A képen látható ajtók: ötletek és lehetőségek

 A képen látható ajtók: ötletek és lehetőségek

Az ajtó rajzai egy másik módja annak, hogy díszítsd otthonodat, és hogy a belső tér egyénibbé váljon. A mintával ellátott ajtók lehetővé teszik a különböző ötletek mintázatait. Megtudhatja, hogy melyiket választhatja ki a szobából ebből a cikkből.

A dekor előnyei

Az ilyen típusú dekoráció fő előnye, hogy nagyon szokatlan. Általában a legegyszerűbb ajtók minták nélkül használják a helyiségek elválasztását. De ha kiemelni szeretné, akkor különféle méretű feliratokkal, mintákkal vagy nyomatokkal lehet díszíteni. Egy másik plusz az, hogy sokféle bevonat képes megvédeni az ajtó felületét.

Ha jó minőségű és jó minőségű bevonattal ellátott, kiváló minőségű ajtót vásárol, akkor hosszú ideig szép lesz, mint a vásárlásnál. A jó bevonat nem húzza le, és nem veszíti el a mechanikai sérülések vonzerejét, az egyszerű üveg vagy tükrözött ajtóktól eltérően.

Egy másik plusz az, hogy ha ilyen ajtót telepít a gyermekszobába, akkor a baba biztosan örül. Végtére is, hihetetlenül szép nyomatok tűnnek fel, mint egy kedvenc rajzfilm vagy mese jelenete.

faj

Az ajtó díszítésére számos különböző technikát használnak. Nézzük meg a legnépszerűbbeket.

Fotónyomtatás

Mindenki számára előnyös és megfizethető opció a fotónyomtatással ellátott ajtók díszítése. Ha ezt a technikát választja, a házat egyedül díszítheti, szakemberek segítsége nélkül. Ennek az eljárásnak a lényege egy egyszerű film alkalmazása. Már elkészült, és az anyag felszínén elhelyezett mintával. A filmet díszítő képek nagyon különbözőek lehetnek.

Ezek leggyakrabban egyszerű fényképek, tájak vagy festmények reprodukciói. Gyakran a kötet hatásával lehetnek, ami a néző részévé teszi a képben bekövetkező eseményeket. A fotónyomtatás gyakran díszíti a szekrényeket, mert a kupéajtóhoz rögzítik őket. A tolóajtók ebben az esetben nemcsak szokatlanak, hanem nagyon stílusosak is, és a belső tér eredeti kiegészítésévé válnak.

Ami az ilyen képeknek az ajtókon való használatát illeti, leggyakrabban beépített tükörrel vagy harmonikával rendelkező tolóajtókat díszítenek.

Homokszóró minta

A homokfúvási rajzok gyakran díszítik az üvegajtókat. Ez a díszítési módszer sokkal bonyolultabb és valódi művészetnek tekinthető. Mivel a mintákat speciális homokfúvó géppel alkalmazzuk, aligha tudod ezt a feladatot önmagadban és tapasztalat nélkül kezelni.

Az ajtók homokozóval történő díszítésének folyamata az, hogy amikor az általa permetezett homok a felszínre csapódik, a homokszemcsék megkarcolják az üveget, és teljes mintát hagynak rajta. A minták nagyon eltérőek lehetnek.

Lézeres gravírozás

Ez az ajtók díszítésének egyik legnehezebb módja. Ugyanakkor ugyanakkor így kaphatod a legszebb és tartósabb mintát. A szakértők azt tanácsolják, hogy amikor csak lehetséges, válasszák ki ezt az utat az ajtó díszítésére.

Stencil minták

Otthon nagyon egyszerű az egyszerű minták létrehozása az ajtó felületén stencilek használatával. Az ilyen díszítés saját kezével lehetővé teszi, hogy szinte minden mintát kefével és festékkel reprodukáljon.Alternatív megoldásként egy görgőt vagy légfúvókát használhat, hogy gyorsabban menjen el.

Ami a stencileket illeti, ezek különböző anyagokból készülhetnek. A legnépszerűbb megoldás a faipari termékek. Sablonokat készíthet magának vagy vásárolhat készen.

aerograph

Sablonok nélkül is használhat, csak a légszórót használva. Az igazság sokkal bonyolultabb. És annak érdekében, hogy szép képeket hozzon létre, gyakorolni kell. Még jobb, bízza meg a feladatot a szakembereknek.

decoupage

Egyszerűbb technika a teljesítmény szempontjából az ajtó díszítése régi szalvéták segítségével, papírra és újságra nyomtatott rajzok. A Decoupage-t nem csak a vázák és ételek díszítésére használják, hanem az ajtók díszítésére is. És úgy, hogy a kézzel létrehozott kép az üvegfelületen maradjon, speciális eszközök segítségével rögzítették. Leggyakrabban egy átlátszó lakk, amely nem rontja a képet, hanem csak meghosszabbítja az életét.

A decoupage technika lehetővé teszi, hogy absztrakt képeket készítsen, és még az improvizált festett üvegablakokat is. A végeredmény csak a képzeleted és az anyagod függvénye.hogy van.

kovácsolás

Egy másik érdekes tervezési lehetőség a dekoratív körmök díszítése vagy elegáns fém betétek használata. Ebben az esetben egy geometrikus mintázatú, vagy elegáns fürtökkel díszített ajtót kaphat.

A minták változatai

A felhasznált anyagok mellett különböző minták is léteznek. Természetesen korlátozhatja magát valami egyszerűre, és kiválaszthat egy képet, amely az ajtót díszíti, ill. Egy bonyolultabb és gondosabb lehetőség - egy ólomüveg ablak létrehozása. Színes üvegből készül, ami különösen érdekesnek tűnik, ha a fény megüt. Ólomüveg az ajtó üvegrészén.

Ha szereted az etnikai stílusokat, akkor figyelj a megfelelő mintákra is. Különösen népszerűek az indiai motívumok és a hagyományos minták és festmények arab töredékei. Ezen kívül használhatja az orosz motívumokat, díszítve az ajtót a szíved képeivel.

A kövek, térfogati betétek vagy kis kristályok itt dekoratív elemekként működhetnek.

Kárpitos példák

A tervezőknek sikerül elképzelniük képzeletüket és valami szokatlan, még csak az ajtót díszíteni. Így például a bejárati ajtót érdekes feliratokkal lehet díszíteni. Gyakran fontos figyelmeztetéseket írnak („ne becsapjanak”, „bezárják az ajtót”) és egyéb fontos információkat. A banális kifejezések érdekes módon játszhatók le, az egyszerű szavakat viccre vagy viccre fordítva.

Az óvoda vagy a tini szoba ajtajait is érdekes módon lehet díszíteni. Például egy baba szobája díszíthető egy ajtóval, amely Narnia országának bejáratánál vagy mágikus portálon van. A tizenéves szobáját egy ajtó választja el a folyosóról, amely kiemeli személyiségének és jellegének sajátosságait.

stílusok

Az ajtó díszítésére használt stílusok közül több is van. A leggyakoribb az klasszikus. Egyszerű és tömör kialakítás egyidejűleg megadja a helyiség egyéniségét, ugyanakkor nem zavarja a belső részleteket. Modern stílusban Sok üveg és fém betétet használnak. Nincs hely az élénk színek és a gazdag dekoráció számára.

A legfényesebb lehetőségek a barokk stílusban díszített ajtók, a csillogás és így tovább, azaz azokban a stílusokban, amelyekben rengeteg dekoratív részlet várja a vendégeket.

Hol van a rajz?

Sokan úgy vélik, hogy bármilyen módon díszített ajtók nem minden szobában megfelelőek. Nézzük meg, ha a leg logikusabb egy szokatlan mintával vagy háromdimenziós nyomtatással díszített gyönyörű ajtót használni:

  • Egy kis szobához. Ha festett vagy díszített ajtót telepít egy kis szobába, akkor vegye figyelembe egy kis szoba minden árnyalatait. Először is érdemes megjegyezni, hogy a túl sok kontrasztos szín és az absztrakt minták vizuálisan csökkentik a helyet. Ugyanez vonatkozik a túl sötét színekre is. Ha egy gótikus ajtót választasz a gótikus stílusban, ez is szűkíti a helyiséget. Megfelelően kiválasztott színek és minták segítségével teljesen ellentétes hatást érhetünk el, vagyis bővíthetik a szoba helyét.

Ehhez a szakértők tanácsot adnak a világos színek kiválasztására. Emellett figyelni kell a tájra. Az erdő, a tenger partja vagy a kert képe vizuálisan kiterjeszti a szobát, mintha a valóságon túlra és téged a természet varázslatos világába merítene.

  • WC és fürdőszoba. Gyakran eredeti módon díszítik a fürdőszobát. Különösen, ha üveglapokkal egészül ki. A WC vagy a fürdőszoba belső ajtajait gyakran feliratokkal, eredeti képekkel vagy egyszerű, színes geometriai mintázatokkal díszített, festett üvegablakokkal díszítik. Ugyanez az ajtó is elválaszthatja a fürdő bejáratát, ha egy ilyen szoba van a házban.
  • Köpeny és előszoba. Az öltöző bejárata egyszerűen díszíthető valamilyen díszítő elemgel, vagy a szemüktől elrejtve. Az utóbbi esetében hatalmas festményeket használnak, amelyekben nem azonnal kitalálod a bejáratot a további helyiségbe, ahol minden holmiját tárolják.
  • A hálószoba. Ritkábban díszítik a hálószoba bejáratát. És, mint már említettük, éppen a gyermekszobák, ahol korlátlan képzeletet mutathat. Más esetekben a tervezőknek nem ajánlott díszíteni az ajtót, vagy nem nagyon észrevehető minimalista mintákat.
7 fénykép

Gyönyörű belső megoldások

Amikor valamilyen eredeti megoldást választott az ajtó kialakításához, ne feledje, hogy feltétlenül bele kell illeszkednie a szoba általános stílusába. Így például a hálószobában, csendes színekkel díszített, a kovácsolt betétekkel vagy pezsgőkövek mintájával díszített ajtó jól néz ki. Ez csak hozzáadja a szoba rejtélyét és a romantikus hangulatot. De az irodába vagy a folyosóba való bejárat egy másik tükörrel ellátott ajtóval választható el. Stílusos és modern.

Az ajtó szépen díszített valamilyen képpel vagy mintával. Ilyen módon elválasztja a szoba egy részét és hozzon létre egy másik érdekes zónát a szobában. Válasszon ki egy opciót, és gondoskodjon az ajtóról. Akkor még egy kis lakás is megszerzi a különleges varázst, és egy igazán hangulatos családi fészekké válik, amit igazán szeret.

Hogyan kell díszíteni az ajtót háttérképpel, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba