó kialakításának méretei. Fontos, hogy a termék illeszkedjen az ajtónyílásba. Ha ez a megfelelés nem figyelhető meg, akkor a nyílást nagyítani vagy bővíteni kell.
 • Műszaki adatok. Ezek közé tartozik az ajtólap erőssége, az acéllemez vastagsága és a hardver paraméterei. Figyeljen a zárak minőségére, mivel ezek az egyik legfontosabb biztonsági tényező. Ha fontos a védelem minősége, akkor vegye fel a rudakkal ellátott termékeket. Az ilyen formatervezési minták alkalmasak egy lakóépületre, vagy közvetlenül egy lakáshoz.
 • Jellemzők hurkok. A mechanizmus ezen része is befolyásolja a törés ellenállását. A legjobb megoldás a rejtett hurkok, de egy kicsit többet fognak fizetni.
 • Design. Itt nincsenek egyetemes ajánlások, mivel a modern piac számos ajtópanel változatot mutat be (homlokzat, ablak vagy felső és oldalsó panelek).
 • Gyártó. A termékek minőségét csak az ügyfél visszajelzései alapján értékelheti. Ezért tanulmányozza őket, mielőtt megvásárolná ezeket a termékeket. Egyes esetekben a lánc típusú pulóver a második, mivel védő. A szakértők azt ajánlják, hogy csak a jól ismert gyártók számára előnyben részesítsék a beltéri ajtókat, amelyek hosszú ideig dolgoznak a piacon.

Hogyan kell tenni?

A Tambour ajtókat gyakran használják lakóházakban, ahol sokan élnek.

A hasonló megoldások létrehozásához több egymást követő műveletet kell végrehajtani:

 • Először is, ehhez a művelethez engedélyt kell kérnie a ház minden lakójától. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az előcsarnok közös az épület minden emberének.
 • A tambour ajtók nem akadályozhatják meg az emberek gyors evakuálását tűz alatt. Ezért meg kell felelniük minden szabályozási dokumentumnak és a projektnek. Ha meg kell változtatnia az ajtó alakját vagy telepítenie kell a partíciókat, akkor ezeket az intézkedéseket a ház építési dokumentációjában kell szerepeltetni.
 • Az ajtólap felszerelését az érintett kormányzati szervekkel és az irányító társaságokkal is össze kell hangolni.

A lánc ajtó beszerelési algoritmusa a következő egymást követő műveletekből áll:

 • A nyitás előkészítése. Ez a szakasz magában foglal egy keret kialakítását az ajtókeret alatt. Gyakran sok projektben a nyitás már ott van, csak az ajtó méretéhez kell illeszkednie.
 • Az ajtókeret rögzítése. Ehhez a szerkezet fel van szerelve a nyílásba, és minden síkba igazodik. Ez a művelet meglehetősen egyszerű, és kézzel is elvégezhető. A keretet fa állványok rögzítik, amelyek lehetővé teszik, hogy szükség esetén megváltoztassa a helyzetét.
 • Az ajtó rögzítése. Amikor a doboz kiegyenlítésre kerül, a falra van rögzítve. Ehhez fúrjon lyukakat a horgony alatt, amelyeket a fém lyukakon keresztül az alapba vezetnek. A rögzítés a hurkok helyéről indul, folyamatosan figyelve a vászon helyét. Az eljárás a lejtők befejezésével és a szerelvények felszerelésével végződik.

A Tambour ajtók egyedülálló lehetőséget kínálnak arra, hogy otthonát kellemes helyszínre változtassák, és csak egy bizonyos kategóriába férhessenek hozzá.

Az ajtó beállításával kapcsolatos információkért lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba