Öntapadó ajtó tömítés

 Öntapadó ajtó tömítés

Az ajtókhoz használt modern tömítések maximális húzóerőt biztosítanak, mint a hőveszteség megelőzése. A gyártók többféle típusú tömítést kapnak a vásárlók figyelmébe, amelyek jellemzőit érdemes megnézni.

Ezeknek a termékeknek az elsődleges előnye, hogy szinte minden típusú ajtókhoz használható.

Különleges jellemzők

Az öntapadó tömítőanyagnak sok jellemzője és előnye van, amit érdemes részletesebben olvasni. A termékek nagyfokú rugalmassággal rendelkeznek, az általuk létrehozott anyagok gyorsan vissza tudják állítani eredeti formájukat.

A tömörítéshez szükséges modern öntapadó szalagok jó ellenállást mutatnak még a nulla alatti hőmérsékletekig is, ami meglehetősen fontos pont. Meg kell jegyezni, hogy a gyenge minőségű anyagokból készült termékek hideg időben keményedhetnek.

Az öntapadó tömítések fő jellemzője, hogy a használat során biztosítják az ajtó maximális tömítését.

Ugyanakkor az elemek telepítése nem igényel sok időt és energiát. Az ilyen szalagok fő előnye, hogy bárhol használhatók. Tökéletesen rögzítettek különböző anyagokra, még a fára is. Emellett az öntapadós modellek láthatatlanok, jól illeszkednek az ajtó anyagához és jó esztétikai tulajdonságokkal rendelkeznek.

típusok

Az öntapadó ragasztóanyag kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a termékek fő típusaira. Alapvetően minden modell különbsége az anyagban van. Ezen kívül az ajtókhoz különböző méretű tömítések is használhatók.

Az öntapadó szalagok céljaikban különböznek.

 • A tömítések nagy keresletet jelentenek a vásárlók körében. bejárati ajtókhoz. Az ilyen termékeket sűrűség jellemzi, sűrű anyagokat használnak ezek előállításához. A tömítések jellemzője a belső üreg jelenléte. Ennek következtében a szalag a lehető legközelebb van az ajtókerethez.
 • belső a tervek nem tömítések nélkül is. A fent leírt változathoz képest ezek a termékek egyszerűbb műszaki jellemzőkkel rendelkeznek. Például ezeket a szalagokat nem használják a helyiségek védelmére a huzatoktól.
 • Gyakran használják az öntapadó termékeket. üvegajtókhoz. Ezek a szalagok külön faj. A sajátossága egy speciális szakasz jelenléte. A modellek fő előnye egyszerű és egyszerű telepítés.

A fentieken kívül a pecsétek eltérőek.

 • A szalagot kis rések (1-2 mm) bezárására használják.
 • Ha a távolság valamivel nagyobb, a legjobb, ha speciális gumi opciókat használ:
 • C és E alakú tömítőprofilokat használnak a rések zárására, amelyek vastagsága eléri a 3 mm-t.
 • A P és V formájú termékeket 5 mm távolságra használják.
 • A legvastagabb lehetőségek a D és az O-alakú elemek. Ezek 6-7 mm-es réseknél használatosak.

méretek

A vastag tömítések nagy keresletet jelentenek a vásárlók körében. Ezek főként bejárati ajtókhoz használatosak. A modellek jó zaj- és hőszigetelést biztosítanak. Ráadásul a vastag termékek használatával az ajtók szorosan bezáródnak.

Belső ajtókhoz vékony, öntapadós tömítések. Az ilyen lehetőségek meglehetősen széles körűek, ezért a választás ritkán jelent problémát.

anyagok

Különös figyelmet kell fordítani az anyagra, amelyből a pecsét készül.

 • Az ajtó bejárati lehetőségei a leggyakrabban használatosak. gumiból. A termékek sajátossága abban rejlik, hogy különböző módosítókon alapulnak. A gumi tömítés jó ellenállással rendelkezik a különböző időjárási viszonyok és a szélsőséges hőmérsékletek ellen. A szakértők azt mondják, hogy ezek az opciók ideális példa a pénzért. Az alacsony árért tartós termékeket vásárolhat, amelyek jó teljesítményt nyújtanak. A minőségi lehetőségek 3-4 évszakot tarthatnak fenn, megtartva eredeti formájukat.
 • Nem kevésbé népszerű a modern piacon a termékek. szilikonból. Ezek az opciók valamivel rosszabbak a teljesítménygumi esetében. A fent leírt modellekhez képest a szilikon tömítések kevésbé tartósak. Leggyakrabban ezeket az elemeket belső ajtókhoz használják. Ebben a komponensben a szilikon tömítések nem rendelkeznek versenytársakkal. Ezek a termékek a környezetbarát fajok csoportjába tartoznak. A szilikon nem különbözik a toxicitástól, a használat során nem bocsát ki káros füstöt.
 • A leginkább költséghatékony megoldás a vásárlás habszivacs öntapadó szalagok. Az ilyen termékek megvásárlása során azonban meg kell érteni, hogy élettartama körülbelül 5-6 hónap. Az ilyen tömítések nem ajánlottak bejárati struktúrákhoz. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a hőmérséklet és a szennyeződés hatására a termék elkezd romlani.
 • Az úgynevezett fleecy szalagok. Alapvetően ezek a lehetőségek bútorok, nevezetesen szekrények. A szalagok jó hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A fleece termékek megakadályozzák a por belépését a szekrénybe.
 • A legtartósabbak mágneses tömítések. Érdemes megjegyezni, hogy ezek a lehetőségek meglehetősen drágák, de az árat a kiváló teljesítmény igazolja. A mágneses tömítések alján három áramkör van.

Ennek következtében a termékek szorosan rögzítve vannak az anyagra, jó tömítést biztosítva.

szín

Az öntapadó tömítések több színben kaphatók. A standard típusok közé tartoznak a fekete termékek. Ideálisak a sötét bejárati és belső kialakításokhoz.

A könnyű ajtóhoz fehér, öntapadó tömítés is használható. Az ilyen termékek azonban időjárási körülmények hatására gyorsan szennyeződnek.

Továbbá a gyártók átlátható modelleket hoznak a vásárlók figyelmébe. Ideális üvegajtókhoz. A termék használata teljesen láthatatlan. Ezen kívül ezek a lehetőségek megbízhatóak és tartósak.

Hogyan válasszuk ki?

Az öntapadó ragasztó kiválasztásakor vegye figyelembe a lényeges pontokat.

 • Az első fontos pont az anyag. Az egyes típusok előnyeire és jellemzőire összpontosítva könnyedén választhat a bejárat és a belsőépítészet egyaránt. Például egy utcai ajtó esetében a legjobb, ha vastag gumi tömítéseket használnak. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a használat során biztosítják a maximális tömítést. Ezen túlmenően a tömítés használata lehetővé teszi az optimális hőmérséklet fenntartását a szobában.
 • Először döntse el a termék méretét. Előre mérjük a doboz és az ajtó közötti rés vastagságát. A kapott mutatók alapján helyesen választhatja ki az öntapadó szalag alakját és vastagságát.
 • A terméken lévő ragasztó minősége fontos. A pecséten lévő hibák hiánya azt jelzi, hogy nem használható.
 • Különös figyelmet kell fordítani a gyártó fizetésére. A legjobb, ha a bevált cégek olyan modelljeit választják ki, amelyek már bizonyították a kiváló minőségű termékeket.
 • A vásárlás időpontjában ajánlott az anyag rugalmasságának ellenőrzése: A tömítést egy ujjal enyhén nyomja meg, hogy megtudja, milyen gyorsan helyreáll a termék eredeti alakja. A szakértők közepes szalagok használatát javasolják. A túl sűrű termékek megakadályozzák az ajtó zárását. A lágy tömítések gyorsan elveszítik eredeti formájukat.
 • Szalag vásárlása a szekrényhez, figyeljen az anyag minőségére. Alapvetően habterméket használnak ezek előállítására. Néhány gyártó azonban kiváló minőségű anyagokat kínál.

Hogyan kell használni?

Amint fentebb említettük, a szalag rögzítése nem különösebben nehéz.

Először a régi pecsétet kell szétszedni. A legegyszerűbb módja az anyag szakadása. De ha ez a módszer nem tudja eltávolítani a terméket, akkor a legjobb, ha vésőt vagy vésőt használ.

Ezután meg kell szüntetni a maradék ragasztót az ajtólap felületéről. Ezekben az egész számokban fehér szeszes ital vagy aceton használható.

A maradékokat óvatosan kell eltávolítani, hogy az új anyag szilárdan rögzüljön a felületen.

Ezután a következő műveleteket kell végrehajtania:

 • mérjük meg a nyílás méreteit, azaz magasságát és szélességét;
 • állítsa be a tömítőszalagot a kapott értékekhez;
 • távolítsa el a védőréteget a termékről.

Ezután a tömítést szilárdan rögzíteni kell az ajtókeret kerülete körül. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a szalagnak jól illeszkednie kell a felülethez. A tömítés további részeit késsel kell eltávolítani.

Ha a bejárati ajtóhoz szalagot használ, 2 áramkört kell telepítenie. Egyikük közvetlenül az ajtókeretre van rögzítve. Ami a második áramkört illeti, az ajtó végzónájának külső oldalán van rögzítve.

Példák és lehetőségek

Az ajtószerkezetben az öntapadós tömítések többféleképpen használhatók.

Az egyik a termék rögzítése a csatlakozóval. Alapvetően ezt a módszert használják a bemeneti struktúrák gyártása során. A doboz keretén vannak vezető elemek. Az alapban használt tömörítő merev része van.

Ez a szerelési lehetőség nagyon erős, nagyon megbízható. Azonban a telepítési folyamat befejezése szinte lehetetlen

Az ajtótömítésekről további információt a következő videóban talál.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba