Alumínium ajtók

Az alumínium ajtók egy népszerű és keresett termék az ajtóépítési piacon. A termékek sokoldalúsága és megbízhatósága lehetővé teszi számukra, hogy minden típusú lakó- és lakóépületben használhassák őket.

Előnyök és hátrányok

Az alumínium ajtó kialakításai már régóta magas fogyasztói igényekkel rendelkeznek, és sok pozitív visszajelzést kaptak. Az ilyen ajtókat elég hosszú ideig használó fogyasztók a következő előnyöket veszik figyelembe:

 • nagy szilárdságú ajtók a fémnek a külső mechanikai feszültség, a hőmérséklet-változások és a magas páratartalom ellenállása miatt. Ez lehetővé teszi, hogy az alumínium szerkezetet belső és bejárati ajtókként telepítse.
 • termékek sikeresen működött úszómedencék, fürdők, sportkomplexumok, oktatási és egészségügyi intézmények, irodai és bevásárlóközpontok, vasútállomások és repülőterek, irodák, lakások és vidéki házak. A bejárati ajtóknál minden klímazónában alumínium modellek telepíthetők;
 • az alumínium ajtók nagyon kis súly ezáltal csökkenti a csuklópántok, szerelvények és szerkezetek terhelését. Ez lehetővé teszi a termékek élettartamának 50 évig történő meghosszabbítását.
 • Használd ki őket széles hőmérséklet-tartományban - 80 ° -ról nullától 100-ra. Az ajtólap nem deformálódik és megtartja alakját és integritását az egész élettartam alatt, ami 100 ezer nyitó-zárási ciklusra van tervezve;
 • alumínium környezetbarát nem radioaktív anyagok, nincsenek káros szennyeződések és nehézfém részecskék. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az alumínium ajtók teljesen ártalmatlanok és higiénikusak.
 • Ők könnyen karbantarthatóa háztartási vegyszerek bármelyikével történő feldolgozással jól tolerálható, és nem igényelnek különleges költséges karbantartást és javítást.
 • A sérült elemek cseréje előfordulhat. töredékek, a teljes szerkezet cseréje nélkül. Ez a nagyszámú vállalat által gyártott alumíniumprofil széles körű eloszlásának és az alkatrészek stabil elérhetőségének köszönhető.
 • Az ajtók könnyen festhetők a kívánt színbenamely lehetővé teszi a kívánt opció megvásárlását, amely harmonikusan fog kinézni a homlokzattal és a belső díszítéssel. Az ügyfél kérésére a termék teljesen üvegezett vagy üvegbetétekkel díszíthető. Az üveg lehet átlátszó, színezett, matt, ólomüveg vagy mintával díszítve. Az ajtók ellenállnak az ultraibolya sugárzásnak, így hosszabb ideig megőrzik eredeti megjelenésüket, nem fakulnak el vagy elhalványulnak.
 • modell nem hajlamos a statikus elektromosságra, nincsenek korróziónak kitéve, és nem hajlamosak a penész, gomba megjelenésére. A kórokozó baktériumok és mikroorganizmusok szaporodása szintén kizárt;
 • alumínium szerkezetek bármilyen nyitószerkezettel felszerelhető, milyen széles körű alkalmazási területe van, és a működés megbízható és kényelmes. Az ajtók magas zaj- és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a tornateremben, zeneiskolában és más intézményekben való használatát. ahol fokozott hangszigetelésre van szükség.

Az alumíniumszerkezetek hátránya a viszonylag magas ár. ami 12 ezer rubelt négyzetméterenként kezdődik. Egy másik hátránya a sok belső térrel rendelkező modellek összeférhetetlensége.Az alumíniumból készült ajtók olyan csúcsminőségű stílusokba illeszkednek, mint a hi-tech, a minimalizmus és a techno.

Az élénk színekkel festett termékek harmonikusan fognak kinézni a pop-art és a fúziós stílusokban. A klasszikus, hagyományos és vintage belső terek esetében az alumínium ajtók csak fa elemek és üveg használatával alkalmasak.

Rendszertervezés

Az alumínium ajtó a következőképpen van elrendezve: a vezetőkből álló keretben egy ajtólap van felszerelve, amely unalmas kivitelű, valamint teljesen vagy részben üvegezett. Dupla üvegezésű ablak felszerelésekor habosított töltőanyagot használnak tömítőanyagként, melynek köszönhetően lehetséges az ajtók magas zaj- és hőszigetelési tulajdonságai.

Az üvegszövet vizuálisan növeli a helyet és hozzájárul a napfény behatolásához. Az üveg átlátszó, matt és ólomüveg, amely nagymértékben bővíti az alumínium ajtók alkalmazási körét a lakóépületekben és a nyilvános épületekben. Egyes esetekben egy üvegegység helyett tükörfelületet használnak

Az alumínium ajtó keretét különböző fajok fás masszívájával lehet kitölteni. Ebben az esetben a vászon hangelnyelő tulajdonságai megnőnek, és lehetővé válik a klasszikus és hagyományos lakóterek ajtóinak használata. A fa töltött modellek drágábbak, mint a kettős üvegezésű termékek.

További költségvetési lehetőség a forgácslap és a farostlemez, valamint az MDF lapok, amelyek vastagsága 5-6 mm. Az alumínium keret tömítőanyaggal van ellátva, a profilvezetők közötti rés nem haladja meg a 0,25 mm-t.

vonás

Az alumínium ajtókat a GOST 23 747 szabvány szerint gyártják. A jelen dokumentum követelményeinek megfelelően a termékeknek magas hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal kell rendelkezniük, ellenállniuk a mechanikai és statikus terheléseknek, és legalább 100 000 nyílású munkaciklusuk van. A mázas termékeknek egy üres lapnak kell lenniük, legfeljebb 100 cm magasak és az üvegegység vastagsága 15-28 milliméter.

Építési rögzítők készülnek magas ötvözött acél, amely hosszú élettartamot biztosít, és kiküszöböli az ajtók megereszkedését. A levél és az ajtókeret közötti legnagyobb megengedett résnek nem lehet több, mint három milliméter.

A keretelemek közötti kötések ragasztóanyag nélküli tömítésekkel vannak feltöltve. A vászon és a doboz kerülete fagyálló kontúrral vagy tömítőanyaggal van ellátva. Az ajtók külső oldalai harmadik osztályú festékkel végzett anódos kezelésnek vannak kitéve, ami biztosítja a termékek azon képességét, hogy megőrizzék eredeti megjelenését az egész életciklus alatt.

A szerkezetre alkalmazott réteg vastagsága nem lehet kevesebb, mint 70 mikrométer. Megengedett kisebb hibákat írnak be GOST 9378, és nem haladhatja meg az ott megadott értékeket, ellenkező esetben az ajtó eltávolításra kerül.

típusok

A használat helyétől és feltételeitől függően hideg és meleg profilú alumínium ajtók állnak rendelkezésre. A hideg nem rendelkezik szigeteléssel, és beltéri területeken használatos, vagy ha nincs szükség meleg helyiség elválasztására a hidegtől. A meleg profilt utcai és előszobai ajtókhoz használják, egy termikus betéttel és az ajtólap kerülete körül dupla tömítő kontúrral van felszerelve.

A nyitószerkezet szerint az alumínium ajtók többféle típusúak:

 • A leggyakoribb és a hagyományos csuklós nézetamikor az ajtó csak egy irányba nyit. Ezeket a modelleket gyermekintézetekbe, klinikákba és irodaházakba telepítik. A vászon a dobozhoz rögzítőelemekkel van felszerelve, amelyeket oldalsó zsanérok képviselnek. Az építés egyszerűsége miatt a modellek alacsony költségűek és a legnépszerűbb alumíniumajtók.
 • Pendulum rendszer lehetővé teszi, hogy nyissa ki és zárja be az ajtót mindkét oldalra. Ez azért lehetséges, mert a rögzítő rendszer a padlóra és a mennyezetre van rögzítve. és kifelé. A kialakítás egy ajtónyílással van ellátva, amely visszahelyezi az ajtót a zárt állapotba, és nem teszi lehetővé, hogy a vászon egy pillanatra mindkét irányban forogjon. A modell lehet egyszeres vagy kettős, süket és mázas kialakítású.

Ha nagy terhelésű nyilvános helyeken van telepítve, átlátszó struktúrákat kell használni, ez lehetővé teszi a külső tér jó állapotát és a hirtelen nyitott ajtó sérülésének kockázatát.

 • Csúszó tolóajtók a padlóra, a mennyezetre vagy a fal tetejére telepíthető vezetősínek mentén mozoghat. Az ajtó egyidejűleg a falhoz párhuzamosan mozog. A vászon rögzített és nem küszöbértékű lehet, amikor a mozgást a felső tengely miatt hajtják végre. A visszahúzható csúszómodellek jelentősen megtakaríthatják a helyet, és kis helyiségekbe is beépíthetők. A szupermarketekben lévő tolóajtók telepítésekor automata nyitórendszert alkalmaznak, amelyen a vászon elektronikus érzékelők segítségével mozgásban van.
 • Karusszel nyitó rendszer a nagy forgalmú helyiségekben ajtók beszerelésére szolgál. Gyakran ez a fajta tervezés látható a repülőtereken, éttermekben, bevásárlóközpontokban. A kialakítás több ajtólapból áll, amelyek egyidejűleg egy közös függőleges tengely körül forognak. Általában két-öt részből áll, teljes üvegezéssel, ütésálló edzett üveg használatával. A rendszer automatizált, és a festmények forgási sebességét az emberek mozgásának intenzitása határozza meg. Gyakran az ajtók mozgásérzékelőkkel vannak felszerelve, amelyek aktiválják a tervezést, amikor egy személy közeledik. A forgóajtó lehetővé teszi a huzat és a por elkerülését, és lehetőséget biztosít a folyamatos emberek áramlásának átadására.

Ennek a rendszernek az a hátránya, hogy gondosan mozogni kell egy ilyen ajtón, mivel az összes vászon egyszerre mozog, és fennáll a véletlen sérülés veszélye. Néha ezeket a modelleket forgónak nevezik, hasonlóan egy kerek dobhoz. amely megkülönbözteti az ilyen típusú fegyvert.

 • Ajtók felszereltek összecsukható nyitószerkezet, több részből áll, és harmonikaként fejlődik. A szövedék részeit oldal- vagy belső zsanérok segítségével rögzítik, amelyek biztosítják a szerkezet teljes összecsukását. Az összecsukható szerkezetek alkalmazási területe nagyon nagy. Kis helyiségekben telepíthetők, ahol a hagyományos ajtó beszerelése nem lehetséges, és két vászon összecsukható. Nagy területekre is elhelyezhetők. Ebben az esetben a harmonikákat nagyon széles nyílásokba szerelik és öt vagy több szekcióval rendelkeznek.

Az ilyen csoportok nagyon lenyűgözőek, különösen színezett vagy üveges rajzokkal díszítettek.

Az alumínium ajtók funkcionális és műszaki jellemzői szerint tűz, páncélozott, golyóálló és robbanásbiztos. Ezeknek a speciális modelleknek a gyártásakor egyrészes alumínium lapot használnak, és belső bélésként nagy tűzállóságú szilikát anyagot használnak. Tűzvédelmi modellek gyártásához egy edzett és hőálló üvegből készült üvegegységet használnak, amely egy tűzálló tömítőanyag segítségével biztonságosan rögzítve van a vászonra.

Ez a kialakítás megakadályozza a füst és a szén-monoxid behatolását a helyiségbe.

A profiltermékek színei

Az alumínium ajtók széles színválasztékban kaphatók, mind a fémprofil, mind a keret töltőanyagok. Az ajtólapok, amelyek fa- és forgácslapokkal, valamint az MDF panelekkel vannak ellátva, tökéletesen utánozhatják a természetes tömörfa színét és fás mintázatát. A teljesen alumíniumból készült és különböző intézményekben és közterületeken használt modellek elsősorban barna, fehér és fekete.

A széles színválasztékban lévő termékek előállítása lehetővé teszi az óvodák, klubok és szórakoztató központok ajtóinak kiválasztását. Ebben az esetben előnyösebb, ha élénk színeket vásárolnak, festett üvegezett ablakokkal vagy matt üveggel.

Hogyan válasszuk ki?

Az alumínium ajtó modelljének kiválasztásakor az első lépés a profil típusának meghatározása. Az ajtó működési feltételei alapján kerül kiválasztásra. Ha a házat vagy vidéki házat használják, akkor egy melegített változat szükséges, amely további hőmegtakarító áramkörökkel rendelkezik. Belső lehetőség megvásárlásakor elég hideg profil.

A következő lépés annak meghatározása, hogy milyen típusú nyitási mechanizmusra van szükség. Ez a tervezett telepítés helyétől, az emberek áramlási intenzitásától, valamint az irányváltás sebességétől függ. Tekintsük a szoba méretét és a nyitás méretét. A kívánt szélesség alapján meg kell határozni a szárnyak számát. Ezután ki kell választania az ajtólap típusát, amely süket, mázas vagy kombinált lehet.

Amikor egy lakást vagy magánházat belső ajtóként választunk ki, figyelembe kell venni azt a stilisztikai irányt, amelyben a szobát díszítik. Klasszikus stílusban alumínium ajtó, sötét tónusú fából készült vászonnal, amelyen jól látható a fa szálak. A hagyományos belső tereknél választhatja a laminált MDF-lemez vászonával készült modellt a fa utánzattal. Ebben az esetben a színt egyedileg választjuk ki, és kombinálható a bútorokkal, a falakkal és a padlóval, vagy ellentétes lehet velük.

Az üveg, az ólomüveg és a műanyag elemek használata az ajtólapok gyártásában jelentősen megnöveli az otthoni használat területét, és lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy modellt bármilyen belső térhez.

Ha speciális tűzálló ajtót szeretne vásárolni, ellenőrizze a megfelelőségi tanúsítványok elérhetőségét, garantálva a fokozott hőálló és szigetelő tulajdonságokat. Széles nyílásoknál ajánlott a 150-160 centiméteres dupla ajtók használata, és szükség esetén nagyszámú ember szabad mozgását egyidejűleg biztosítani.

Ha páncélozott vagy betörésbiztos ajtót vásárol, győződjön meg róla, hogy van magas szintű biztonsági zárak jelenlétében. Az ilyen ajtókhoz általában a harmadik és a negyedik biztonsági szint modelljét alkalmazzák. A várzónát páncéllemezekkel kell ellátni, és a keret további merevítőkkel van ellátva, amelyek megnövelik az ajtólap erősségét és a deformációval szembeni ellenállást.

A következő lépés az ajtó színének meghatározása és a szükséges tartozékok kiválasztása. Az ajtók széles színpalettában kaphatók, így a homlokzati elemek, az erkélyek és az ablaküvegek színének megfelelő termékek megvásárolhatók. Ezután folytathatja az ajtók megrendelését a nyitási méret és a kezdeti követelmények figyelembevételével, vagy a kész modell beszerzésével. Termék megvásárlásakor figyelni kell az ajtókeret és a szárnyak sarkaira. Nincsenek hiányosságok. A „meleg” szerkezetek sarokcsuklóit le kell zárni.

Az üvegezett modellekben az alumíniumprofil és a gyöngy közötti résnek hiányozni kell. A gyöngyöket az ajtó belsejében kell elhelyezni.A dupla üvegezésű ablakot az ajtószerkezet működési hőmérsékletének figyelembevételével választják ki. Kültéri használatra jobb, ha egy háromkamrás, és más esetekben elegendő a kettős üvegezés.

Figyelembe kell venni a vászon egységes színét és a különleges ajtókarok jelenlétét. Az ablak használata - elfogadhatatlan. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a gumi tömítés repedését és szárítását a szélsőséges hőmérsékletektől, az áramkörnek fagyálló anyagból kell készülnie. Elfogadhatatlan a köztes és az üveg közötti rés.

A telepítés után ellenőrizni kell az ajtólap simaságát és a zárak működését.

Gyönyörű példák

A könnyű, kényelmes, esztétikus és modern alumínium ajtók gyorsan kaptak népszerűséget az ajtóépítési piacon. Ezeknek a sokoldalú termékeknek köszönhetően nemcsak az emberek nagy áramlása kényelmes mozgását biztosíthatja, hanem az épület homlokzatát és a szoba belsejét is díszíti. A különböző színek és minták széles választéka lehetővé teszi az alumínium ajtó kiválasztását minden lakó- és közterület számára.

A karusszel alumínium ajtók stílusos és modern kialakításúak, nagyobb kapacitásúak és széles körben használhatók a nyilvános helyeken.

Elegáns lengőajtó: a fém és a műanyag harmonikus kombinációja, minden korabeli belső teret megfelelően díszít.

A homlokzat elemeivel azonos színben készült belépő alumínium ajtó szilárd és szigorúvá teszi a bejárati csoportot.

A matt üveg és fém visszahúzható, csúszó kialakítása hangsúlyozza a szoba stílusát, és kedvezően hangsúlyozza a figyelmet.

Az átlátszó üvegből és alumíniumprofilból készült forgatható belső ajtó vizuálisan növeli a helyet és tökéletesen illeszkedik a kialakításba.

Az Elite bejárati ajtó tökéletesen illeszkedik az épület homlokzatához és megbízhatóan védi a szobát.

Összecsukható ajtók - nagyszerű megoldás a széles nyílások kialakításában. A modellek tökéletesen díszítik a szobát, és sokféle választékot hoznak a belső térbe.

Tudjon meg többet arról, hogyan válasszon egy alumínium ajtót a következő videóból.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba