Hogyan készítsük a kezükben a szekrény polcait?

 Hogyan készítsük a kezükben a szekrény polcait?

A tárolóhely sok ember álma, és ha a magánházak tulajdonosai megengedhetik maguknak a luxust, hogy külön helyet foglaljanak el különböző dolgok tárolásához és rendezéséhez, akkor a lakásokban való tartózkodásnak csak egy kis helyiséggel kell rendelkeznie. Ez akkor fordul elő, ha a lakás tervezése során külön, nagyon kicsi hely van, teljesen felszerelt fa polcokkal. Néha egyáltalán nincs ilyen helyiség, de a javítások során önmagában is elvégezhető, így teljesítve a megtisztelt álmát.

Előfordul, hogy a kamra szoba biztosított, de nincs benne benne. Ilyen esetekben két lehetőség van: az első magában foglalja a mester hívását és a polcok rendelését, a második pedig a szobát saját kezével. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a kamra önálló létrehozására szolgáló cselekvések algoritmusát.

tervezés

Kevés lehetőség van arra, hogy egy polcot hozzon létre a kamrában, csak kettő van: külön szekrényt készíteni, vagy a polcokat közvetlenül a falhoz csatolni. A fenti két lehetőség közül az egyik kiválasztása után az első dolog az, hogy a helyiség méréseit elvégezzük, és megismételjük a papíron lévő jövőbeli tároló helyiségének részletes kialakítását. Szükséges figyelembe venni néhány árnyalatot, hogy a polcok kényelmesek legyenek. Fontos például, hogy a polcokat úgy kell elrendezni, hogy kényelmes legyen belsejében lenni, a szükséges dolgokat figyelembe véve.

Ügyeljen arra, hogy figyelembe vegye a polcok helyét: széles és keskeny. Természetesen a szélesnek alul kell lennie ahhoz, hogy ott tartsa a legsúlyosabb és nagyobb tárgyakat, amelyek nehezen lehajthatók és eltávolíthatók onnan. Azt is meg kell gondolni a rackek közötti távolságra. Előzetes áttekintés az ott elhelyezett dolgokról, és határozza meg a helyeket, ahol mindent a megfelelő távolságra helyez.

Továbbá meg kell határozni a állványok elhelyezkedését, mint általában, az U-alakú vagy L-alakú szerkezeti felépítésből áll. Ezek a lehetőségek a legpraktikusabbak és kényelmesebbek. A fém rögzítők optimálisak a rögzítéshez, a legtartósabbak és ellenállnak a maximális terhelésnek.

anyagok

Miután befejeztük a fenti lépéseket, folytatni kell az anyagok kiválasztását. Van egy gazdaságos lehetőség, amellyel jó összeget takaríthat meg. Ha van egy régi komód, éjjeliszekrény vagy egy kis polc otthon, akkor szétszerelheti őket, és jó részeket készíthet, és egyidejűleg szabad polcokat.

A második lehetőség a lapok beszerzését jelenti fából vagy más anyagból., miután korábban meghatározta a szélességét, vastagságát és mennyiségét. Valójában a tárolt tárgyak súlyosságától függően a polcoknak szélesebbnek vagy keskenyebbnek kell lenniük.

Néhány kész rétegelt lemezeket használ, de ez az opció csak akkor alkalmazható, ha nem fog nehéz tárgyakat helyezni erre a polcra. A legjobb esetben, erős terheléssel, megrepedhet és fokozatosan barlangolhat, legrosszabb esetben élesen eltörik, és mindent lefelé vezet. Ezért a kamra számára ajánlott még sűrűbb anyagokat használni, hogy biztosak legyenek az erejükben és minőségükben.

Elvileg az anyag nemcsak fa, hanem fémszerkezetek is használhatók, ha elég erősek ahhoz, hogy a kívánt terhelést megtartsák.Gondoljunk még arra is, hogy milyen tartók vannak a táblán, és más fogyóeszközöket.

műszerek

Fontolja meg a szükséges eszközöket. Elvileg, ha rendelkezésre áll kész és megfelelő táblák, nem kell túl sok közülük. Ha az anyag nem kész, és méretben és alakban testreszabható, akkor a szükséges műveletek végrehajtásához szüksége lesz egy kirakós játékra és egy repülőgépre. Ebben az esetben szükség van egy sminkpapír jelenlétére a fűrészvágás széleinek és az egész polc egészének feldolgozásához ahhoz, hogy teljes megjelenéshez jusson.

Amikor a polcok készek, csak egy lyukasztószerszámra van szükség.lyukak készítése a falakban és rögzítőelemek, valamint szükség esetén csavarhúzó összeállításához. A rulett munkája során a mérési pontosság, az építési szint használatához szükséges, hogy a polcok egyenletesek legyenek, és egyszerű ceruzával vagy krétával rendelkezzenek a fali jelölésekhez.

A hely megválasztása

A munka kezdetének első szakasza a polcok helyének kiválasztása. Nem csatolhatja őket a falhoz, ahogy akarja, nagyon fontos figyelembe venni bizonyos tényezőket, hogy a befejezés után elégedettek legyenek az eredménnyel, és a raktárunk sok éven át szolgálja Önt. A rögzítésre szánt falnak szükségszerűen hordoznia kell, mivel a rendes válaszfalak nem képesek ellenállni a nagy terheléseknek, és az összes polc egyszerűen elrepül.

A szerelési helyet előre kell elkészíteni: meg kell csiszolni, kiegyenlíteni, és szükség esetén vakolni kell. Ez azért szükséges, hogy a polcok zökkenőmentesen felálljanak és nincsenek problémák a telepítés során.

Természetesen fontos, hogy az Ön kényelme érdekében gondolkodjunk a tároló helyiség megfelelő megvilágításáról. Ezt az állványok telepítése előtt meg kell tenni.

Telepítési folyamat

Az összes mérés után, a szükséges anyagok és eszközök elkészítése, valamint a fenti tevékenységek végrehajtása a helyszín kiválasztásához és előkészítéséhez, elkezdheti a munkát.

Az első lépések, hogy kis álmodat egy kamra helyiségbe fordítsuk életre:

  • Először is, a jelölést a falakon mérőszalag és épületszint segítségével kell alkalmazni. Ez megkönnyíti a feladat rögzítését a rögzítés során, és biztosítja a polcok egyenletességét.
  • Ezután lyukakat kell készítenie a falban egy perforátor segítségével, majd rögzítenie kell a dübel-szegeket a tartóelemek ezen részein. A távolságuk a jövő polcainak magasságától függ.
  • Az ilyen műveletek elvégzése után maga a jövőbeli raktárkeret összeszerelésre kerül, és a zárójeleket telepítik.
  • A következő szakasz csak azokra vonatkozik, akiknek nincs kész táblája, és maguknak kell vágniuk őket. A méretek helyességének ellenőrzése után (csak abban az esetben) meg kell vágni a szükséges polcokat egy fűrészpel vagy kirakós játékkal, majd óvatosan kezelje a széleit csiszolópapírral, hogy a felület vonzó megjelenésű legyen.
  • A fő munka elvégzése után csak a helyekre kell helyezni a polcokat, és csavarhúzóval és rögzítéssel rögzíteni kell őket.
  • Az utolsó lépés a helyiség tisztítása és tisztítása a felesleges fűrészporból, a felesleges részekből és egyéb dolgokból, amelyekre szükséged van a munkában.

Készen áll a tárolóhelye a szükségtelen elemek megszervezéséhez és tárolásához a mindennapi életben. A dolgokat ott helyezheti el, és élvezheti az üres helyet a lakásban.

Hogyan készítsünk racket a kamrában, láthatjuk a következő videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba