Ajtók dupla üvegezéssel

 Ajtók dupla üvegezéssel

A dupla üvegezésű ablakokkal ellátott ajtók segítenek a ház esztétikai megjelenésében, hangsúlyozzák a vendéglátást és a tulajdonosok vendégszeretetét. A szoba könnyedségét, könnyedségét és nagyon elegáns megjelenését adják. Az üveg az egyik legkeresettebb építési és befejező anyag, amely nagyon népszerű a fogyasztók körében.

A dupla üvegezésű termékek előnyei

Az üveglapokkal ellátott ajtók fő előnyei:

 • ablakok nélküli helyiségekben történő telepítés lehetősége - a termék jól halad;
 • a modern üvegegységek kiváló munkát végeznek a hang- és hőszigetelő funkciókkal;
 • a design lehetővé teszi, hogy meglátogassa azokat, akik meglátogatták, kövessék az udvart, és mit csinálnak más gyerekek.

A napfény átadása miatt a helyiségekben nem kell gyakran bekapcsolni a fényt, ami a villamos energia költségeinek csökkenését vonja maga után. A ház előszobájában könnyű szerető cserepes növények helyezhetők el. Ezen kívül az ajtók eredetinek tűnnek, különösen, ha az üvegbetét nem szabványos (négyzet vagy téglalap alakú), de szokatlan (kerek, háromszög alakú, hullámos).

Mi az?

Két fő típusú üvegajtó van:

 • belső - beltéren szerelt. Az ilyen termékeket hagyományos lengőszerkezetekre osztják, csúszó és csúszó. Az utolsó két típust gyakran használják, mert nem kell nagy területet nyitniuk, és zárt állapotban majdnem összeolvadnak a falhoz, és egybe kerülnek vele.
 • bemenetek - a ház bejáratánál telepítve. Olyan módon készülnek, hogy megvédjék az otthont a hideg behatolásától. A termékeket főként magántulajdonban találják - egy lakóházban kevés ember úgy döntött, hogy az ajtót átadja, amelyen keresztül mindent láthat, ami a szobában történik.

A termikus megszakítási termékek jó változata a bemeneti tervezésnek. A téli szezonban a hétköznapi ajtók átengedik a hideget, és szó szerint fagyaszthatók. A termikus szünetű struktúrák esetében azonban ez nem szörnyű - több részre osztott vászonot képvisel, amelyek hőt vezetnek. Az ajtók kialakításakor alacsony hővezető képességű anyagot használnak, melynek következtében a házban tárolják és karbantartják a hőt.

Vidéki házakban egyes tulajdonosok az ajtót bárokkal és ablakokkal szerelik be. A rács további védelmet nyújt a hackelés és a behatolók ellen.

A termékek alkalmasak azok számára, akik kétségbe vonják az építés megbízhatóságát dupla üvegezésű ablakokkal, de azt akarják, hogy otthonukba telepítsék.

tervezés

Minden ajtó keretből, megerősített profilból áll. A termék belsejében helyezkednek el, és megakadályozzák a deformációk megjelenését. Minden kialakítás hurokkal és fogantyúval van ellátva a nyitáshoz. Szemüvegeket helyeznek a keretbe, és bizonyos esetekben védettek - erre a célra kovácsolt részeket használnak, mint dekor.

Az egy üvegablakos ajtók két pohár betétet tartalmaznak - közöttük egy kamera van. Inert gázokkal van feltöltve - leggyakrabban argon vagy kripton, amely növeli a hangszigetelést. A kettős üvegezésű ablakok jellemzői - alacsony súly, alacsony ár, de gyenge hővisszatartás, így azok mérsékelt hőmérsékletű belső ajtókhoz vagy bejárati szerkezetekhez használatosak.

A kétkamrás kettős üvegezésű ablakok három pohárral és két légkamrával rendelkeznek, amelyek szintén inert gázokkal vannak feltöltve.A hasonló üvegcsomagokkal rendelkező ajtók sokkal jobban ellenállnak a zajnak, és kényelmes mikroklímát biztosítanak a házban.

A háromkamrás ablakokkal ellátott termékek masszívabbak, mint mások. Az ajtó négy pohár betétet helyez el, három kamerát képezve.

Az ilyen konstrukciókat ajánlott a megnövekedett zaj vagy zord éghajlati viszonyok zónájában található házakba telepíteni.

Üvegtípusok

Különböző típusú üvegből készült ajtószerkezetek gyártásához:

 • A kereslet a fémhálóval ellátott vasbeton termékekkel rendelkezik. Ez az üveg elég vastag, így az ajtók jó hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek.
 • Az edzett üvegeket gyakran használják a bejárati ajtók létrehozására. Minőségi jellemzőik és tartósságuk magas szinten van, ami miatt a tervek a fogyasztók körében népszerűek.
 • A triplex egy pár üvegréteg, amelyet film vagy folyékony polimer köti össze. A triplex ajtók ellenállnak a mechanikai feszültségnek, és nagy szilárdságúak.
 • A páncélozott ablakok ritkák és páncélozott ajtókba kerülnek.
 • Az energiatakarékos üveg speciális bevonattal rendelkezik - ritkaföldfémből áll. Az ilyen termékek tökéletesen megtartják a hőt a hideg évszakban, és hűsítik a helyiséget, ha meleg van.
 • A színezett ablakokat azok választják, akik nem akarják, hogy a ház belseje az utcai oldalról nézzen. Ugyanakkor az utca látható lesz a szobából.
 • A festett üveg segít az épület homlokzatának újjáélesztésében, élénk színek bevezetésében.
 • A belső ajtókon hullámos vagy átlátszatlan üvegeket helyeznek el, dekoratív funkcióval.

méretek

Alapvetően minden gyártó a GOST által meghatározott szabványos méretű ajtókat gyárt. A belső termékek esetében az ajtólap magassága 190 vagy 200 cm legyen.

Egyajtós szélesség:

 • a fürdőszobában és a fürdőszobában - 60 cm;
 • a konyha számára - 70 cm;
 • szobákhoz - 80-90 cm.

A kettős szárnyú szerkezeteknek két vászonuk van - mindegyikük szélessége megfelel az egyoldalas termékek méretének (például 60 cm). Az ajtók szélessége különböző lehet (60 és 80 cm).

A bejárati ajtóknál a levél magassága 200 cm, az egyoldalas szerkezetek szélessége 80 vagy 90 cm, a kétoldalas szerkezetek azonos szélességű szélessége 60-80 cm.

anyagok

A dupla üvegezésű ablakok a legkülönfélébb anyagokból készülnek. Belső fa szerkezetek a leggyakoribbak. A bejárati ajtók létrehozásához fát használnak. Gazdagok, tartósak és környezetbarátak. A természetes fából készült termékek drágák, így az utánzatok laminált forgácslapból vagy furnérból készülnek.

A bejárati ajtók különböző anyagokból készülnek:

 • PVC - gyakran használják arra, hogy felszereljék a kijáratot az erkélyre vagy a loggiára. A modern műanyag ajtó ellenáll a nedvességnek és a korróziónak, hosszú élettartamú és könnyen karbantartható.
 • alumínium - az alumínium a csúszószerkezetek keretét képezi. Az anyag rosszul megtartja a hőt, és védelmet igényel, ha a termék kivezetésként szolgál. Ilyen esetekben racionális a rács vagy a redőny felszerelése.
 • Vas ajtó - a termék segíti, hogy ne engedje, hogy a helyiségbe jusson idegen hangok, növelje a ház hőszigetelését. A vasszerkezetek meglehetősen tartósak, és nem olyan könnyű feltörni őket, ezért a meghívatlan vendégek látogatása kizárt. Korábban az acél ajtó védőfunkcióként működött, és nem volt vonzó a megjelenése. Napjainkban a termékekbe dupla üvegezésű ablakokat helyeznek be, a fémszerkezetet laminált, műbőr, MDF panelekkel is díszítik.

Sok ajtó kovácsolással készül - mintázott, virágos díszek formájában.

szín

A belsőépítészethez különböző színeket használnak: fehértől a fényes sikításig.Ha a kettős üvegezésű ablakokkal ellátott összes ajtó kinyílik a közös folyosón, akkor a termékeket egy színben kell kiválasztani.

A világos árnyalatok (fehér, homok, pasztell) klasszikus és skandináv stílusban, Provence-ban alkalmasak. Az ajtó sötét színeit a padlóhoz, a falakhoz vagy a bútorokhoz kell kötni - akkor mindent organikusan fog kinézni. A természetes fa színét etnikai és történelmi stílusban, országban használják. Ha a ház kétszintes, akkor az összes belső ajtó árnyéka kombinálható a lépcsővel.

A legjobb az egészben, ha a bejárati ajtó dupla üvegezésű ablakának színe megfelel a ház homlokzatának árnyalatának, vagy a megkülönböztető részleteknek - az ablakok vakjai, stukkóformázás. A közös szín fekete. Minden formatervezéshez illeszkedik.

A vörös az ázsiai motívumok hátterében jól néz ki. A zöld szerkezetű üvegegység tökéletesen kombinálva van egy fehér vagy tégla homlokzattal. A mélykék szín a klasszikus stílusú házak számára jó megoldás.

A sárga árnyalatok ideálisak a homlokzat fekete részleteivel rendelkező házakhoz.

Gyönyörű belső megoldások

Érdekes megnézni az alumíniumból vagy fából készült keretből álló nagy tolóajtókat, valamint nagy üvegezésű ablakokat. A verandával szemben kialakított formatervezési minták segítenek egyesíteni a természettel és megcsodálni a táj minden évszakában.

Luxus bejárati ajtók csiga alakú üveggel.

A fürdőszobai termékeket dupla üvegezésű ablakokkal díszíthetjük, gyönyörű, színes színű üvegablakokkal. Ez az opció nagyon eredeti és világos belső terek számára alkalmas.

Tudjon meg többet arról, hogyan választhatja ki az ajtót üveggel, megtudhatja a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba