Jellemzők műanyag ajtók beállítása

A műanyag ajtók gyorsan beléptek a hazai piacra. A vásárlók megjelenését, viszonylag megfizethető árát és hatalmas funkcionalitását vonzotta. De, mint bármelyik mechanizmusnál, egy vagy más hiba is előfordulhat a műanyag ajtón.

A leggyakoribb problémák

Tekintettel arra, hogy a műanyag ajtók tulajdonosainak száma folyamatosan növekszik, statisztikák állnak rendelkezésre a javítási részlegre irányuló hívásokról. Így a főbb problémákról a következő kép jelenik meg:

 • Leggyakrabban az ügyfelek panaszkodnak erre az ajtó megereszkedett. Különösen gyakran ilyen esetek találhatók azokban a helyiségekben, ahol az ajtó nyitva van a nap nagy részében. Az ajtólap alsó része a küszöbértéket vagy a padlót morogja, a zárás nehézségei vannak. A kis méretű termékek kevésbé hajlamosak ilyen szerencsétlenségre. Különösen figyelmesnek kell lennie azok számára, akik riasztó érzékelőket telepítettek. Az ajtó megereszkedésének pillanatában nagy a valószínűsége annak, hogy lehetetlen lesz az objektum élesítése.
 • A második legnépszerűbb hiba karcolás. Az ajtó kinyílik abban a pillanatban, amikor kinyílik. Ez különösen fáj a fülnek, ha a családban kisgyermekek vannak, akiket bármilyen zaj ébreszthet fel.
 • Az ajtón, az erkélyblokkba szerelve le tud zárni. Ebben a tekintetben, különösen télen, akkor felmerül a helyzet, amikor a hideg levegő szabadon behatol a nappaliba.
 • Olcsó vár a fagy bejárati csoportjaiban és egyáltalán elakadhat. Ebben az esetben csak a szakemberek megérkezése után jelentkezik be. Hasonló helyzet fordulhat elő akkor is, ha a fogantyúnyitás mechanizmusa használhatatlanná válik.
 • Kevésbé valószínű az ajtó közelebbi problémái, egy blokkoló és több ember megjegyzi, hogy a tilt-and-turn nyitó rendszerrel visszafelé fordul. A visszacsatolás egy szabad mozgás, melynek köszönhetően hallhatod az ajtót.

Minél nagyobb a mechanizmusok, annál nagyobb az esély arra, hogy valami kudarcot vall. Nincs kivétel és a fém ajtója.

Valamennyi probléma néhány perc alatt megoldódik, néhány eszközzel, amelyek szinte minden családban megtalálhatók.

Szükséges eszközök

Először is győződjön meg arról, hogy a garanciaidő véget ért. Az elmúlt években néhány vállalat néhány évig garantált a kiegészítőkre. Minden más lehet évente felhívni a megelőző karbantartás szakemberét, ha ez a tétel a szerződésben van. Ha a megelőző karbantartást rendszeresen végzik, akkor minden problémát időben eltávolítanak.

De ha a jótállási idő már lejárt, és nincs szükség arra, hogy kapcsolatba lépjen egy külső szakemberrel, akkor készítsen keresztfejű csavarhúzókat (vagy csavarhúzókat) és hatlapos kulcsokat. Bizonyos esetekben fogókra és közönséges kenőanyagokra van szükség.

megállapítások

A műanyag ajtóban a fő dolog nem profil, hanem a fém „töltése”.

Mielőtt ezeket a problémákat megoldaná, meg kell vizsgálni, hogy milyen tartozékok vannak a PVC profil ajtajában. Milyen részletekkel kell foglalkoznia. Lehet, hogy:

 • Lezárásában. Ez az eszköz az ajtó zökkenőmentes működéséhez készült. Néhány szobában, hála neki, a műanyag ajtó szorosan illeszkedik az ajtócsaphoz, és ezért a helyiségben lévő hő megmarad.
 • Kezelni. A kialakítástól függően beépített zárral vagy anélkül lehet.
 • A zár. Leggyakrabban az utcai és az irodai bejárati ajtókon találhatók. Fő célja mindenki számára ismert - záró ajtó.
 • Hurok. A jól ismert tény, hogy fő feladata az ajtólap rögzítése a dobozban. Az ajtó azonban segítségükkel kinyílik és bezárul. A vasajtók zsanérjaival ellentétben a műanyag ajtó csuklópántjai közvetlenül fel vannak szerelve egy beállító mechanizmussal.
 • Tengelyek és más fennmaradó mechanizmus. Mindez az ajtólap kerülete körül található. Az ellentét a kereten található. A közvetlenül rögzített csapok úgy vannak kialakítva, hogy az érintkezési - szorítóerő erőt állítsák be. Az ajtólap leghosszabb fémrésze fogantyúval működik. A fogantyú kinyitásakor vagy bezárásakor minden további alkatrész felelős a műanyag ajtó rögzítéséért vagy pozíciójáért.
 • Különben szeretném megjegyezni a pecsétet. Idővel a ragasztó, amelyre csatlakozik, leeshet, ami azt jelenti, hogy ki kell cserélni. A tömörítő megakadályozza a zaj és a hideg bejutását a szobába. Leggyakrabban gumi vagy szilikon. Nem reped a hidegben, nem fél a magas hőmérséklet és az ultraibolya.

A legismertebb alkotóelemeket nevezték el, de sok más kis acél alkatrész van, ezek együttesen felelősek a műanyag ajtó összehangolt munkáért.

Beállítás: utasítás

Ideális esetben minden embernek tudnia kell az ajtóbeállításról. És nem számít, hogy melyik ajtót beszéljük - a bejárati ajtót, a belső teret vagy az erkélyt. Még ennél is fontosabb, hogy a munkája elve nem fontos, hogy a nyitó rendszer normális vagy dönthető-e.

Bizonyos esetekben egy egyszerű ceruza vagy a csuklópántok közé egy kis darab grafit is segíthet. Megment egy ilyen módszert, ha maga a zaj hurkot bocsát ki.

De leggyakrabban a probléma az ajtólapon belül van. Ennek kiküszöböléséhez a motorolajjal kell zsírozni a zsanérokat, a legegyszerűbb dolog az, ha ezt a műveletet az ajtók teljesen nyitva tartják. Valószínűleg nincs értelme részletesen leírni a motorolaj alkalmazásának eljárását. Bárki, aki valamikor zsírozta őket, vagy látta, hogy mások csinálják. Még ha nincs is tapasztalat ebben az ügyben, minden intuitív szinten egyértelmű.

Természetesen a fémtermékek szerelői nem mennek a géphez vagy más olajhoz. Szakmai környezetben erre a célra egy WD-40 tartályt használnak, amelyet a férfi környezetben „w-pad” -ként említenek. Minden autó tulajdonos ismeri ezt.

Minden más esetben nem lehet szerszám nélkül csinálni, de bármelyik felnőtt képes lesz ezt a munkát önállóan elvégezni.

Ne késleltesse a fém ajtók javítását télen. Nem csak azt, hogy a téli időszakban egyes részek egyáltalán nem bomlanak le a mechanikai erőkből, az ujjak alacsony hőmérsékleten fagyaszthatók, különösen az utcai ajtó esetében. És amikor az erkélyajtó javításáról van szó, az eredmény ugyanaz lehet.

A műanyag ajtók beállítása hatszögkulcskal kezdődik. A hatlapkulcs a termék csuklópántjain elhelyezett lyukba kerül az ajtó felső vagy középső részébe. Néhány konstrukcióban a műanyag fedél előzetes eltávolítása után érhető el. A beállítás lehet vízszintes és függőleges.

Az alsó és felső hurokban két szabályozónyílás van. A leginkább hozzáférhetetlen az alsó hurkok sarkában található lyuk. Ha a csuklópántok jól illeszkednek az ajtószárnyhoz, akkor sokat kell izzadni ahhoz, hogy belépjen.

Jó értelme az alacsonyabb hurokkal rendelkező műveletek végrehajtása, amikor az ajtó eléri a küszöböt. Ha a hatlapos kulcsot az egyik oldalra forgatja, vagy a felvonó, vagy fordítva, az ajtó leeresztése történik.Egyébként ezek az ajánlások olyan esetekben is alkalmasak, amikor a tömítés horpadt.

Azokban az esetekben, amikor az ajtó már laza, vízszintes beállítás történik. Leggyakrabban ez a fém saját gravitációs hatása alatt történik. Csak ezúttal az összes munkát a vászon felső részén kell elvégezni.

Először csavarja ki a felső zsanérok csavarjait, és távolítsa el a dekoratív műanyagot, ha azt a kialakítás biztosítja. Ezután megtalálhatja a fém alkatrészt egy csavarral, amely felelős az ajtó balra vagy jobbra történő beállításának lehetőségéért. A hatszög elforgatásával az óramutató járásával megegyező vagy az óramutató járásával ellentétes irányban fordul elő. A milliméterhez igazíthatja.

Ha nehézségei vannak a ferdén, akkor a vízszintes csavarokat el kell lazítani és állítani. Ebben az esetben könnyebb lesz beállítani az ajtómagasságot, és az eltelt idő nem haladja meg a tíz percet.

Sokan emlékeznek az iskolai tantervből, hogy magas hőmérsékleten a műanyag kiterjed. By the way, ez határozottan befolyásolja a műanyag ajtókat. Különösen a szakértők azt ajánlják, hogy nyáron lazítsák meg a bilincset, és télen ne felejtsük el megerősíteni. Ez hozzájárul a problémamegoldáshoz a tervezetek megjelenésével.

Hatlapkulcs használatával húzza meg, vagy fordítva, lazítsa meg a speciális mechanizmust - egy csapot. Ha meg kell lazítani - fordítsa el a vágást magadra, különben az ellenkezőjét.

Ha a műanyag ajtó kialakítása nem teszi lehetővé a tengely hatszöggel történő beállítását, akkor a bilincset fogóval vagy csavarkulccsal állíthatja be. Ha a csőcsonk párhuzamos, a bilincs gyenge lesz. De ha a merőleges helyzet be van állítva, a szorító hatása erős lesz.

Annak érdekében, hogy az ajtó jól lezárjon, elegendő a mechanizmus működésének beállítása. A fentiek alapján csak a csuklópántokat húzza meg hatszögletű billentyűvel és néhány percnyi szabadidővel.

A retesz, a fogantyú vagy a zár törése leggyakrabban nem szűnik meg. Könnyebb egy új mechanizmust vásárolni és kicserélni. Erről bővebb információ egy külön fejezetben található.

Hogyan állíthatja be a műanyag ajtót saját kezével?

DIY telepítési rendszer

Ahhoz, hogy kicserélje a zárat egy csavarhúzóval vagy keresztcsavarhúzóval. Ha szükség van egy műanyag erkélyajtó javítására, akkor az ilyen konstrukciókban a zárat leggyakrabban a fogantyúba helyezik be, kiderül, hogy a fogantyú cseréje a zár működését eredményezi.

A tollat ​​több lépésben helyettesíti:

 • Vigye vissza a dekoratív műanyagot. Alatta rejtett csavarok vannak, amelyek a fogantyút az ajtólaphoz rögzítik.
 • Csavarhúzóval vagy csavarhúzóval csavarja ki a csavarokat és távolítsa el a fogantyút.
 • Telepítünk egy új mechanizmust, amelyet előre megvásároltak a boltba.
 • Csak a csavarok meghúzása és a dekoratív műanyag eredeti helyzetébe való visszahelyezése marad.

A zár cseréje

Ellenkező esetben a bejárati műanyag ajtó zárja a zárat. A dolog az, hogy az ilyen termékek zárja és a fogantyúja egymástól függetlenül működik. De itt elég lesz egy csavarhúzó.

Először is kitalálnod kell, hogy milyen típusú zár van telepítve. A mai napig két opciót használnak széles körben - zárral és anélkül. Leggyakrabban a reteszzárat olyan esetekben rendezik, ahol szükség van az ajtó zárt helyzetben történő lezárására.

A zárak két típusa létezik: egyetlen reteszelés és többszörös reteszelés. Az egyes záraknak, a multi zárakkal ellentétben, csak egy reteszelési pontjuk van. Ennek eredményeként az ajtólap nem szoros a felületre. A Multilobs sokkal megbízhatóbb védelmet nyújt, mivel a három oldalról az ajtókeretbe tolnak.

By the way, és a retesz, attól függően, hogy az ajtó kinyitása különböző típusú - falevye vagy roller.A Falovaya-t akkor használják, amikor kinyitják az ajtót a fogantyú megnyomásával, és a görgős görgőt, amikor a nyitott helyzetben lévő fogantyú magának ér.

De vissza a vár helyére. Először távolítsa el a fémlemezt, amely megvédi a terméket az illetéktelen beavatkozástól. Ha egy adott rész meghibásodott, például a zárhenger, akkor cserélik. Más részek cseréje természetesen nem szükséges. Fejlettebb esetekben hasonló eljárásra van szükség, mint a fent leírt fogantyú cseréjéhez.

Ritkán hurkok nem. Fémötvözetekből készült szerkezete annyira megbízható, hogy a javítások ismerete nélkül több évtizede szolgál. Ez csak akkor szükséges, ha a hibás termék eredetileg elhagyta a gyárat. Vagy ha az ajtólap súlya nem felel meg a specifikációnak.

Feltétlenül fontos, hogy a fából készült ajtó csuklópántjait vagy egy műanyag csuklópántot cserélje ki. A műveletek sorrendje csak részletesen eltérhet. A fémben az első lépés a dekoratív sapkák eltávolítása. Nemcsak esztétikai szerepet játszanak, hanem megvédik a fémeket a nedvességtől.

És akkor kell:

 • Kopogtassa az axiális mechanizmust. Ehhez vegyél egy kalapácsot vagy kalapácsot. Ezt a munkát nagyon óvatosan végzik, az ajtót kell nyitni.
 • Egy kis fémrész megjelenése után fogóval (vagy fogóval) kell fogni, és le kell húzni.
 • Az ajtót magad felé billentve, és kissé emelve (szó szerint a tűmagasságig), eltávolítjuk a zsanéroktól.
 • Csavarozzuk ki a régi zsanérokat, és az utasítások segítségével szereljük fel az újakat.

Csak az ajtó visszatérése a szokásos állapotába. Ez a művelet kívánatos együtt játszani, ne feledje, hogy a műanyag ajtó sokat sújt.

Egyszerű és a felső zárók cseréje. A régi mechanizmus eltávolításra kerül, és pontos másolata telepítve van. Először a doboz fel van szerelve, és utána - a kar. Miután csatlakoztatta a tokot a kart, lehetséges a közelebbi beállítás elkezdése. Lazítás, vagy fordítva, az eset végén lévő csavarok meghúzása. Így a zárási sebességet és a rögzítést beállítjuk. A mai padló- és rejtett ajtózárók nem széles körben használatosak, így nincs értelme, hogy részletesebben tartsuk őket.

Ha ki kell cserélnie a műanyag ajtótömítést, akkor a hardverboltba történő küldés előtt hasznos lesz a régi csavarhúzóval eltávolítani. A tömítést a megfelelő horonyban lévő ragasztón tartják, így nem keletkezhetnek nehézségek.

Miután egy minta van, garantáltan megvásárolhatja a kívánt opciót. Csak a felesleges ragasztó felületét kell tisztítani, új réteget kell felhordani a teljes hosszon, és rögzíteni kell a tömítést. Ez azonban nem nyúlhat és nem nyúlhat.

Az ajtólap mozgatása

Úgy tűnik, hogy az emberek szerencsések voltak, néhányan már néhány évvel ezelőtt megrendelték a műanyag ajtók beszerelését, mások új négyzetméterek boldog tulajdonosai lettek, ahol már fém-műanyag ajtókat is telepítettek. De évek múlva, van egy vágy, hogy nem kozmetikai, hanem az egyik szoba nagyjavítása. És ebben a pillanatban van az a felismerés, hogy nem lenne fölösleges az ajtó egyik oldalról a másikra való mozgatása. Elég gyakran ez a probléma az erkélyes ajtóra vonatkozik.

Ez az eljárás a fogantyúk és az ajtólap csuklópántokkal való eltávolításával kezdődik.

Ezt az eljárást korábban leírtuk, így azonnal lépünk a következő pontokra:

 • A maradék szerelvényeket eltávolítjuk az ajtólapról, beleértve a szerelt alsó zsanérokat is. Ehhez használjon csavarhúzót vagy csavarhúzót. Különleges nehézségek merülnek fel. A legfontosabb az, hogy emlékezzünk arra, hogy az eltávolított részeket a legjobban telepítették. Különösen fontos, hogy ne szakítsa meg a műanyag rögzítőket, különben meg kell vásárolni.

Hasznos tudni, hogy a tartozékok a gyártótól függően eltérőek, és minden gyártónak különböző sorozata van.

 • Szinte minden részlet szimmetrikus, ebből következik, hogy a tükör permutációja lehetséges. A kereteken ollónak nevezett részek mellett megvásárolni kell. Az ajtó tetejére van szerelve. Lehet, hogy balra vagy jobbra. Célja a műanyag termékek billentése.
 • Miután az összes tartozékot eltávolítottuk, úgy tükrözzük, hogy tükrözik. A legfontosabb dolog az alsó hurkok helyének helyes jelölése. Ebben az esetben ne felejtsük el a fogantyút, ami szintén megváltoztatja a helyét.
 • A furatok fúrásához a fogantyúhoz egy speciális fúvókával rendelkező többfunkciós szerszám szükséges. Ezzel egy egyszerű téglalap alakú lyukat vághat anélkül, hogy károsítaná az ajtó többi részét. A multitool cseréje szokásos véső lehet, de a műanyag feldolgozás hosszabb időt vesz igénybe.
 • A kiegészítők helyes kombinációjához a csapokat szigorúan a középpontba kell állítani. Ez időt és idegeket takarít meg. Használja a tartozékok gyártójának utasításait és diagramjait.
 • Az ollóval ellátott olló az ollóval a szárnyon lehetséges, köszönhetően a vezetőknek. A második zárószerkezet egy speciális lyuk, amely egy műanyag hüvelyen van elhelyezve.
 • Forgatható összecsukható ajtónyitó rendszerrel van egy mechanizmus, amely felelős a reteszelésért. A nyelv helyzetének megváltoztatásával lehetővé válik, hogy az ajtó mérésekor telepítsük.
 • Amikor az ajtólap készen áll, a tartozékokat az ajtókeretre kell mozgatni. Megtekintve az alkatrészek helyzetét a milliméterig, különben nem fog működni.
 • A heveder, amely az ajtó tartásáért felelős, ha a kipufogó rendszer szimmetrikus és aszimmetrikus lehet. Szimmetrikus sáv a jobb és a bal oldalon. Ha átadja, gondosan meg kell vizsgálnia a részleteket.
 • A műanyag ajtó kiegyenlítése egy hatlapos kulcs segítségével lehetséges. Ezt az eljárást az előző szakaszokban részletesebben tárgyaljuk.
 • A fogantyú korábbi helyén kialakított lyukak speciális műanyag betéttel díszíthetők, amelyet a foglalatnak neveznek.
 • A hurkokból származó lyukakat fehér folyékony körmökkel vagy folyékony műanyaggal kell lefedni.

Ez a folyamat bizonyos ideig tart. A legegyszerűbb az ajtót felülmúlni a szokásos nyitó rendszerrel, mivel az ajtólap kialakításánál a rész- és fordulórendszerben kialakított számos részlet hiányzik.

Tükör felülmúlja az erkélyblokkot

Bár nagyon ritkán fordulnak elő az ajtólap fölé, de mégis ilyen példák találhatók. Analóg módon az erkélyblokk tükrös elrendezése átdolgozásra kerül. Ne feledje azonban, hogy ehhez szükséges lehet az engedély, mivel az ablak alatt található falrész leszerelhető.

A zsanérokból eltávolítjuk a műanyag ajtó- és ablakszerkezeteket, a korábban leírt módszerrel. Egy hagyományos csavarhúzó segítségével óvatosan távolítsa el a lejtők, sarkok és ajtókeret, amelyek a szerelőhabon nyugszik.

Kézi engedélyezéssel eltávolítjuk a fal egy részét. A legegyszerűbb módja annak, hogy eltávolítsuk a téglafalat egy vasbeton födémrel, egy kicsit meg kell tapadni. Az eredménynek téglalap alakú nyílásnak kell lennie.

Mivel a fal törött része kicsi, célszerű téglákat használni egy új rész építéséhez. Miután az összes mérést előre elvégeztük, egy teljesen egyenlő szimmetrikus változatot kapunk az erkélyblokkról. Impost - az ajtókeret műanyag része, a tervezőre emlékeztet, és két fiókba kerül.

Csak az ajtót felülmúlja, és behelyezi az ablakot. Az eljárás már jól ismert.Ezután visszaadjuk a lejtőket és a sarkokat egykori helyükre, és egy tömítőanyag és egy tiszta rongy segítségével a repedésekre fényezünk.

A leírt transzformációk nagyon összetettnek tűnhetnek. Igen, és nincs szükség mindenki számára. De a hatalmas számú ember azt akarja felszerelni az ajtólapot, hogy kanyarodó és fordítható nyitó mechanizmussal rendelkezik.

Az ajtólap modernizálása

A fűtési szezon az év nagy részében tart, és csak természetes, hogy a tavaszi olvadási időszak alatt a helyiség levegőbe vételére van szükség. Leggyakrabban az ajtó kialakítása csak azt teszi lehetővé, hogy csak szélesre nyissa ki, vagy kissé elhagyva az ajtót. Ebben az esetben a hideg levegő egyenletesen lép be a helyiségbe, beleértve az alját is. Különböző a helyzet az ajtó kinyitásakor a kipufogó rendszerben. Csak a felső részen nyílik, a hideg levegő pedig a felső rétegben marad.

Ahhoz, hogy megváltoztassuk a fém-műanyag nyílás kialakítását, el kell távolítani az ajtót a zsanérokból. Miután megvizsgálta a termék hardverének vagy dokumentumainak tetejét, eljuthat a boltba. Elég tudni a szerelőhorony méretét vagy maga a szerelvény nevét. A tanácsadók problémamentesen kínálják a megfelelő lehetőséget.

Csavarhúzóval eltávolítjuk az ajtótól a szerelvények felső elemeit, amelyekre már nincs szükségünk. Kezdje a felső hurkot és a hosszabbítót.

Miután megbeszéltük a szárnyat, menj a keretbe, ahol le kell bontani a középső bilincset és a felső hurkot. A régi csuklópánt helyett egy új, speciálisan a csukló-nyitó rendszerhez van csatlakoztatva.

A szárnyon egy átlagos székrekedést és az olló csúcsát kell felszerelni. Rendszeresen olvassa el azokat a diagramokat és utasításokat, amelyekkel a tartozékokat szállítják. Még a szakértők is gyakran néznek rájuk, ebben semmi sem elítélhető: végül is a mechanizmus meglehetősen bonyolult.

A következő lépés az olló telepítése a keretre és a párnára az ajtókeret alján. A műanyag ajtó magasságától függően további szerelőcsíkok vannak felszerelve. Ezzel befejeződik a rendszer telepítése, csak a hatszögkulcsos beállítás áll fenn.

Végezetül szeretném megjegyezni, hogy a műanyag ajtó méréssel kezdődik. Ha a mérő elvégezte a helyes méréseket, és a gyár nem rendelkezett házassággal, és a telepítők hatékonyan végezték munkájukat, akkor több mint tucat éve hűen szolgál majd. Természetesen a megfelelő működés. De ha valaki még mindig meghibásodik, akkor cserélje ki vagy emelje meg a laza ajtót, nem lesz nehéz.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba