Fém ajtók hőszakadással: az előnyök és hátrányok

A bejárati ajtók nemcsak védő, hanem hőszigetelő funkciókat is ellátnak, ezért az ilyen termékekre különleges követelmények vonatkoznak. Ma többféle struktúra létezik, amelyek megvédhetik a házat a hideg behatolásától. Az egyik legoptimálisabb megoldás a hőajtóval rendelkező fémajtók.

Mi az?

A fémajtók nagyon jól továbbítják a hőt, ami nem teszi lehetővé az optimális hőmérséklet fenntartását a szobában. Ma ez a probléma különböző fűtőberendezések segítségével oldódik meg, amelyek a keret lapjai alatt helyezkednek el.

Hőszakadású ajtók - az egyik fajta szigetelt szerkezetek. Ezeknek a termékeknek az a jellemzője, hogy több réteg szigetelést használnak, amelyek között hőszigetelő tömítés található. Ez a réteg számos minimális hővezetési tulajdonsággal rendelkező anyag lehet.

A termikus törésű ajtó több fő összetevőből áll:

 • belső és külső acéllemezek (közvetlenül a fémkerethez vannak rögzítve);
 • parafa rost (ez az anyag kiegészítő szigetelésként működik);
 • szigetelés (itt használjon két lapot, amelyek között folgoisol vagy más hasonló anyag van).

Az ilyen típusú vasajtókat gyakran közvetlenül az utcára telepítik. A beltéri használatuk nem jár esztétikai és racionális hatékonysággal.

A minőség javítása érdekében vastag acéllemezeket használnak alapanyagként, amely ellenáll a nagyobb terhelésnek.

előnyök

A termikus szünetű ajtók egyre népszerűbbek. Ezek nagyszerűek a különböző éghajlati övezetekben, ahol a hőmérséklet 0 alá esik. Ennek oka az ilyen ajtók számos előnye. Ezek a következők:

 • Magas szigetelési teljesítmény. Ilyen termékek segítségével kényelmes életkörülményeket hozhat létre a magánházban vagy a városi lakásban.
 • Minőségi műszaki tulajdonságok. Az ajtók nemcsak a tartósságot és a tartósságot, hanem a tűzállóságot is tükrözik (képesek bizonyos ideig az égést ellenállni).
 • Viseljen ellenállást. A termikus megszakítás használata megakadályozza a kondenzátum képződését a szövedék felületén. Ez megakadályozza a jég előfordulását, és megakadályozza a korrózió terjedését a fémfelületen.
 • Hangszigetelés. A ruhák jó hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Az ilyen termékek a legjobb megoldás az apartmanok számára, amelyek mellett a zaj folyamatosan jelen van.
 • Könnyű használat. A kiváló minőségű szerelvények használata csökkenti a vászon nagy súlyát. Mozgása meglehetősen egyszerű, ami lehetővé teszi még egy gyermek vagy törékeny lány számára, hogy kezelje az ajtókat.
 • Tartósság. Az ajtók gyártásánál a fém alkatrészek felülete speciális védőanyagokkal van ellátva (cink alapú alapozó, korróziógátló keverékek stb.). Megakadályozzák a korrózió kialakulását és meghosszabbítják az összes elem élettartamát. A fém mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállásának növelése érdekében lézeres feldolgozásnak is alávetik.

hiányosságokat

A termikus ajtók sokoldalú tervek, amelyek nagyszerűek a bemeneti elemek telepítéséhez. A hasonló termékeknek azonban még mindig jelentős hátrányai vannak:

 • Jelentős súly. Sok ajtó nem képes ellenállni az ilyen konstrukcióknak. Ennek a problémának a megoldása a falnak a fém betétekkel történő további megerősítése.
 • Helytelen telepítés. Ha az ajtó ferdén van felszerelve, akkor majdnem minden előnyére csökken. Az ilyen kialakítás levegőt vezethet, ami hőszivárgáshoz vagy kondenzátum kialakulásához vezet. Ezért minden telepítési munkát csak tapasztalt és bevált szakemberek bízhatnak meg.
 • Egyszerű kialakítás. Az ilyen típusú ajtók egyenes lapokból állnak, amelyek a kerethez vannak rögzítve. Ma már szinte egyetlen gyártó sem kiegészíti díszítő elemeiket. Ez az ajtókat monoton és unalmasvá teszi. De még mindig vannak olyan módosítások, amelyek kis dekoratív lemezekkel vannak kovácsolt termékek formájában stb.
 • Optimális mikroklíma jellemzők. Meg kell jegyezni, hogy a termikus ajtók védik a jég előfordulását abban az esetben, ha a kondenzátum mennyisége minimális. Ha a szoba magas páratartalmú (különösen az utcai oldalon), maga a folyadék a fémre kerül. A súlyos fagy megjelenésével a szerkezet külső oldala fagyni kezd. Technikailag ez semmiképpen nem befolyásolja a belső teret, de idővel károsíthatja a külső szigetelést és vezethet a huzat kialakulásához.

Az ilyen termékek minden hátrányát figyelembe véve a termikus szünetű ajtó kiválasztását nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni. Ügyeljen arra, hogy vegye figyelembe a különböző gyártók véleményét. Egyes modellek radikálisan magas árat különböznek (leggyakrabban - ez egy háromáramú modell), de a műszaki tulajdonságok majdnem ugyanazok, mint az olcsóbb termékeknél.

Ez lehetővé teszi, hogy nemcsak meleg, hanem tartós konstrukciót válasszon viszonylag kis összegű pénzért.

Fűtőberendezések

A termikus ajtó minősége számos tényezőtől függ, amelyek közül a belső töltőanyag típusa a fő. Napjainkban a háromkörös kivitelek gyártásakor többféle fűtőtestet használnak:

 • PVC. Ez az anyag az egyik legolcsóbb, de nem képes ellenállni a súlyos fagynak. Ezért a PVC-ajtók csak mérsékelt éghajlatú régiók számára alkalmasak.
 • Ásványgyapot és hab. Ezek az anyagok gyakran kombinálódnak, ami lehetővé teszi, hogy a házban -25 fokos hőmérsékleten tartsa a hőt.
 • Üvegszálas. Ez az anyag nagyon jól tartja a hőt. De ha az ajtókat magas hőmérsékleten üzemeltetik, akkor ez az üvegszálból káros anyagok kibocsátásához vezethet.
 • Fa. Az egyik legmagasabb minőségű hőszigetelő. Ez az anyag tökéletesen megtartja a hőt, miközben nem bocsát ki káros összetevőket a külső környezetbe. A fa egyetlen hátránya a magas költség.

Minőségi jellemzők

A hőajtók nemcsak a hőmegőrző termékek. Ma sok gyártó figyelmet fordít a fémlemezek egyéb tervezési paramétereire. Hasonló termékek több erős műszaki tulajdonsággal rendelkeznek. Ezek a következők:

 • Megerősített keret. Szinte minden ajtó tömör, legalább 2 mm vastag acéllemezből készül. A keret maga egy speciális profilból van hegesztve, amely képes ellenállni a jelentős terheléseknek. Ez viszont a web tömegének növekedéséhez vezet.
 • Kiváló minőségű szerelvények. Itt olyan zárakat és zsanérokat telepítenek, amelyek képesek ellenállni a jelentős ütéseknek, és egy bizonyos ideig is ellenállhatnak a hackelésnek.
 • A fém minősége. Minden szerkezeti elem javított típusú acélból készül, így a termikus szünetű ajtók sokkal jobb minőségűek, mint a hagyományos fémtermékek.
 • Tűzállóság és tömörség. Nyilvánvaló, hogy ezek a paraméterek nem mindig szerepelnek a hőajtókban. Ezek közül néhány lehet, míg mások nem mindig relevánsak.

Ha bizonyos jellemzők iránt érdeklődik, akkor ez az ajtó megbízható gyártótól rendelhető meg.

A fémajtók közötti különbségek a termikus szünetben más modellekről, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba