Élénk színekkel díszített apartman: a modern stílus megtestesülése

Minden apartman tulajdonosa szeretne otthonos légkört teremteni. De mielőtt megkezdené a projektet, érdemes alaposan átgondolni a szoba stílusát és színsémáját. Mindenkinek megvan a saját ötlete a kényelemről, de sokan egyetértenek abban, hogy saját sarkukat választják élénk színekben. A modern trendek által megfogalmazott szabályok folyamatosan változnak, de a fehér és a többi ágynemű határozottan tartja helyét.

Különleges jellemzők

A tervezési munkát ebben a helyzetben csak a képzeletünk korlátozza, mivel széles körben ismerik a szakértők szeretetét a belső terek kialakításában a fehér játékkal. A légkör kialakításakor bézs, arany, tejszerű és tejszínes árnyalatokat is aktívan használnak.

Még a legkisebb apartman is pasztell színekkel fog kinézni, mert:

 • extra fény tölti ki a szobát;
 • vizuálisan bővíti a kis helyet;
 • a színek nagyon könnyen kombinálhatók egymással;
 • A fényes, fényes akcentusok előnyösebbek.

Ne félj attól, hogy a fénytónus a lakásban teljesen rossz ízűnek tűnhet, de valójában egy előnyös lehetőség a designban. A mesterségesen megteremtett fény, a nyugalom és a nyugalom könnyen megközelíthető.

Egy ilyen légkör soha nem lesz túlzottan telített az unalom és az unalmasság miatt. A fényes részletek hozzáadásával valódi műalkotás lesz.

Ne feledje, hogy a világítás kulcsszerepet játszik a modern designban. A különböző világítási módszerek, a különböző lámpák és egyéb elemek kombinációja vizuálisan növelheti a helyiséget, és kényelmet biztosít a szobáknak.

Figyelembe kell venni a világítás jellegét. A fő fényforrás csillár. A háromszobás apartman nagy csarnokában egy különféle spotlámpák, lámpák és padlólámpák díszítik a hangulatos sarkot. A képek, fülkék, egyes területeket dekoratív világítással hangsúlyozzák, és ez mindig fontos a lakóterületen.

A belső térben számos modern trend fehér és pasztell színű. Ezek közé tartoznak a skandináv és a klasszikus stílusok is. Fehér gyakran felhívja a házak falát, amelyeket a high-tech stílusában terveztek, és ez ismét megmutatja a pasztell árnyalatok használatának sokoldalúságát és sikeres kombinációját más színekkel.

A fehér színű mennyezetet gyakran gipszkarton vagy feszítőszerkezet alkalmazásával végzik, és ebben az esetben a padlót ajánlatos kávét vagy tejszínt adni.

A kívánt fókusz létrehozásához csempe, festett fa vagy parketta használható. Azok, akik extra kényelmet szeretnének, a padlóra helyezhetik a szőnyeget, de fontos, hogy az általános színséma átfedjen a színével.

A falakon kiválasztott stílustól függően lehet tapéta, csempe vagy festék. Annak ellenére, hogy a fehér színek a falakon mindig stílusosnak tűnnek, a világos szürke, arany és bézs színűek.

Az ajtókat és az ablakkereteket szinte mindig ugyanabban az árnyékban és ugyanazon anyagból kell elvégezni. De ne felejtsük el, hogy nem szabad túl sok árnyalatot használni egy szobában, hogy fenntartsák a harmóniát.

anyagok

Bármilyen méretű lakások modern kialakításában és elrendezésében praktikus természetes és kiváló minőségű anyagot igényel. A vizuális tér növekedése az élénk színek, valamint a megfelelő világítás segítségével történik.

A lakónegyedek sajátos jellemzője a praktikus kivitelezés. A bejárati csarnok és a fürdőszoba kerámialapokkal díszített, a legtöbb esetben érdekesnek tűnik, különösen, ha a padlón és a falakon mintázattal rendelkezik. Ha szüksége van egyfajta neoklasszikusra, akkor ez a technika is megfelelő lesz.

A különböző kontrasztok mindig megfelelő kombinációi. A festéshez illesztett háttérképek lehetővé teszik a felület színének megváltoztatását.

paletta

Bármely szoba, apartman és ház modern designjának egyik jellemzője a semleges árnyalatok használata a fényesebb árnyalatokkal együtt.

A kontraszt játék jól illeszkedik minden belső és stílushoz, legyen az klasszikus vagy hi-tech. A fénytónusokat sokkal gyakrabban használják, mert vizuálisan növelik a térben. Azok a szobák, amelyek egy kis szobával rendelkeznek, nem lehetnek sötét színűek.

A legjobb, ha könnyű palettát használunk, és külön fényes területekkel vagy "fás" betétekkel hígítjuk. Pontosan ez a színtartomány miatt a szoba vizuálisan szélesebbnek tűnik.

A különböző stílusokban kialakított dekoráció monokróm felületeket is magában foglal. Például az öko-stílus fehér, bézs, világosbarna és más meleg színekben készül. Más tervezési irányok esetén világos szürke, kék, zöld árnyalatok használhatók.

A fényárnyalatokban elért harmónia számos semleges hangot tartalmazhat, például fehér vagy bézs színű, amelyeket fényes részletekkel egészítenek ki.

bézs

Természetesen a fehér szín a „király”, de nem hagyja figyelmen kívül más színek használatát a lakás / szoba kialakításában és kialakításában. A színpalettában a következő után a "király" bézs. Kiváló alapja egy meleg és szelíd légkörnek. Semlegességének köszönhetően más színek és árnyalatok széles választékával kombinálva, ami azt jelenti, hogy bármilyen kombinációban könnyen alkalmazható.

Például egy bézs szín kombinálása bármilyen kontrasztos árnyalattal, például piros, kék, sárga, fekete és barna, sikeres lesz. Hatalmas mennyiségű ideológiai variáció létezik, amelyeket nem lehet részvétel nélkül megvalósítani.

szürke

A következő szín szürke. Figyelmet érdemel. Ebben a színben bátran díszítheti a szobákat szürke tónusokkal, kezdve a könnyebb árnyalatokkal, és azzal a végével, hogy megegyezik az azonos szürke színével. Ezenkívül fehér, fekete, bézs, sárga. Általában teljes mértékben kompatibilis a legtöbb festékkel.

Az ékezetek megemlítése nem említheti meg a többszínű zárványok sikeres játékát. Az élénk színek fő szerepe a figyelem felkeltése. Egy másik lehetőség a háttér semleges színekben történő kialakítása.

A leggyakoribb megoldás a fekete-fehér stílus kialakítása. Ezt a kompozíciót leggyakrabban a lakonikus stílus szerelmesei választják. A jól megválasztott tartozékok jól illeszkednek a nagy képbe.

Padló és fal díszítés

Sokan nem képzelik el a kényelem kialakítását az apartmanban tapéta nélkül. Valójában szinte tökéletes bármilyen stílusra. A különböző színek és textúrák tapéta rendkívül széles ma.

Ezért a kiválasztás során tanácsos betartani az alábbi ajánlásokat:

 • meghatározza a kívánt tapétaszerkezetet. Például a hálószobában megfelelőbb papírpapír. Ennek oka a légmentesség és a dekoratív tartomány. A legsikeresebb megoldás egy két rétegű, különböző típusú papírlap;
 • vegye figyelembe a színsémát, mivel a tervezési projektben meg kell felelnie az egész szoba általános képének;
 • a tervezőknek ajánlatos a szoba teljes kerületeit azonos típusú pasztell árnyalatokkal rendezni, és egy falat egy mintával végrehajtani
 • válassza ki a ragasztót, melynek szerkezete csak a megvásárolt tapéta számára alkalmas;
 • ha úgy dönt, hogy fotós tapétát vagy tapétát választott, akkor ajánlott egy vágási mintát elhelyezni a jelölés előtt, jelölje meg a vágóvonalat összehasonlítással;
 • a helyiségnek meleg levegőhőmérsékletnek kell lennie, és nincs semmi megengedett huzat és még inkább nedvesség.

Ötletek a tervezéshez

A tökéletes harmónia és egyensúly megteremtése, valamint egy hangulatos és kényelmes légkör megteremtése érdekében kiváló lehetőség lenne egy világos (vagy kávés árnyalatú) panel elhelyezésére világos háttérképekre. A táj szerelmesei számára létrehozhat egy teljes képet (kollázs) festmények vagy fényképek.

Egyéb különféle díszítő elemek is relevánsak:

 • tükrök;
 • könyvespolcok;
 • LED-es szalagfények;
 • egyéb elemek.

Bármely apartmanban kényelmet biztosítanak. De szem előtt kell tartanunk, hogy mindennek helyén kell lennie, és nem szabad megsértenie az általános harmóniát. Egy háromszobás lakáshoz egy népszerű megoldás a hosszú napsütésű, kényelmes hálószobás szőnyegek, amelyeket a nappaliban és a hálószobában azonos sikerrel lehet elhelyezni.

Egy kis egyszobás lakáshoz vagy Hruscsovhoz érdemes praktikus és kompakt díszítőelemeket felvenni, hogy azok ne legyenek zavarva a bútorokat.

A klasszikus lakóterület kávé- és fehér kialakítása lehetővé teszi, hogy szokatlanul friss, sőt mondhatnánk egy státusz megjelenést. A padlóburkolatok, amelyek egy semleges hangú szőnyeggel kombinálva tökéletesen kiegészítik a szoba fényes légkörét.

Ha egy könnyű palettát mindenütt hidegnek tűnnek, a tervezők azt javasolják, hogy hozzanak létre néhány „meleg” pillanatot (nevezetesen fából készült bútorok, festmények és panelek, kárpitozott bútorok vörös árnyalata és természetesen növények, amelyek jelenléte biztosítja a megfelelő természet jelenlétét).

Mi legyen a bútor?

Bár a fehér bútorok gyakran nem praktikusak, nagyon szép. Az ebben a színmegoldásban használt bútorokat csak akkor választják ki, ha a választott stílus megköveteli.

A lakás további megvilágításával és annak elkerülése érdekében, hogy egyfajta kórházi osztályba kerüljön. Használhatja a következő trükköket:

 • A „világos hely” kiválasztásához a beállításban egy darab fehér bútor, amely textilből és bőrből készülhet.
 • A többi bútorkészlet színe érdemes választani egy olyan hangot, amely sötétebb az általános háttérhez képest, ez segít enyhén enyhíteni a fehér folt által okozott feszültséget.
 • Kívánatos, hogy világos és sötét ékezetű csoportokat hozzunk létre - egy példa a szék, a párnák dobása, egy asztal vagy egy komód.
 • Ha a belső térben világos tónusok engedik el a szoba közepét, segít a tér vizuálisan maximális terjeszkedésében.
 • Ahhoz, hogy megszabaduljon a térbeli veszteségérzettől, felszabadítva a kívánt zónát, felszerelheti moduláris vagy sarokbútorokkal.

Munkájukban a tervezők nem korlátozódnak erre. Javaslatokat adnak a belső tér hozzáadására további részletekkel: függönyök, lámpák, festmények, különböző dekoratív tárgyak. Ezek sokféle variációt hoznak, és a design sikeresen befejeződnek.

A belső színek világosak és stílusosak maradnak. Ez a belső tér nem igényel felesleges költségeket, nem ír elő szigorú szabályokat a tervezéshez.

A használat fő szabálya a kiválasztott árnyalatok és színek sikeres kombinálása.

Mindezzel szem előtt kell tartani, hogy a világos színek lehetővé teszik, hogy széles körben improvizáljanak a tervezési témában, mivel jól kombinálódnak egymással, ami azonban a tervezők sikeresen használják projektjeikben. Az ilyen színsémával rendelkező apartman alkalmas a szabadságot kedvelők számára is, akik csak jól megvilágított környezetben érzik magukat. Mindenhol ez az opció népszerűvé válik a stílusos döntések széles skáláján, amelyek a pasztell és a fehér színeken alapulnak.

A minimalizmus stílusában nem teljesen helyénvaló bonyolult vagy bonyolult bútorok használata.Ez a tervezési irány szigorú vonalakat tartalmaz. Ugyanakkor nagyon előnyös, ha átalakítható bútorok Ez a formátum nagyon kényelmes kis apartmanok, stúdiók, "Hruscsov".

A textíliák kiválasztása

A belső tér minden stílusában van egy textil elem. A függönyök, szőnyegek, szövetek, párnák, ágytakarók és egyéb részletek segítségével otthoni kényelem jön létre. Ezeknek a részeknek a kiválasztásakor figyelmet kell fordítani a tervezési stílusra. A minimalizmus stílusában díszített kis lakás nem illeszkedik a különböző textil alkatrészekhez, míg a függönyöknek a lehető legegyszerűbbnek és egyszerűbbnek kell lenniük.

A kis méretű textilelemek segítenek a lakásban harmonikus hangulat kialakításában. Példaként említhetjük meg, hogy a nappali vagy a kanapé párnák szövetére a festmények vagy függönyök fő árnyalatai nagyon fontosak. A tágas apartmanhoz leginkább a textil dekoráció széles választékát kínálja.

A függönyök mindenkor az otthoni kényelem megteremtésében, valamint a hálószobában a fény megakadályozásában játszottak döntő szerepet. Kiválasztásukkor az általános stílusból, a textúrák és a más típusú textíliák színeinek kombinációjából kell indulnia. A függönyök legmegfelelőbb színei a világos, alvó helyiségben kék, tejes, gyöngy, őszibarack, arany.

Egy érdekes felfedezés a sötét tüll ablakok dekódolása. Szokatlan és érdekesnek tűnik.

A sötét függönyöket vagy fényes, gazdag hangokat óvatosan kell használni, hogy a világos szobában ne legyenek sötét foltok. Nem szabad elfelejtenünk, hogy korlátozott helyet igénybe véve a használatuk nagyon kedvezőtlen.

Gyönyörű példák a belső térre

A modern valóságban a két szobás lakás tervezése az általános tervezési elvek segítségével gyakran a legjobb megoldás. Bármely projekt kidolgozása magában foglalja az egyes helyiségek jellemzőit. Mindent figyelembe veszünk, kezdve a szoba alakjával, a mennyezet magasságával és a világítás jellegével.

A folyosón a stílus és a praktikusság ötvözi. A design kiváló minőségű anyagokat és kis bútorokat használ. A kis tereket világos színekkel kell díszíteni, és a padlónak a praktikusság számára sötétebbnek kell lennie. A belső stílust két jellemző jellemzi: nyugodt és visszafogott. Ugyanakkor soha nem szűnik meg otthonos és hangulatos.

A következő példát adjuk meg.

Képzeld el, hogy egy átlagos család négy. A szoba elrendezésének költségvetése kicsi. Ebből az okból kifolyólag költséges bútorokat és befejező anyagokat használtak. A folyosót a folyosóval együtt világos bézs színekkel, barna árnyalatokkal hajtották végre. A falak felületét dekoratív vakolattal és béléssel kezeltük. Közvetlenül a folyosót és a folyosót egy másik padlóburkolattal osztották: a folyosót laminált csíkokkal borították, a folyosón pedig érdekes mintázattal ellátott csempe.

Annak érdekében, hogy valahogy növelje a helyet, van egy tükör a bejárati ajtón, amely könnyen összekeveri nem csak a vendégeket, hanem a tulajdonosokat is. A helytakarékosság érdekében a raktárt teljesen eltávolították, meg kell tervezni a külső ruházat és lábbeli tárolására szolgáló rendszert (nem is beszélve a apróságokról).

Nagy a falakba épített szekrények elhelyezése. A belső terekben való kiemeléshez a falak színével szembeni árnyalatokkal kell használni. Üveg, falfestékkel vagy fával díszített. És a bejáratnál, hogy a konyha kell elhelyezni fa telepítés, akkor tökéletesen illeszkedik az általános képet.

A konyhát szabványos tervezési rendszerek szerint hajtják végre. A kis méret miatt az ajtók vizuálisan bővíthetők, az ajtókat elhagyták. A fő szín fehér és bézs színű volt.

Ezeket a virágokat díszítik:

 • mennyezet;
 • konyha homlokzata;
 • részben bútor.

A falak szomszédos karakterrel rendelkeznek. Mivel a legtöbb fénytónusú, a csempe többsége fehér lesz, világos mintázattal. A felső határ organikusan megismétli az összképet. LDF-profilból készül, hamis gerendákkal, festéshez rendezve.

A hálószoba 2-ben lesz, vagyis ugyanabban a szobában a nappali és a hálószoba.

A hagyomány szerint a hálószobában nagy franciaágyat és éjjeliszekrényt kell használni. De a mi esetünkben egy nagy sarok kanapé kerül felhasználásra ebben a szerepben.

A szoba élő része egy keretezett portált tartalmaz az ereszből a dekoratív falazat utánzatával, és a háttérben egy elektromos kandalló található. Ezzel szemben a falakat a háttérképek díszítik.

Például egy klasszikus nappali élénk színekkel, lásd az alábbi videót.

A lány első gyermekszobája lehetőséget ad a fényes és színes gyermekvilágba való belépésre. Ő számára a fő szerepet a rózsaszín. A falakon "Pillangók" háttérképet helyeznek el. A szoba fő része rózsaszín árnyalatú, de nagyobb hangsúlyt helyez a geometriára. A szekrényt ugyanolyan vonalak és geometriai alakzatok megőrzésére tervezték, de kék és zöld árnyalatokkal.

A második óvodában a szórakozás és a színek hangulata is uralkodik. Ha az első óvoda egy hercegnő helyisége, akkor a második a rajzfilmfigurák „házigazdája”. Emiatt minden fényes elem megfelelő. Biztosan gyerekes káosz van.

Mivel minden gyermekbútor kis méretű, az átrendeződés naponta végrehajtható, és érdemes megjegyezni, hogy a helyiség tulajdonosa közvetlenül elvégezheti. A vendégek megérkezése esetén egy szék található, amely fényes környezetbe illeszkedik.

A fürdőszobák és a fürdőszobák fő designjaként a stílus döntése kontrasztját választották. Emiatt a fürdőszoba élénk színekkel díszített, a fürdőszoba pedig diszkrét és tömör. A felhasznált anyag hagyományos csempe.

Egy másik fényes elem a fürdőszobai függöny, amely némi pompás. A fürdőszobát visszafogottan hajtják végre. A fő színt a visszafogott, kék és fehér szín jellemzi. Fő motívuma a csempe, a fehér és a fekete tapéta és a falra szerelhető redőnyök geometriai csíkja.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba