Stúdió apartman: zónaszabályzat

Az egyszobás apartmanban a felújítási lehetőségek nagyon korlátozottak. Az ilyen lakások tulajdonosainak más hatékony módokat kell találniuk a helyiségek zónákra való felosztására.

A zónák az egyetlen módja annak, hogy a tér látható funkcionális területekre osztható. Ez a technika lehetővé teszi, hogy a belső tér hatékonyabbá tegye a felhasználható terület minden négyzetméterét. Minden családtagnak, hogy kiemelje a személyes sarokpontját, meg kell próbálnia.

Az elválasztás elvei

Amellett, hogy minden családtagnak saját helyet kell biztosítani az alváshoz, pihenéshez és hobbihoz, szükség van egy tágas tárolórendszer megszervezésére és szabad mozgáshoz. A feladat nem egyszerű, fantáziát igényel. A dizájn művészete elérte az ilyen magasságot, ami lehetővé teszi, hogy megbirkózzon azzal a feladattal, hogy egy kis téren is kényelmet és kényelmet teremt.

Az egyszobás lakás megfelelő zónájának megteremtése érdekében fontos figyelembe venni a térelosztás alapelveit.

A munka megkezdése előtt szükséges:

 • Döntse el a szükséges funkcionális területek számát. Minden apartmanban legalább 4 helyet kell választania a kényelmes élethez: egy konyha, egy nappali, egy fürdőszoba és egy fürdőszoba, egy hálószoba. Más családok (például a munkahely és a gyerekek) egyéni jellegűek.
 • Néhány apartman elrendezése lehetővé teszi a tér bővítését a belső válaszfalak lebontása vagy a loggia és a lakóház összekapcsolása miatt. Minden munka megkezdése előtt biztosítani kell a tartószerkezetek elhelyezkedését, hogy ne lehessen szétszerelni a teherhordó falakat.
 • Nem könnyű, hogy egy szobát akár 17 négyzetnyi hangulatos és kényelmes. A helyesen összeállított terv, amely minden centimétert figyelembe vesz, sokkal könnyebben segít megbirkózni a feladattal. Kezdetben minden funkcionális terület helyét kell meghatározni.
 • Kombinálja a nappalit és a hálószobát egy 18 négyzetméteres szobában. m lehetséges, ha helyet biztosít egy különálló franciaágy és kárpitozott bútorok számára a vendégek fogadására.
 • Konyha és nappali - a legjobb megoldás, ha a konyhában a bútorok és asztalok elhelyezése a vendégek fogadására szolgál.
 • Hálószoba és óvoda - az ilyen zónák kombinálásakor fontos figyelembe venni az egyes családtagok érdekeit, annak érdekében, hogy mindenki számára kényelmes és hangulatos sarok legyen, anélkül, hogy túlterhelné a belső teret.

A tér különböző területekre történő felosztása lehetetlennek tűnik. Ehhez azonban fontos tudni, hogy csak az egyes lakásokban működő alapzónázási módszerek ismertek. A lakás kialakítása funkcionális és kényelmes, különböző bútorokat használhat a képernyőtől a bútorokig. A színek és textúrák megválasztása - nem az utolsó alkotóelem egy kis lakás kialakításában.

zónázás

Sok lehetőség van arra, hogy a teret vizuálisan különböző zónákra lehessen osztani, és mindegyiknek előnye és hátránya van.

Gipszkarton partíció Ideális egy tágas szoba zónába rendezéséhez, lehetővé teszi a helyiségek zónákba történő megfelelő megosztását. Vizuálisan nem különbözik a beton fő falától. Ebben az esetben két teljes külön szobát kaphat. A szerelési munka nem vesz igénybe sok munkaerőt és erőforrást, míg a hamis fal kiváló hangszigeteléssel rendelkezik.

A válaszfal lehet lapos, ívelt vagy lekerekített nyílással, egyedi kialakítással. Mindentől függ a kívánságok: a partíció láthatatlanná vagy fényessé válik, fülbemászó.

A partíció telepítése nem igényli a felújítás jóváhagyását, ami tagadhatatlan előny.A modern tervezők közül ez a technika elavultnak tekinthető, bár nem veszíti el népszerűségét. A természetes világítás hiánya a szoba sötétebb részén mesterséges fénygel kompenzálható.

Fontos megjegyezni, hogy egy ilyen partíció problémás, ha szükséges, hogy szétszerelje, ezért szükséges a helyiségben a javítási munkák teljes komplexumának elvégzése.

A partíció legegyszerűbb típusa egy összecsukható képernyő., amellyel könnyedén két részre oszthatja a helyet. Nem igényel bonyolult telepítést, minimális helyet foglal el, és lehetővé teszi, hogy külön erőfeszítés nélkül permutációt hajtson végre. A képernyő anyaga eltérő lehet (bambusz, fa, fém háló, textil és egyéb lehetőségek). Kiválaszthatja a stílusos és szokatlan modellt, amely kiegészíti a szoba belsejét.

Csúszó partíciók, a szekrény elvére telepítve, lehetővé teszi, hogy teljesen elrejtse a külön zónát. Két-hat ajtóval rendelkeznek. Ha a levehető tér nem rendelkezik ablakokkal, akkor jobb egy matt felületű üvegpartíciót választani. Így létrehozhat egy privát hangulatot, és töltse ki a helyet a fénygel.

A padlótól a mennyezetig terjedő üvegpartíciót francia ablaknak nevezik. A konyha és a szoba között helyezkedik el, így megtartja a belső világítást, és csökkenti a szagok számát a szobában főzés közben.

A japán stílusban készült partíciók nagyszerűnek tűnnek, ha egy vászon „átfedik egymást” egy másikval.

A szoba romantikus hangulata függönyöket teremtSegítségével elrejtheti a szoba egy részét a kíváncsiskodó szemekből, világos körvonalakat hozhat létre és díszítheti a belső teret. Ez a legegyszerűbb és leginkább megfizethető lehetőség, ha a választott belső stílus lehetővé teszi.

A függönyök vagy a lombkorona intim környezetet hozhat létre, megvédheti a hálószobát, és megteremtheti a kényelmes tartózkodás feltételeit. Jobb, ha sűrű és könnyű anyagokat választunk. Jóllehet a könnyű áttetsző tüll is jól kezeli a feladatot, nem hoz létre elszigeteltséget.

Tökéletesen megverte a zónákat a bambuszfüggönyök vagy függönyök, szálak segítésében: a legfontosabb, hogy harmonikusan illeszkedjenek a lakás általános stílusába.

A fülkék és állványok nagyszerűek a zónák számára, miközben további helyet kapnak a könyvek, ajándéktárgyak és egyéb értéktárgyak tárolására. A függőleges polcok segítségével helyet takaríthat meg és megoszthatja a helyiséget anélkül, hogy túlterhelné. Ebből a célból ideálisak a polcokon, tükörfalú polcokon.

Különösen figyelemre méltó mobil mobil polcok a kerekeken, amelyek a szobában mozgathatók. Ezzel a kialakítással elrejtheti a munkaterületet vagy a hálószobát.

A legmodernebb és szokatlanabb fogadás a szoba megosztása - emelje az egyik zónát dobogóval. Ez a módszer nagyszerű, ha a nappalit és a hálószobát, a hálószobát és az irodát kell kijelölni. Egy további magasság felszerelhető tágas fiókokkal és tágas tárolórendszerként használható. Minden funkcionális területnek jól meg kell világítania. A mesterséges és természetes fény lehet épületburkolat.

A szoba zónázása vizuálisan lehet.

Ehhez különböző zónákhoz különböző szín- és textúrafalburkolatok közül választhat. A hálószobás falakat leginkább pasztell színekben, a nappaliban és a konyhában érdemes világosabb és telítettebb színeket választani. Gyermekeknek megfelelő nyugodt, de nem unalmas színpaletta.

Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy a választott színeket a belső térben kell kombinálni és kiegészíteni. Jobb, ha az árnyalatok ugyanabba a palettába tartoznak.

opciók

Egy kis lakás szigorú megközelítést igényel minden centiméteres küzdelemben. Az 1 szobás lakás zónázási módjának kiválasztásakor fontos figyelembe venni az egyes családtagok érdekeit és hobbit. Minden zónázási módszer mindig egyedi.

Ha az apa sokat dolgozik, külön számítógépet kell rendelnie az asztalhoz. Ha a gyermek sportolásban vesz részt (pl. Síelés), akkor szekrényt kell rendelni a felszerelés és a ruházat tárolására. Természetesen ez nagyban megnehezíti a zónázási folyamatot.

Egy személy számára

A legjobb módja annak, hogy a helyiségeket egy személyre rendezzük, a bútorok helyes elrendezése. Elég a fő területek kiválasztása: konyha, nappali és hálószoba. A lakás terének bővítéséhez a falakat szétszerelheti, összekapcsolhatja a konyhát és a szobát, megszabadulhat a felesleges ajtóktól. A lakóövezethez erkély vagy loggia csatlakoztatható, és egy nagyobb nyitott teret hozhat létre, amellyel dolgozhat.

Az étkezőasztalt egy bárpult helyettesítheti, amely egyfajta határként szolgál a szoba és a konyha között. Mint egy privát hálószoba kialakítása, használhatja a függönyöket. Teljesen megismételhetik a falat, elrejthetik az üvegfalat, vagy szépen áramolhatnak, imitálva az ablakfüggönyöket.

Fő előnyük:

 • ne vegyél sok helyet;
 • varázsát és varázsát adják hozzá;
 • hozzon létre a kiterjesztett tér illúzióját;
 • lehetővé teszi, hogy vizuálisan emelje fel a mennyezetet;
 • nem igényel bonyolult telepítést;
 • könnyen tisztítható.

A tér megosztásának módja egy kis stúdióapartmanhoz alkalmas. De ha több, mint két ember él a lakásban, jobb választani más zónázási lehetőségeket.

Családnak

A gyerekekkel rendelkező párok számára a kis lakáshoz tartozó övezetbe rendezési lehetőségek a legmegfelelőbbek. A fő húzás az, hogy a szobában és a konyhában helyet kell biztosítani a nappalival és az óvoda számára, hogy minden zóna kényelmes, kényelmes és funkcionális legyen. A megfelelő elválasztás, még egy kis lakásban is, harmóniát és kényelmet teremt a családban. Gondoljunk bele, milyen kényelmes és tömören zárták meg a szobát, amikor egy családban egy családban él.

A gyerekek számára jobb a szoba legmelegebb és világosabb fele. Fontos, hogy hozzon létre egy külön hangulatos sarkot a baba számára.

Miközben a gyermek kicsi, használhatja a függönyöket, a mobil partíciókat vagy a képernyőket, amelyek az alváshoz hozzák létre. Nem engedik át a fényes fényt. Válasszon kontrasztos színt a gyerekek számára. Ahogy a gyermek növekszik, a gyermek igényei változni fognak, szükség lesz további helyekre a játékokra és tanulmányokra, ezért szükség lesz a tapéta frissítésére, és ezen a területen gyakrabban kell javítani.

Ha a gyermek idősebb, jobb, ha elválasztja a gyermek hamis falát. A gipszkarton segítségével biztosan megoszthatja a helyiséget két egyenlő zónába, hogy mind a szülők, mind a gyermekek kényelmesen pihenjenek.

Az óvodai dobogót is fel lehet emelni. Ez az ötlet biztosan fellebbez a gyermekre. A falakon jelölőburkolatot vagy tapétát színezhet, hogy a gyermek kreatív készségeket fejlesszen ki.

Nehéz elképzelni egy teljes körű gyermekterületet a nappalival vagy hálószobával kombinálva a bútorok átalakítása nélkül. A hallgató számára jobb választani a többfunkciós bútorokat, amelyeknek egyetlen kialakítása van, egy íróasztallal, egy ággyal, egy szekrénnyel és egy tanulási helykel, valamint egy tetőtéri ággyal.

Az óvoda és a hálószoba elválasztásának minden módja közül a legjobb a gipszkartonból készült hamis fal.

A zónázási lehetőségnek számos előnye van, köztük releváns:

 • optimális hangszigetelés;
 • kiváló fényszigetelés;
 • egyszerű telepítés;
 • alacsony költség

ajánlások

Az egyik legfontosabb ajánlás az, hogy világos árnyalatokat, tükröket használjon, és elhagyja a nagy vastag függönyöket az ablakokon. Minden feltétel lehetővé teszi, hogy a teret vizuálisan bővítsék, a helyiség légkörét és térfogatát növeljék.

A lakás világításának világosnak és szétszórtnak kell lennie, az ilyen fény könnyűvé teszi a szobát, és optikai illúziót teremt a térben. Használja a különböző világítási forrásokat, a lapos beépített mennyezeti lámpákat, a falfelületeket és a padló lámpákat tökéletesen itt.

Fontos, hogy válasszon egy szobát, amely alkalmas egyszobás lakáshoz. A lakónikus minimalizmus, a modern klasszikusok, a skandináv, az öko és a funkcionális high-tech nagyszerű egy kis szobában.

A kis apartmanok tulajdonosai számára kötelező átalakításra és kompakt modern bútorokra és tetőtéri ágyakra van szükség. Különböző falburkolatokat használhat: fotópapír perspektívával, selyemnyomtatás, dekoratív vakolat, festék.

Jobb, ha a belső térben három színre korlátozódik, amelyek közül az egyik feltétlenül világos lesz. A padlóhoz különböző textúrákból és színekből álló anyagok használhatók (például a szőnyeg padlóburkolatként szolgálhat, és szeparátorként szolgálhat).

Érdemes elutasítani:

 • függöny vastag ruhával;
 • sötét falak és mennyezetek árnyalatai;
 • nagy számú díszítő elem és festmény a falakon;
 • a szokásos bútorok, dohányzóasztalok és nagy szekrények használata;
 • terhelés belső többszintű mennyezet;
 • egy nagy mennyezeti csillár a mennyezet közepén.

Gyönyörű példák a belső térben

A kiváló döntés a tér zónákra való megosztására - egy állvány. A polcok helyett hátsó falú szekrényeket használhat, amelyeket íróasztalként lehet használni.

Partícióként használhatsz egy magas szekrényt, amely merőleges a falra.

A különböző zónák színekkel való elválasztása a legegyszerűbb és legolcsóbb mód. Ebben az esetben nem használhat terjedelmes partíciókat vagy tolóajtókat. A fő dolog az, hogy a választott színsémát az egész lakásban ideálisan kombinálják, és az árnyalatok kiegészítik egymást.

A helyiség praktikus és kényelmes megosztása a dobogóra, három vitathatatlan előnye van: a zóna vizuális kiválasztása, tágas kiegészítő tárolórendszer, a dobogó mélyén egy extra ágy elrejtése.

A szatén vagy matt bevonattal ellátott üvegfalak lehetővé teszik, hogy ugyanolyan stílusban tervezzék a belső teret.

Néhány tipp a tervezőtől az egyszobás lakás zónázásáról az alábbi videóból szerezhető be.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba