Tekintsük a nem szabványos ajtók típusait

Nem minden szobában van, és nem mindig lehet szabványos méretű ajtókat felszerelni. Annak érdekében, hogy a nyitás ne maradjon nyitva, bárki számára hozzáférhető legyen, telepítenie kell egy nem szabványos bemeneti blokkot, amely egy adott esetben optimális, méretre és anyagra alkalmas. Egy ilyen termék megvásárlása és telepítése számos jellemzővel rendelkezik a hagyományos ajtókhoz képest.

Különleges jellemzők

A nem szabványos ajtók szinte mindig egyedi gyártásúak, hosszabb időt vesz igénybe, mint a gyártók és beszállítók katalógusaiban leírtak. A telepítés elkerülhetetlenül bonyolult.

Bármely gyárban a 60, 70, 80 és 90 cm széles, 200 cm magas ajtókhoz szabványos vászonokat tartunk.

Bármi, ami nem felel meg ezeknek a méreteknek - már nem tekinthető standardnak. Egy ilyen megrendelés benyújtásakor készen kell állnia a korlátozásokra. Egyes vállalatok atípusos ajtókat készítenek milliméterenként, néhány - legalább 5-10 centiméterrel. És vannak olyan gyárak, ahol az ilyen feladatok egyáltalán nem teljesülnek.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy bárhol ne engedje, hogy a belső ajtók 180 és 230 centiméter felett maradjanak. A legközelebbi standard analóg költségének növekedése legalább 30-50%.

A nem szabványos ajtó és a közönséges ajtó közötti különbség nemcsak abban rejlik, hogy szélesebb vagy magasabb, hanem gyakran szokatlan formák megoldása is van. Számos kivitelben az atipikus tartozékokat telepítik, a szelepek nyitása és számuk eltérő.

típusok

A nem szabványos ajtó alakja ívelt és sugárirányú (vagyis görbe, más szóval).

De szintén boltív nem mindig ugyanaz: egy kiviteli alakban, a nyíláson és a vászonon, a másikban - csak a vászon tetején.

Radiális ajtók többnyire a formátumban csúszik, vagy elvégzi a belső partíció funkcióját. A sugár változat ajtaját néha kerek ajtókkal látják el - homorú, domború, mindkettő egyszerre, de a formától függetlenül szinte mindig edzett üvegből készülnek.

A radiális ajtó univerzális, használható egy szállodában, üzleti központban vagy kereskedelmi padlón, és egy kis lakásban. Mind az oldalfalak, mind a transzomok a fővászonral egyidejűleg helyezkednek el.

A nem szabványos belső ajtók a leggyakrabban nagy nyíláshoz csúszó, több vászonnal felszerelt. De ebben az esetben ajánlások készítése nagyon nehéz, nem ismerve az ügy jellemzőit.

Ne feledje, hogy minél több vászonra van szükség, annál inkább a vezetőknek kell lenniük, alulról vagy felülről rögzítve.

A lapokat a tervtől függően egy irányban és különböző irányokban eltolják.

Bejárati rotor ajtók Célszerű, ha sok ember van. Ez egy két, három vagy négy levélből álló design, amely egy körhinta alakú. Ez önmagában vagy automatikával (mozgásérzékelők, bizonyos fordulatszámot beállító blokkok) mozgatható.

Szinte mindig használt fékrendszerek, amelyek megakadályozzák a túlzott gyorsulást, és a vészhelyzetek esetén nyitó rendszereket.

anyagok

Az ajtók gyártói már nem használhatják magukat természetes fa. Sokféle anyagot használnak, és a fogyasztó kénytelen megérteni az összes bonyolultságot.

 • fém a tervek meglehetősen eredetiek, és ha tapasztalt tervezők dolgoznak velük, képesek lesznek mindenki figyelmét vonzani.Vannak olyan változatok, amelyekben a külső rész MDF-el van borítva, a belső fém (vagy cserélhető). A kovácsolt részletek díszítése nagyon vonzó, de ne feledje, hogy a termék nehezebb.
 • Fa ajtók nem szabványos méreteket használnak:
 1. bevásárlóközpontok;
 2. irodaházak;
 3. szabadidős és szórakoztató létesítmények.
 • műanyag A nem szabványos ajtók különböző helyeken használhatók, praktikusak, és az anyag feldolgozásának egyszerűsége lehetővé teszi, hogy alapjain egyedülálló szépségmintákat hozzon létre. Emellett a PVC elérhetősége és alacsony költsége nagyon fontos a magánszemélyek számára. A kereskedelmi szervezeteket vonzza az ilyen ajtók könnyen szétszerelhető és gyorsan új helyszínre történő szállítása.

Lehetőség van egy egyéni ajtó megvásárlására a fa eléggé alacsony áron, ha inkább egy forgácslappal, keménylemezzel vagy lapokkal borított keretet szeretne. A legtöbb esetben, hogy a design vonzóbbá váljon, még a költségvetés termékeit is furnér borítja. Nem kell számítania a pajzskeret erejére, így ez inkább a helyiségek megosztása, mint a ház bejáratának védelme.

A szilárdság és a szolgálati idő vitathatatlan vezetése a kiváló minőségű fa keretes ajtóival van ellátva. Az egész tömb nagyon esztétikus, és még a tervezési szabályok szerint kialakított térben is felírható. De annak érdekében, hogy megvédje a felületet a nedvesség, a hő és a hideg hatásától, használjon MDF bevonatot.

Az esztétikai jellemzők és a tartósság viszonylag olcsó a ragasztott masszív, viszonylag olcsó, de megőrzi a hőveszteséget és deformálódhat a termikus összehúzódás és tágulás során.

A fém vagy műanyag ajtó színe bármilyen lehet, de leggyakrabban fekete, fehér vagy barna színű.

A természetes fa lehetővé teszi, hogy árnyékokat játsszon, és nagyon eredeti megjelenést érjen el. Tehát a hamufa masszív vörös, barna vagy rózsaszín, a bükk színe rózsaszíntől sárgás-vörösig változik. Az egyre népszerűbb wenge fajok mindig sárgásak, a cseresznyefa először enyhén rózsaszín, de aztán sötétebb lesz.

Különböző stílusok

Az ajtó nem csak egy funkcionális elem, szerepe a tér kialakításában nagyon nagy. De ezért az ajtó saját stílusa olyan fontos.

fogalom klasszikus inkább homályos - ez a szó mind az antik motívumra (a görög vagy a római nyelvű változatokra), a középkori gótikára és a barokkra (ideértve a legkifinomultabb megjelenését, rokokóját is).

Fontos: a választott stílusok közül melyiket választja ki, az ennek megfelelően díszített ajtók nem alkalmasak egy kis területre.

Ország és Provence elég közel állnak egymáshoz, de mégis jelentős különbség van közöttük, amit nem szabad elfelejteni. Az ország városa túl durva, de a Provence-i stílus teljesen megengedi, hogy megszabaduljon a nehézségektől és a kényszerességtől.

Vegyük figyelembe, hogy a Provence-i stílusban választott ajtót ugyanúgy meg kell változtatnia a szobának az egész belsejében, vagy ellentétesnek kell lennie a designban.

Tipikus színek: krém, fehér, terrakotta, bézs, világoszöld és kék; egy célzottan öregített felület fehér színezése a legjobban megfelel egy ajtónak. Válasszon országot, mind a pasztell árnyalatokon, mind a nagyon világos gombokon maradhat.

szüret A változatok nemcsak az egyszerűségre és a könnyű kegyelemre összpontosítanak, hanem a kifejezetten régimódi. Előnyük az a képesség, hogy harmonikusan használhatók minden környezetben, beleértve a stúdió típusú apartmanokat is. Az utóbbi esetében azonban sokkal helyénvalóbb a loft ajtók használata, ami segít megosztani a teret az izolált részvényekre.

Ugyanolyan hatékony az ajtók fogantyújának elválasztásával Japán stílusban - de csak tölgyből és bükkből készülnek, és lényeges okok miatt nem állnak rendelkezésre mindenki számára.

Az ajtóstílus tenyerét ma már a minimalizmus hódítja meg, a vitathatatlan érdemei miatt:

 • lopakodó;
 • kiemelje a magas technológia iránti elkötelezettséget;
 • kényelem;
 • ésszerűség és a legkisebb túllépés hiánya;
 • kompatibilitás bármilyen tervezési megközelítéssel.

Természetesen nem korlátozódik ezekre a lehetőségekre - a funkcionalitástól függ Art Nouveauaz ergonomikus stílusban high tech, az etnikai motívumok buja eredetiségéről. A lényeg az, hogy az eredményt minden tekintetben elrendezzük.

Hogyan válasszuk ki?

Nem szabványos ajtók egy magánházhoz - ha a nyitás csak kissé meghaladja a tipikus mutatókat - ezek „harmonikák”, egymástól távolodva vagy kinyílóan mozognak. Ha a szükséges magasság 250 cm-nél nagyobb, és a szélessége 150 cm-nél nagyobb, az íves forma előnyösebb.

Az íves nyílás elegendő (120 centiméteres) szélességével könnyű és könnyű anyagból készült két- és egyajtós ajtó is felszerelhető. Nem korlátozhatja a választást a szigorúan azonos ajtókkal rendelkező opcióra - általában csak az egyiket használják, és a keskeny csak akkor nyílik meg, ha szükséges.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a műanyag ajtóegység lengő változata csak 180 cm-nél szélesebb nyílásokra alkalmas. Ha nagyobbak, akkor választani kell egy "harmonika" és "könyv" között.

Egy elhanyagolható terület egy lakásában, hogy legalább néhány szabad helyet nyerjen, a szándékosan szűk nyílásokat kell elhelyezni, vagy szögbe kell állítani. Összecsukható ajtók segítségével könnyedén átalakíthatja a szobát, optimalizálhatja a munkát vagy szabadidős célokra.

A néhány évtizeddel ezelőtt épült és teljesen új projekteken alapuló vidéki házak esetében, amelyeket gyakran a standard dimenzióktól való eltérés jellemez. Az ajtók beszerzéséhez és beszereléséhez a lehető legpontosabban kell megközelíteni, a tervezővel való konzultáció nyilvánvalóan nem túlzott.

Lehetőségek a belső térben

A nem szabványos ajtó kiválasztásakor nemcsak a megbízhatóságot és az anyagot kell figyelembe venni, nem csak az élettartamot és a tartósságot, hanem a belső térrel való kapcsolatát is. Egy nagyon nagy magasság két esetben használható: a mennyezet vizuális emelésének eszközeként, és a szokatlan megjelenés kialakításának módjaként. Azaz, az ajtók egyáltalán nem is hasonlítanak az ajtókhoz, ellentétben, célzottan, a stílus és a szín ellentétes falai készülnek.

A magasan tükrözött ajtók nem csak a teret terjeszti ki, hanem úgy tűnik, hogy törli a részeit.

Az ajtóegységet néha a legjelentősebb helyekre helyezik, majd a tervezőnek dilemmával kell szembenéznie - válasszon egy nagyon szép és elegáns opciót, vagy inkább egy olyan, ami vizuálisan elveszett, nem vonja vissza a figyelmet.

A második mód ajánlatos, ha:

 • a falat díszlécek díszítik;
 • a belső tér freskókat használ;
 • beillesztett tapéta;
 • Teljesen egységes szerkezetű falra van szükség.

Ebben az esetben nem csak az ajtólap „láthatatlanságát” kell figyelni. Minél kisebb a fogantyú és egyéb szerelvények, annál kevésbé állnak ki, annál jobb.

A klipszel ellátott tolóajtó kiemelheti a szoba tetőtéri hangulatát, és még ha nem is szüksége van rá, használjon szín- vagy texturált kiválasztást, hogy létrehozzon egy eredeti elemet.

.

A tolóajtók széles nyílása, amelyet az ajtók nem szívnak fel, segít a két szomszédos szoba egységének kialakításában. A hegyes ív megfelelő, ha a lakást gótikus stílusban tervezi meg. Mindig figyeljen a dobozra, a szerelvények teljesen megfelelnek a vászonnak.

Mivel néhány nem szabványos ajtó nyitva van, megtekintheti a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba