"Capel" ajtók: hogyan kell választani?

 Ajtók cseppek: hogyan kell választani?

A belső ajtók választása felelős és energiaigényes foglalkozás. Az ár, a minőség és a dizájn egy modellben történő kombinálásának vágyai sok órát keresnek, összehasonlításokat és kétségeket okoznak. A fogyasztók körében még mindig széles körben elterjedt vélemény az, hogy az anyagok természetessége garantálja az ajtó megbízhatóságát és tartósságát. A magas páratartalom és a hirtelen hőmérsékletváltozások esetén azonban egy fából készült ajtó deformálódhat és akár repedhet. Az univerzális belső ajtók segítenek elkerülni a frusztrációt és a pénzügyi veszteségeket.

Mi az összetett anyag?

A kompozit olyan anyag, amelyet különböző tulajdonságokkal rendelkező anyagok kombinációjával nyerünk. Általában műanyag alap, amelynek merevségét és szilárdságát különböző töltőanyagok adják. Például a fa-polimer kompozit (WPC) aprított fa (vagy rizs héj) és összekötő polimerekből készül.

A végtermék a fa és a műanyag legjobb tulajdonságait tartalmazza: tartósság, vízállóság, természetes megjelenés és még szag.

Az alkotóelemek aránya meghatározza, hogy mely jellemzők fognak érvényesülni. Nagyobb mennyiségű fa liszt hozza a WPC jellemzőit a természetes fához, és a polimer százalékos arányának növekedésével a szövedék hasonló a szokásos műanyaghoz.

Sok WPC recept nagyon ellenáll a mikroorganizmusok és az agresszív közeg hatásainak. A fa részecskék miatt a legtöbb kompozit kis mennyiségű nedvességet vesz fel, de az alak és az erő elvesztése nélkül. Szárítás után az eredeti tulajdonságok helyreállnak. A kompozit anyag könnyen feldolgozható: fűrészelés, gyalulás, fúrás, környezetbarát, tűzálló és nem igényel különös gondosságot.

Kompozit ajtók

Az ajtók gyártása a WPC alapján új, de már megkövetelt irány. Az ilyen típusú termékek előnyei közé tartozik az alacsony költség. Nagyon fontos szempont a választás során. A kompozitokon alapuló szerkezetek könnyűek, ami megkönnyíti a cserét és a telepítést. Ezeknek az ajtóknak nagyobb a hang- és hőszigetelési teljesítménye, mint a fa. Nem félnek a hőmérséklet-ingadozásoktól, a korróziótól, a légköri és a biológiai hatásoktól.

Az ilyen ajtók alkalmasak lakások, magánházak, irodák és egyéb helyiségek rendezésére.

Különböző formájúak és méretűek lehetnek: egy- és kétágyas, üveg és panelek. A kompozit termékek piacán az egyik népszerű márka a Kapelli márka.

"Capel" ajtók jellemzői

A Kapel Gyár az Intechplast üzem projektje. Kezdetben tervezett egy sor műszaki ajtót irodák, iskolák, kórházak és egyéb kereskedelmi intézmények számára. A vizsgálati mintát először 2011-ben mutatták ki egy moszkvai kiállításon. Az új termék jellemzői és kedvező árai miatt gyorsan népszerűvé vált a fogyasztók körében. 2014-ben a piac új kompozit ajtókkal bővült.

A gyártó a márka termékeinek alábbi jellemzőit azonosítja:

 • Nedvességállóság. Az ajtók létrehozásakor magas hidrofóbitású anyagokat használtak. A végtermék nem teszi lehetővé a gőzt, és a víz felszívódása gyakorlatilag nullára csökken. Ezzel elkerülhető a deformáció és a kopás a helyiségek klímájától függetlenül.

Mivel a "Capel" ajtó nedves területeken ajánlott: medencék, fürdőszobák, szaunák és fürdők.

 • Szigetelési tulajdonságok szigetelőanyaggal - polisztirolhab segítségével - érhető el.A szerkezetben lévő sejtek alacsony hang- és hővezetőképességet biztosítanak. Az ajtókeret peremének szigetelő tulajdonságainak fokozása érdekében gumitömítést kell kialakítani.
 • Tűzbiztonsági. A "Capel" ajtók tűzvédelmi tanúsítványt kaptak.
 • Egyszerű telepítés. A termékek nagyon könnyűek, a 0,9 x 2 m-es paraméterű vászon súlya 14,5 kg, a dobozhoz és a házhoz 21,5 kg. A telepítés nem igényel speciális szerszámokat és szerelvényeket. Az ügyfelek véleménye szerint a részletes utasításoknak köszönhetően nem volt problémája az önszerelésnek.
 • Környezetbarát megerősített egészségügyi és járványügyi szakértelemmel.
 • Tartósság. A kopásálló anyag és a könnyű, még aktív használat esetén is megvédi a szerkezetet a megerőltető és deformálódástól.
 • A háztartási vegyi anyagok hatásainak sérülékenysége. A sorozat létrehozásakor az ajtókat elsősorban olyan helyiségekben használták, ahol gyakran fertőtlenítőszerekkel tisztítják őket.

gyűjtemények

Ma megtalálhatja a márka következő sorozatát:

Kapelli-Classic

Ez az alapmodell. A cég által kifejlesztett ajtószárny 1,5 mm vastag hőálló PVC-lemezgel van borítva. A nedvességálló lézersugárból készült belső merevítők erősítik a szerkezetet. Töltés - habosított polisztirol. Ez az anyag 0,1-0,2 mm méretű buborékokból áll, amelyek szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A vászon szélén PVC szalag található.

Az ajtólap egy csatornával rendelkezik, amely lehet klasszikus és teleszkópos. PVC-ből készült extrudálással. A kapott anyag sejtesebb szerkezetű és kemény élekkel rendelkezik. A sűrűség összehasonlítható a fával.

A "Capel" ajtóknak nincsenek különleges követelményei a tartozékokhoz. A kialakítás könnyűsége lehetővé teszi a szereléshez szükséges szerelőcsuklatok használatát. A zárak kétféle típusban rendelhetők: mágneses mechanizmussal és mechanikusan. Minden szerelvény két színben készül: arany és króm.

Kapelli csatlakozik

Tsargovaya vonal a cég. Tsargova ajtó egyfajta tervező. Kerete három vagy több keresztirányú csíkot (csapot) alkot, amelyek az oldalsó állványokat összekötik. A keret helyét keretes töltőanyag tölti ki, üveg vagy alumínium betétekkel díszítve. Az ajtó minden eleme kompozit anyagból készült, és ekoszhponnal van beillesztve.

Ez a dekoratív bevonat a természetes fa vizuális és tapintható hatását hozza létre.

A moduláris ajtószerkezet sérülések esetén lehetővé teszi az elemek egyszerű cseréjét. A Connect sorozat ajtói csak teleszkópos díszlécekkel vannak felszerelve.

Kapelli-Universal

A sorozat különlegessége egy alumíniumból készült teleszkópos doboz.

Ez a kialakítás számos előnyt biztosít a meglévőeknek:

 • lehetővé teszi, hogy a keretet bármilyen vastagságú nyílásba telepítse;
 • a keret és a burkolat tömítéssel van ellátva. Ez segít elrejteni a nyitás szabálytalanságait és kiküszöböli a kiegészítő munkát az igazításnál;
 • a sávszélességet nem kell rögzíteni, mivel ez az ajtóprofil folytatása;
 • Az univerzális dobozban tetszőleges színben és különböző kivitelű fóliákkal lehet felszerelni.

Kapelli-Ecoline

Egy másik, szigorú ajtók sorozata. A Connect-szel ellentétben a töltőanyag egy kitöltött polisztirolból és PVC lemezből készült szendvics.

Kapelli-Eco

Ez egy teljesen sima ajtó. Bevonatként egy három milliméteres HDF lapot használnak - egy nagy sűrűségű rostlemez. Az anyag új, de már a bútor- és építőiparban értékelt anyag a lemezek nagy sűrűsége és egységessége miatt. A függőleges végekre alumínium burkolatot helyeznek el, és a vízszinteseket PVC szalaggal borítják. A HDF burkolattal ellátott ajtók nem 100% -os vízállóak.

Kapelli tűzoltás

Tűzállósága 30 perc. A vászon és a doboz fa, tűzálló impregnálás. Az ajtó hideg füstölővel és hőszigetelő szalaggal van ellátva.

Befejezési lehetőségek és méretek

A „Capel” ajtók fehér színben és monokoltban kaphatók, 3D és PVC fóliákat is lehet laminálni.Az üvegezéssel kapható, a dekoratív bevonat típusától függetlenül. Az üvegezés területe az ügyfél kívánságaitól függ, de a vászon több mint 30% -át nem foglalhatja el.

Kiválaszthatja az üveg típusát: átlátszó, fehér matt, megerősítve.

A vállalat 60–90 cm-es szabványos méreteket gyárt, és egyedi, nem szabványos méreteket gyakorol.

Vélemények

A "Capel" kompozit ajtók jó választás minden szobában. .

A márka fő előnye a víz és a gőzök átjárhatatlansága, ami a legjobb helyet biztosít a nedves helyiségek számára

Az általuk előállított anyagok ellenállnak a hőmérsékletváltozásoknak és az agresszív anyagoknak, például a klórnak. Az ajtók alacsony hővezető képességgel rendelkeznek, nem rozsdák és hámoznak, és nem repednek.

A vásárlók megjegyzik, hogy az ajtók sokkal erősebbek, mint a hagyományos PVC analógjai. A nedvesség egyáltalán nem felszívódik, de a fürdőszobában az ajtó gyakran felsüllyed. A zajszigetelés nem abszolút, de a nedvesség, a szagok és a szobán kívüli hő nem hatolnak be.

Érdemes megjegyezni: "Intechplast" - nem az egyetlen vízálló ajtó gyártója. Analóg a piacon az Aqua sorozatú Bravo gyár.

Részletes utasítások a műanyag nedvességálló ajtók "cseppek" telepítésére, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba