Utasítások az ajtó szorosításához

 Utasítások az ajtó szorosításához

Minél közelebb van egy eszköz az ajtó automatikus visszaállításához az automatikus üzemmódban. Ez a készülék csendesen és óvatosan lefedi a nyitott fedelet. Ha szükséges, az ajtólapot nyitott állapotban tartja. Sok ajtó modern praktikus eszközzel van felszerelve. Ugyanakkor, mint minden technika, annál közelebb kell tartani a karbantartást, a beállítást és a hibaelhárítást.

A mechanizmusok típusai és eszközei

A mechanizmus alapelvének jobb megértése érdekében meg kell vizsgálni az alapfajtákat, így könnyebb lesz kitalálni, hogyan lehet egy ajtó közelebbi hibakeresését.

Az eszköz két típusát a legtöbb esetben gyakorolják:

 • cam csúszda - puha csúszást biztosít, kis súlyú festmények esetén gyakorolják;
 • sebességváltó kar - a leggyakoribb típusú mechanizmus, a rugó mozgása fogaskerekek segítségével valósítható meg, akár masszív ajtókhoz is használható.

A szerelési módszerek szerint az eszközök három fő típusra oszthatók:

 • Szerkezetek top helye (fölött) - ezek a legegyszerűbb eszközök a használatban, funkciójuk számos, a házpanelre helyezett csavar vagy szelep segítségével állítható be. A szárny tetejére vannak felszerelve, ami rendkívül kényelmes a telepítéshez. A bejárati utcai ajtókhoz speciális, olajjal töltött, meleg vagy hideg éghajlatú üzemeket gyártanak.
 • Emeleten. A padlóra szerelt rendszerek is viszonylag könnyen beállíthatók. Kiválóan megmutatták magukat banki intézményekben, irodákban, bevásárló- és szórakoztató komplexumokban, és ahol nagy az igény az ajtók megjelenésére. Ezek az eszközök a padlóba vannak integrálva és szinte láthatatlanok a látogatók számára. A csúszó megjelenés szabályozóinak mechanizmusai 100 kg-nál nem nagyobb ajtóra vonatkoznak.
 • A rejtett típusú eszközök Az önbeállítás eléggé problematikus, mivel visszahúzódnak az ajtólapra vagy a padlóra, ami megnehezíti a hozzájuk való hozzáférést. Olyan eszközökre van szükség, ahol alapos kozmetikai felület és ideális fő homlokzat szükséges.

Az eszköz elve szerint a következők:

 • hidraulikus;
 • pneumatikus;
 • elektromos.

Rögzítő szerkezet

A készülék szerkezetében A következő részek és mechanizmusok szerepelnek:

 • öntött alumínium ház;
 • tavasz;
 • a dugattyú;
 • állítócsavarok (szelepek);
 • fogaskerekek;
 • tű csapágy;
 • gumi tömítések;
 • kötőelemek.

A szorosabb működés elve

A szerkezet alapkomponense egy rugórendszer, amely az ajtó kinyitásakor összenyomódik és összegyűjti az ajtó bezárásához szükséges energiát. A préselési eljárást úgy hajtjuk végre, hogy a vonószerkezet erőét a rugóhoz továbbítjuk. A fogaskerekek és a lécek mozgatják a dugattyút, míg az olaj a belső csatornákon keresztül áramlik a test szabad részébe. Az ajtó visszatérési lökete során a rugó egyenesen kiegyenlítődik és lágy zárást biztosít.

Mikor szükséges az eljárás?

Az ajtónyílás működésének módosítása meglehetősen egyszerű. A testreszabás a saját kezével bármilyen probléma nélkül történhet. Érdemes kitalálni, hogy milyen helyzetekre lehet szükség a mechanizmus paramétereinek módosítására. Az első dolog, amit meg kell jegyezni, az a mechanizmus, amely a karbantartás minőségén alapuló, folyamatos működésének időtartamát jelenti a teljes üzemidő alatt. Ennek eredményeként évente 1-2 alkalommal szükséges az ajtó közelebbi ellenőrzése és a kisebb hibák kiküszöbölése. Ez különösen fontos az évszakok átmeneti időszakában.

Nyáron és télen az éghajlati viszonyok rendkívül eltérőek. A zárókészülékek többsége olajjal van feltöltve, és mint tudja, minden folyadék megváltoztatja állapotát, amikor a környezeti hőmérséklet változik. Különösen télen az olaj vastagabb állapotban van, és az ajtólapos utazás lassabb lesz. Nyáron minden ellenkezője kiderül, ezért elő kell készítenie a szükséges szintet. A lámpatest beállítása is szükséges, ha bármilyen szabálytalanságot észlel, vagy csak nem tetszik a beállított beállítás. Ha a készülék lassulni kezd, vagy az ajtólap túlságosan keményen és gyorsan, szabálytalanul bezáródik, sokáig nem vonzza, próbálja meg mindezt kijavítani. A dolgok egy kicsit bonyolultabbak, ha a lámpatest sikertelen, mivel az egyszerű hangolás már nem lesz hatékony, és javításra lesz szükség.

Útmutató az ajtó közelebbi beállításához csináld magad

A készülék beállításához nem feltétlenül hívja a varázslót. Elég, ha van egy minimális eszközkészlet és bizonyos készségek. A teljes eljárás minimális időt vesz igénybe, és lehetőséget biztosít a kívánt eredmény elérésére, az alábbi felsorolt ​​lépések betartásával.

 • Mielőtt folytatná az eljárást, ne felejtse el, hogy a fő dolog nem az, hogy túlterhelje a szabályozószelepekkel (csavarokkal). Elfogadható, hogy mindössze 2 fordulatot végezzünk, majd nehézségek jelentkezhetnek. A nyomás alatt álló tartályban lévő olaj kiömlődik, és az ajtónyílás hidraulikus rendszere végül elveszíti munkaképességét.
 • Az ajtólap bezárásának sebességének beállításához csak egy tendenciát kell megtanulni: a szelep forgatása az óramutató járásával megegyező irányba, fokozatosan csökken. Ha azonban a műveletet ellenkező irányban hajtja végre, a zárási arány növekedni fog.
 • Megoldás van a problémával kapcsolatban, amihez csak egy személy juthat át. Mivel van egy harmadik szelep, melynek beállítása lehetővé teszi az ajtó rögzített helyzetét egy bizonyos ideig. Következésképpen még egy embercsoport is képes lesz szabadon belépni a helyiségbe.
 • Az a probléma, hogy az ajtólap teljes lezárására irányuló erőfeszítés hiánya megszűnik a zárási sebességért felelős szelepek beállításával.

Az ajtókeret beállításának kulcsfontosságú problémája lehet a tökéletes megoldás. A fő feladat az ajtó zárása, hogy ne maradjon repedések. Meg kell választani a tökéletes időt, amelyet az ajtólap nyitva tarthat. Szükséges a zajmentes zárás lehetősége is, az ajtókereten lévő kemény ütések elfogadhatatlanok. Ez a web károsodását okozhatja. És a legrosszabb megoldás lehet a megfelelő működésért felelős teljesítménymechanizmusok elvesztése.

Hogyan állítsuk be a záróerőt úgy, hogy az ajtó ne lecsapjon?

Önbeállításhoz lapos fejű csavarhúzóra vagy imba kulcsra lesz szükség. Az ajtó a készülék végére elhelyezett, rögzített speciális szelepre nyílik. A teljes rögzítést az ajtólap zárva tartják.A szelepek tömítettségének megváltoztatásával beállíthatja az ajtót rendkívül kényelmes záráshoz. Az 1-es szelepszám felelős az ajtó bezárásának erejéért.

Ha a végén lévő ajtó túl gyorsan záródik az elején, akkor a szelepet be kell csavarni, és ha lassú és szükséges a sebesség növeléséhez, akkor ellenkezőleg, ki kell csavarni. A 2. szelepszám felelős az ajtólap teljes zárásának sebességéért. A különálló módosítások rendelkeznek a harmadik szeleppel, amely a közelebbi működés minden erőfeszítését szabályozza. Megfelelő beállítással az ajtólap finoman mozog, rándulások nélkül. A helyes telepítés és a hozzáértő hozzáállás közelebbi eredménye hosszú élettartam.

Fontos! Nem lehet teljesen beállítani a beállító szelepeket. Ellenkező esetben a telephelyükre való visszatérésük után is megszűnnek a funkcionális céljuk.

Hogyan oldható meg a nyitás?

Az ajtókeretnek gyakran több konfigurációra van szüksége. Ha a mechanizmus szorosan működik, és az ajtó kinyitása során erőfeszítéseket kell tenni - szükség van a szelep kioldására, az ajtó zökkenőmentesen fog működni. A szelep a végtől vagy az elülső oldalról elhelyezhető, mindez az eszköz módosításától függ. A szelepek elhelyezkedése meghatározható a kézikönyvben, ahol a gyártó jelzi az ajtó zárószerkezetének valamennyi alkatrészét és elemeit.

Nyissa meg a pozíciót

Időnként viszonylag hosszú ideig szükség van az ajtó kinyitására. Meg kell kitalálni, hogyan állítsa be a lámpatestet úgy, hogy az ajtók ne zárjanak be, de nyitva maradjanak. A zárókészülékek sok módosításában egy kiegészítő opció van nyitva. Ahhoz, hogy ezt az üzemmódot alkalmazza, kb. 90 fokkal kell kinyitnia az ajtót, majd húzza meg a speciális zárat. Ilyen egyszerű műveletek után az ajtólap nyitva marad, ha a beállított fokozatra nyitva van. A készülék egy speciális zárat aktivál, és szükség esetén az ajtót ebben a helyzetben tartja. Ha ki kell zárnod az ajtót, akkor csak magadra kell húznod, és ez lesz a zárból. Ha az ajtó nincs nyitva a határértékre, ugyanúgy mozog, mint mindig, megállás nélkül.

Tippek mesterek

Érdemes betartani az alábbi ajánlásokat, mivel segítenek a mechanizmus kiigazításában, és Szintén megszervezheti saját munkáját:

 • az ajtólap sebességének jelentős megsértése, a normál paraméterektől való eltérés megszűnik az egyik állítható csavarnak a kívánt irányba történő forgatásával, amely az ajtó nyitási sebességétől függ;
 • lehetséges a dohlop sebességének növelése (csökkentése) a második szelep forgatásával az óramutató járásával megegyező irányban vagy ellene;
 • ha az anyát a kívánt irányba állítja, a rugófeszültség miatt korrigálhat;
 • az állítható anyát elforgatva az ajtó nyitási szögéért felelős szelep korrigálódik, ennek eredményeképpen zökkenőmentesen fog nyitni, könnyebb lesz nyitni.

Biztosan mondhatjuk, hogy a zárók praktikus és kényelmes eszközök. Könnyen telepíthető és működtethető. Minden módosítás speciális szelepekkel van felszerelve, amelyeken keresztül beállíthatja az ajtólap nyitásának vagy bezárásának szilárdságát és sebességét. A közelebbi opciók lehetővé teszik az ajtók nyitását vagy zárását. Ne feledje azonban, hogy ezeket az eszközöket olyan forgalmazóktól kell megvásárolni, akiknek joguk van a gazdasági tevékenység minden típusának minősítése szerint értékesíteni.

Az ajtó közelebb állítása saját kezével, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba