"Sophia" ajtók

A mai ajtók nemcsak a helyiség védelmét jelentik a meghívatlan vendégektől és a hidegtől, hanem a belső tér teljes értékű elemévé váltak. Ez az első dolog, amit látunk, mielőtt belépünk a szobába. A "Szófia" ajtók gyártására szolgáló gyár hosszú ideig dolgozik ezen a területen, és készen áll a jó minőségű és kedvező árú ajtók és csúszószerkezetek széles választékára.

előnyök

A "Sofya" márka széles körben ismert, termékei nagy keresletben vannak. A vállalat 1993 óta működik, és folyamatosan javul a választott irányban. A Szófia gyárának ajtói megfelelnek minden minőségi előírásnak, és számos előnnyel rendelkeznek a versenytársakkal szemben:

 • A belső ajtók és válaszfalak legszélesebb választéka;
 • Minőségi szerelvények Olaszországból és Németországból;
 • Megfelelő megjelenés;
 • Környezetbarát anyagok;
 • Eredeti tervezés;
 • Építési biztonság;
 • Megfizethető ár;
 • Jó hang- és hőszigetelés;
 • Lehetőség arra, hogy bármilyen csúszó kialakítást válasszon;
 • Van egy sor tűzálló és nedvességálló ajtók.

Melyik jobb?

A "Sophia" legszembetűnőbb versenytársa a "Volkhovets" cég, amely a piacon is létezik több mint 20 éve. Mivel mindkét gyár ugyanazon árkategóriában ajtókat gyárt, a vállalat kiválasztásakor meg kell vizsgálni a tulajdonosaik véleményét.

Mivel a megjelenés és a kialakítás inkább ízlés kérdése, a termék alapvető tulajdonságai alapján gyakorlati tanácsokat adunk a belső ajtók megválasztására vonatkozóan:

 • Tölteléket. Mindkét cég cellás töltéssel ellátott ajtókat hajt végre, de csak Volkhovets rendelkezik egy tömör fából készült modellcsaláddal, Sophia csak furnérozott.
 • Lefedettség. A „Sophia” a furnér, a laminált, a laminatil, a kéreg, a selyem és a lakk ajtóinak felső bevonatát teszi lehetővé, és a színpaletta olyan változatos, hogy bármilyen árnyalatot választhat, és akár a mintát is alkalmazhatja. Mindkét oldalon egy másik bevonattal ellátott ajtót is készíthet. Így például a konyha oldaláról az ajtó fehér, a folyosó oldaláról pedig kék. Volkhovets-ben csak a furnér lehetséges, és minden modell egy meghatározott színben készül.
 • Felállás. Sophia szűkebb, bár változatosabb.
 • Design. Mindkét gyár nemcsak a lengőajtók gyártásán dolgozik, hanem új formákat hoz létre a tér megszervezésében és a belsőépítészet nagy lehetőségeiben. De néhány "Sophia" műszaki tervnek nincs analógja. Például a "Magic" vagy "A nyíláson belül" rendszer.
 • Tartósság és kopásállóság. E kritérium szerint az értékelés ellentmondásos. Hosszú ideig valaki az egyik cég termékeit használja, és nem panaszkodik, de valaki, éppen ellenkezőleg, elégedetlen a termékekkel. Ezenkívül az átlagos százalékarány mindkét vállalat esetében azonos.

típusok

Ajtók - ez a végső érintés a helyiségben végzett nagyjavítások után, de ő a belsőépítészet ötleteit hangsúlyozza, vagy radikálisan megváltoztatja. A "Sofya" cég segít megérteni ezt a nehéz kérdést. A belső és bejárati ajtók széles választékának köszönhetően mindenki megtalálja a megfelelő modellt.

A belső ajtók stílusban, kivitelben, színben, tulajdonságokban, kialakításban, anyagban különböznek egymástól.

Ami a bejárati ajtókat illeti, itt ismét a "Sofya" cég képes kielégíteni a kéréseket.

A bejárati ajtót választva minden elv több alapelvet követ:

 1. Tervezési megbízhatóság;
 2. A biztonság érzése, amit ad;
 3. Hangszigetelés;
 4. Vizuális fellebbezés;
 5. A rendszer képessége, hogy nem jut a porra és a huzatra;
 6. Tűzállóság

A "Sofia" társaság javára történő választás esetén a terv minden egyes pontja végrehajtásra kerül.

A vállalat kiváló minőségű, környezetbarát fémajtókat gyárt, amelyek megfelelnek az összes szükséges követelménynek. A termék két, 2-3 mm vastag acélszövetből áll, amelyek egymás között erősen tartós keretben vannak rögzítve, a köztük lévő tér éreztem, ásványgyapot, fenyőfa, amely kiváló hangelnyelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Azok a vásárlók, akik a Szófia gyárának ajtaját választották, pozitívan beszélnek a vásárlásról.

A lengőajtók, az egy- és kétszárnyú ajtók népszerűnek számítanak a tervezésben, de ebben az ügyben a Szófia gyár új szintre költözött, javítva a mechanizmust és új formát teremtve.

tervezés

A cég mérnökei egyedülálló csúszórendszereket fejlesztettek ki, amelyek megkülönböztetik azt a tényt, hogy helyet takarítanak meg, lehetővé teszik az ajtók nyitását és zárását csendben, zökkenőmentesen és egyszerűen, szépen és esztétikusan.

Ezek a rendszerek a következők:

 • «Compact» - a használt forgó-csúszó mechanizmus kifejlesztésében. Az ajtó kinyitásának pillanatában a vászon félig összecsukódik és szorosan csúszik a falnak;
 • "A nyíláson belül" - használhat 2, 3 vagy 4 vászont az ajtók bármelyikéből, egymás után lépve, és megnyithatja az utat a szobába;
 • «Mágikus» - a nyitási és zárási folyamat hasonlít a szekrényajtók munkájára, az egyetlen különbség az, hogy a vezetők és az összes mechanizmus biztonságosan el van rejtve a szemtől, és a vászon úgy tűnik, hogy a levegőben csúszik;
 • A „hab” - amikor az ajtót kinyitják, szó szerint a falon belép, és ott eltűnik;
 • «Rejtély» - a vászon a fal mentén a nyílás fölött alig látható irányba csúszik;
 • «Poto» - a rendszer a klasszikus zsanéros ajtókhoz hasonlít, de egy ilyen ajtó nem mozog a pénztáros zsanérjairól, hanem egy egyedülálló rotormechanizmus miatt, amelyet a gyár fejlesztett ki;
 • "Coupe" - a klasszikus rekeszajtók rendszere, de különlegesen díszített, speciális technológiával készült;
 • „A könyv” - az ajtó, amikor a nyitás fel van hajtva a nyíláson belüli harmonikával, és enyhén mozog az oldalra.

Általánosságban elmondható, hogy az összecsukható összecsukható kialakítások nagyon megbízhatóak, tartósak és praktikusak, kiváló alternatíva a szokásos csuklópántok zavaró zsanéros ajtóira. Ajánlott minden egyedülálló és egzotikus szerelmeseinek.

anyagok

A "Sofya" cég az ajtómodellek előállításához használt anyagok széles választékát kínálja. A belső töltelék főként furnér, de a külső megjelenés minden ízléshez - selyem, kéreg, laminált, furnér, lakk.

A selyem egy speciálisan alkalmazott, főként egy fém alapporra, melynek köszönhetően a termék tartósabb és kopásállóbb. A Cortex egyfajta mesterségesen létrehozott furnér, amely csak tartósabb, nem változtatja meg a tulajdonságait az idővel, ellentétben a természetes furnérral.

A lakk tükörfelülettel rendelkezik, ez a technika tükröződik a modern technológiában a high-tech stílusban. Minden anyag környezetbarát, különleges kezelést igényel, és speciális alkalmazásnak van alávetve, hogy a termék a lehető leghosszabb ideig szolgáljon és a szem számára is kellemes legyen.

A gyár termékcsaládja mind a teljes üvegben, mind pedig az üvegelemekkel rendelkezik. A gyár számos megoldást kínál a modell árnyékának kiválasztására: tisztán átlátszó, "bronz", fekete, szürke, homok, fehér, szürke, matt vagy tükör hatására.

szín

A Szófia gyár által kínált ajtók színsémája szinte korlátlan. A természetes színek harmonikusan illeszkednek a klasszikus kialakításba: a világosbarnatól a sötét árnyalatig. A modern, tetőtéri stílusú lakásokhoz fehér, kékes, szürke matt és fényes színek alkalmasak. Vannak ajtók festésre.

A tervezési döntésekhez a különböző színekből származó különböző ajtókból származó ajtók kellemesen meglepődhetnek: például a hálószoba csendes bézs, és ugyanaz az ajtó a folyosó oldaláról sötétbarna vagy piros.

méretek

Az ajtólapok általában standard méretűek: 600x1900, 600x2000, 700x2000, 800x2000, 900x2000. A Szófia gyár 1 méteres és magas ajtókkal rendelkező, nem szabványos vászonokat készíthet az eredeti, Rainbow kollekciótól 2,3 méterre. A penge vastagsága 35 mm, az ajtók nem hajtogatottak.

Ne hagyja figyelmen kívül ezeket a paramétereket. Ha a doboz nem tud beilleszkedni az ajtó vételébe, akkor bizonyos költségeket kell fizetnie a fal egy részének bontására. És ha az ajtó túl nagy, akkor további paneleket kell vásárolnia.

modell az "Eredeti" gyűjteményből
modell a Rainbow gyűjteményből

Népszerű modellek

Mindig, a klasszikus stílus népszerű modelljei. A fogyasztó hozzászokott hozzá, és készen áll arra, hogy újra és újra visszatérjen a klasszikusokhoz. A Sophia Factory modernizálta ezt a megközelítést a klasszicista stílusban kialakított ajtók egy sorának létrehozásával, melyet a klasszikus és a híd gyűjtemények alkotnak. Vannak teljesen süket vászonok, valamint üvegekkel díszített vászonok.

A népszerűség megszerzi a skandináv stílust a belső térben, amelyet a vonalak súlyossága, a szín tisztasága (hideg árnyalatok uralnak) és a funkcionalitás jellemez. A "Sophia" olyan ajtósorozatot fejlesztett ki, amely ezt a stílust szolgálja.

Az elegáns dizájn szerelmesei számára a cég a „Skyline” és a „Manigliona” kollekció figyelmét ajánlja. Az első az ajtók teljesen egyedülálló fogalmában készül a mennyezetre. Elegáns, friss, de alapvetően és fogalmi szempontból néz ki.

Az antik stílusú díszítés mellett a Szófia gyár szüreti stílusban létrehozta a Light kollekciót.

A kontrasztos megoldások, a vonalak szigorúsága, a falak színezett színe, az aranyozott, fényes és bőrelemek a „puha luxus” stílus legfőbb jellemzői. Ennek a stílusnak a képviselői a belső térben a kristály- és esőgyűjteményből a szófia gyárának ajtajaira kell fordítaniuk figyelmüket.

A cég kiemelt terméke a láthatatlan ajtók. A fejlett tervezők szeretik a bejárati nyílások díszítésének módját, és kreatív kutatásukban „láthatatlan” kísérletezéssel kísérleteznek. Az ajtólap a falhoz illeszkedő, míg a rendszerben nincsenek platánok. A tér az egységes kész formát és a teljes biztonságérzetet kapja.

Hogyan válasszuk ki?

A jó belső ajtó főbb tulajdonságai:

 • Az anyag, amelyből a vászon és a burkolat készül, környezetbarát, szagtalan, egészségre biztonságos;
 • A legjobb, ha természetes furnérból vagy tömör fából készült termékeket választunk;
 • A teljes ajtószerkezet színe egyenletes legyen, csíkok és foltok nélkül, tiszta, nem zavaros;
 • A fényes ajtók bevonatának tökéletes sima felületet kell kialakítania, nincsenek buborékok, kopás, karcolások, természetellenes alakzatok;
 • Ha az ajtó tetején lakkozott, a köröm kissé nyomja meg a felületet. Az olcsó, alacsony minőségű anyag hiányzik;
 • Ellenőrizze az összes résidőt. A szövedék és a lejtők közötti távolság nem lehet több, mint 1 mm a kerület körül;
 • Ha az ajtó különböző elemekből (keretek, üveg, rácsok) készült, tanulmányozza az összes ízületet - nem lehet semmilyen rés;
 • A csuklópántoknak erősnek kell lenniük, meg kell felelniük a vászon súlyának;
 • Minden mechanizmusnak csendben és könnyen kell működnie;
 • Ellenőrizze a csomagcsomagot (az ágynemű és a doboz kötelező rendelkezésre állása);
 • Válasszon egy jó, kiváló minőségű tartozékot. Ez megszünteti a meghibásodásokat és az idegen hangokat az ajtó nyitásakor és bezárásakor;
 • Tanuljon az eladótól a hangszigetelés mértékéről

Az apartmanokhoz vagy házakhoz tartozó ajtók megválasztása jelentősen leegyszerűsödik, ha kiválasztja a Szófia gyár termékeit. Az ajtók gyártására szolgáló modellek, színek, textúrák és anyagok hatalmas száma nem teszi lehetővé a versenytársaknak való eljutást.

A legújabb csúszórendszerek használata lehetőséget ad a helytakarékosságra, megcsodálhatja az előnyüket.

javítások

"Szófia" gyár 3 év garanciát nyújt termékeire az ajtók működési szabályainak megfelelően.

Milyen esetekben nem biztosított a termék garanciális javítása vagy cseréje:

 1. Az ajtó kialakításához nem szükséges szerelvények használata.
 2. Szegény minőségű munka az ajtó beszerelésekor, a szövet károsodása vagy a burkolás során.
 3. Önjavító ajtó.
 4. A termék szándékos mechanikai sérülése vagy a tárolási és használati feltételek megsértése.
 5. A szállítás során bekövetkezett kár.
 6. Természetes kopás.

A garanciális esetben vegye fel a kapcsolatot a cég forródrótával. Ha a jótállási idő lejárt, és a termék romlott vagy megtört, ajánlatos egy megfelelő képesítéssel rendelkező műhelyhez fordulni.

Nagyon gyakran a beépített, keskeny vastag szemüvegű modellek sikertelenek. A gravitáció miatt az üveg lejárhat, és az ajtó a furnér és az üveg csomópontjánál, hogy megálljon. Ez nagyon gyorsan megtörténhet, szinte azonnal a vásárlás után. Önnek nem kell megpróbálnia a hibát kijavítani, ezt csak akkor lehet megtenni, ha bizonyos eszközöket, figyelembe véve a technológiát, ismeri a folyamatot.

Az ajtótervezés javításával foglalkozó cégek jól ismerik a modell ezt a jellemzőjét, és könnyen megjavíthatják az ilyen vászont. És azt sem szabad várni, amíg az üveg teljesen leesik, így a javítások többet fognak fizetni.

Ha a zsanérok lazulnak, és az ajtó laza, az „ajtóház” geometriája megszakadt, az ajtó nincs rögzítve félig nyitott, a zárszerkezet nem működik megfelelően, akkor itt az ideje, hogy gondolkodjon a javításokról. Az ilyen hibák saját otthonukban megoldhatók.

Először is, a mester feladata lesz az ajtólap eltávolítása és a zsanérok állapotának értékelése. Szükség esetén, ha hajlítottak, akkor a csuklókat újra kell cserélni.

Továbbá az ajtó megereszkedése túl rövid csavarok miatt is előfordulhat, ami egyszerűen elkezdett felbukkanni a gravitációból. Majd találjon erősebbeket, és cserélje ki őket. Talán egy pár hurok nem elegendő a vászon tartásához, majd telepíthet további hurkot a szerkezet tetejére.

Ha a probléma a keretekben van, akkor azokat is el kell távolítani (nagyon óvatosan, anélkül, hogy károsítanánk a bevonatot), és további csavarokkal erősíteni kell őket.

A kis karcolások eltávolításához nem szükséges a ruhát eltávolítani. Válasszon egy festéket, amely megfelel a színnek, és finoman fedje le a sérülést. Ha az ajtó lakkozott, szükséges a lakk és a polírozás.

Jó megoldás azokban a helyiségekben, ahol a kifutószerkezetek megjelenése valószínűleg külső tényezőknek lesz kitéve, például az óvodában, a festészet ajtaja jó megoldás lesz, amelyet idővel nem kell megváltoztatni, vagy összetett helyreállítási munkáknak kell alávetni, és elég lesz átfestésre és új belső elemre.

Vásárlói vélemények

Vonzó tulajdonságaival a szofi gyár ajtói nagyon népszerűek az orosz piacon. Minden vásárló azt állítja, hogy az ajtók kezdetben nagyon tiszteletreméltónak tűnnek, egyértelmű, hogy ez a prémium termék jó anyagból készül. Vonzza a modellek nagy választékát, a jó szerelvényeket, amelyek zökkenőmentesen és csendesen működnek, és a márka tapadását.

Idővel azonban a hátrányok elkezdődnek. Egyes fogyasztók a működés megkezdését követő 5-6 hónapon belül észlelik a hibákat: egyes helyeken a film elkezd levenni, és a párnák szétesnek. Ez valószínűleg a hőmérséklet és a páratartalom különbségének köszönhető a fűtési szezon kezdetén. Megjegyezzük továbbá, hogy az ujjlenyomatok a sötét színű ajtókon nagyon észrevehetőek, de ez sokkal inkább a színe, mint a gyártó hátránya.

Sok panasz érkezik a kereskedők munkájához: megtagadják a pótlást, nem fogadják el a panaszokat és követeléseket, és az eladás befejezése után teljesen megtagadják a szolgáltatások nyújtását, nem ismerik jól a terméket, nincs információ a gyártóról, és a szállítási idő nem teljesül. Ne feledje, hogy a kereskedő nem veszi át a telepítési munkát, ezt a kérdést önállóan kell megoldani.

Lásd a "Láthatatlan" modell sorozat további áttekintését a "Sofia" gyárból.

Lehetőségek a belső térben

Megállítva a választást a szofi gyár termékein, megoldást találhat bármilyen bonyolultságú tervező belső terére.

A legújabb divatajtókkal és csúszómodellekkel kialakított stílusok olyan stílusokban találhatók, mint a szigorú klasszikus, hűvös és elegáns skandináv stílus, a vintage shebbi-chic, modern és luxus stílus.

A rejtélyes tolóajtók nagyszerű választás a high-tech apartmanok számára.

A Skyline kollekcióból származó ajtók minimalista stílusban vonzónak tűnnek.

Azoknak, akik lépést tartanak az időkkel és követik a legújabb tervezési tippeket és trükköket, az ajtók a „láthatatlan” sorozatból származnak. Ez az újdonság nem olyan régen jött el hozzánk, de egyre több támogatója van a szobának. Meg kell jegyezni, hogy a „láthatatlan” vászonot a „Sofya” cég tervezői fejlesztették ki.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba