Finn ajtók

Az ajtók bármelyik szobában névjegykártyaként működnek, így mindenki szép és kiváló bejárati és belső modelleket választ. Ma a finn gyártók termékei az orosz lakosság körében keresletet mutatnak a magas minőség és megbízhatóság miatt.

Mi az?

A finn ajtógyártók világszerte jól megérdemelt hírnévnek örvendenek. Termékeik jelentősen különböznek a más országokban lévő társaiktól, ez a siker.

A finn termékeket többrétegű tervezés és kiváló minőség jellemzi. Az egyedi gyártási módszernek köszönhetően a termékeket a tartósság és a jó szigetelő tulajdonságok jellemzik.

A finn gyártók között a fő különbség az egyedi technológiák használata:

 • A tornác jelenléte az ajtó középső részén. Az előfeszítés az élnek az a része, amely a termék végétől nyúlik ki, és ezáltal összekötő szöget képez. Szélnek is nevezik egy hajtással. Ezt a technológiát a finnek fejlesztették ki praktikus, meleg ajtók kialakítására. Az előcsarnokkal rendelkező modellek nagyon szorosan záródnak, ami pozitív hatással van a hangszigetelésre.
 • Kiváló minőségű habarcs tartozékok a termékek tartósságát és megbízhatóságát biztosítja. A beépített szerelvények jelenléte lehetővé teszi a telepítési folyamat egyszerűsítését és gyorsítását. Az ajtó gyárában többet univerzális zárakkal szerelnek fel, amelyek reteszekkel és csavaros csuklópántokkal rendelkeznek. Az ügyfél csak az ajtókilincset választhatja.
 • Elkészített gash doboz lehetővé teszi az ajtók beszerelésének egyszerűsítését. Már 45 fokos szögben készül az ajtó kívánt mérete alatt. A zár reciprok lemeze már be van építve a dobozba, és a csuklópántok be vannak ágyazva.

A modellek előnyei Finnországból

A finn ajtók világszerte számos országban keresnek, mert vitathatatlan előnyökkel rendelkeznek:

 • Luxus megjelenés a termékek nem hagynak közömbösnek senkit. Minden modell tökéletesen ötvözi a kiváló minőségű és divatos designot. A szigorú kialakítású változatok tökéletesen illeszkednek a klasszikus belső térbe.
 • Kényelem és könnyű telepítés. A készségektől függetlenül bárki telepítheti a finn ajtókat. A gyárban a termékek gyártásánál már minden szükséges elemmel van felszerelve, amelyek közé tartoznak a csuklópántok, reteszek, rögzítők és még a csavarok lyukai is.
 • Kis súly pozitív hatással van a finn ajtó működésének időtartamára. Nem hajlamosak a deformációra és a mélyedésre.
 • Szerkezeti szilárdság A termék belső vázát használja, amely fenyőből készül. Az ajtók nem deformálódnak, és megtartják az eredeti geometriai paramétereket is. A fenyőszerkezet közepes sűrűségű rostlemezekkel (MDF) készül.
 • Nedvességállóság Az ajtók olyan helyiségekben is telepíthetők, ahol nagy páratartalom lehetséges, például a fürdőszobában vagy a konyhában.
 • Kiváló hő- és hangszigetelés a többrétegű ajtók miatt. Mindegyik modell három fő réteget tartalmaz: erős NDF lapot, alumínium réteget és furnérlemezt. Az utolsó réteget az alumínium és a töltőanyag megbízható leválasztására használják, amelyet polisztirolként használnak. Ez a töltőanyag környezetbarát anyag.
 • A modellek széles választéka lehetővé teszi, hogy a belső kialakításnak megfelelően válasszon a különböző helyiségek tökéletes választékát.

típusok

A finn termelésből származó ajtókat a széles körű, különböző típusok mutatják be.

A helytől függően minden modell több csoportra osztható:

 • belső;
 • erkély;
 • utcán.

A negyedik süketű modell a belső ajtók között nagy keresletet mutat.

Az ilyen finn ajtók fő előnyei a könnyű működés és a telepítés.

Ha a termékek szerkezetén alapul, akkor Minden modell két nagy csoportra osztható.:

 • egy ajtó (egy levél alapján);
 • kéthéjú (két vászonból áll).

Összetételétől és formájától függően az összes finn ajtó a következő típusokra osztható:

 • kazettás A modellek töltő és hordozó keretből állnak. Lehetnek masszívak és egy kerettel. A keret textúrázott mintákkal vagy háromdimenziós alakokkal kiegészíthető. Elsősorban tömör fából készült. Mint töltelékként használható fa, és fa és rostlemez kombinációja. A gyártók csak drága fafajokat használnak.
 • sima Az ajtók több elemet tartalmaznak. A modellek alapja nem vetül ki, és nem üvegezett. Tágító polisztirolt használnak töltőanyagként. A kényelem és a könnyű működés érdekében a finn gyártók méhsejt-réteget töltenek be.

A finomság típusától függően minden finn ajtómodell a következő csoportokra oszlik:

 • furnérozott;
 • laminált fa;
 • festve.

A helyőrző jelenlététől vagy hiányától függően az ajtók süket vagy betétek lehetnek.

A különböző formák és színek lehetővé teszik egy opció kiválasztását, figyelembe véve a személyes preferenciákat.

méretek

Az építési munkálatok kezdetén meg kell határozni a beépített ajtók méretét. A finn modellek moduláris rendszeren készülnek, melynek lépése 10 centiméter. A mérést a doboz segítségével kell elvégezni.

A kültéri használatra szolgáló ajtóknak alapelemeket és küszöbértéket kell tartalmazniuk. Az ilyen modellek az M9 vagy az M10 változatban készülnek, míg a nyílás mérete általában 90x210 cm vagy 100x210 cm. A modellek az M7-től M10-ig terjednek, míg a magassága változatlan, 210 cm, szélessége pedig 70-100 cm lehet.

A modern modellek között vannak olyan opciók, amelyek magassága a standardnál alacsonyabb. Ez 207 és 209 cm között változhat, különösen a fürdőkhöz 190 cm magasságú ajtók, míg a szélesség 70-90 cm.

Ha az ajtónyílás nincs megfelelően mérve, akkor a termék alapja kisebb, mint a szükséges, ez a probléma könnyen megoldható az alsó él vágásával.

A finn ajtók előnye, hogy méretüket szükség esetén ki lehet igazítani.

A modern vállalatok az ajtók egyedi méret szerinti megrendelésére is képesek.

anyagok

A finn gyártók különböző anyagokat használnak az összes potenciális ügyfél igényeinek kielégítésére. Minden opciót tartósság, megbízhatóság és kiváló minőség jellemez.

 • Acél modellek gyakran bejárati ajtóként választják. Ideálisak raktárak, garázsok vagy különböző műszaki értékű épületek számára.
 • Fa modellek nagy a kereslet, mert nemcsak a szép megjelenés, hanem a hosszú élettartam is jellemzi. A fa masszívájából származó ajtók szépen néznek a különböző belső terekben. Ideálisak vidéki házak vagy nyaralók díszítésére.

Gyakran a finn ajtók gyártásakor fenyőfát használnak. Magas színvonalú, vonzó színek, érdekes textúra és hosszú élettartam jellemzi.

 • Külön figyelmet érdemel műanyag (PVC) termékek. A színek egyszerűsége és sokszínűsége jellemzi.A tervezők luxus opciókat kínálnak különböző élénk színek használatával. Számos modellt üveglapkák egészítenek ki, amelyek több fényt biztosítanak a szobába.

szín

Az ajtó színteljesítményének megválasztása nagy szerepet játszik a belső térben. A helyesen megválasztott szín lehetővé teszi, hogy ügyesen elrendezzék a színeket.

A finn gyártók nagyszámú pasztell színű modellje van. A fehér modelleket sokoldalúság jellemzi, mert mindig stílusosnak tűnnek, függetlenül a választott stílustól. Ezek otthon és nyilvános helyiségekben is telepíthetők.

A finn szabvány hófehér keretes modellek. Segítenek eleganciát adni a klasszikus stílushoz. Használhatók irodákban, különböző intézményekben és természetesen egy házban vagy lakásban. Ha elfáradt a fehér szín, akkor bármilyen más színben festheti.

A vizsgálat tervezéséhez ideális választás a szürke. Ezek az ajtók érdekesek a rendkívüli tervezési megoldásokra. A természetes árnyalatokban készült fa ajtói szépek és lenyűgözőek. A gyártók gyakran fenyő, cseresznye, tölgy vagy dió.

Néhány modell műanyag vagy laminált. Különlegességük abban rejlik, hogy különböző fafajok textúráját utánozzák.

Érdekes és stílusos megjelenés az olasz dió, cseresznye wenge, könnyű tölgy vagy milánói anyával.

tervezés

A legtöbb finn ajtó diszkrét kialakítású. Felhívják a figyelmet a vonalak súlyosságára. Sok modell fehér színben jelenik meg. Nagyon szép és stílusos lehetőségek üveggel. Ezek az ajtók segítenek a kis méretű, kevés napfényt kapó szobák díszítésében.

Elegáns, harmonikus belső tér kialakításához érdemes választani az ajtók színeit, hogy megfeleljenek a padlóburkolat színének. A tágas szobákhoz kontrasztokat lehet használni, de az ajtókat úgy kell megválasztani, hogy megfeleljenek a bútoroknak vagy a falaknak.

Érdekes és szokatlan megjelenésű ajtók, valódi bőr vagy kozhzamom borítással.

Egy egyedi stílus kiviteli alakja esetén kiválaszthatja a fényes vagy matt felületű opciókat.

Hogyan válasszuk ki?

A kiváló minőségű és stílusos finn ajtók kiválasztásához néhány szakértői ajánlást kell követnie:

 • A vásárlás előtt érdemes megnézni a terméket. Ne feledje, hogy az ajtók szállításához csomagolni kell. A csomagolás jelenléte garantálja, hogy a szállítás során az ajtók ne sérüljenek.
 • Ellenőrizze a berendezést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mindent meg kell adni. A záraknak működniük kell, és a tartozékok - kiváló minőség.
 • Egy adott modell megvásárlása előtt meg kell ismernie az ajtókeret méreteit, hogy elkerülje a jövőbeli telepítéssel kapcsolatos problémákat. Általában a nyitás bővítése nem igényel pénzügyi befektetéseket, de maga a folyamat nagyon zajos és poros.
 • Annak érdekében, hogy megkülönböztesse az eredetit egy hamistól, vegye figyelembe az ún. „Beáramlás” jelenlétét. Ez a kis párkány lehetővé teszi, hogy elrejtse a termék telepítésekor megjelenő apró hibákat.
 • A finn ajtók kiválasztásakor meg kell mérni a falak azon vastagságát, ahol a terméket telepítik. A modell színét a szoba stílusirányától függően kell kiválasztani. Döntse el, milyen anyagból készül az ajtó, és milyen típusú lesz a legjobb megoldás.
 • Győződjön meg róla, hogy a hamisítás elkerülése érdekében kérje meg az eladótól, hogy rendelkezésre áll-e termékminőségi tanúsítvány.
 • Víkendházak, vidéki házak vagy magánházak számára érdemes figyelembe venni a hófehér ajtókat, mivel tökéletesen illeszkednek a fa textúrájához és színes oldatához.

Gyönyörű belső terek

A hófehér ajtók sokoldalúak, mert gyönyörűen harmonizálnak a különböző belső terekkel.A fehér belső ajtók tökéletesen kombinálhatók a szürke és világosbarna árnyalatú falakkal. Ugyanolyan színűek a fehér szekrények, kandalló, csillár és padlószőnyegek. A havasfehér színű ajtók adják a helyiséget. A szoba tágasabb és könnyebb.

A hálószoba belsejéhez a frissesség és a szépség segíti a tömör fenyőből készült burkolt ajtókat. A természetes textúrát az egyszerűség és a természetes szépség jellemzi. A világosbarna ajtók tökéletesen kombinálhatók a fehér falakkal és a puha bútorokkal, ami kényelmet és kényelmet biztosít.

A faanyagot imitáló finn ajtók szépen kombinálódnak a laminált fával. Egy érdekes minta lehetővé teszi a nappali belső terének diverzifikálását. A világosbarna ajtók harmonikusan néznek ki egy fekete bútorokkal ellátott együttesben, visszatartva és szigorúan.

Tudjon meg többet arról, hogyan választhatja ki a finn ajtókat a következő videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba