Design egyszobás apartman 35 négyzetméter. m.

Az egyszobás apartmanok tulajdonosai mindig szembesülnek azzal a nehéz feladattal, hogy otthonuk szép legyen, funkcionális és tágas. Megpróbáljuk megérteni ezt a kérdést, és megoldást találni minden egyes kérdésre együtt.

A javítási munkák előkészítése

A közvetlen javítás megkezdése előtt listát kell készítenie a legszükségesebb dolgokról, a bútorok tulajdonságairól, amelyeknek otthonukban kell lenniük. Annak alapján, hogy hány ember van egy családban, eltérő számú ágy és tárolórendszer szükséges, ezt figyelembe kell venni a lista létrehozásakor.

Annak érdekében, hogy könnyebben navigálhasson az űrben, rajzoljon egy rajzot a lakásod tervével, gondold át, mi, hol és hogyan fog állni. Ha a rajz kicsi, készítsen egy makett kartont, így az elemeket át lehet rendezni addig, amíg az elrendezés tökéletesnek tűnik. Alternatív megoldásként speciális számítógépes programot is használhat, és láthatja a projektet 3D-s módban a monitor képernyőjén.

Készítsen egy műszaki lakástervet. Hála neki, megtudhatja, mely falakat lehet lebontani, és amelyek kívánt esetben lebonthatók, ezáltal egyesítve a teret, amely azonnal tágasabb, tágasabb és funkcionálisabb lesz.

Először döntse el azt a helyet, ahol TV, számítógép, hűtőszekrény, vízforraló és egyéb, a hálózaton működő készülékek lesznek. A helyek megfelelő elhelyezkedése segít elkerülni a hosszabbító kábelek használatát, amelyek a padlón zajlanak, és zavaró érzést hoznak létre.

Ha a szekrény helyét meghatározták, érdemes megvizsgálni, hogy érdemes-e beépített tárolórendszert használni a rekeszajtókkal. Ez valószínűleg szükségessé teszi egy további szekrény falának telepítését, amely gipszkartonból készülhet. Ez a kialakítás megtakarítja a helyet, lehetővé teszi, hogy sokkal több dolgot tudjon elhelyezni a szokásos szekrényhez képest.

Döntse el a jövő házának stílusát. A folyosóról a nappaliba érkező kis apartmanok ugyanolyan stílusban tarthatók. Tekintsük a szoba jellemzőit, például a 35 négyzetméteres palota stílusát. m nem megfelelő, de a minimalista belső tér harmonikusan illeszkedik.

Fontos tippek

Ahhoz, hogy a javítás sikeres legyen, és kényelmes legyen a lakásban megtalálni és élni, vegye figyelembe a következő pontokat:

 • A lakás falai a legjobban festettek vagy beillesztve, fényes, pasztell tapétával, a szín közel a természeteshez;
 • A tapéta rajzolása nem lehet nagy, az ilyen nyomatok vizuálisan csökkentik a helyet, a minták nem láthatók, gyorsan elfáradnak és elkezd bosszantani. Ne feledje, hogy a függőleges csíkok vizuálisan felemelik a mennyezetet, és a vízszintes sávok bővítik a teret. Ha őszinte csíkok tűnnek el nektek, próbálja meg az opciót vízszintes vagy függőleges kombinációval megvizsgálni;
 • Tükör vagy fényes felületeket gyakran használnak a tér kibővítésére. Vedd fel a jövő szekrény ajtaját egy tükörből, és a helyiség azonnal megjelenik és nagyobb lesz;
 • Próbáld meg csak a legszükségesebb bútorokat. A túl sok szekrény, dohányzóasztal, éjjeliszekrény hasznos helyet foglal el, zavart és káoszt hoz létre.
 • Fontolja meg a lehetőségeket bútor-transzformátorokkal. Az ilyen modellek kifejezetten kis terek számára készültek, nagyon funkcionálisak, kényelmesek és egyben kompaktak.
 • A szekrény a legjobban megrendelésre vásárolható meg.A gyártó képviselői figyelembe veszik az összes kívánságodat, és veletek együtt kidolgozzák a kabinet belső feltöltésének elemeit, amelyek mindent biztonságban és rendben tartanak. Egy másik előnye, hogy a szekrényt rendelésre teszi, az a lehetőség, hogy a helyiségben rendelkezésre álló maximális helyet használják, mind hosszúságban, mind szélességben és magasságban.
 • Próbáljon elhagyni számos díszítő elemet. Számos váza, kép, edény megzavarja a teret, sokféleséget ad a belső térhez, és megfosztja a stílust és a kényelmet.
 • Ha van egy gyermek a lakásban, felszerelheti a sarokját egy tetőtérrel, és a helyén egy asztal - helytakarékos és ergonómiai - nyilvánvaló. Két gyermek számára a lehetőség egy emeletes ágy.

Táguló tér

Most a modern építőipari cégek olyan projekteket hoznak létre, amelyekben eldönthetjük, milyen lesz a jövőbeni lakás elrendezése. Egy új épületben lakást vásárolva egy olyan területet kapunk, amelyben csak teherbíró válaszfalak találhatók, és saját belsejében saját belsejébe építhetsz, vagy egyáltalán nem építhetsz.

Ha vásárolt egy lakást a másodlagos ingatlanpiacon, számítsa ki az opciókat a falak esetleges lebontásával, mert sok ajtó és fal hasznos helyet foglal el, és a nyitott tér lehetővé teszi, hogy további bútorokat foglaljon el.

A partíciók lebontásának árnyalatai:

 • Először is, a fal a WC és a fürdőszoba között. Gyakran kis lakásokban a WC és a fürdőszoba nagyon apró. A partíciók szétszerelése lehetővé teszi egy mosógép, teljes mosogató telepítését.
 • Ha van egy loggia, győződjön meg róla, hogy felmelegíti azt, és fontolja meg azt a lehetőséget, hogy ezt a területet a lakás lakóhelyéhez csatolja. Elvileg nem szükséges ezeket a tereket egyesíteni, de a felmelegedett loggia lehetővé teszi, hogy belehelyezzen, például egy munkahely.
 • A fal és a konyha közötti falak lebontása hasznos lehet, ha a lakást egy személy vagy egy fiatal pár lakja. Gyermekek jelenlétében jobb, ha nem egyesítik a szobákat.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy minden átalakítást össze kell hangolni a KTF-sel, különben illegálisnak minősülnek.

Zónázási technikák

A zónák tisztán vizuális érzéseket és funkcionálisak lehetnek. Az első típus a falak és a padlóburkolatok színeinek mindenféle kombinációját tartalmazza. Például a stúdióban a konyha és az étkező boríthatja a mintával díszített tapétát, a nappali pedig világos színű társával, egyszobás apartmanban, a TV mögötti területet díszítőpanellel díszíti egy fotópapírból vagy mintás tapétából.

Egy élénkebb példa a zónákra a képernyők telepítése. Az átlátható és áttetsző modellek segítenek a magánélet érzésének megteremtésében, de ugyanakkor a tágasság és a súlytalanság érzését, a süket lehetőségeket pedig elhagyja a kíváncsiskodó szemtől. Egyébként a tükörképek mindkét feladatot megoldják és vizuálisan megduplázzák a helyet.

Pódiumok létrehozása egy másik példa a jó zónákra. A hálószoba vagy a gyermek sarok a nappalihoz képest felemelhető. A dobogó felső szintje alatt kapott hely nagyon kényelmes a tárolórendszerre való átalakításra a fiókok telepítésével.

Válasszon ki egy szobát a gipszkarton válaszfalak segítségével. Mivel az anyag vékony, az ilyen elem nem sok helyet foglal el. Beilleszthető a főfalak hangjára, vagy fényes nyomtatással kiemelheti a háttérképet.

A rekeszajtók típusán lévő csúszó partíciók szintén nagyon gyakoriak és nagyon népszerűek a tér megosztásában. Amikor lefektetett, két miniatűr szoba jelenik meg a lakásban, de ha mozgatja a vászonokat, a szoba tágas és világos lesz. Ideális gyermekes családok számára.

Maximális helymegtakarítás érhető el, ha egy stúdióapartmanban egy bárral történő zónás vétel történik. Helyezze a konyhát a nappaliba.Ez a módszer lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a tágas étkezőcsoporttól, és maga is használja az állványt.

A munkaterület az ablakpárkány folytatása lehet. Stílusos, divatos, tökéletes helyet takarít meg, és egy ilyen asztalnál való munka könnyű és kellemes.

A zónák nagyon fontos részlete a megfelelő fény. Adja meg az egyes zónákat saját egyedi fényforrással. A konyhában külön kiemeljük a munkafelületet spotlámpákkal vagy LED-szalagokkal, egy kis csillárot vagy három-öt kis lámpát sorolunk fel az asztal fölé. A nappaliban a legnagyobb fényt biztosító főcsillárka nem a szoba közepén telepíthető, hanem annak a zónának a közepén, ahol a nappali szerepe van. A hálószobában két fejléc jelenlétét korlátozhatja a fejtáblán. A munkahelyet sötétben kell megvilágítani egy asztali lámpával vagy az ablaknyílásba szerelt spotlámpákkal, ha az íróasztal munkalapja egy küszöb szerepét betölti.

Stílusos és színsémák

Egy kis lakásban fontos, hogy olyan belső teret hozzunk létre, amely nemcsak az élet, hanem a szem számára is kényelmes lesz. Ezért próbálja meg elkerülni a tarka tapétát, sok fényes vagy sötét árnyalatot, nagy méretű elemeket, például színeket.

A miniatűr lakás legszebb belsőépítészetét minimalizmus, high-tech, loft vagy skandináv stílus jellemzi.

A miniatűr apartmanok gyakran nem büszkélkedhetnek magas mennyezettel, így a stukkóformázás, a mennyezet színes felülete világos mintákkal és a dombornyomott textúra csak súlyosbítja ezt a hátrányt. De a fehér fényes vagy matt textúra segít a levegőben és a súlytalanságban.

A könnyű falak a második varázspálca egy kis lakás belső kialakításában. Válasszon természetes színeket - fehér, bézs, világos szürke, tejjel. Nem szükséges az összes fal ragasztása fényes, színes háttérképhez, jobban választható az egyesítés egyik módja, melyben kontrasztos megoldások segítségével lehetőség nyílik ékezetek elhelyezésére.

Most már divatossá vált, hogy egyszerű tapétákat vagy festett falakat kombináljon dekoratív vakolattal, speciális fali laminátummal, tégla vagy falazattal. Az ilyen elemek nagyon vonzóak a nappaliban, ami frissességet biztosít a belső térnek.

A legjobb, ha teljesen eltávolítjuk az ajtókat, és csak az ajtót hagyjuk a WC-hez, mivel a nyitott helyzetben lévő csuklós mechanizmus ellopja a lakás hasznos helyét, vagy felveszi a csúszórendszereket, mint egy ceruza, amikor a vászon elrejti a falat.

A miniatűr lakásban kis hangsúlyokra van szükség, amelyek dinamizmust adnak a belső térnek. A konyhában ez a hangsúly lehet a fejhallgató köténye, székek, csillár vagy függöny. A főteremben - egy falelem, párnák a kanapén vagy szőnyegen. Ha a szobát és a konyhát egyesítik, a kiemelkedő részletek átfedik egymást, és egyforma teret alkotnak.

Ötletek a belső térben

Az egyik legsikeresebb út egy kis lakásban, ahol a konyhát és a nappalit kombinálják, egy bárszámláló telepítése. Ezzel az elrendezéssel a lakás nagyobbnak, tágasabbnak tűnik, és a belső tér stílusos és modern.

Egy kis lakásban lévő képernyő segít nyugdíjba vonulni, míg a belső tér teljesen feltöltődik.

A pódiumot használó kompetens zónáknak köszönhetően nemcsak egyedülálló belső teret hozhat létre, hanem szükség esetén átalakíthatja a nappalit hálószobává.

Példa egy egyszobás apartmantervezésre, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba