40 négyzetméteres lakás. m: a belső terek példái

Elég sok ember nem él luxus kúriákban, és nem miniatűr házban a „Hruscsov” formátumban, hanem 40 négyzetméteres apartmanokban. Ez a tulajdonság rendelkezik saját elrendezésének, tervezésének sajátosságaival, és mindezt a lehető legszorosabban figyelembe kell venni. Vannak olyan technikák, amelyek pozitív eredményt érnek el, de figyelembe kell venni azokat a hibákat, amelyek rontják a szoba észlelését.

Mint minden más esetben, ajánlott egy tervet készíteni, ha nem egy számítógépen, akkor legalább papíron, ez lehetővé teszi, hogy vizualizálja a terveit, és megértse, hogy melyik lesz sikeres, és melyik - nem.

A kis lakás javítása érdekében szinte elkerülhetetlen, hogy újra kell dolgoznunk, ezért ne felejtsd el megismerni a törvények és rendeletek rendelkezéseit.

Színes megoldások

A formatervezési minták és a dekorációs anyagok nem kevesebb figyelmet kaphatnak, mint a geometriai alakzatok. Figyelembe kell venni mind a személyes ízlést, mind a divatirányzatokat, valamint ennek a színnek a pszichológiai hatását, még fontosabb. Tegyük fel, hogy a vastag fekete szín divatba kerül, de még mindig nem lesz az oka annak, hogy mindenhol elképzelhetetlenül alkalmazzák. A barna és vörös tónusok érzelmileg fárasztóak, és a bíbor belsejébe való bejutása érzetet kelt a térben.

A tervezők szerint a homok, a bézs és a krém árnyalatok szinte minden helyiségben biztonságosak. A halványzöld és világoskék színek egy kicsit kevésbé sokoldalúak, de széles körben alkalmazhatók. Hasznos, hogy a fő fehér színű legyen, kifejező ékezetekkel, például sárga, türkiz vagy narancssárga színnel hígítva.

Érdekes lépés - tegye meg az ellenkezőjét. Azaz, fontos, hogy hagyjon fel a minimalizmust és a világos színeket, használjon szürke vagy más közepesen sötét hátteret, hozzátéve, hogy élénk színekkel díszítjük.

Bútor kiválasztása

Egy elegáns apartman belső kialakításához gondolni kell a bútorok használatára. Kényelmesnek kell lennie, de nem szabad nagy méretű termékeket felvenni. A legtöbb esetben a legjobb megoldás a beágyazott átváltható fejhallgatók. Érdemes megnézni a csúszós falakat. Az ilyen típusú bútorok egyre inkább igényelnek, így nem sérti a divat követelményeit.

Ajánlatos összecsukható kanapékat választani, multifunkcionális és lehetővé teszi:

  • Szükség esetén helyezze el az ágyat;

  • Tartsa egy darab ágyneműt az alsó fiókban;

  • A vendégek napközbeni befogadására.

A bejárati ajtókat nem szabad éjjeliszekrényekkel, akasztókkal blokkolni; helyénvalóbb a mellette lévő szekrény vagy kamra megteremtése, amely a legtöbb esetben bútorokat bocsát ki a felesleges részből. Ha nagyon elfoglalt vagy, és a legtöbb időt otthonról tölti, vásároljon egy összecsukható konyhaasztalt. Azok számára, akik szeretnek főzni, hasznosak lesznek az átalakító struktúrák, de meg kell derítenünk, hogy a benne használt mechanizmus megbízható-e vagy sem.

Javasoljuk, hogy fali szekrényeket vásároljon, felszabadítva a maximális helyet a használatra (eltávolított edények és evőeszközök).

Azok számára, akik éppen most költöztek új otthonba, vagy meg fogják csinálni, jobb, ha nem vásárolnak asztali számítógépet vagy cukorkát, hanem egy laptopot, hogy ne használjanak nagy táblákat. A szokásos papírok tárolása elrendezhető lógó polcokon, és a legfontosabb dokumentumokhoz egy kis kikötőbakot távolítanak el.

Különleges trükkök

40 négyzetméteres lakás. m számos eredeti mozdulattal egészíthető ki.Ezek közül az egyik a tükrök és a tükörfelületek használata dekorációs célokra. Képesek vizuálisan kiegészíteni és még a leg unalmasabb szobákat is élénkíteni. A nappaliban, a fürdőszobákban és a folyosókban a tükör mennyezete meglehetősen jónak tűnik, emellett emeli a falakat is. Ha a falon a tükörruha egy kis részét elindítja, nagyon érdekes hatása van.

Próbáljon meg minél több fényforrást hozzáadni a lakásához, mindenképpen ne korlátozza magát a gyakorlati szempontból szükségesekre. A szükségtelenül fényes lumineszcencia azonban nem kívánatos, helyesebb a lámpákat árnyalattal és más, a fényt szabályozó részletekkel választani.

Válasszon színekben eltérő lámpákat, ez érdekes tervezési hatásokat eredményez.

A zónázás során nincs szükség az összes partíció eltávolítására és átrendezésére, speciális engedélyek megszerzéséhez. Sokkal könnyebb eltávolítani a meglévő ajtókat vagy kicserélni őket újakkal. Ha az ajtó még mindig nem záródik be (például a konyha bejáratánál), akkor érdemes egy elegáns ívre cserélni, vagy japán stílusú tolóajtót használni, amely tökéletesen ötvözi a dekoratív és gyakorlati előnyöket. Egy másik út - az ajtók átlátszó üveg vakok.

Valószínű hibák

Úgy véljük, hogy számos díszítő technika nem kívánatos a kis helyiségekben, csak súlyosbítja a helyzetet. Ne használjon sötét színeket a mennyezeten és a falakon, növeli a sötétséget, a "szhmut" helyet. Ne próbálja ugyanezt az okot, és utánozza az átfedést. Nagyon rossz lépés - nagy virágok az ablakpárkányokon, mivel zavarják a természetes fényt. Miután létrehozott egy többszintes mennyezetet bármely helyiség közepén, nem lesz képes megszüntetni az általa kifejlesztett pszichológiai nyomást bármilyen díszítőszerszámmal. A lámpáknak nem szabad hatalmasnak lenniük, hanem „lopniuk” a helyet, és kevésbé légy.

Jó lehetőségek

Kiváló ötlet az, hogy az összes szobát közvetlenül összekapcsolják - például a nappaliból származó konyhát. A hálószoba elválasztható a nappalitól egy függőlegesen beállított vakokból álló partícióval. Az ajtó a fürdőszobába, hogy áttetsző (bár nem mindenki számára alkalmas). A mennyezeti spotlámpák behatolása segít a vizuálisan elkülöníteni a szomszédos szobák nappali szobáit.

Nagyon fontos, hogy azonnal megállapítsuk, melyik szobából szeretnénk a legnagyobbat, a legnagyobbat. Ha ez egy hálószoba, nem rossz, ha egy üvegpartíciót helyezünk el a csarnokhoz. A projekt csak akkor lesz tökéletesebb, ha maximálisan természetes anyagokat vezet be belőle, amelyek ellentétesek a belső tér már meglévő részével. A modern geometriai csempe nagyon megbízható és megfelel a legújabb divat trendeknek. A legjobb ágyak beépített fiókokkal felszerelt platformokon vannak.

Nyitott polcok beágyazása a falakba és a kanapék mögött (ágyak) segít maximalizálni a szó szoros értelmében a tér legkisebb részét, hogy nagyobb magasságot teremtsen.

A belső tetőtér bejárata harmonikusan, szigorúan skandináv stílusban harmonikusan néz ki. Növelje a vonzerejét a konyha és a nappali elválasztó ablakának köszönhetően.

A kínai minimalizmus formája a bútorok téglalap alakú kontúrjainak súlyossága, gazdag zöld, friss rózsaszín és lila fröccsenésekkel kombinálva. A hálószoba bejáratánál félig átlátszó partíció telepíthető, és egy nagyméretű szekrény illeszkedik bele. Ahhoz, hogy maximalizálják a fürdőszoba hasznos területét, egy keskeny zuhanykabint és egy kis mosógépet helyeznek bele.

Ha valami frissebb és fiatalabb szellemben szeretne, akkor válassza ki a világos semleges árnyalatok kombinációját a szivárvány különböző színeinek egyetlen bejegyzésével. Ilyen belső terekben elegánsan néz ki a nappali, a platformok és a szekrények felfüggesztett változatai.

Az új elemek nem mindig relevánsak egy kis lakás belsejében. Ha egy bútor vagy stilisztikai eszköz viszonylag nemrégiben jelent meg, óvatosan kell használni. Jobb tanácsadás a szakmai tervezőkkel; Ön csak bevált megoldásokat és termékeket használhat. Az étkezővel kombinált konyhában az elegáns fehér bárszámlálók ideálisak.

Szinte minden szobában dekoratív tárgyak segíthetnek a helyzet élénkebbé tételében - festmények és nyomatok, vonzó fényképek, virágkötések és panelek.

Lehetséges stílusok

A modern dizájn élvezetek nem korlátozódnak a kész stílusok használatára, amelyek a belsőépítészet sok éve alatt felhalmozódnak. Egyes tervezők inspirációt keresnek teljesen váratlan tárgyakban, mint például a Lego. A szellemének megtestesítése egyszerű, csak a szoba külön részeit kell megtenni, mint az eredeti puzzle. Az ékezetek fényerejét a fehér szín túlnyomása mérsékli, a hálószobákban a design teljesen semleges, így nehéz nap után teljesen pihenhet és erősíthet.

A skandináv stílus harmonikusan egyesül a japánokkal. Egyből könnyed fa és láthatatlan hangok utánzása, a másik pedig kék és sárga foltok, lágy ülésekkel ellátott székek és a hálószoba falainak dekoratív burkolata. Ha körülbelül 40 méteres körzetben van egy gyermek, minden projektnek alkalmazkodnia kell a sajátosságaihoz és igényeihez, ezért ügyeljen arra, hogy egy tágas tanulmányteret vegyen figyelembe. Nagyon jó ötlet a könyvespolcok lógása.

A tégla vagy panelházban található, nem túl nagy területű apartmanokban kedvezően verheted meg a loft stílust. Betonból, festett téglából készült mennyezetek, nyitott vezetékek kivitelezése lehetővé teszi ennek a megközelítésnek a fő elképzelését. Helyénvaló lesz szüreti bútorokat nézni, még akkor is, ha csak a mosogató alapja. Ha lemondunk egy nagy konyhai készítés iránti vágyról, és a leginkább következetesen ellenáll a stílusnak, elkerülheted a tárgyak zűrzavarát.

Nagyon hatékony lesz a lakást észlelni, ahol a hálószoba és az iroda egyetlen zónát képez, és egy talapzaton helyezték el őket, a belső tároló rendszerekkel. Egy magas partíció segítségével könnyen elválasztható a magánzóna az általánostól, anélkül, hogy akadályozná a természetes világítást.

Gyermekszoba

Az átlagos felvételkészítéskor a gyerekek tervezési ötletei nagyon változatosak lehetnek. Sok gyermek örömmel fogja élvezni a tengeri stílusú helyet. Ezek nem csak fehér és kék színek, hanem horgonyok, vitorlások, tengeri állatok és egzotikus partok képei is.

Radikális megtakarítás érhető el, ha a minimalizmust kedveli, és a többfunkciós kétszintes bútorokra összpontosít. A klasszikus kialakítás azt jelenti, hogy a lakkozott fát vagy annak utánzását aktívan használják, az uralkodó színtartomány kék, szürke és bézs.

Ha a modern stílust próbálja reprodukálni, akkor a javításnak szilárd felületek kialakítására kell irányulnia. Csak néhány helyen mérsékelten használt dekoratív geometriai nyomatok.

Az apartmanok 36 és 40 négyzetméter közötti elrendezésével kapcsolatos információkért lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba