Francia ajtók: jellemzők és előnyök

A szoba könnyedségének és kifinomult varázsának megteremtése érdekében speciális ajtót használhat. Ez a cikk a francia ajtókról, azok jellemzőiről és előnyeiről szól.

Mi ez?

Francia ajtó - az építés típusa, melyet a maximális üvegezés jellemez. Egyszer ilyen ajtók álltak a gazdag francia házakban. Megosztottak egy nappalit és egy teraszt (hangulatos terasz). A szobában ülő emberek megcsodálhatják a festői virágos kertet, szökőkutakat és zöld utakat. A dizájn megtartja a finom vonalat, kitölti a helyiség természetes fényét és kifinomultságot biztosít a belső térnek.

Ma a francia stílus mindenki számára elérhető. Ilyen ajtókat használnak mind az apartmanokban, mind a vidéki házakban. Összekapcsolhatják a nappalit a konyhával, megnyithatják a kilátást az erkélyre vagy a teraszra.

Gyakran az ilyen típusú ajtószerkezetek francia ablakokkal vannak felszerelve.

Az utóbbiak hasonló kialakításúak és helyet foglalnak el a mennyezetről a padlóra. Az ilyen formatervezési megoldások nemcsak a szobát világosabbá teszik, hanem egyedi könnyedséget és tágasságérzetet hoznak létre.

méltóság

A modern francia ajtók nem csak szépek, funkcionálisak, praktikusak és számos előnnyel rendelkeznek:

  • Stílusban. Az ilyen tervek a helyzetet eredetiebbé teszik, hangsúlyozzák a szoba méltóságát. Bármilyen belső térben jól néz ki a francia ajtók. Ezek harmonikusan illeszkedhetnek a klasszikusokba és a modern, sőt a high-tech technikába is. Az üvegezés sokféle változata és a profil árnyalatai megkönnyítik a kiválasztást, így megtalálhatja az ideális esetet.
  • Vizuális hatás Az áttetsző ajtók nemcsak fényt töltenek be a szobába. Vizuálisan bővítik a teret, hatást gyakorolnak a határok hiányára.
  • A működés kényelme. Ezek az ajtók nem kevésbé kényelmesek, mint a hagyományos minták. Ezenkívül kiválaszthatja, hogy milyen típusú nyílások alkalmasak az Ön belső terére.
  • Gyakorlatiasság. Az ilyen ajtók szemüvegét speciális technológia szerint gyártják. Nagy szilárdsággal jellemezhetők, ellenállnak a súlyos terheléseknek, sőt még repedéseket sem képeznek. Ebben az esetben a francia modellek két változatban kaphatók. A "hideg" ajtók csak a könnyű huzatoktól és a portól védenek. A "Warm" formatervezés kiváló hang- és hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik.

A francia ajtók hátránya csak kettő. Az első a rendszeres ellátás szükségessége. A por gyakran felszínre kerül, az ujjlenyomatok és egyéb szennyeződések jelennek meg. Azonban a modern, speciális szerszámok lehetővé teszik az üveg tisztítását perceken belül, anélkül, hogy erőfeszítéseket kellene tennie.

A második hátrány a meglehetősen magas ár. Az ilyen vásárlás nem nevezhető költségvetésnek. Bár ha egy számítást több évre számít, akkor ez a mínusz nem lesz olyan jelentős.

típusok

A francia ajtók több típusra oszthatók:

  • Bemenet. Az ilyen konstrukciókat gyakran a vidéki házak tulajdonosai használják. Ez a technika lehetővé teszi, hogy élvezze a természet kilátásait anélkül, hogy elhagyná otthonát, egyedülálló hangulatot teremt és lehetővé teszi a napsugarak bejutását a szobába. Ebben az esetben további biztonság érdekében egy ajtózárat telepítettek. Néha a megbízhatóságot az éjszaka leereszkedő dekoratív grill növeli.

A bejárati tervek szorosak, üvegszálból készülnek. A termékek megjelenése szép és modern. Ugyanakkor megbízható védelmet nyújt az idegen zaj és a hőmegőrzés ellen.Ezenkívül a szintetikus anyag ellenáll a hőmérséklet-változásoknak és a páratartalomnak.

Nem deformálódik, és sok éven át nem veszíti el vonzerejét.

  • A loggia ajtói. A loggiára nyíló francia ajtók hasonlóak a bejárati ajtókhoz. Ezek ugyanazokból az anyagokból és ugyanazon technológiából készülnek. Az erkélymodellek feszessége és hőszigetelése tisztességes szinten van. A megjelenésük pedig képes elismerni a szobát.
  • Belső. A belső tereket elválasztó ajtók, általában üvegből és fából készültek. Az ilyen teljesítmény különösen elegáns és kifinomult. Az ilyen ajtók kiválasztása minden helyiségben megfelelő, de ez az opció különösen sikeres a kis helyiségek díszítésére.

tervezés

A tervezési jellemzők szerint a francia ajtók:

  • Swing. Klasszikus francia ajtók - lengő modellek. Ideálisak tágas szobákhoz, könnyen telepíthető és elegáns megjelenésűek. Ami a stilisztikai orientációt illeti, ez a lehetőség tökéletesen illeszkedik a klasszikus belső térbe, egy romantikus Provence-ba és az eredeti modernbe.

Általában a lengőszerkezeteket a nappaliban helyezik el. A vendégszerető nyílt redők különleges kényelmet biztosítanak és beszélnek a ház tulajdonosának kifogástalan ízléséről.

  • Csúszott. Ezt a nézetet a modern belső terekben használják. A csúszó formatervezés eredeti és stílusos. Ezenkívül lehetővé teszik számunkra, hogy megtakarítsuk a használható helyet, mert nem igényelnek további teret az ajtók megnyitásához (ellentétben a lengőajtókkal). Ebben az esetben a vászon kinyitásakor az oldal oldalára könnyen csúszik, anélkül, hogy bármilyen zajt okozott volna. Ha az ajtónak több szárnya van, különböző irányokban „eloszlanak”.
  • Összecsukható. Ez a fajta megnyílik és bezáródik, mint egy harmonika. Ez az opció helyet is takarít meg, ha egy szobát zavartalanul rendez. A hajtogatott ajtók szinte teljesen felengedik a nyílást, ami növeli működésük kényelmét.

Az ilyen formatervezési minták jól illeszkednek a Provence-i stílushoz, a modern és vegyes stílusokban eredetinek tűnnek.

Tervezési választás

Számos lehetőség van a francia ajtók tervezésére. Kiválaszthatja az opciót kis ablakokkal vagy egyetlen üveglappal, amely a szerkezet teljes területét foglalja el. Az eredeti választás egy nagy és kis ablakok kombinációjával rendelkező modell lesz.

Az üveg maga is teljesen átlátszó lehet. Ez egy klasszikus változat. Ha intimebb légkört szeretne létrehozni, válasszon egy ablakot, melyben fagyott vagy színezett ablak van. És az ólomüveg ablakok és a különböző minták az ajtószerkezetet valódi műalkotássá alakíthatják.

Ami a színprofilt illeti, nincsenek korlátozások is. Hagyományosan a francia ajtók színe fehér. Az ebben a színben készült modellek különösen gyengédek és tágasak. Ha azonban kívánja, választhat egy másik lehetőséget.

A természetes fából készült árnyalatok (bézs, világos és sötétbarna árnyalatok) jól illeszkednek a klasszikus belső térbe. A Provence-i stílusban történő kialakításhoz lágy kék, halványzöld vagy világos szürke profilú ajtót választhat.

A modern trendek lehetővé teszik a fekete, fémes és még élénk színek kontrasztját is. Mindez a belső és a személyes preferenciák stílusától függ.

A függönyökről választhat a francia ajtók díszítésére, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba