Egy kis egyszobás lakás kialakítása: érdekes ötletek

Az egyszobás lakások díszítésekor a szabad helyet helyesen kell elosztani, hogy a házban minden szükséges helyet szabadon elhelyezhessen. A belsőépítészeti szakemberek számos szabályt hoztak létre, amelyeket egy stílusos és praktikus tér megszervezéséhez kell követni. Ebben a cikkben egy kis lakás kialakításáról beszélünk.

Jellemzők

A javítások elvégzése előtt pontosan meg kell határozni a szoba stílusát. A szakértők ezt biztosítják A kis házak legjobb díszítése minimalizmus. Szigorú és tömör dekoráció. Ezeknek a paramétereknek köszönhetően tökéletesen illeszkedik egy kis szobába.

A minimalizmus a szabályon alapul - a minimális dolgok, a maximális előnyök és a gyakorlatiasság. Különböző díszítő elemek, mint például festmények, szobrok, fényképek stb. Egyáltalán nem használhatók, vagy legalább 1-2 tétel lehet.

A bútorok kiválasztásakor vegye figyelembe az összecsukás és átalakítás funkciójával felszerelt többfunkciós modelleket. Például a „2 in 1” változat nagyon népszerű: gardróbasztal, kanapé és még sok más.

A díszítés során főleg mesterséges anyagokat használtak mi teszi ezt a stílust nyereségessé és megfizethetővé. Ami a színtartományt illeti, főleg semleges és nyugodt árnyalatokat használ: fehér, fekete, bézs, szürke.

dekoráció

A kis lakások alapján a dekorációnak könnyűnek, könnyedségnek és súlytalanságnak kell lennie. A tervezők egy számot fejlesztettek ki kis helyiségek tervezésénél használható ötletek:

  • A tükör és a fényes felületek a fényvisszaverődés hatásának köszönhetően bővítik a teret. Ügyeljen a bútorok és az üveg válaszfalak, valamint a csúcstechnológiában aktívan használt krómozott elemekre.
  • A zónázás során használjon vizuális módszereket, ha nincs szükség gyakorlati módszerekre. Például: a padló és a falak különböző befejező anyagai, színpaletta.
  • A lakásban, különösen a kis lakóterületeken, elegendő mennyiségű fényt kell biztosítani. Ha a természetes megvilágítás nem elég, akkor meg kell tölteni mesterséges világítási forrásokat.

Színpaletta

A kis terek díszítésére világos színeket használnak a fő palettaként: klasszikus fehér és bézs a leggyakoribb.

A pasztell színek is széles körben használhatók: kék, finom rózsaszín, világos zöld és más hasonló árnyalatok.

Akcentusként élénk színeket használnak. Szükségük van a színpaletta egységességének hígítására és elegánsabbá, stílusosabbá és kifejezőbbé tenni. Sötét és vastag árnyalatokat alkalmaznak ugyanarra a célra. A tervezők gyakran használják kontraszt fogadása: a padló sötétbarna színű, a falak és a polcok fehérre festettek.

A fenti szabályt nem csak a falak, a mennyezet és a padló tervezésére, hanem a függönyök, a függönyök, a szőnyegek, az ágynemű, a terítő és egyéb termékek kiválasztására is alkalmazni kell.

újratervezés

A nappalit tágasabbá és kényelmesebbé teheti, ha megváltoztatja a projektet. Ebben az esetben drasztikusabb intézkedéseket kell tennie, mint a kozmetikai javítások. Ha a ház nem hordozó falakkal rendelkezik, megszabadulhat tőlük. Ezen elemek eltávolítása után a lakás azonnal átalakul és tágasabb lesz mind vizuálisan, mind fizikailag. Ennek eredményeképpen a standard elrendezés stúdióapartmanokká alakul.

A falak „vágják” a területet, és a már kompakt helyet kisebb részekre bontják. Kívánt esetben a szabványos falak üvegszegélyekkel helyettesíthetők (az anyag lehet átlátszatlan és átlátszó, az elem kívánságaitól és céljától függően). Ezt a technikát bölcsen használhatja, mindent, amire szüksége van, még 34 négyzetméteres területen is elhelyezheti. m.

Semmilyen esetben ne végezze el a falak bontására vonatkozó eljárást. Ezt megelőzően megfelelő engedélyt kell szerezni és szakembereket bérelni.

A regisztráció titka

A "Hruscsovban" található apartmanok alapján egy nagyon hasznos és praktikus szoba - egy kamra, mely a falba épült. A maradékanyagok és szerszámok segítségével ez az elem önállóan átalakítható egy kényelmes és stílusos szekrénybe. Az eredmény egy tágas bútor, amely nem foglal helyet a lakásban. Ideális megoldás kis hálószobás apartmanokhoz.

Ez lehet tárolórekesz szerszámokhoz, egy praktikus öltöző helyiség vagy egy rekesz más dolgok tárolására. Ha felelősségteljes megközelítést alkalmaz a kamra tervezésére, nem kell pénzt költenie a szekrény megvásárlására, és csökkentenie kell a szoba szabad helyét bútorokkal.

Ha a lakás magas ágyneművel rendelkezik, akkor egy ilyen tervezési elemet előnyös módon lehet használni a tervezésben. Ahelyett, hogy üresen hagyná ezt az összefoglaló helyet, a második emeleten szolgálhat. A mennyezet alá helyezett ágy ideális kis házak számára. szűk és magas szobákkal. Az ilyen típusú bútorok széles körben elterjedtek a modern piacon. Az ágy speciális kialakítással felfüggeszthető vagy magas állványra szerelhető.

Az ágy alatti szabad helyet tetszés szerint lehet használni. Rendszerint ezen a helyen (a munkaterület szervezése) vagy egyéb bútorok (kanapé, fotel, szekrény) táblázatot állítanak fel.

Megszabadulni az extra dolgoktól. Általában sok lakás szabad helyet foglal el a különböző díszítő elemek, amelyek nem illeszkednek a belső térbe vagy más tárgyakba.

Egy ilyen probléma széles körben elterjedt az olyan lakások alapján, ahol a szovjet időszak belseje megmaradt. Abban az időben még a legkisebb szobát szobrok, ládák, nagyméretű szolgáltatások és egyéb dolgok készítették. Egy ilyen szobában soha nem uralkodik a légköri légkör.

Érdemes megjegyezni, hogy a fenti elemek a port gyűjtők. Ennek eredményeként növeli az allergia kialakulásának kockázatát. Ha kényelmesen akarsz élni, megtanulod megszabadulni a régi és feleslegesektől.

Az ablaknyílások fő célja a természetes fénynek a szobába való bejutása. Megfelelő mennyiségű fény szükséges minden méretű helyiségben, nem is beszélve a kis apartmanokról. Ablakok készítésekor ajánlatos választani az átlátszó vagy áttetsző szövetek javára, amelyek nem akadályozzák meg a sugarak behatolását a szobába. Ügyeljen a tüll, organza, selyem, batista és más hasonló textilanyagok függönyére.

Ha egy házaspár egy egyszobás lakásban lakik, külön zónát kell szervezni a baba számára. Itt fog játszani, pihenni és tanulni. Javasoljuk, hogy az ablak mellett helyezze el.

A bútorok megválasztása

Ahhoz, hogy a lakásban maximális helyet biztosítson, telepítenie kell a szobába átalakító és kompakt bútorokat. A modern piacot kínáló hatalmas választék miatt a gyakorlati modellek felvétele nem jelent problémát. Szükség van egy nagy számú tétel elhagyására.

Standard készlet (felnőttek számára kialakított terület): egy kanapé, egy kis asztal a számítógépen és egy szekrény. A gyermek elhelyezkedése: ágy, asztal és játszótér. A TV-t zárójelekkel a falra kell helyezni.

Űrtérbeosztás

A terem két részét meg kell osztani egymás között.A legegyszerűbb és legrosszabb módszer a sűrű szövetfüggönyök zónázása. A textilanyag miatt egy zóna teljesen elválasztható a másiktól. Az ilyen típusú partíció telepítési folyamatát magának is megteheti.

A második módszer egy gipszkarton partíció használata. Csak a szoba szélességének egy részét fedheti le, vagy egy teljes fal. Ez az anyag kompakt, praktikus és szerény.

Üveg válaszfalak - kényelmes és praktikus módszer a helyiségek kialakítására. Az átlátszó anyag könnyen áthalad a fénytől, és vastagsága (8 mm) gyakorlatilag nem csökkenti a szabad helyet. Ez az opció számos előnnyel rendelkezik de ára nem mindenki számára elérhető. Kívánt esetben színes vagy matt anyagból választhat egy modellt.

Az egyszobás apartman egyik projektje, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba