A lakás helyiségének szervezése: a helyes tárolás ötletei

Függetlenül attól, hogy mekkora a lakás, akkor nagyon gyorsan kitöltheti. Annak érdekében, hogy ne okozzon kellemetlenségeket, meg kell szerveznie a tárolást. A kis méretű házakban ez a probléma még sürgetőbb. A szakértők készek arra, hogy javasolják, hogyan lehet megoldani.

A térszervezés jellemzői

A harmonizáció magában foglalja egy nagy szekrény elutasítását, különösen egy nyitott polcról vagy fogasról, mert káoszhoz vezetnek. Ahol szükséges, beágyazott megoldások, amelyek megfelelnek a befejezés színének, vagy magas, mérsékelt és szélességű, tükrös homlokzattal ellátott szekrényeknek.

Nagyon fontos, hogy gondoskodjunk az otthoni maximális megvilágításról, az áttetsző műanyagból vagy üvegből készült zónákba történő elosztásra. De a zónázó stúdiók alkalmasabbak a tolóajtók használatával, mivel ez sokkal praktikusabb.

A kis terek használatának optimalizálása különféle bútorok átalakításával érhető el. A többfunkciós elemeknek előnyben kell részesíteniük a szokásos. Ha úgy tűnik, hogy nincs hely a használathoz, nézd meg közelebbről.

Győződjön meg róla, hogy létrehoz egy külön munkaterületet, és ideális esetben válassza ki az irodát. Megengedett a konyhák és a nappali összekapcsolása, de más helyiségeket nem szabad összekapcsolni.

A tárolt elemek vertikális eloszlása ​​sokkal gazdaságosabb, mint a vízszintes. Válasszon ki egy bútorlapot, amely a környező tér szervezőjeként fog működni, és gondoskodjon minden másról, hogy teljesen hozzáférhető legyen és jól látható legyen.

Célszerű olyan stílusokat használni, mint a minimalizmus és a hi-tech, amelyek eltérőek:

  • a tér maximális felszabadítása;
  • a funkcionális és kompakt tárgyak túlsúlya;
  • a nem kompatibilis vizuális elemek használatának képessége.

A lakásnak több olyan része is van, amely kényelmet biztosít, mivel itt nincs egyértelműen elegendő funkcionalitás.

Kreatív ötletek

Az eredeti lépés - a bútorok használata fényes vagy tükrös homlokzattal, valamint műanyag és átlátszó üvegből készült termékek. Az ilyen tárgyak vizuálisan nagyon kevés helyet foglalnak el, és szinte láthatatlanok maradnak. A lépcső alatti területek lehetővé teszik tárolórendszerek vagy munka sarkok létrehozását. Az ágy alatti hely, ha nagy visszahúzható fiókokban veszi, több dolgot tud elhelyezni, mint amilyennek látszik!

Egy kis lakásban célszerű a gyermekjátékokat speciálisan felszerelt padlón tárolni. Ezzel elkerülhető a káosz és a szokatlan megközelítés segíti a gyerekeket. A kialakítás egyszerű - egy platform vagy pince épül, amelynek mélysége 35-40 cm legyen, és egy emelőburkolatot kell készíteni a hozzáférés megkönnyítése érdekében. A kreatív térmegtakarítás az ágy, a szekrény és a könyvespolc tulajdonságait kombináló bútorok használatával érhető el.

A rétegelt lemez kocka helyezhető el az ablak körül, kényelmes ágyat helyezve. Jobbra a beépített szekrény, amelynek fiókjai kihúzhatóak. Balra és felfelé a „G” betű alakú könyvespolc része. Az ágy aljára tegyen még néhány dobozt, amely lehetővé teszi, hogy tárolhasson.

Ilyen konstrukcióval saját kezűleg kell gondoskodni az audio rendszerek és projektorok elhelyezéséről.

A helyiség tisztítása minden feleslegtől, anélkül, hogy sok dolgot dobna volna, segíthet a tárolóhely falaiban rejtve. A megjelenésük szinte korlátlan.Egyes tervezők olyan eredeti megoldásokat alkalmaztak, mint a puhatestűek vagy madárfészkek utánzása.

A falak színeinek fényes színekkel való színezése a falak színeivel ellentétben segít a tér kibővítésében.

Ha a ház nagy könyvtárral rendelkezik, akkor a lakás közepén helyezhető el, és kiegészíthető egy lépcsővel, amely a tanulmányba való belépéshez használható. Általában nem más helyiségekről van szó, hanem egy nyitott erkélyen van elhelyezve, amely lehetővé teszi az első emelet megtekintését. A könyvtárat két szintben végzik, polcai és lépcsői semleges árnyalatokból készülnek.

Bővítse a rendelkezésre álló helyet kreatívan, kevésbé jelentős átdolgozással.

A konyhában használhatja:

  • fekvő vasalódeszka, amely általában a szekrényben van;
  • emelési polc;
  • csúszó rész a cserépben, edényekben és fedőkben.

A magazin állványában van egy fólia és pergamen, és a kenyér és a legtöbb zöldség a fülhallgató hengerelt dobozaiba illeszkedik. Ne utasítsa el a szekrényajtók belső terének használatát - ott könnyen felszerelhető horgok, amelyeken a mérőkanálok vagy fedelek a tartályból kerülnek. Egy további szekrény dobozokhoz fűszerezéshez lehetővé teszi, hogy elkülönítse őket más termékektől, és ugyanakkor mindig kézen van.

Ha nincs elegendő hely a fürdőszobában, növelni kell a hozzáférhető részének használatát függönyök használatával zsebekkel és egy mágnesszalag rögzítésével a falra, amely kis fémtárgyakat tartalmazhat. A szekrény beágyazása a falba, fiókos fiókok a doboztól függően - ez még két példa a tér kreatív használatára. A fürdőszoba alatti szabad hely, egy speciális képernyővel elkerített, könnyen elfér a háztartási vegyszerek és ritkán használt dolgok. A fő szekrény csak kozmetikumokkal tölthető.

Érdekes lehetőségek a belső térben

A szakértők szerint a kis lakások hasznára válnak a falak részleges bontása és a tolóajtók felszerelése. A klasszikus szekrény elhagyásához és az ágy egyidejű elrejtéséhez (ha nincs rá szükség) segít a dobogón. Az eredeti változat egy könnyű asztal, amely összeszerelve felfüggeszthető a falról és tükörként működik.

Bármely helyiség ergonómiája javulni fog, ha kis kosarat használnak különböző elemek tárolására. Érdemes fényes ékezeteket hozzáadni, hogy a szoba szépebb legyen. Helyesebb helyettesíteni a hagyományos virágcserepeket phytowall-tal, mivel az is könnyebb gondoskodni. Egy jól megválasztott sarokpolc vagy polc nagyon jól nézhet ki.

A konyha szakszerű tervezési koncepciója gyakran magában foglalja a nyitott polcokon lévő ételek használatát. Kiegészítő dekorációként van szükség. Az ablak vizuális kiterjesztése és a fény áthaladása révén az eresz közelebb kerülhet a mennyezethez. A hely megtakarítása gyakran segített a retro stílusban készült tárgyaknak. Ugyanakkor jelentősen javítják a szobák stílusának és képének felfogását.

A stúdiók darabokra osztása nagy bútorok segítségével néha esztétikusabb, mint a tisztán dekoratív funkciójú partíciók rovására. Egy nem elég magas teremben helyénvaló alacsony bútorokat használni, és ami a legjobb, kissé megemelkedett a padló felett. A mellkas beágyazása az alkovába esztétikailag megfelelő lesz, ha azonos típusú anyagból készülnek. A polcok divatos kialakításúak, fényes nyomatokkal ellátott függönyökkel, nagyon eredetinek tűnnek.

További információt a házban lévő dolgok tárolásának megszervezéséről a következő videóban talál.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba