Acélajtók: lásd és jellemzők

Acélajtók: lásd és jellemzők

Hosszú ideig a különös aggodalomra okot adó emberek a bejárat vagy a belső ajtó megválasztásával foglalkoztak, mivel nagy funkciók listáját végzi (dekoratív, őrző és mások). Az egyik legrégebbi anyag a fém, így a leggyakoribb belső és bejárati ajtók az acéltermékek. A megfelelő lehetőség kiválasztásához figyelembe kell venni az összes felet, és az árat és a minőséget kell összekapcsolni.

Különleges jellemzők

Bármilyen termékhez hasonlóan, az acélajtóknak számos, pozitív és ellentétes tulajdonsága van, amelyeket tudnia kell, amikor vásárol.

 • Először is, ilyen termékek a megnövekedett tartósság és a megbízhatóság. A legtöbb gyártó 3-5 mm vastagságú acélréteget készít, így nehéz vagy szinte lehetetlen megszakítani, kanyarodni vagy összenyomni a kulcslyukat. Tulajdonságai miatt az ajtó nagyon hosszú ideig szolgál.
 • Másodszor, acél ajtók nincsenek rothadás, korrózió, nem szívják fel a nedvességet, és nem tolerálják a hőmérsékleti ingadozásokat. Ebben a tekintetben teljesen mindenhol telepíthetők, mind az irodában, mind a ház bejárati ajtajaként.
 • Az ilyen belső ajtók modelljei könnyen javítható vagy helyreállítható. A zsanérok és az integrált zár kialakítása nagyon egyszerű, így könnyen cserélhető.
 • Modern acél ajtók a modellek széles választéka találhatóezért nagyon egyszerű megtalálni mind a klasszikus, mind a szokatlan dekoratív betétekkel. Ebben a tekintetben az ajtó nem csak egy partíció, amely lehetővé teszi az emberek számára, hanem egy dekoratív elemet, így minden alkalommal, amikor azt használják, örömmel fogják élvezni szépségét és megbízhatóságát.

Azt is meg kell jegyezni, hogy az acélajtók számos tervezési jellemzővel rendelkeznek. Ha a biztonsági bejárati ajtót választották ki, akkor kifelé kell nyílnia, nem befelé, mert különben nagyon könnyen behatolhat egy behatolót vagy egy törmeléket. Különös figyelmet kell fordítani az ajtózárakra. A mesterek azt tanácsolják, hogy legalább kettőnek kell lennie, és hogy más kulcsnyitási mechanizmusuk van. Nagyon fontos, hogy a bejárati lap speciális blokkolókkal és betörésgátló csapokkal rendelkezzen, amelyek megakadályozzák, hogy eltávolítsák a csuklópántokból.

Az Elite fémajtó lapjai szintén jellegzetes tulajdonságokkal rendelkeznek. Kötelező összetevőik „bordák”, amelyek nagyobb erőt és merevséget adnak a terméknek. Hála nekik, a megnövekedett megbízhatóság és teljesítmény. A szabványos és általánosan elfogadott szabályok szerint az acélból készült ajtónak alapelemekkel kell rendelkeznie, mint például csapágy, zárórendszer, további funkciók és felszerelések, valamint a díszítés elemei.

Ezért nincsenek tökéletes dolgok az acélajtónak számos hátránya van:

 • Az olcsó és vékony fémajtók elégtelen vagy teljesen rossz hangszigeteléssel rendelkeznek, valamint rosszul korlátozzák a hideg levegőáramlást. Ebben a tekintetben érdemes vastagabb vászont választani speciális betétekkel vagy borítékokkal.
 • A szilárd szerkezeteknek általában nagy súlyuk van, ezért azokat a lehető legpontosabban és pontosan kell rögzíteni, hogy saját súlyukban az ajtólapnak legyen a szintje és működése anélkül, hogy a küszöböt vagy a falat ütné.
 • A fém, mint anyag, nagyon érzékeny a horpadásra és a karcolásokra, ezért óvatosnak kell lennie vele.Felszíni deformáció esetén szükség van a szakemberek segítségével vagy egy független festmény elvégzésére.
 • Mivel ezek az ajtók magas betörésűek, akkor a kulcsok elvesztése esetén a zárat vagy az ajtót teljesen ki kell cserélni, mert a nyomok vagy a golyók maradhatnak kényszerített betörésből.

típusok

Ma a fémajtók piacán nagy fajok sokfélesége van. Mindezek a közösségek bizonyos kategóriákra oszlanak, aminek köszönhetően könnyű kiválasztani a megfelelő terméket. Az első fajkategória osztályozza azokat az ajtók funkcionális céljának megfelelően.

 • Bejárati ajtók. A nevéből nyilvánvaló, hogy az ilyen bejárati levél a bejárat az utcai térből a szobába.
 • Apartment. A lakás bejáratánál van felszerelve, amely hozzáférési vagy fürdő előtti helyet foglal el.
 • iroda. Ezek a bejárati vászonok, amelyek az irodaházak bejárataként szolgálnak az üzleti központokban, kis magánvállalatokban és hasonlókban.
 • Műszaki vagy elsődleges. Ezeket az épületépítés kezdeti szakaszában, valamint olyan magasan szakosodott helyiségekben telepítik, amelyek további védelmet igényelnek a biztonság érdekében.
 • specializált vagy fókuszált. Ez egy olyan típusú ajtó, amely nem szabványos minőségű, általában golyóálló vagy tűzálló. Ezeket a termékeket tesztelték és a prémium kategóriába tartoznak.

A második osztályozás az ajtólap nyitása. Itt vannak ajtók, külső nyílással és belső. Ezek viszont jobbra és balra vannak osztva.

A következő osztályozás az ajtólapokat a repedésekkel szembeni ellenállás szintjének megfelelően osztja. Napjainkban nem léteznek bizonyos kötelező előírások, amelyek arra kötelezik a gyártókat, hogy bizonyos módon (a speciálisak kivételével) ajtókat készítsenek, hanem minden egyes üzem érdekében, hogy minőségi terméket készítsenek. A GOST szerint ellenálló tulajdonságok szerint 5 osztályt különböztetünk meg. Ennek megfelelően az 1. osztály az ajtólap, amely speciális szerszámok és nyers erő alkalmazása nélkül repedhet. A második osztály - olyan ajtólapok, amelyek csak speciális eszközökkel és főkulcsokkal nyithatók. Minél magasabb a szint, annál magasabb a védelem, ezért a golyóálló ajtók, a banki és mások az 5. osztályba tartoznak.

A negyedik besorolási típus az ajtólapot a tervezési jellemzőik típusának megfelelően osztja. Minden ajtó a jellemzőik szerint egylapos, kétoldalas vagy háromoldali, ára és tartóssága attól függ. Annak érdekében, hogy az acél ajtó jó hangszigeteléssel és hőszigeteléssel legyen ellátva, a lapok közötti teret fa, poliuretán vagy speciális gyapjú töltheti fel. Speciális tömítések is használhatók az ajtólap jobb illeszkedésének biztosítására a dobozban. A tervezési jellemzők közé tartoznak a védelmi mechanizmusok és a kiegészítő biztonságot biztosító eszközök is. Ezek közé tartoznak a burkolólapok (az ajtókeret és a fal közötti rést fedő keretek), egy fémlemez, amely megvédi a zárat a töréstől, egy speciális veranda, amely egy kis rést véd a kapu és a keret külső része között, és a deviátorok további eszközök az ajtó zárásához a házban .

Az ötödik fajta megkülönböztetése az ajtólapokat a dekoratív felület szerint osztja el, az anyagot maga a design és a díszítés elemeinek gyártására osztja. Az acél ajtók gyártásához és befejezéséhez természetes vagy mesterséges bőr, laminált, MDF, fa. A díszítéshez és a díszítéshez művészi kovácsolás, üvegbetétek vagy tükrök használhatók.

tervezés

A tervezési jellemzők szerint a fémajtók több típusra oszlanak. Ezeket a szelepek száma szerint különböztetjük meg.

 • odnopolnye az ajtók. Ugyanakkor ezeket egy-levélnek is nevezik. Meghatározásukból egyértelmű, hogy egyetlen ajtólapjuk van.Ez a típus a standard belső ajtókra jellemző, ez a legjellemzőbb és legmegfelelőbb lehetőség.
 • Dvupolnye (kétszemélyes) ajtók.

Ez a fajta belső festmény 2 ajtóból áll. A gyakorlatban leggyakrabban egyet használnak, a második pedig, ha nagy méretű bútorok vagy rakomány szállítására van szükség. A kétszárnyú ajtók három tipikus alcsoportra oszthatók:

 • Egyenlő ajtószárnyak - azonos méretű szárnyúak, amelyek egyformán rögzítettek és működnek.
 • Egy és fél ajtó. A név maga is jelzi a méretüket. Az egyik rész a szokásos méretekkel rendelkezik, a másik rész szélessége az első fele. Kisebb rész szükséges, például, ha nagy vagy nem szabványos bútorokat kell hoznia, és a szokásos mérőnyitó nem elég.
 • Neravnopolnye. Az ajtólapok paraméterei alapján egyenlőtlen szélességűek, és a magassága teljesen összhangban van egymással.

Az ajtókat a nyitási módszer is osztja:

 • Swing mechanizmus. Ilyen ajtónyílások nyílnak előre vagy ellenkező irányban, azaz nyitva vannak.
 • távcsöves. Ennek a mechanizmusnak a működése esetén az ajtókat oldalirányban mozgatják speciális sínek mentén.
 • összecsukható. A cselekvés elve emlékeztet a harmónia munkájára: az ajtók oldalra csúsznak és csúsznak.
 • Roto-ajtós. Ez egy speciális típusú ajtó, amely egyesíti a csúszó és a csuklós ajtók elvét. Bármilyen irányban nyithatók.

méretek

Szovjet időkben bizonyos szabványméretek korlátozzák az összes gyártót az ajtó panelek kreatív megvalósításában, mivel nemcsak magukra, hanem a folyosók és ajtókeretek méretére is kiterjedtek. Ma épületek és házak épülnek minden ízléshez és mérethez. Ebben a tekintetben az ajtók mérettartománya igen változatos, de a gyártók többsége betartja az egyes szabványokat. Ez lehetővé teszi az ügyfélnek és a vevőnek, hogy az ajtólap kiválasztásakor minél kevesebb hibát tegyen. Meg kell jegyezni, hogy az ajtóméretek fogalma magában foglalja mind az ajtólap vastagságát, mind az ajtónyílás szélességét. A hagyományos tapasz ajtók esetében a következő paraméterek állnak rendelkezésre: ha az ajtólap 85 cm szélességű, akkor a nyílásnak legalább 3 cm-rel nagyobbnak, azaz 88 cm-nek kell lennie. , 120 cm - 123 cm (a legfrissebb adatok egy dupla ajtóra vonatkoznak).

Ha az ajtólap süllyesztett illesztéssel van ellátva, akkor a méret kissé megváltozik, például 86 cm (ajtó) - 90 cm (nyílás), 91 cm - 95 cm, 100 cm - 104 cm. Külföldről származó ajtók rendelése esetén érdemes figyelembe venni, hogy különböző méretűek, ezért meg kell adni az összes paramétert. Napjainkig a domináns számú ajtó 74-76 cm széles és 195-198 cm magas. Ha a ház téglából épült, a méretek kissé nagyítottak - 88 cm széles és 200 cm magasak. A Stalinka apartmanokban az ajtók nagyon nagyok és kényelmesek - 130 cm szélesek és 255 cm magasak. A fenti adatok alapján elmondható, hogy minden ajtó és nyílás rendelkezik saját méretükkel, ezért a fémajtó mérete változó. Ezért a telepítés előtt a legjobb az összes adat mérése és a kapott adatok pontos kezelése.

szín

A modern technológiáknak és a kiváló minőségű ötvözeteknek köszönhetően az acél ajtók a színpaletták széles skáláján megtalálhatók a piacon. Általában a színt a szoba általános belsejére választjuk, ezek általában fehér, bézs árnyalatok vagy sötétebbek, közel a szürke, fémes színekhez. Nagyon gyakran egy bizonyos stílusban végzik őket, ami meghatározza az árnyalatot.

 • Ajtóacél vászon klasszikus stílusban rendszerint tiszta formák és monofónikus alacsony kulcsú hangok, mint például fehér, krémes, elefántcsont, nemes szürke.
 • Acél ajtók modern stílusban különböző merész színpaletta.Ez lehet bársonyos fekete, sötétkék, piros, okker színárnyalat.
 • A kifinomultabb klasszikusok szerelmeseinek illeszkednek a stílusok palettájához. Barokk vagy rokokó. A barokkot arany, smaragd színek jellemzik. Tengeri hullám, bordó, fukszia, kék vagy sötétkék. A rokokót a finomabb és pasztell színek dominálják. Ez lehet egy elszáradt rózsa, világos krém, bézs színű, aranyozott vagy ezüst színű.
 • A mai nap leghíresebb stílusa az ajtóknak vidéki zene A földes árnyalatok, a sárga-homok, a szürke-barna, azaz a lehető legközelebb állnak a természetes tónusokhoz.

Az acélajtók előnye, hogy nagyon egyszerű és nagyon olcsó a színük megváltoztatása. Ebben a tekintetben könnyű megváltoztatni a „hangulatot” a szobában.

Hogyan válasszuk ki?

Úgy tűnik, hogy az acélajtó kiválasztása egyszerű, de a valóságban ez nem áll fenn. Ahhoz, hogy a helyes választás és pontosan ugyanazt az ajtólapot válasszuk, több pontot kell eldönteni. Gyakran előfordul, hogy a potenciális vásárló először megvizsgálja a honlapokon az ajtókat gyártó cégeket. Ez egy nagyon jó lehetőség, mivel csak a valódi tulajdonosok tudják felhívni a figyelmet a megszerzett ajtólap minden előnyére és hátrányára. Így lehetőség van a legjobb és megfelelő lehetőségek kiválasztására.

Az első dolog, amit meg kell határozni, az a hely, ahol az ajtó lesz telepítve, mivel annak minősége és anyaga függ attól. Az ajtókat az utcára lehet tervezni, nevezetesen a kerítésen lévő ajtóként vagy ajtóként, egy magánház vagy egy vidéki ház számára (lehet fa vagy tégla, ami szintén befolyásolja a választást).

A hely meghatározása után figyelni kell az alábbi paraméterekre.

 • szigetelés (az otthoni védelem mértéke). Az ajtónak a fő funkcióját kell végrehajtania - az illetéktelen személyek elleni védelem. Ezért erősnek és vastag acéllemeznek kell lennie. Legalább 4-5 mm-nek kell lennie. További speciális helyek (bank) esetén vastagabb réteg (több centiméter) szükséges ahhoz, hogy az ajtó golyóálló legyen.
 • Befejezés és anyagok. Választását a helyiség belsejétől függően kell megközelíteni, ahová telepíteni fogják. A felület természetes fából, MDF panelekből készülhet, és az ajtó laminált. A választás nagymértékben függ a folyosó vagy a bejárati ajtó anyagi lehetőségeitől és stílusos képétől. Ne felejtsük el az acél ajtók szigetelését, hiszen a téli időszak északi és középső régióiban nagyon hideg, ezért szigetelt opciókat kell telepítenie. Annak érdekében, hogy az ajtó melegebb legyen, egy kiváló hőszigetelő acél ajtó lehet. Ez az ajtón lévő tömítések tervezése, amelyek nem teszik lehetővé a hideg levegő áramlását az ajtó lehűlésére, és még inkább a szobába jutáshoz.

Szép kiegészítés egy speciális mágneses tömítés telepítése, amely sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Ezzel az ajtó beszerelése után könnyű elrejteni a hibákat, és hozzájárul az ajtó szorosabb és lágyabb lezárásához.

 • Dekoratív elemek. Fontos az ajtólap külső esztétikai megjelenése is. Nagyon kényelmes, ha az ajtó nem csak szép, hanem funkcionális is. Gyakran a vevők acélajtókat választanak, ahol az egyik oldal tükörrel van ellátva. Ez nagyon praktikus, mert elhagyás előtt megnézheti a megjelenését. Díszítsd az ajtót és használd a hüvelykujját. Ugyanazokból a kárpitos anyagokból készülhet, mint a fő részen, és gyakran üvegbetétekkel van ellátva, hogy a tér vizuálisan bővüljön.

Ha önálló házba tervez egy acél ajtót, ahol a kijárat közvetlenül az utcára vezet, akkor gondoskodjon további védelemről - bárokról. A rácsos válaszfalak olyanok lehetnek, mint egy második ajtó, és zárhatóak is.Ne felejtsük el a minőségi lefedettséget. Ha az utcára van szerelve, akkor a porszórt szárny jó választás lehet. Nem korróziónak van kitéve, ellenáll a hőmérsékleti változásoknak, tűzálló, és számos lehetőséggel rendelkezik textúrákhoz és rajzokhoz. Az apartmanterület kényelmesebb ajtószárnyhoz illeszkedik: fa díszítéssel vagy kozhzamommal. Hogyan válasszuk ki az acél ajtókat?

Hogyan lehet zajszigetelni?

A modern ajtók a szükséges tulajdonságok teljes listáját lefedik, ezért szükségesek egy személy számára (védelem, hőszigetelés, zajszigetelés), de amint azt korábban említettük, az acél és a fém, amelyek vékonyak, könnyen elengedhetők a szomszédos szobák, tornácok vagy utcák zajaiban. Ebben a tekintetben további hangszigetelésre van szükség, amely elnyeli a harmadik fél hangjait. Először is A Masters először tanácsot ad a kiváló minőségű acél ajtólap beszerzésére, amely magas szintű hangszigetelést biztosít. Ezek lehetnek fából készült ajtók vagy MDF panelek. Szövet vagy bőrbőr is lehet. Megnövelt vastagságú acéllemezeket értékesítenek, ami alacsony zajszintet biztosít a szobában és magas szintű védelmet biztosít.

Ha nem elég vastag ajtót vásároltak, akkor a hangszigetelés saját kezűleg készülhet. Számos költségvetési lehetőség van. És itt van néhány közülük.

 • Önálló burkolás. Általában az ilyen munkákhoz műbőr vagy más sűrű kárpitszövet. Egy szintetikus télszerkesztőt, vattát, habszivacsot helyeznek alá. Ez egy nagyon egyszerű és olcsó mód a kiváló hang- és hőszigetelés biztosítására a szobában.
 • A második mód a használat poliuretán habés. Az ajtólapon belül van rögzítve. Tökéletesen illeszkedik a felülethez és tökéletesen teljesíti funkcióját. Érdemes tudni, hogy ez az anyag gyúlékony, ezért legyen óvatos.
 • Ha elegendő hely van, akkor nagyon egyszerű és hatékony opciót készíthet. Nagyon sok acél- és fémajtó tulajdonosai telepítsen egy további második ajtótami a légrést. Nem teszi lehetővé a hang rezgéseket és a hideg levegőt.
 • Gyakran használják ásványgyapot, amely illeszkedik az ajtólap üregébe. Érdemes megjegyezni azt a tényt, hogy ilyen tulajdonsága zsugorodás. Ez azt jelenti, hogy idővel ez az anyag tömörített és csökkentett térfogatú. Ebben a tekintetben a lefektetés előtt egy speciális keretet kell felszerelni az ajtó üregébe.
 • És az utolsó, még egy költségvetési lehetőség is polifluor vagy MDF panelek. De a szakértők szerint ez az opció csak 60-50% -kal csökkenti a zajt.

Hogyan kell telepíteni?

Ahhoz, hogy az acél ajtót egy lakásban vagy házban megfelelően telepítsék, a legjobb, ha a szakemberek és a szakemberek felé fordulnak ebben a kérdésben, mivel fennáll annak a veszélye, hogy az ajtókeret vagy maga az ajtó lesz telepítve. nem zárva. Ha úgy döntöttek, hogy az ajtó telepítését magának kell elvégeznie, akkor be kell tartania egy bizonyos fokozatot, és legalább a kezdeti bemutatása és készségei a javítás és a telepítés területén.

Először az acélajtót meg kell rendelni a megfelelő és pontos paraméterekkel, amelyek pontosan megfelelnek az ajtónak. A kézhezvétel és a kézbesítés után az ajtó fogantyúját be kell helyezni, és ellenőrizni kell, hogy az ajtó be van-e szerelve. Ehhez egy hagyományos Phillips csavarhúzóra van szükség. Ezután ellenőrizni kell a vár működését. Minden csapnak szabadon kell forognia a zárban. Biztosítva, hogy mindent megfelelően működjön, munkába állhat, miután eltávolította az ajtót a zsanérokból, és felszabadítja a dobozt. Ezután a régi ajtó leszerelhető, a helyén egy új lesz.Üres ajtót kell tisztítani a törmelékről és a régi vakolatról. Ha az ajtót az utcai oldalról, nem pedig a bejáratról szerelik be, akkor a legjobb, ha a tömítőszalagot a burkolat vagy a panelek belső oldalának kerületére ragasztjuk. Gyakran az ajtókészletben speciális ásványgyapotból vagy zsugorított fűtésből áll. Egy ilyen felmelegedett eset segít megőrizni a házat. Az ajtókeret megfelelő hornyaiba van szerelve.

Ezután a doboz az ajtóban van. Nagyon fontos, hogy a vonalzót olyan szinten tartsuk, hogy pontosan álljon, ellenkező esetben az ajtó nehezen nyitható. Annak érdekében, hogy beállíthassuk, kis hézagokat kell hagyni, kb. 2 cm-t, az ajtókeretben speciális rögzítőfuratok vannak, ahol a rögzítőcsavarokat úgy kell csavarni, hogy egy bizonyos helyzetben rögzüljön. A teljes telepítés után újra ellenőrizni kell az ajtókeret szintjének szintjét.

Később telepítheti az ajtót. Csak a csuklópántokra kell tenned, és még egyszer ellenőrizni kell, hogy az ajtólap kinyílik és záródik a zárakkal és a reteszekkel, ha vannak ilyenek. A végén minden varrást meg kell varrni és díszíteni olyan panelekkel, amelyek az ajtóval azonos profilból készülnek.

Lehetőségek a belső térben

Kezdetben, ha egy acélajtóról beszélünk, akkor az asszociatív sorozat azonnal bemutatja a nagy méretű, nagy tömegű és a tulajdonosát jogosulatlan személyektől megbízhatóan védő bejárati ajtót. Általában nagyon konzervatívnak, diszkrétnek, dekoratív elemekkel vagy sikoltozó színekkel nem néz ki. De ma az emberek megpróbálnak távolodni a sztereotípiáktól és megpróbálják díszíteni otthonukat, a küszöbértéktől kezdve.

Általában a szabványos fémajtó láthatatlan, így különleges díszítésre van szükség, ami hígítja a „szürke” hangulatot. Számos lehetőség van az ajtó díszítésére, hogy szép és hangulatos legyen.

A gyártók számára a legegyszerűbb az acélajtók festése. Az ilyen anyagot nem befolyásolják a külső tényezők, például a páratartalom vagy a hőmérséklet-változások. Színezőanyagként egy zománcozott festék- vagy fémlakk bevonatot használnak. Ennek eredményeként sokszínű, szép ajtó található, amelyek színe tetszőleges helyiségben választható.

Ez a fotó egy fényes és színes ajtó érdekes kombinációját mutatja egy sima könnyű falú kompozícióban. Így frissíti a szobát, és modernebbé és szokatlanabbá teszi.

A közelmúltban nagyon népszerűvé vált a bejárati vászonok telepítése alkalmazott légfúvással. Ez egy nagyon szokatlan díszítési lehetőség.

A befejezés másik módja a fólia és a vinilbőr gyártója. Ez egy nagyon szép és megfizethető lehetőség a díszítéshez. Nagyon szépnek és esztétikusnak tűnik. Speciális körmök és acélfonalak segítségével szép geometriai mintázatot hozhat létre az ajtólap felületén. Ha idővel az ilyen lefedettség és a mintázat unatkozik, akkor könnyen cserélhető ki egy új, új színnel, textúrával és díszítéssel.

Acél ajtók, MDF-ből, furnérlemezből, valódi fából nézve nagyon szépek. Természetes anyagokként töltsön el egy sor tölgyet, hamu, hársot és így tovább. A legfontosabb dolog az, hogy egy ilyen ajtó nagyon szép, drága és hangulatos lesz. Nagyon fontos, hogy minden faburkolatot megfelelően feldolgozzanak és impregnáljanak rothadó és penészes oldattal.

Amint láthatod a képen, az ajtó nagyon hatalmasnak tűnik, de ugyanakkor hangulatos és nemes.

Vannak kifinomultabb és drágább ékszerek, amelyek mindig a szépséggel várják a tulajdonosokat. Nagyon gyakran az acélajtókat művészi kovácsolással díszítik, amelyek egyaránt lehetnek szerzői és gyári.Ez az acél ajtó nagyon egyszerű kialakítású és standard színnel rendelkezik, de kovácsoltvas elemekkel kombinálva nagyon szokatlan és szép.

Egy nagyon népszerű dekoráció az üveg vagy ólomüveg beillesztése.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba