Panelajtók: előnyök és hátrányok

 Panelajtók: előnyök és hátrányok

A burkolatú ajtók a belső és a bejárati ajtók kialakításához használt szerkezetek. Az ilyen vászonok alapja egy keret és egy panel. Ezeket a termékeket széles körben használják otthonokban és lakásokban, irodai és adminisztratív helyiségekben.

Mi az?

A burkolatú ajtók nevét a panel kialakítása miatt kapták meg (különféle anyagokból készült vékony panel).

Ilyen beillesztés történik:

 • lapos, egy vékony fa lapot ábrázol, amely a keretbe van behelyezve;
 • terjedelmes (vastagabb deszka vágott élekkel);
 • betűkészlet (számos, a keretbe szerelt elemet tartalmaz);
 • szivarral (konvex középső része van, ami nem éri el a szélét).

A panelek segítségével olyan térhatású ajtólapokat hozhat létre, amelyeket az eredetiség és az elegáns megjelenés jellemez.

tervezés

A keretezett ajtók minden modellje hasonló kialakítású. Alapja egy tömörfa vagy laminált furnér fűrészáru. Ez az alap keret. A talp belső oldalán speciális hornyok vannak kialakítva a panel rögzítésére. Ezek a betétek a teljes ajtólap merevségét és szilárdságát adják.

Egyes modelleknél a panelek dekoratív gyöngyökkel vannak rögzítve. Az ilyen vászonokat gyorsan és egyszerűen frissíthetjük a régi vagy az unalmas keret cseréjével. A burkolatú ajtók különböző méretűek lehetnek, különböző színű anyagokból készültek.

anyagok

Az anyag, amelyből az ajtólap ajtószövete készül, nagymértékben meghatározza a késztermék megbízhatóságát és költségét. Az első panelek alaplapja tömör fából készült. Ma a gyártók nemcsak fából, hanem fémből is készítenek vászonokat. A piacon kombinált modellek is vannak (többféle anyag felhasználásával).

A fából készült ajtók puha fából készültek és tartósabbak. Gazdasági szegmens termékek fenyő, luc vagy cseresznye. A drágább és megbízhatóbb vászonok előállításához természetes tölgy vagy bükk. A legtartósabb ajtók (prémium termékek) fekete vagy mahagóni.

A használt panelek gyártásához MDF, vékony rétegelt lemez, forgácslap, préselt papír, üveg. Az anyagok széles választékának köszönhetően a gyártók különböző stílusokban gyártanak ajtókat. Ennek köszönhetően a fogyasztó könnyedén kiválaszthatja az adott belső térhez megfelelő optimális modellt.

típusok

A burkolatú ajtók kialakítása:

 • Ahhoz, hogy a belső. Ezeket a modelleket beltérben telepítik. A felhasznált szerkezetek gyártásához vékony anyagokból készült panelek (népszerű rétegelt lemezek és vékony MDF).
 • Bemenet. Az ilyen termékek nagy megbízhatóságot és tartósságot igényelnek. Gyakran kemény fából vagy alumíniumból készülnek. A bejárati ajtók ellenállnak a súlyos mechanikai stressznek.

Továbbá, a gyártók szigetelt ajtók terveznek. Meleg ajtó gyártásához további rétegelt lemezeket használnak. A kialakított betéteknél szigetelőanyagokat kell beépíteni. Az ilyen termékek magas hő- és zajszigetelési arányt mutatnak.

méretek

Az ajtólap alapja méretei közvetlenül függnek az ajtó belső vagy a bejárati nyílás méretétől.Általában a nem szabványos ajtókat a pontos mérések alapján rendelik meg.

Standard ajtóméretek:

 • a fürdőszobához és WC-hez - 60 cm szélesség, 200 cm magasság, 5-7 cm vastagság;
 • szobákhoz - szélesség 80 cm, magasság 200 cm, vastagsága 5-7 cm;
 • a kamra számára - 40 cm szélesség, 200 cm magasság és vastagság 5 cm;
 • A nappali számára a standard szélesség 90 vagy 100 cm, magassága 200 cm.

szín

A gyártók a fa keretezett vászonát széles színtartományban gyártják. A modellek minden fa kerete antiszeptikus vegyületekkel és oldatokkal van impregnálva, amelyek elnyomják a gomba előfordulását. A lakk használatával előállított befejező termékek. Megtartja a természetes fa vonzerejét.

Egyes modellek zománcokkal és festékekkel vannak borítva. A leggyakoribb könnyű tej és bézs árnyalatok. A fehér ajtók hatalmas népszerűségre tettek szert a hazai piacon. Képesek vizuálisan növelni a helyet, hogy a szoba "könnyű" és "levegő".

Előnyök és hátrányok

A burkolt ruhák az alábbi előnyökkel rendelkeznek:

 • Vonzó megjelenés.
 • A web súlya, melyet könnyű súlyú panelek használatával érünk el a súlyos fa helyett.
 • Karbantarthatóság. Az ajtólapon lévő törött betétek saját kezével újra válthatók.
 • Jó hangszigetelő teljesítmény.
 • Ellenállás a hirtelen hőmérsékletváltozásokkal szemben.
 • Tartósság és megbízhatóság. Más termékekkel ellentétben a panelekkel ellátott ajtók nem repednek.
 • Kedvező költség.

Panelajtók - az eredetiség, a szépség, a megbízhatóság és a kegyelem kombinációja. A gyártási technológiának megfelelő, kiváló minőségű alapanyagokból készült termékeknek nincsenek hátrányai.

Az egyetlen negatív a gyors megjelenés, ha a gyártó rossz minőségű anyagokat használ.

Hogyan válasszuk ki?

Érdemes nagy felelősséggel megközelíteni a paneles ajtók választását.

Itt fontos figyelembe venni nem csak a vászon költségét és megjelenését, hanem más tulajdonságokat is:

 • A bejárati csoport elrendezésekor vegye figyelembe az alumínium keretű modelleket. Egy ilyen alap nem fél a mechanikai terheléstől, ezáltal az esztétikus megjelenést még intenzív használat mellett is megőrzi. A bejárati nyílás elrendezéséhez tömör fából készült ajtó, például tölgy is alkalmas.
 • A vidéki házak számára ideális megoldás a lágyfából készült ajtók. A tartósított fa színnel rendelkező termékek egyedülállóvá teszik a vidéki ház vagy a vidéki ház belsejét.
 • Az optimális modell kiválasztásakor figyelembe kell venni a szoba belső terét és méretét is. A kis helyiségekben a könnyű árnyalatok modelljei a legjobb választás. A tágas szobákban a sötétebb lehetőségeket tekintheti meg.
 • Fontos az is, hogy az ajtó harmóniában legyen és a szoba belsejével együtt legyen. A tervezőknek javasoljuk, hogy válasszák ki az ajtólapok színét a helyiség padlójának vagy falainak megfelelően.
 • Figyelem: a konyhában nem kívánatos olyan ajtókat vásárolni, amelyekre matt szembe kell néznie. Ilyen bevonatnál nagyon észrevehető szennyeződés, zsírpermet, füst nyomai.

Hogyan kell gondoskodni?

Bármely termék hosszú ideig tart, és megőrzi a megjelenését. Nincs kivétel és paneles ajtók. Ahhoz, hogy az ajtólap a lehető legrégebben szolgálhasson, felelősségteljesen kell mosni. E célból nem ajánlott olyan anyagokat használni, amelyek csiszolószemcséket és pasztákat tartalmaznak. Az ilyen eszközök megkarcolják a lakkozott bevonatot, rontják a külső hibát.

A gondos gondoskodás érdekében jobb a "puha" tisztítóoldatok kiválasztása. A részlegesen szennyezett ajtó a vízben oldott alkohollal 1/10 arányban törölhető.

A fényesség fenntartása érdekében ajánlatos a viaszot vagy különböző polírozóanyagokat rendszeresen dörzsölni a vászonba.

A belső ajtók nem ajánlott mechanikai hatások.A helyiségben a javítás során bekövetkező véletlen terhelések elkerülése érdekében a ruhát fel kell szerelni. Ha nem tudja eltávolítani a zsanérokból, akkor az ajtót habos gumi vagy puha ruhával kell becsomagolni.

tervezés

A panelajtók bármilyen kivitelben és stílusban készülnek. A széles körű választéknak köszönhetően bármilyen típusú helyiségben választható termék. A lakóhelyiségek számára üveg vagy átlátszó betétekkel rendelkező ajtókat válasszon. Festményekkel (klasszikus vagy modern minták) vagy fotónyomtatással lehet díszíteni. A fürdőszobák és a WC-helyiségek esetében a süket lécekkel ellátott ajtólap ideális megoldás.

A belső ajtók paneljei:

 • egyenes;
 • göndör;
 • további béléssel;
 • térfogati elemekkel;
 • bonyolult faragványokkal és megkönnyebbüléssel.

Az üvegtáblával ellátott ajtók mintázattal rajzolhatók át, festett üvegablakokká alakítva.

Gyönyörű belső megoldások

Minden belső térhez megfelelő panelajtót választhat. Például:

 • A szoba díszített klasszikus stílusban, illeszkedjen fapadlóhoz szilárd lécekkel. Egy ilyen ajtólap szigorú helyzetet fog hangsúlyozni nemcsak a nappaliban, hanem az irodában, a könyvtárban is. A tiszta vonalak és a diszkrét kialakítás vizuálisan átalakítja a belső teret, hozzáad egy „zest” -et.
 • Az üveglapokkal ellátott ajtók könnyedséget és könnyedséget biztosítanak a belső térnek. A szobák berendezettek klasszicista stílusban.
 • A modernitásért a helyes döntés a szokatlan geometriai alakzatokkal rendelkező ajtólapok kiválasztása.
 • Szobák Art Deco A legjobb megoldás az lenne, hogy drága fából készült ajtókat vásároljon üveglapokkal.
 • A fehér ajtók gyengédek olívaolaj belsővel. A betétek lehetnek téglalap alakú vagy alakos szélű üvegek.
 • Modern belső terek A nemesfából készült, színezett üveggel ellátott ajtók alkalmasak.

A burkolatú ajtók bármilyen belső térhez alkalmasak. A választás a helyes döntés. Ilyen ajtólapokkal minden lakás kényelmes és barátságos lesz. A panelekkel ellátott ajtók stílusosak, szokatlanok és drágaak.

Ez egy igazi felfedezés azok számára, akik értékelik az ajtólap minőségét, szilárd megjelenését és kiváló teljesítményt.

A keretezett ajtók készítésével kapcsolatos információkért tekintse meg ezt a videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba