WC-tervezés a "Hruscsovban": tervezési ötletek

 WC-tervezés Hruscsovban: tervezési ötletek

A fürdőszobák elhelyezése egy kis lakásban gyakran az, hogy a szükséges vízvezetékeket a hátsó részre helyezzük, kreativitás és stílus nélkül. Ma azonban a szakértők bíznak abban, hogy a "Hruscsov" WC-jének kialakítása meglepődhet és örömmel fogadja a tulajdonosaikat.

A tervezés jellemzői

A "Hruscsov" terület híres kis paramétereiről. Különösen ebben az elrendezésben szenved a konyha, a folyosó és a fürdőszoba. Leggyakrabban a fürdőszobák aránya csak 4 vagy 3 négyzetméter. Kezdetben ezekben a helyiségekben a WC és a fürdőszoba külön volt, ezért a WC egy kis, keskeny szobában volt, ami hasonlít egy meccsre.

Ma a kombinált fürdőszoba ötlete szinte minden lakásba behatolt, és a tervezők ezt a legoptimálisabbnak tartják.

Tehát, ha a WC-t egy fürdőszobával kombinálják, akkor a helyiség azonnal átalakulhat a befejező anyagok segítségével, valamint az egészségügyi felszerelések helyes kiválasztásával és elhelyezésével. Egy külön fürdőszoba esetében érdemes megfontolni a lakhatás ellenőrzésére vonatkozó újrafelépítést.

A szétszerelés során:

 • vízvezeték;
 • világító eszközök;
 • csövek (bizonyos esetekben).

Az ilyen javítások idő- és készpénzköltségei azonban növelik a helyiséget, ugyanakkor növelik a gyakorlatiasságot és a designot. Elfogadja a 2 négyzetet. m külön WC-ben nehéz újítani valami stílusos és divatos, míg a négyzetméteres összterület. m sok képzeletet ad.

A befejező anyagok kiválasztása

Egy kis helyiség elrendezése a nedvességgel szemben ellenálló anyagokkal történhet. Fontos megjegyezni, hogy a kondenzátum itt gyűlik össze, ezért minden terméknek meg kell felelnie a megadott követelményeknek.

A javítások során olyan népszerű anyagokat adnak ki, mint:

 • csempe;
 • műanyagból;
 • mozaik;
 • folyékony tapéta;
 • Wallpaper.

csempe

A csempe egy klasszikus és standard megoldás, ha egy WC-szobát tervez. Annak ellenére, hogy ezt az anyagot használják, a csempe nem vesztette el a jelentőségét, mert a falak és a padló nagyszerűen néz ki, és több mint egy évtizede szolgálnak. Emellett a különböző méretű, textúrák, tervezési ötletek és a frízekkel való kombináció lehetővé teszi egyedi felületek létrehozását.

Ugyanakkor a kerámia cserép hátrányai vannak a javítási eljárások összetettségében.

A díszítéshez szükséges falaknak:

 • gittzel kiegyenlített;
 • alapozott.
alapozás
gitt

Ezenkívül minden mérnöki kommunikációt óvatosan kell elfedni a „csupasz falak” szakaszán. Általában gipszlemezek segítségével rejtve vannak, amelyeken később csempe kerül. A csempe befejezésének fő feltétele - ideális esetben sima felület.

A sima felületeket tükröző fényes számlával rendelkező csempe ideális a kis helyiségben, és így vizuálisan bővülő térben. Emlékeztetni kell arra is, hogy a padló és a falak cserépe vastagságban és sűrűségben különbözik, ezért fontos, hogy szigorúan a rendeltetésszerűen használja.

Műanyag panelek

Érdekes a design és a PVC panelek, sokféle textúrát mutatva, mindenféle fát vagy témájú nyomatokat imitálva.

A műanyag panelek használatának előnyei:

 • hosszú élettartam;
 • könnyen kezelhető és tiszta;
 • a fényes felületek kibővítik a helyet;
 • a panelek széles méretei;
 • megakadályozzák a penész és a penész a fal és a PVC panel között.

A hiányosságok között megtalálható a mechanikai sérülésekkel szembeni alacsony ellenállás. A műanyag könnyen áttörhető, ezért a 8 mm-es vékony lemezek veszélyesek. Mindazonáltal egy kis lakásban a műanyag könnyű és organikus, ezért gondosan meg kell nézni az ilyen típusú befejezést.

festék

A kis toaletteket gyakran festik. Az ilyen egyszerű bevonat ma is előnyösnek tűnik, mivel a zománcok különböző textúrái, a minták és a sablonok használata, a színek kombinációja a falakat csodálatos alkotássá alakíthatja. Itt újra létrehozhatja a kontrasztos árnyalatokkal kapcsolatos tematikus rajzokat, megverte a vízvezetékeket, és exkluzívvá teszi a belső teret.

Ezen kívül, a festék alkalmazása nem igényel további helyet. Nincs szükség lécekre és gipszkarton szerkezetekre, ezért a falak teljesen ingyenesek. A festett falakkal ellátott formatervezés a sztereotípiához tartozik, hogy az idő és a nedvesség hatására a festék elkezd levágni. Azt kell mondani, hogy a vakolat használata a falakon, az indító és a befejező gitt csökkentheti ezt a problémát.

Egyéb ötletek

A kis helyiségek organikusan átvehetik a befejező mozaikot. Jellemzői szerint a csempe hasonlít, azonban az alkatrészek kis mérete miatt a falakon bizonyos hibákkal és szabálytalanságokkal lehet használni. És mégis a mozaik a legkülönbözőbb stílusokban használható, az etno-motívumok óta és a lakonikus csúcstechnológiával.

Használhatja és nedvességálló háttérképet is használhat. Azonban itt érdemes emlékezni a kombinációra, és a mosdó és a fürdőszoba közelében lévő területet ellenállóbb befejező anyagokkal felszerelni. Ma az üvegszálas tapéta ideális a fürdőszobában, de magas költségük valamilyen okból meghibásodik. Meg kell jegyezni, hogy a folyékony tapéta, annak ellenére, hogy a költségvetés, lehet egy jó lehetőség a befejező területek, amelyek nem közvetlenül érintkeznek a vízzel.

Valószínűleg az egyetlen olyan anyag, amely nem illeszkedik a "Hruscsov" belsejébe, akkor természetes kőnek hívhatja.

A természeti fénypontok megnövekedett súlya, luxusa és szépsége elegendő helyet igényel az értékeléshez. A régi épületek, még a felújítás után is, nem tudnak ilyen szabadságot biztosítani.

Vízvezeték-elhelyezés

Az összes szükséges szerelvény elhelyezése problémát jelent egy kis helyiségben.

Itt figyelembe kell venni az alábbi mutatókat:

 • szabad hely a fürdő vagy a zuhanyzó és a mosdó között - 70 cm;
 • szabad zóna a mosógépben - 90 cm;
 • a vízvezeték-szerelvények közötti távolság 25 cm.

A bemutatott mérések minimálisak, és lehetőség szerint növelhetők, de ha megfigyelik, a fürdőszobában a tágasság és a kényelem érvényesül.

Az elrendezésben az akció algoritmust használhatja a fal és a készülékcsoportok hosszától függően. Tehát, ha a bejárati ajtó egy rövid falon található, előtte van kád vagy zuhanyzó. Ha az ajtó hosszú falon van, akkor a WC-vel és mosdóval sikeresen helyezkednek el. A mosógép belseje is hosszú falra van szükség.

A vízvezetékkel kapcsolatban a legjobb megoldások a következők:

 • függő WC;
 • cseppfürdő;
 • kompakt zuhany;
 • egy kis mosdó található a könnycsepp fürdő keskeny szélén.

A modern vízvezeték-szerelés ilyen változatai sokoldalúságával és könnyűségével és kényelmével örülnek.

Tervezési jellemzők

A javítások során érdemes figyelembe venni a felújított szoba néhány színjellemzőjét. Így a "Hruscsov" kialakítása fényes palettát fogad el, amely vizuálisan bővíti a terület nyomófalait.Nem feltétlenül szükséges egy elhalványult rutin létrehozása, mert mindig az univerzális fehér, tejszerű vagy bézs színű színt lehet lédús árnyalatú, legyen az sárga, narancs, lime vagy bordó. Ez különösen egyszerű a csempe-összetétel összeállításakor.

Emellett ne felejtsük el a tükröket. Ezek növelik a helyiséget minden szobában, ezért jelenlétük kötelező. A legjobb megoldás a különböző méretű tükrök elhelyezkedése egymással szemben.

A helyes megoldás az lenne, ha világos vízvezeték-szokatlan formákat használnánk. Ez segít a fürdőszobában "Hruscsov" -nak egy érdekes tervezési objektumban, ami figyelemre méltó. A telítettség és a szín mozaikból készült paneleket ad.

Érdekes lehetőségek

A minimalizmus stílusának kialakítását a tömörség és a visszafogottság jellemzi. Az egyszerű vízvezeték, a kompakt zuhany és a kényelmes mosogató nem üríti a helyet. A padlón és a falakon található csempe okos kombinációja fényes akcentusokat ad a szobához.

A fürdőszoba fényűző belső, két színű, fényes csempe használatával nagyon egyértelműen elválasztja a teret zónáknak. A lekerekített vízvezeték simítja a szoba minden sarkát.

A mosógép elhelyezkedése a mosogató alatt a mosogatóval jelentősen megtakarítja a helyet, felszabadítva az egyik falat.

A kompakt zuhany lehetővé teszi a falnak a lehető leghatékonyabbá tételét. Így, miután megmentette a helyet egy teljes körű fürdőszoba elhelyezésére, a hosszú falat üvegáru polcok egészítik ki kis tárgyakhoz és egy kis mosógéphez.

A "Hruštšov" hófehér WC-dizájnja meghódítja a modern megjelenést. A piros textíliák és a csempe formájú fényes akcentusok csempefestékkel díszítik a szobát, és egy függő WC-t, egy kis fürdőt és egy olyan polcot, amely a polcok szerepét tölti be.

Hogy hogyan lehet az eredeti javítást a WC-ben és megakadályozni a hibákat, megtudhatja a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba