Belépő ajtó

 Belépő ajtó

Az ajtólap beszerelése magába foglalja a falak végeire való rögzítést horgonyokkal vagy csavarokkal. Ennek a folyamatnak az egyik problémája a fal vastagsága és az ajtólap közötti eltérés, ami a felesleges tér kialakulásához vezet. A Dobory a bejárati ajtókon segít hatékonyan és gyorsan megoldani ezt a problémát.

Mi ez és mi az?

A bejárati ajtók gyakran az ajtókeret szabványos szélességével készülnek, amely nem haladja meg a 75 mm-t. Azonban nem képes teljesen lefedni a fal teljes végét, ami lejtők kialakulásához vezet, amelyeket korábban cementgel vagy gipszel lezártunk.

Ma dobory-t használják. Ezek a tervek egyfajta az ajtókeret folytatása. Szélességük úgy van megválasztva, hogy az ajtókkal együtt teljesen elrejtsék a fal végét, és szilárd kapcsolatot alakítsanak ki.

Technikailag az ajtók olyan lapok vagy fémbetétek, amelyek az ajtólap közelében vannak csavarozva. Itt fontos, hogy a két rész kialakítása egybeesik. A dobori telepítése lehetővé teszi, hogy megoldja a problémát a lejtőkkel, és a nyitást sokkal szépebbé és praktikusabbá teszi.

Ezen rendszerek másik feladata, hogy megvédje a dobozot a lazítástól, ami lehetővé teszi a teljes ajtószerkezet élettartamának meghosszabbítását.

A Dobor két függőleges és egy vízszintes lécből áll. Szélességük egy adott ajtóhoz külön-külön kerül kiválasztásra. Gyakran ezek a szerkezetek a bejárati ajtókra vannak szerelve, hogy az esztétikusabb megjelenésük legyen.

A dobori telepítésének számos pozitív szempontja van:

 1. Egyszerű telepítés. A Dobory rövid idő alatt felszerelhető, még akkor is, ha nincs sok tapasztalata hasonló elemekkel.
 2. A befejezés minimalizálása. A lyukak teljesen elrejtik az összes szabálytalanságot a falakon, így a telepítés előtt nem kell őket további kitölteni. Bizonyos esetekben a minimális befejeződés megtörténik, de minimális költségeket és anyagokat igényel.
 3. Hosszú élettartam. A hevederek gyakorlatilag nincsenek fizikai terhelésnek kitéve, ezért csak szándékosan megsérülhetnek. Ez befolyásolja az élettartamukat.

típusok

Strukturálisan az ajtó dobor kis csíkok, amelyek a doboz mellé vannak telepítve. Ugyanakkor ugyanakkor különböző tervekkel is rendelkezhetnek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy több típusra oszthatók:

Klasszikus vagy egyszerű

Ilyen típusú Dobore - ez egy rendes tábla, amely a fal szélességére van felszerelve. Csak derékszögben illeszkedik az ajtókerethez. Kívülről a ház burkolattal záródik.

Meg kell jegyezni, hogy a lap külső vége eltérő alakú lehet. A legegyszerűbb megoldás az, hogy minden oldalról egy téglalap alakú rendes tábla. De vannak olyan termékek, amelyek szélén vannak. Ez a rész a kiegészítő és a platband csomópontjában található. Ennek a szeletnek a jelenléte lehetővé teszi, hogy mindkét elem minőségi szempontból dokkoljon és elrejtse a maximális csatlakozást.

Teleszkópos ajtó

Az ilyen típusú dobor egyik jellemzője a hornyok jelenléte a léc végén. Külsőleg valamivel emlékeztetnek a falburkolatokra, mivel egymással is összekapcsolhatók. Ezeket a doborokat használják. Ezért nem kell aggódnia, ha széles fal van, mivel a megfelelő számú léc kiválasztása nem nehéz.

Meg kell jegyezni, hogy minden dobor szabványos méretű.Ezért nem mindig lehetséges a léceket úgy beállítani, hogy azok a külső falhoz illeszkedjenek.

A legtöbb esetben saját magának kell méreteznie a szélsőséges táblák méretét.

méretek

A dobori kiválasztásakor az egyik fontos tényező a méretük. Ma a gyártók ezeket az értékeket igen széles körben gyártják. Gyakran előfordul, hogy az apartmanokban vagy magánházakban a szabványos falméretekre koncentrálnak.

Ma a piacon többféle típusú dobor létezik:

 1. A magasság 2060 és 2200 mm között változhat.
 2. A szélesség 50 és 560 mm között változik.
 3. A vastagság viszonylag kicsi. A piacon vannak olyan módosítások, amelyeknek ez az értéke 10-20 mm.

Nyilvánvaló, hogy ezek a jellemzők nem szabványosítottak, és ezért csak egy adott gyártótól függenek. Ha a standard dobor nem alkalmas a megnyitására, akkor a szükséges paraméterekkel és a megrendeléssel készíthet struktúrát. Gyakran ezt közvetlenül az ajtót értékesítő és telepítő szervezet végzi. A kezdeti szakaszban a vállalat szakemberei elvégzik az összes szükséges mérést, és az adott mérethez igazítják a beállítást.

Ha nem akar túlfizetni, akkor megteheti a tervezést, de ehhez szükség van bizonyos készségekre és eszközökre.

anyagok

A dobor sajátossága az, hogy a tervezési szempontból az ajtó paramétereihez igazodnak. Ezért a gyártók megpróbálják ugyanazokat az anyagokat használni, ahonnan a vászon készült. Ma a piacon többféle ajtószárny található:

 • fa. Itt a főbb anyagot használják a tűlevelűek, mivel a feldolgozás egyszerűsége jellemzi. Az ilyen termékek a legdrágábbak, ezért nem mindig használhatók. Javasoljuk, hogy fa ajtókat csak az épületen belül telepítsen, mivel ha az utcára kerül, a fa gyorsan használhatatlanná válik.
 • Fa lapok. Ilyen szerkezetek gyártására MDF, forgácslap, farostlemez, OSB vagy rétegelt lemez felhasználásával. A födémből készült termékek alacsony áron, valamint egyedi dekoratív tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek nem alacsonyabbak a természetes tömbhöz képest. Ugyanakkor ugyanakkor a termékek a nedvesség ellen gyengén ellenállnak, és ha ilyen környezetben használják, egyszerűen megduzzadhatnak. E hatás minimalizálása érdekében speciális védőfóliákkal vannak bevonva.
 • Műanyag. Hasonló ajtókat használnak az azonos típusú ajtóval együtt. Meg kell jegyezni, hogy az anyag nagyon törékeny, de nem fél a nedvességtől, és könnyen átviheti a hőmérsékletcseppeket. A szakértők azt is javasolják, hogy beltérben használják őket.
 • Metal. A leginkább sokoldalú termékek, amelyek tökéletesen ellenállnak a fagynak és a nagy szilárdságnak. Gyakran telepítik a többszintes épületek főbejárati ajtóira. Minőségi csatlakozáshoz a telepítéshez speciális adaptereket kell használni.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a dobora minden ilyen típusa felcserélhető. Ezért senki sem zavarja, hogy egy fából készült deszka kerüljön a műanyag ajtó közelében, vagy fordítva. Minden attól függ, hogy a személyre szabott preferenciák és a lejtő műszaki jellemzői milyenek.

szín

A dekorátorok kialakítása határozza meg, hogy az ajtókeret milyen vonzó lesz. Napjainkban a gyártók ezeknek a termékeknek a különböző árnyalatait és színeit mutatják be:

 • fekete;
 • fehér;
 • szürke;
 • barna és így tovább

Sok dobor ma festett fa színével. Ugyanakkor a rajzot is utánozzák. A modern technológiák lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen színt kapjunk. Csak a belső stílus megfelelő stílusának kiválasztása fontos.

Ha egyedi designra van szüksége, akkor egyénileg rendelhető. Az ilyen tartozék költsége azonban már valamivel magasabb lesz, mint a szokásos kivitel.

Befejezési lehetőségek

A dobora létrehozásának folyamata keret létrehozását jelenti, és csak ezután befejezi a dekoratív tulajdonságokat. Ma az ilyen műveletek többféle megközelítéssel is elvégezhetők:

 1. Leplezése. A furnér használata lehetővé teszi, hogy a dobor felszínén szinte bármilyen fát imitáljon. Ugyanez az anyag teljesen biztonságos az ember számára, mivel természetes alapanyagokból készül.
 2. Laminálás. Ez a folyamat magában foglalja az üres papírt, PVC-fóliát vagy ekoshpon-t. Ezek az anyagok nemcsak a termék tervezését változtatják meg, hanem védik is. Ezt a megközelítést gyakran használják forgácslap vagy MDF dobor gyártásához.
 3. Festési. Ez a legegyszerűbb és leggyakoribb befejezés. A festék szinte mindenféle anyagra alkalmazható. De egyedülálló terméktervezés nem lehetséges.
 4. Fényezése. A lakkozás csak a természetes fából készült. Ezek az anyagok nemcsak a szerkezetét védik, hanem a minta egyediségét is hangsúlyozzák.

Hogyan válasszuk ki?

A Dobora az ajtó dekoratív eleme, ezért a választását komolyan kell venni. Minőségi termékek megvásárlásához egyszerű ajánlásokat kell vezetnie:

 • Mérjünk meg méréseket. Ezt az eljárást gondosan és lassan végezze el. Ha helytelenül határozza meg a lyuk méretét, akkor rések jelenhetnek meg, amelyek nem zárhatók le. Teljesen át kell változtatnunk a tervezést egy újra. Az ajtó lejtőin gyakran nem szabványos alakja van. Ezért a dobor szélességét és magasságát több helyen kell mérni. Ez lehetővé teszi, hogy azonosítsa a legszűkebb és legszélesebb helyeket. A kapott adatok alapján további elemeket kell vásárolni, ami egy kicsit több, mint maga a lejtő.
 • Válasszon design dobort az ajtólap színei alatt. Ha nem kap hasonló képet, meg kell próbálnia megtalálni a legközelebbi árnyalatokat és textúrákat. Ha ez nem történik meg, akkor a doboz és a doboz kontrasztja lesz, ami nem nagyon kellemes vizuálisan érzékelhető. Például ne telepítsen műanyag rudat a fából készült ajtók alatt. Itt jobb, ha táblákat használunk.
 • Ügyeljen arra, hogy termékminőség. Csak olyan megbízható gyártóktól vásároljon termékeket, akik termeléséhez természetes és biztonságos anyagokat használnak.

Gyönyörű példák a belső térben

Sikeresen kiválasztott dobori kiemeli az ajtó szépségét, és nagyszerűen kiegészíti a belsőépítészetet.

A fehér laminált ajtók megismételik egy hosszú folyosó és az abban található ajtók általános stílusát. Az ajtók arany díszítése és tartozékai, valamint a tapéta és a laminált padló teszi a belső luxust.

Sötét tömörfa panelek és ajtók, amelyeket ugyanaz a dobor egészít ki. Minden klasszikus stílusban történik, szigorúan és nagyon szépnek tűnik.

És itt az ajtók nem szabványosak, faragottak, elegáns, fából készült dupla ajtót hoznak létre.

Itt van egy másik változat az eredeti doboráról, maga az ajtó díszítése, és a szoba egésze belseje.

Tudjon meg többet arról, hogyan kell telepíteni az ajtó paneleket a bejárati ajtón, és megtudhatja a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba