Ekoshpon ajtók: előnyök és hátrányok

 Ekoshpon ajtók: előnyök és hátrányok

A fa egyedülálló nyersanyag, tökéletes építési és bútorgyártáshoz. Ma a különböző iparágakban a fő- és segédanyagként használják. Az egyik terület a bútorgyártás, ahol a fa és származékai mindent kapnak: a szekrényektől a partíciókig. Az ekoshpon ajtók pedig az egyik leglátványosabb környezetbarát termék. A modern piac sok olyan modellt tölt be, amelyek különböző műszaki paraméterekkel és kivitelezési minőséggel rendelkeznek.

Mi ez és hogyan készülnek?

Számos ipari folyamat bizonyos mennyiségű fahulladékot termel, amiből elég jó minőségű másodlagos anyagokat kaphat. Az ökológiai ollók az ilyen gyártás eredménye. Természetes fa szálakból és speciális szintetikus gyanta kötőanyagokból készül.

Az ekoshpon gyártási technológiája a következő műveletekből áll:

 • Kezdetben a nyers fa előtisztítható. Ez lehetővé teszi az anyagnak a kívánt jellemzők megadását, lehetővé téve a kiváló minőségű és tartós szerkezetet. Ha a hulladéknak jelentős mérete van, akkor őröljük őket homogén tömeg elérése érdekében.
 • A következő lépés a fa szálak festése. Meg kell jegyezni, hogy az ilyen folyamatok minőségileg szabályozottak. Ez lehetővé teszi, hogy egy adott tételben azonos színű és árnyalatú anyagokat kapjon. Néha több színárnyalat kombinálható egy lapon, ami lehetővé teszi, hogy eredeti és egyedi mintát kapjon.
 • Az eljárást a szálak megnyomásával fejezzük be. Ehhez a kapott nyersanyagok gyantát adnak hozzá, amelyet a fával összekeverünk, hogy egyenletes konzisztenciát érjünk el. Kötőanyagként többféle mesterséges keveréket használnak, amelyek lehetővé teszik a fa részek megfelelő szintű ragasztását. Az ekoshpon gyártása speciális présekben történik, ahol a nyersanyagot magas hőmérsékletre melegítik és nagy nyomás alatt nyomják. E folyamat egyik jellemzője a vákuumtechnológia alkalmazása. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy a nyersanyagból szinte az összes gázkomponens eltávolítható legyen.

Külsőleg az öko-mérő nagyon hasonlít a természetes furnérhoz, de szerkezete egy kicsit olyan, mint a műanyag.

Az anyag nagyon műanyag, ezért a gyártók speciális tekercsekben gyártják. A lemez vastagsága a préselés technológiájától és a kapott termék kívánt minőségétől függ.

Az ilyen típusú furnérozott anyagokat gyakran használják belső ajtók gyártásához, ahol felső védőrétegként alkalmazzák. Külsőleg a termék a fa szerkezetét szimulálja, és a gyártási technológia lehetővé teszi a megfelelő árnyalatok megadását.

Öko-összekötő és furnér modellek: különbségek

Az öko-mérő egy mesterséges fólia, amelyet az ajtóhoz használnak annak megóvása és egyedi dekoratív megjelenése érdekében. Ez a termék a természetes furnér alternatívája.

Ezeknek az anyagoknak a különbsége több jellemzőből áll:

 • A furnér egy vékony metszete természetes fából. Speciális előkészítés után ezek a lapok beilleszthetők az ajtókon. Az öko ollót a fa szálak préselésével állítják elő.
 • A furnér teljesen természetes anyag. Nemcsak egy adott fafajta textúrája van, hanem teljesen biztonságos az emberi egészségre is. Az öko-mérő viszont egy szintetikus termék, amely természetes fa rostokat tartalmaz. Külsőleg ez egy közös műanyag, amely megismétli a fa szerkezetét. Ugyanakkor a gyártási technológia gyakorlatilag bármilyen fát szimulál.
 • Az Eco-Sheeter tökéletesen ellenáll a nedvességnek és a fizikai hatásoknak. Ebben a természetes furnér egy kicsit veszít, bár a természetes termékek nem hámozódnak, és hosszú ideig nem gondoskodnak megfelelő gondossággal.
 • A fő különbség az ekoshponban az alacsony ár. A természetes furnér magas költsége természetes eredete, valamint a gyártott faanyag típusának köszönhető.

Ezzel a különbséggel rendelkeznek olyan ajtók is, amelyek ezeket a fajtákat vágják.

Fontos szem előtt tartani, hogy az öko-shpon, bár biztonságos anyag, mégis szintetikus komponensekből származik. Ezért még nem bizonyított teljes mértékben az emberi test számára.

Előnyök és hátrányok

A mai Ekoshpon ajtók tervezése meglehetősen népszerű, mivel sok előnye van:

 • Környezetbarát. Ez a tényező elsősorban az ekoshponra vonatkozik. Ez azonban a munkadarabra vonatkozik, amely gyenge minőségű anyagokból készülhet. Ezért ez a funkció relatív.
 • Gippoallergennost. Az anyag nem az allergia okozója, és nem bocsát ki kellemetlen és káros szagokat a levegőbe. Tökéletes minden életterhez.
 • Nedvességállóság. Az öko-szelvény szerkezete hasonlít a műanyagra, ezért a víz gyakorlatilag nem érinti. Az anyag hosszú ideig megőrzi alakját, és nem is duzzad és nem reped, mint az MDF vagy a laminált termékek ajtaja.
 • Kis súly. Ez lehetővé teszi az ajtólapok beszerelését szinte minden dobozba, valamint a különböző anyagok falfelületeire.
 • Erő. Az öko-fénymérő tökéletesen tolerálja a hőmérsékletcsökkenést és a minimális fizikai hatásokat. Ez lehetővé teszi, hogy az ajtólap szerkezetét hosszú ideig megőrizze.
 • Tartósság és tartósság. Az anyag felépítése különleges védőfólia jelenlétét feltételezi, amely nemcsak megakadályozza a repedést, hanem hosszú ideig megőrzi a szerkezetet és a színt, ami nem mindig releváns a tömörfa termékek esetében.
 • Alacsony ár. Ez különösen érzékelhető a szilárd vagy fém ajtólapokhoz képest.

Bizonyos szempontból az ekoshpon termékek sokkal jobbak, mint a mai napig rendkívül népszerű PVC szerkezetek.

Azonban ezek a termékek nem univerzálisak, mivel ilyen hátrányai vannak:

 • Az Eco-shepher nagyon jól hangzik. Ezért az ajtók nem biztosítják a szükséges hangszigetelési paramétereket. Az ilyen konstrukciók használata nem mindig praktikus.
 • A nedvesség minimális átviteli szintje. Ezért az ilyen ajtókkal ellátott helyiségeket folyamatosan kell levegőztetni a levegő koncentrációjának csökkentése érdekében. Ez különösen igaz a konyhára és a fürdőszobára, ahol a telítettsége jelentős.
 • A legkisebb tartósság a faanyagból származó ajtókhoz képest. Ha egy ilyen terméket károsít, nem nehéz. Ezért csak interroomként, nem bemenetként használják őket.
 • Nehéz helyreállítás. Ha az ilyen ajtók szerkezete sérült, szinte lehetetlen javítani. Ezeknek a jelenségeknek a kizárásához ezeket a konstrukciókat nagyon óvatosan kell használni.

típusok

Az ajtólapok ekoshponból készülnek, fa felhasználásával, amely keretelemként működik. Nyilvánvaló, hogy a mesterséges furnér csak egy dekoratív védelem, amelyet a szerkezet felső rétegére alkalmazunk.A külső jellemzőktől függően az ekoshpon ajtólapok több típusra oszthatók:

 • Süket. Az ajtólap szilárd pajzs, amely ekoshpon borítja. A legegyszerűbb és leggyakoribb modellek az alacsony költségű ajtóknak.
 • Üvegezett. A formatervezési minták díszítésére a szakemberek hozzáadnak néhány üveglapot a kerethez. Ez lehetővé teszi számukra, hogy egyedi és gyönyörű megjelenést adjon nekik. Az ökocímkét közvetlenül a szerkezet faelemeihez alkalmazzuk. Az üveggel ellátott ajtók egy kifinomultabb belső térbe illeszkednek, ami különös kiemelkedést jelent.
 • Keretezve. Az ilyen típusú ajtólapok speciális felülettel vannak kiegészítve, amelyek a felületet díszítik. Sok ilyen típusú tervezési megoldás létezik, amely lehetővé teszi a kívánt belső termékek kiválasztását.

Gyakorlatilag minden ilyen típusú ajtó nedvességálló, mivel az öko-szellőzőnyílások vízben nagyon rosszak.

Számos típusuk is használható a fürdőszobában vagy a konyhában.

Technikailag az ilyen ajtó ajtólapja több szerkezeti elemből áll:

 • Frame. A legtöbb esetben olcsó fából készült rúdokból (fenyő és más hasonlóak) készül.
 • Szembe kell néznie. Ez a középső réteg, amelyet közvetlenül magában foglal a keret. Ebből a célból speciális MDF lapok.
 • Dekoratív bevonat. Az ecoshpon, amely az ajtólap szépségét és praktikáját adja, szolgál. Az anyag nagyon jól kanyarodik, ami lehetővé teszi számukra, hogy szinte az összes részletet becsomagolják, jobb lefedettséget kapva.

Méretek és formák

Az öko-kagylóból készült ajtók a klasszikus, MDF-ből vagy fából készült formatervezési mintákból állnak. Ezeknek a termékeknek az alakja gyakorlatilag nem különbözik a többi modelltől. Gyakran téglalap alakú, különböző dekoratív betétekkel. De ha a vevő kívánja, a gyártó többféle ívvel egészítheti ki a terméket.

Ami a dimenziókat illeti, sokféle is van.

A klasszikus módosításoknak több szabványos mérete van:

 • Magasságot. Ezzel a paraméterrel legfeljebb 2 m-es szabványos mintákat állítanak elő, de ha az ügyfél ezt kívánja, az ajtólap magassága 20-30 cm-rel növelhető.
 • Az ajtó szélessége gyakran nem kevesebb, mint 60 cm, ez a méret legfeljebb 90 cm lehet, ha az ajtó nem szabványos méretekkel rendelkezik, akkor a termékeket csak különleges rendelésre szabják meg.
 • Vastagságban. Technikailag ez az érték széles tartományban is változhat. De a standard modellek vastagsága 44 mm.

Színek és anyagok

Az Ekoshonirovannye ajtóknak szép designjuk van, amely gyakorlatilag nem különbözik a természetes termékektől. Ebben az esetben a gyártók egyedileg megváltoztathatják a felső védőréteg színét és szerkezetét.

Ma a piacon több színben vásárolhat termékeket:

 • barna;
 • gyöngy;
 • fehér;
 • cappuccino;
 • fekete és még sokan mások.

Nyilvánvaló, hogy a gyártók nem korlátozódnak ezekre a színárnyalatokra. A speciális megközelítések segítségével szinte bármilyen színt és árnyalatot szimulálhat. A fő dolog az, hogy kiválasszuk a megfelelőt a főterembe.

Az ekoshpon termelési technológiája nemcsak a felső réteg színét, hanem a szerkezetét is megváltoztatja. Ez azért érhető el, hogy az anyagnak a fényt tükröző jellegzetessége háromdimenziós szerkezetű. A gyártók sokféle fák számára ecointer edényeket készítenek.

A legnépszerűbbek többféle struktúra:

 • wenge;
 • fehér hamu;
 • füstös tölgy;
 • vörösfenyő;
 • Olasz anya és még sok más.

Különösen népszerű ma a könnyű bevonattal ellátott termékek, amelyek tökéletesek a modern és a klasszikus stílusú stílusban is.

Mit válasszon a lakásban?

Az ekoshponból készült ajtók - nagyszerű alternatíva a tömbök szerkezeteire, amelyek sokkal drágábbak.Ezért sokan szívesebben telepítik az ilyen termékeket a lakásukba.

Ilyen termékek kiválasztásakor figyelembe kell venni néhány egyszerű ajánlást:

 • Ügyeljen az ajtólap minőségére. Ehhez értékelje a sérülést. Ha legalább minimális hibákat talál, megtagadja az ilyen vásárlást. Fontos a szerelvények minőségének értékelése. Nemcsak szépnek, hanem megbízhatónak kell lennie.
 • Adja meg az ajtólap tűzveszélyességi osztályát. A biztonság ettől függ a tűz során, ahol az ajtók a tűz terjedését okozhatják. Ha a termék összetételében üveg van, akkor meg kell találnia, hogy milyen erős. Ügyeljen arra, hogy ennek az elemnek a végén nincsenek zsetonok vagy éles sarkok, amelyek megsérülhetnek.
 • A tervező formatervezése csak a személyes preferenciák függvényében kerül kiválasztásra. Fontos, hogy a belső és a bútorok stílusában válasszuk ki az ajtót.
 • Értékelje a felső réteg állapotát. Az ekoshpon felületén nem lehet karcolás, még a legkisebb. Sok eladó elrejtheti hasonló hibákat az árcédulák vagy más elemek (matricák, csomagolás stb.) Alatt. Ezekben a helyeken különösen óvatosan ellenőrizni kell. Hasonló figyelmet kell fordítani a lakkbevonat szerkezetére is, ha van.
 • Geometria. Az ilyen típusú ajtók keret, amely nem mindig teszi lehetővé minőségi termékek beszerzését. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ajtólapnak egy lapos téglalapnak kell lennie, minimális eltéréssel (csak 1 mm-es hiba megengedett).
 • Ügyeljen a berendezésre. Ez akkor fontos, ha teljesen zárral, fogantyúval és kárpitozással van szükség.
 • Megbízható és tartós termékek megvásárlásához ügyelni kell az ügyfelek értékelésére is. Ez lehetővé teszi az optimális ár-minőség arányú termék kiválasztását. A szakértők azt javasolják, hogy az ajtólapokat csak olyan jól ismert gyártók vásárolják, akik elsősorban természetes anyagokat használnak, amelyek biztonságosak az emberek számára.

Ne vásároljon árut az interneten történő szállítással, előzetes ellenőrzés nélkül. Sok vállalat ilyen módon próbálja eladni a gyorsan meghibásodott sérült modelleket.

Mit lehet mosni?

Annak ellenére, hogy a gyártók azt állítják, hogy karcolásálló és karcálló, ez nem mindig áll fenn. Mindez elsősorban az anyag minőségétől és az ajtókerethez való alkalmazásától függ. Ezért ezeknek a struktúráknak az élettartamának meghosszabbítása érdekében azokat megfelelően kell fenntartani. Először is be kell tartania a gyártó minden ajánlását, aki mindent tanácsot ad: az utatól a felületek mosásáig.

A legjobb megoldás az ekoshpon ellátására a speciális mosószerek, amelyeket szaküzletekben lehet megvásárolni. Tökéletesen eltávolítja a szennyeződést az alkohol és a víz 1–9 arányú oldatával. Miután az ajtót szorosan letörölte velük, egyszerűen vegye le a felesleges nedvességet száraz ruhával.

Az ilyen felületek tisztításához nem ajánlott több terméket és anyagot használni:

 • Mosogatószerek és mosogatószerek ételekhez. Nem úgy tervezték, hogy gondoskodjanak a fáról, és elpusztítsák a szerkezetét. Ami a port illeti, részecskéi egyszerűen fizikailag károsíthatják az ekoshpon felső réteget. Ez karcolásokat okoz, amelyeken keresztül a nedvesség már behatol a matrica alá. Ha ez megtörténik, akkor a felső réteg egyszerűen leválik.
 • Kaparók és szivacsok. Felületüket nagy keménység jellemzi, ami karcolásokhoz is vezethet.
 • Agresszív megoldások. Ez a csoport gyakran magában foglalja az összes keveréket, amelyek magukban foglalják a savakat, lúgokat és csiszolóanyagokat. Mindegyik könnyen korrodálja az öko-réteg felső rétegét, és csökkenti az ajtólap dekoratív tulajdonságait.

Ezért az ajtók élettartamának meghosszabbítása érdekében rendszeresen törölje le száraz vagy enyhén nedves ruhával. Nem is célszerű telepíteni őket a fürdőszobába vagy az utcára. A páratartalom és a hőmérséklet változása a felső dekoratív bevonat gyors hámlásához vezet.

Gyönyörű ötletek a belső térben

A klasszikus stílusban kialakított furnérozott ajtók tökéletesen kiegészítik a szoba szigorú, de nagyon elegáns kialakítását. A kék tapéta, a fehér padló, az ajtók és az azonos színű falak furnértervének köszönhetően a belső tér nagyon jól néz ki. Egy régi székletként stilizált, jól illeszkedik.

A csodálatos díszítésű ajtók kiemelik a szoba luxust, amelyben minden elefántcsontban van kialakítva. Egy elegáns szék és asztal sikeresen kiegészíti a belső teret.

A fürdőszoba sötét ajtaját tökéletesen kombinálják a falakon és a padlón található grafitlapokkal. A fehér dekoráció először a bevonatok, a bútorok és a szaniterek varrásainak színét tükrözi.

A sötét padlózat, a világos és sötét falak hátterében szép, bézs, dupla lengőajtó, matt üvegbetétekkel és az egyik vászonból készült, egy vászonból készült termék gyönyörű.

Mi az előnye az ekoshpon ajtóknak a következő videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba