Hogyan válasszuk ki az ajtót a laminátum alatt?

 Hogyan válasszuk ki az ajtót a laminátum alatt?

A megfelelő belső ajtók kiválasztásánál sokan igyekeznek a belső jellemzőkre építeni, ami a helyes döntés. A modellt nemcsak a szoba díszítésével, hanem a padlóburkolattal is kombinálni kell. Ez különösen igaz, ha van egy laminátum a szobában. A padlóhoz való ajtó kiválasztásakor figyelembe kell venni számos lényeges pontot.

Hogyan kell kombinálni a belső színeket?

A kiválasztás során elsőként figyelembe kell venni az építési és a padlóburkolat árnyalatait. A szakértőknek eltérő véleményük van ebben a kérdésben, ezért érdemes megfontolni minden egyes lehetőséget.

Annak érdekében, hogy az ajtó kedvezően és stílusosan nézzen ki egy szobában, színe nem különbözhet bizonyos elemektől.

Ellenkező esetben a kialakítás nem hoz létre a belső egyensúlyban a szükséges egyensúlyt. Például kiválaszthat egy színt, amely megfelel a padlóburkolat hangjának.

Gyakran a belső ajtót ugyanolyan árnyalatban használják, mint a laminátumot. Ugyanez a szín, de különböző hangok jelennek meg.

Sok szakértő azt javasolja, hogy a palettánál válasszuk ki a fafajok nevét.

Milyen termékek alkalmasak a könnyű laminátumra?

A könnyű laminátum ajtójának kiválasztásakor a belső jellemzőkre kell összpontosítania. Nézd meg, milyen árnyalatok uralkodnak a tervezésben, és építsenek rájuk. Például a pasztell nyugtató színekben laminált falakon választható fényes belső ajtók választhatók. Ezek jól kombinálhatók a padlóburkolattal, és nem túlterhelik a belső teret fényességgel, ami nagyon fontos.

A szakértők nem ajánlják, hogy vegyenek részt kontrasztos megoldásokban, mivel ez károsíthatja a belső teret. De mégis, egyes kombinációk meglehetősen harmonikusak lehetnek. Például a bézs-tej laminátumot gyakran sötét ajtóval egészítik ki. Ez azonban akkor történik, ha a díszítőelemek ugyanolyan színűek, mint maga a design.

Az egyetemes típusok közül az egyik a fehér szín, amelyet előnyösen sötét és világos árnyalatokkal kombinálnak. De még akkor is, ha ezt az opciót használja, óvatosnak kell lennie.

A fehér padló és az ajtók kombinációja nem a legjobb megoldás. A laminátumnak néhány tónusúnak kell lennie, mint maga a szerkezet.

Különös figyelmet kell fordítani a padlózat ilyen árnyékára, mint a fehér hamu. A laminátum elég drága és reprezentatív. A padló világos árnyékát előnyösen egy fehér ajtóval lehet kiegészíteni. De a bútorok vagy a dekoratív elemek a szobában valamilyen kontrasztot kell létrehozniuk, hogy a dekoráció nem tűnik túl unalmasnak.

Sötét padló és sötét ajtók

A sötét színeket a belső térben kombinálva rendkívül óvatosan kell eljárni, és néhány fontos szabályt kell követni.

A szakértők szerint az ilyen kombináció csak akkor alkalmazható, ha a falak pasztell színekben készülnek. Ellenkező esetben a helyzet túl hideg lesz.

Különös figyelmet kell fordítani a sötét ajtó és a padló kombinációjára olyan helyiségekben, mint a hálószoba és a konyha. A legjobb, ha lemondunk egy ilyen döntésről, mivel a gazdag gamma nem teszi harmonikusnak a helyzetet. Elég, ha barna ajtókat vagy sötét padlót használunk.Ebben az esetben a belsejében megteremtheti a megfelelő akcentust.

Az egyik legfontosabb megoldás a sötét laminált és a wenge színszerkezet kombinációja. De ebben az esetben a falakat élénk színekben kell elkészíteni. Felhívjuk figyelmét, hogy a szoba kialakításakor a legjobb, ha sötét lábazatokat használunk.

Egy színben

Sok szakértő azt mondja, hogy választhatja a padlót és az ajtót egy színben, de csak akkor, ha a belső térben más kontrasztos színek is vannak. Ilyen megoldás lenne a legalkalmasabb kis helyiségek számára. A laminátum és az ajtó azonos színei kedvezően fognak kinézni a folyosón. Nagy helyiségekben ez a kombináció nem mindig megfelelő.

Határozza meg előre a laminátum fafaját. Ebből a pontból kezdődik, amikor kiválaszt egy megfelelő ajtót. Ebben az esetben a laminált és a belső kialakítás megteremti a megfelelő egyensúlyt egymás között.

A belső térben ugyanazt a színt használhatja, de különböző színekben. Elég eredetinek és stílusosnak tűnik. Az ajtó és a padló kiválasztásakor győződjön meg róla, hogy a falon található díszítésre összpontosít. Nem szabad ellentétben állni más elemekkel.

Többszínű alkalmazás ötletek

A belső tér több árnyalatával harmonikus és eredeti kontrasztot hozhat létre. De mindez attól függ, hogy az összes elem és árnyalat kiválasztása mennyire helyes lesz.

A jó megoldás minden belső tér számára az univerzális padlószínek használata. Ezek közé tartozik a mézes nyír, könnyű éger és akác. A fényes tölgy árnyékában levő laminátum ugyanolyan drága és szép. Ezek a padlók könnyen illeszkedhetnek az ajtók színéhez.

Könnyű tölgy
akác
Méz nyír

A kontraszt jó választás. Például, a dió színű ajtók könnyű laminátumot fognak kinézni. Szintén kombinálhatja a világos belső ajtókat és a sötét padlót. Ügyeljen arra, hogy figyelmet fordítson egy ilyen pillanatra, mint a közös hőmérséklet-kiegészítők jelenléte. Ez azt jelenti, hogy a laminátum és az ajtó egy meleg palettára és egy hidegre is vonatkozhat.

Az egyik legnépszerűbb tervezési megoldás a padlólapok, az ajtók és az azonos színű padló kombinációja, de különböző árnyalatokban. Például a padlóburkolat könnyebb lehet, mint a belső modell. Ami a lábazat kiválasztását illeti, akkor annak színe megegyezik az ajtó színével.

Különös figyelmet kell fordítani arra az anyagra, amelyből ezek az elemek készülnek. A laminátum esetében a legjobb, ha fa- vagy furnérmodelleket választunk. Az ideális megoldás a laminált lábazat használata.

Hogyan válasszuk ki az ajtót a falak színéhez?

Fontos szempont a színes falak és ajtók kombinációja. A legjobb, ha a belsőépítészetet több árnyalatú sötétebbre választja. Ez különösen igaz, ha pasztell színeket használnak a falak díszítésére.

Amint már említettük, az univerzális szín az ajtó fehér színű. Előnye abban rejlik, hogy mind sötét, mind fényes kivitelben alkalmas.

Ha a falak gazdag színben készülnek, olyan ajtót kell választania, amely világosabb lesz, mint a befejezés. Ellenkező esetben, a javítás befejezése után a szoba kényelmetlennek tűnik. Ez annak köszönhető, hogy nincs belső átmenet.

Az ajtó kiválasztása során különös figyelmet kell szentelni a falak tonalitásának. A laminált és a falaknak ellentétesek kell lenniük egymással. Szükséges egy olyan ajtó kiválasztása, amely nem egyesül az általános helyzethez.

A textúrázott háttérkép használata esetén ajánlott semleges és tömör árnyalatokra hivatkozni. A jó választás egyszerű sima belső ajtók.

Hogyan vegye fel a számlát?

A padlóburkolat belső ajtójának kiválasztásakor nagy jelentősége van az ajtó textúrájának.

Az egyik legnépszerűbb lehetőség a természetes fából készült modellek. Minőségi ajtók értékes fajtákból, tökéletesen kombinálva a drága laminátummal.

Az ilyen modellek előnye, hogy nem igényelnek további bevonatokat. A kivétel a lakkozás. Az egyetlen hátránya a magas költség. Az árért azonban minőségi terméket kapsz, amely elég sokáig szolgálhat Önnek.

Az értékes fajták modelljeire jó és megfizethető alternatíva lesz a furnérozott ajtók. Különlegességük egy vékony szelet jelenlétében rejlik, amelyen a természetes fa szerkezete megmarad. Alapvetően a bevonat az MDF-ből készült vászonra van felhordva. A többlépcsős feldolgozásnak köszönhetően a design szinte lehetetlen megkülönböztetni a fából készült megjelenést.

Gyakran az ajtó kialakításához speciális laminált fóliákat használtak. Ezek olyan alacsony szintű modellek, amelyek kiválóan ellenállnak a különböző típusú hatásoknak. Ezen kívül az ajtók meglehetősen vonzó megjelenésűek, így jól illeszkednek a különböző belső stílusokhoz.

Kombinációs szabályok

A következő szabályok segítenek meghatározni a laminátum színének megfelelő ajtót:

  • a kis helyiségekben a világos árnyalatokban azonos színű és textúrájú fát kell használni;
  • tágas helyiségekben a legjobb a kontrasztos kombinációk használata;
  • Az ajtóknak nemcsak a padlóburkolattal, hanem a belső tér egyéb elemeivel is harmonikusan kell kinézniük.

Ha ellentétes akcentussal fordult, a legszembetűnőbb kifejezéseket kell kifejezni. Ellenkező esetben a helyzet kiegyensúlyozatlan és homályos lesz.

Egy adott terület kialakításához a szobában ugyanazok a lamellák és ajtók, valamint az ajtók és egyéb padlóburkolatok árnyalatai használhatók. Mindkét lehetőség nagyon eredetinek tűnik a belső térben.

Kiváló ötletek választéka

Számos érdekes lehetőség van arra, hogy az ajtókat és a laminátumot szépen egyesítsék a szoba belsejében. Például:

  • A tejszerű bézs színben a könnyű kivitel és a padlóburkolatok előnyösek a tömör, sötét belső modellekkel. A legjobb, ha további dekoratív elemeket nem használnak;
  • A könnyű belső terem nagyszerű kiegészítője egy sötét színű, sötét színű üvegházbetétek. Tágas szobákhoz megfelelő dupla ajtó. Gyakran ilyen szerkezeteket használnak a csarnok kialakításához. A sötét tölgy árnyalatának modelljei ideálisan kombinálva vannak a padlóburkolattal a kávé színével és tejjel;
  • Jó megoldás a modern belső kialakításhoz egy fából készült ajtó, amely kis üveg vízszintes betétekkel rendelkezik. A sötét színű belső ajtók tökéletesen kombinálódnak a sötét bézs díszítéssel és a könnyű laminátummal;
  • A padlóburkolatok vöröses árnyalatú kiegészítése segít a fehér modelleknek. Az ilyen színű belső ajtókat gyakran kombinált laminátummal rendelkező helyiségekben használják;
  • Néhány nagy területen egyidejűleg több ajtót terveztek. Ebben az esetben ugyanazt az ajtót kell választania.

Ha még mindig nem döntött az apartman vagy ház laminátumának színéről, javasoljuk, hogy nézze meg az alábbi videót. Az egyes árnyalatok előnyeit és hátrányait részletezi.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba