Apartman tetőtérrel: az előnye és hátránya

Francois Mansart francia építész a XVII. Században újjáépítette a tetőtért a lakás alatt. Ebből a célból kitalált különleges nagy ablakokat. A tetőtéreket Európában gyökerezték, és a XVIII. Századból Oroszországban épültek. Abban az időben a diákok és a szegény művészek béreltek házakat az épületekben. Ma a tetőtéreket nemcsak magánházakban, hanem a városi sokemeletes épületekben is elsajátítják.

Napjainkban a komor házakból modern, kényelmes, szokatlan elrendezésű lakások lettek. Az emberek megvásárolják őket, mert szeretnek romantikát, különleges belső teret. Sokan elégedettek az árral: alacsonyabb, mint egy átlagos lakásnál. A tetőtérben a felső emeletek lakói kétszintes helyiségeket hoznak létre.

7 fénykép

Mi az a tetőtér?

Tetőtér - a tetőtér által létrehozott lakóövezet. Annak érdekében, hogy a témát mélyebben megértsük, meg kell értenünk a két szoba közötti különbséget.

A manzárd felépítmény az épület felső szintje és a tető között helyezkedik el. A tetőkonfigurációk eltérőek, szerkezetük befolyásolja a tetőterület geometriáját. A falak magassága (a padlótól a tetőszerkezetig) lehetővé teszi, hogy megértsük, melyik helyiség tartozik a tető alá. A tetőtérben 0,8 - 1,5 méter. Ha a falak a jelzett értékek alatt vannak, ez már tetőtér, amely egy és fél méter felett teljes emeletnek számít. A minimális távolság a padlótól a mennyezet legmagasabb pontjáig 2,5 méter.

tetőtér

Ez a tető alatti, falakkal és lejtőkkel körülvett szoba nem fűtött, és nem életre tervezték, így nincsenek követelmények a falak és a mennyezet magasságára vonatkozóan. A technikai tetőtér különbözik a kommunikációs és technológiai berendezések szokásos jelenlététől. Ez a terület hő- és hangszigetelőként szolgál a lakóterek és az utca között.

A tetőtérrel rendelkező ház mindig melegebb, mint anélkül.

A tetőterületek két fajtájúak: hideg és meleg. Az épület építése, a szigetelés az utolsó emelet mennyezetébe kerül, a tetőtér maga is hideg marad. De ha a jövőben a tetőtér építését tervezik, a tetőszerkezet is szigetelt.

Gondoskodni kell a szellőztető rendszer létrehozásáról. A helyiségből emelkedő gőz és nedvesség kondenzátumot képez, amely végül elpusztítja a tetőfedő anyagokat. A hideg tetőtéren keresztül a szellőzőcsatornákat a tetőre vezetik. Meleg tetőtérben a tető alatt a helyiségekből származó levegő gyűlik össze, majd kilép a kipufogónyíláson keresztül. A megfelelően kialakított szellőzés jó beltéri mikroklímát teremt.

tetőtér

Ez egy teljes nappali, tetővel felszerelt. A keretre épített falaknak legalább másfél méternek kell lenniük. A mennyezet konfigurációja a tető alakjától függ. Fából, fémből vagy vasbetonból épített csapágyszerkezetek.

A tető szigetelésével kapcsolatos további munkákon túlmenően a fűtési rendszert a helyiségbe kell vinni. Gondolj jól a szellőzésre. A kényelmes tartózkodáshoz természetes fényt kell biztosítani, amely tetőablakokkal van felszerelve. Különleges módon vannak kialakítva, és szellőztetésre alkalmasak.

A tetőtérben lévő tetőtér átalakításához engedélyt kérhet a műszaki leltár irodájához: az SNiP No.2.08.01-89 alapján újbóli nyilvántartásba veszi a lakóhelyiségeket.

Opciók egy lakóházban

A padláson vásárolhat egy kész lakást. Számos lehetőség van, ezek változatossága a felvételektől és a tető konfigurációjától függ.Ez lehet egy nagy szoba, mint egy stúdió, vagy egy 2 szobás apartman külön konyhával.

Itt van egy példa a 40 négyzetméteres területre. A tervezőnek nemcsak a tetőtér belső terét kellett létrehoznia, hanem a párizsi vagy londoni tetőtér szellemével. Hatalmas téglafalak határozzák meg a stílus választását - tetőtér. Ezek jól tisztítottak és gyakorlatilag sértetlenek.

Egy nagy területen az élet minden fontos területe. Az ajtón - a konyha és az étkező helyisége, melyet egy szigorú fából készült asztal egyesít. Szekrény, konyhai szekrény és hűtőszekrény kontrasztos fényes foltokkal frissíti a téglafalat. Sok lámpa megvilágítja a zónákat a sötétben, és a természetes fény számára egy hatalmas ablak van, amely egyidejűleg a falon és a mennyezeten helyezkedik el.

A nappaliban két négyzet alakú szék könnyen eltolható egy teljes ágyra. A fényes fémasztal a figyelemre összpontosít. A fém témát radiátor, kandalló és tűzifa támogatja. Csodálatos design trükk - plazma a festőállványon, emlékeztető a művészekről, akik műhelyeket szerveztek a padláson. A festőállvány durva egyszerű formáit ugyanazzal a szigorú vázlattal egyesítik.

A kandalló élő tűzzel hasonlít egy tűzhelyreAz alvó és nappali rész között közös hővel egyesíti őket. A hálószoba különálló, de ugyanakkor nem zárt térben van, ezért nem tűnik túl szűknek. Egy nagy ablak lehetővé teszi a csillagos ég megcsodálását. Az antik manöken eredeti díszítésként szolgál, és egy hely, ahol ruhákat dobhat. Két ágynemű egyidejűleg a talapzatok és a tágas fiókok szerepe.

A fürdőszoba egy fürdőszobával kombinálva mindent elnyel, amire szüksége van: egy zuhanykabin, WC, mosdó és mosógép.

A tető alatt a tervező erőfeszítéseinek köszönhetően tágas, modern belső tér lett.

Minden előny és hátrány

A manzárd felépítmény felépítésének és ottélésének előnyei és hátrányai némileg eltérőek. A lakóterület tulajdonosa, aki lakóterét növeli, úgy dönt, hogy olcsóbb a tetőtér vagy egy teljes értékű második emelet építése. Egy már átépített lakást vásárolunk a legfelső emelet és a tető között, és teljesen különböző előnyöket és hátrányokat kell figyelembe venni.

A tetőtérbe való bejutás előnyei:

 • Az ilyen vásárlás fő előnye a költsége, alacsonyabb, mint egy rendszeres lakás ára.
 • Csodálatos kilátás az oldalablakokról és a csillagos ég szemlélődéséről a mennyezetről.
 • Egy modern, rendkívüli belső tér létrehozása.
 • A kandalló felszerelésének lehetősége.
 • Ha sík tetőszakasz van, akkor szabadidős területként felszerelheti őket a kikapcsolódásra, játékokra, napozásra, vagy csak nézőterületként.

Az ilyen apartmanok hátrányai:

 • Az alacsony falak (1,5 m) egyedi bútorokat kell rendelniük.
 • A tetőtér emelete, valószínűleg nem megy. A lépcsők is kényelmetlenek lehetnek. Problémák lesznek a bútorok szállításával.
 • A nyári nyáron és a télen a hideg melegebbé válik, mint a hagyományos apartmanokban, még légkondicionáló és fűtési rendszer esetén is.
 • A szögletes ablakok felhalmozódnak a hóban, ami megnehezíti őket.
 • Néha az ilyen apartmanokban kis ablakok vannak, amelyek befolyásolják a természetes fényt.
 • Ha a tető szivárog, az ilyen lakások problémái súlyosak lesznek.
 • Zajos az eső és a lift működése közben (ha a motor a tetőtérben).
 • Az ilyen lakások, lejtős falak és mennyezetek pszichológusai elnyomják a tudatot.

A tetőtér alatt a tetőtérben újjáépítendő nyaralók tulajdonosai számára az ilyen megoldás előnyei és hátrányai vannak.

Az előnyök a következők:

 • A tulajdonos további teret kap az egyemeletes házának.
 • A tetőtér építése nehézgépek részvétele nélkül.
 • Nem kell befektetnie a teljes falak építésébe.
 • A tetőtér gyönyörű kilátást nyújt az ablakból és a szokatlan belső teret.
 • A tetőtérrel rendelkező házikó gyönyörűebb, mint a szokásos lejtős tetővel rendelkező épület.

Ha a hátrányokról beszélünk, a tetőtér építésének megtakarítása a második emelet helyett nem lesz túl nagy:

 • Melegíteni kell a tetőt.
 • Szükséges a falak felépítése egy fél méter magasra.
 • Gondolj át a fűtési rendszerre.
 • Helyesen hozzon létre egy szellőztető rendszert.
 • Ne felejtsük el a vízszigetelést.
 • Helyezze a tetőablakokat.

A hátrányok közé tartoznak a következők: nyáron a hőség, télen hideg, az eső hangja, a szél üvöltése. Mégis - a bútorok megrendelése szükséges.

A tetőtéri szoba megvásárlásakor lenyűgöző nagy terület és elfogadható ár. De az ingatlanforgalmazók jelzik a padló területét, és az igazi felvételek sokkal kisebbek, a lejtős falak miatt. Mielőtt eldöntené, hogy vásároljon-e tetőtér-lakást, meg kell mérnie az előnyeit és hátrányait.

Tulajdonosok véleménye

A vélemények kétértelműek, mint bármely lakás vásárlásakor. Néhány panaszkodik a nyári hő és a téli hideg. Azt mondják, hogy a problémát a légkondicionáló és a fűtési rendszer oldja meg. Valaki ablakai szivárognak, a többiek jól vannak az ablakokkal. Szinte mindenki elégedetlen a falakkal és a bútorok kiválasztásával.

A lakások tulajdonosai, amelyekben a tervező dolgozott, nem panaszkodnak.

Az egyik értékelés a fűtőkazán szigetelésének és beépítésének önváltozását jelentette. Keverje meg a kazán zaját, de végül hozzászokott hozzá. Elégedettek voltak a lakással, nem érezték magukat semmilyen magas és alacsony hőmérsékleten.

Tervezési példák inspirációra

Jól megtervezett szoba egy tengerre stilizált fiú számára. Egy nagy ablak aktív része, aktív természetes fénygel. A tető alatt egy lépcső vezet, ahol az alvóhely van. Le lehet menni a kábel létrán, mint egy hajón. A függőágy és a mellkas támogatja a pilótahajó pilótafülke témáját. A kormánykerék formájú kis polcok a munkaasztal fölé kerülnek a falba. Egy szabadidős terület látható a gyermekszobában, és mögötte - a felnőttek munkaterülete.

A hálószoba egy változata, amely egy külön helyiség a tetőtérben. Két különböző stílusú ablak található az ágy fölött, és különleges hangulatot ad a szobának.

Egy kis térben, ahol erősen lejtős falak találhatók, hálószoba, pihenőhely és sok tárolórendszer található. A fehér szobában a narancssárga kontúr az ülés. A fekete padlóval való kontraszt nem teszi lehetővé a belső térben való feloldódást. A tetőtér nagy levegővel és fénygel tölti ki.

Minden bizonnyal olyan emberek lesznek, akik nem-triviális gondolkodásúak, romantikusok lesznek, akik élni fognak az ég alatt. Az ilyen embereknek és a tetőtérben vannak.

Ha szeretné megismerni az összes bonyolultságot a tetőtérben elhelyezett apartmanok elrendezésében, tekintse meg az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba