Egyszobás apartman belseje: példák, ötletek és ajánlások

Ma a lakáspiacon egy hálószobás apartmanok nagyon népszerűek. Ez nem meglepő, mert viszonylag kis pénzért a vevő megkapja saját lakását és bizalmát a jövőben. Az egyes tulajdonosok előtt felmerülő fő feladat az, hogy minden szükséges helyet biztosítson egy kényelmes élethez egy kis térben. A sikeres belsőépítészet fő összetevői a terület minden centiméterének tervezése, zónázása és racionális használata.

Jellemzők

Ha egy személy egy lakásban kíván lakni, nem valószínű, hogy nagy nehézségekbe ütközik egy kényelmes hely megszervezése. Azonban, ha egy egész családot 30 négyzetméterre helyezünk kis négyzettel, nem könnyű feladat. Ilyen helyzetben a kezdeti szakaszban szükséges az összes árnyalat kiszámítása és a terv szigorú betartása.

Bármelyik, még a legkisebb lakás is folyosóval kezdődik. Az egyszobás lakás belsejében a terem ezen részének tervezését különösen óvatosan kell megközelíteni. A padlótól a mennyezetig terjedő szekrények beszerelése segít megoldani néhány probléma tárolásának problémáját.

Valószínűleg el kell hagynia a kész bútorok beszerzését, mivel nem felel meg az összes követelménynek.

A vállfák standard hossza 42-43 centiméter, a meleg ruhát pedig 3-4 cm-rel egészítik ki, vagyis a szekrény mélysége 50 cm-rel lehet a 70-es és annál több modellek ellen. Gyakran az egyedi kialakítású kivitelben a mosógép és a háztartási kiegészítők egy része áll rendelkezésre: porszívó, mop, vödör, seprű.

A hely vizuális bővítéséhez a lehető legtöbb fényvisszaverő felületet kell telepítenie. A szekrény csúszó tükörajtói, egy nagy tükör a padlón az ajtó közelében, vagy akár rajta, segítenek megszabadulni a merevség és a rendetlenség érzésétől. Ez szintén hozzájárul a többszintű spot világításhoz. De a kislemezek polcairól el kell hagyni, nehézkessé teszik a mozgást és a zűrzavar légkörét.

A következő, átszervezésre szoruló szobák a fürdőszoba és a WC. A helyszíntől és a helyiségek műszaki jellemzőitől függően számos lehetőség áll rendelkezésre.

A WC-vel a fürdőszobába való áthelyezés lehetőséget ad az egész szoba felszabadítására tároláshoz. Általában a WC-hely nagyon keskeny, ezért visszahúzható konzolokat és többszintű polcokat kell használni. Ebben az esetben jobb, ha az ajtót visszautasítjuk, és egy speciális görgős ajtóval helyettesítjük.

Egy másik lehetőség: a wc és a fürdőszoba kombinálása a fal lebontásával. A módszer kiválasztásával az összes szükséges vízvezeték elemet intelligensen elhelyezheti. Ha úgy döntöttek, hogy nem helyezik be a mosógépet ebbe a szobába, jobb, ha a mosogatót a sarokba helyezi. Ellenkező esetben a hagyományos vízszintes elhelyezés a fal mentén marad.

Az írógép telepítését a mosogató alá vagy egy asztallap alá helyezheti, így a hely harmonikusabb lesz.

Ha szükség van a szoba minden hüvelykének használatára, figyeljen a falra szerelt WC-vel felszerelt telepítési rendszerre. Ez a kialakítás kevés helyet foglal el, és nem vizuálisan zavarja a szobát.

A legvalószínűbb, hogy el kell hagynia a teljes fürdőt, cserélje azt zuhanyzóval. A legjobb, ha nem vásárol egy kész kabin modellt.Önállóan beépített zuhanyzóban nemcsak a méretet lehet beállítani, hanem beépített helyet is biztosít a fürdőszobai kiegészítők polcaihoz. Ha azonban a fürdő jelenléte előfeltétele, akkor helyesen kell megközelítenie az alatta lévő tér használatát. A burkolólapok helyett lapokat használjon, amelyek a cipész alapelvei alapján nyitottak. Ebben az esetben helyet biztosítanak a tisztítószerek számára.

A vízvezetéket a sarkokba helyezve, a többit kis szekrényben lehet használni. Rendelje meg jobban a mennyezetre és tükrözött ajtóval. Így lesz egy hely a törülközők és más szükséges dolgok, és a tükör tolja a helyet.

A főzési zóna minden otthon szükséges eleme. Nem számít, hogy külön helyiség-e, vagy egy szobával kombinálva, fontos az elrendezés tömörsége és funkcionalitása.

Először el kell döntenie a háztartási készülékek elhelyezéséről. Egy kis felvétel a szobából, a beépített berendezés nem szeszély, hanem fontos feltétele az illetékes belső térnek. A mikrohullámú sütő, az élelmiszer-feldolgozó, a keverő és a kenyérpirító, a munkafelületre sorakoznak, nem csak helyet foglalnak el, hanem vizuálisan is eltakarítják a kis helyet.

Ha van egy kis hely a konyhai lakosztályhoz, szükség van további munkafelületekre. Az egyik lehetőség - csúszó zónák. Ezek a fő asztallap alá helyezhetők, vagy transzformátor táblát vásárolhatnak.

A felhasználható terület növelésének másik módja az ablakpárkány és az azt körülvevő tér használata. Néhányan egy konyhai egységgel kombinálják egyetlen munkalapral, mások asztalként is használják. A házak a régi sorozat gyakran látható a konyhai ablakpárkányon egyfajta hideg szekrény. A szokásos konyhai szekrény alatt átdolgozzák.

Különösen meg kell említeni ezt a módszert a terület bővítésére, mint például az erkélyhez való csatlakozás.

Az ilyen cselekvéseknek nincs közvetlen tilalma, de gyakran nehézségek merülnek fel a KTF-tervről való megállapodás során. Ennek elkerülése érdekében meg kell ismernie néhány árnyalatot.

Tilos radiátorokat szállítani az erkélyen. Ez annak köszönhető, hogy az egész ház melegítéséhez szükséges hőmennyiség nőtt. Ugyanez az érv az előterjesztés legitimálásának megtagadása esetén a Bizottság által is előterjesztett. Ezt a problémát a tolóajtók vagy a francia ablakok telepítésével lehet megoldani. Az eredmény egy funkcionális tér lesz, és a vevőnek nem lesz formális oka az elutasításnak.

Ha a ház nem monolitikus, akkor az erkélyblokk a teherhordó fal része. Ebben az esetben a szétszerelés tilos. Ilyen körülmények között nem telepítheti az ablakokat és az ajtókat, és a többi ablakpárkányt asztallapként használhatja.

Ha a főterembe erkélyt csatlakoztat, kiváló minőségű szigetelést kell végezni. Ellenkező esetben a fal belső felülete hideg marad, ráadásul kondenzáció keletkezik, ami a penész és a gomba megjelenéséhez vezet.

Az egyszobás apartman egyetlen szobája nagyon nagy funkcionális terhelést hordoz. Ez egy ágy, egy nappali és egy étkező. A többfunkciós bútorok segíthetnek a tér megszervezésében. A modern piacon számos ilyen bútormodell létezik, a jól ismert kanapéktól az ágyszekrényekig.

Az ilyen funkcionális elemek a szokásosnál drágábbak, de korlátozott területen segítenek a kívánt eredmény elérésében.

Jelenlegi trendek

A belsőépítészek minden évben új ötleteket kínálnak a lakások díszítésére, a divatos színek és stílusok kiválasztására. Az idő múlásával azonban továbbra is vannak bizonyos trendek, amelyek bizonyították érdeklődésüket és relevanciájukat. Az egyszobás apartmanok esetében ezek az időigényes megoldások a legmegfelelőbbek.

ergonómia

A bútorgyártók bebizonyították, hogy a modern belső tér nemcsak az eredeti kialakítás, hanem egyúttal sok funkciót is ellát. Ez lehetővé teszi, hogy dekoratív vételként kilépjen a számos tartozékból, miközben a bútorok rovására megtartja a belső stílus stílusát és eleganciáját. Amikor a belsőépítészet egy szobás lakásban kell hagynia számos díszítő elem. Ezzel elkerülhető, hogy a szoba zavaros legyen. A modern multifunkcionális bútorok lehetővé teszik ezt.

Minőségi anyagok

Egy kis terület lakásában minden szabad sarok fontos. Csak kiváló minőségű anyagokat használhat a díszítésben, így tökéletesen harmonikus helyet érhet el. Az egyedi projekt szerint készült bútorok drágábbak, mint a tipikus kollégák. Ebben az esetben azonban a helyiség összes jellemzőjét és a vevő igényeit is megadhatja.

Tényleges stílusok

A hangulatos apartman nemcsak kompetens zónás és funkcionális tér, hanem az egész szoba stílusát is megkülönbözteti. Egy kis felvétel nem befolyásolhatja a belső szépségét, ez segít a megfelelő kiválasztásban.

Skandináv stílus

Ez önmagában is egyszerű, egyszerű és természetes. Az anyagokat főleg természetes - fa, kő, len, pamut. A bútorok egyszerűek és funkcionálisak. Ennek a stílusnak a fő színei fehér, bézs, világosszürke, kékes.

Ez nem jelenti azt, hogy el kell hagynia az élénk színeket, ékezetként kell működnie. A textíliákban kontraszt színeket használnak: takarók, párnák, szőtt szőnyegek. A kiegészítők is gazdag árnyalatok lehetnek, ami a legfontosabb, hogy ne legyen sok.

A fény bősége fényfüggönyök vagy vakok használatával jár. A falakat általában vakolat díszíti, vagy egy színben festik. A padlót parkettával vagy laminált padlóval borítják, természetes fényt imitálva. Erre a stílusra a többszintű világítás telepítése jellemző.

High tech

Ez a stílus tükrözi a kis lakás fő funkcióját - funkcionalitást. A bútorok és díszítő elemek dominálnak egyenes, tiszta vonalakban. Minden tárolóhely a lehető legkevésbé diszkréten van felszerelve. A befejezés során tiszta, lakonikus színeket használunk.

A csúcstechnológiát csúszó partíciók jellemzik. Üvegből készülnek, és nem rejtenek el vizuálisan helyet. A tükörfelületek, a krómozott elemek és a fém nagy része is üdvözlendő.

Legalább a dekoráció, főleg fekete-fehér festmények, fényképek. A modern készülékek nem elrejtenek a konyhai frontok mögött, hanem független designelemként működnek. Jó megoldás az lenne, ha nagyszámú többszintű spotlámpát telepítenének: padló és fali lámpák, lámpák.

Rövidsége és az ipari anyagok használata miatt a hi-tech stílusában készült belső tér nagyon hideg és kényelmetlen lehet. Ezért érdemes egy kicsit hígítani ezt a tervezést, hozzáadva a pop art vagy avantgárd stílusának elemeit.

Az ezekre a területekre jellemző tartozékok jól kombinálódnak az alapkoncepcióval, és világosságot és dinamizmust adnak az egész belső térnek.

minimalizmus

Ez a stílus a kis lakások tervezésében a legeredményesebbnek tekinthető. Különleges jellemzője a tömör és funkcionális bútorok használata, a könnyű, nyugtató színek, a minimális kivitelezés.

Az ilyen kialakítású anyagoknak természetesnek kell lenniük. A padló fa, falak vakolattal vagy sima tapétával vannak borítva.

Minden helyet, valamint a bútorokat világos geometriai formákban kell kialakítani: téglalap, négyzet, ovális. Üdvözöljük az üveg és a tükör válaszfalak.

Hiba, ha feltételezzük, hogy egy 1 szobás lakás kialakításakor el kell hagyni az olyan hangulatos, meleg és otthonos stílusokat, mint a Provence, a klasszikus és az etno.A belső tér díszítése során a dekoratív részletek számának csökkentése, a színek színválasztása és a bútor-transzformátor használata a szoba általános hangulatához.

Az egyszobás lakás belső kialakításában az általános szabály az, hogy elkerüljük a tér túlterhelését. Ez vonatkozik a színpalettára is.

A sokoldalú a pasztell, világos színek választéka. A fényes akcentusoknak külön funkcionális területeket kell elosztaniuk. Ez a fal egy részének festésével vagy színes textíliák hozzáadásával érhető el. De ne felejtsük el, hogy a szőnyegek, a párnák sokasága túlterhelheti a belső teret.

Ha a konyhai szett külön résbe van építve, a fényes, fényes homlokzatok választása érdekes és eredeti megoldás lesz. Szabványos elrendezés esetén jobb, ha nem figyelmet fordítunk rá, és elképzelhetetlen árnyalatú bútorokat vásárol. A főzési zónában színeket adhat hozzá, ha világos ételeket és szalvétákat vásárol a készülékekhez.

A folyosó regisztrálásakor nem ajánlott a tapéta használata gyakori, ismétlődő mintázattal. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a tér keskeny, az ilyen falakból a lakberendezés a szemébe fúj.

Az egy hálószobás lakás kialakításánál a szín ékezetek a tér övezésének egyik módja lehetnek.

Zónázási szabályok

Az egyszobás lakás belsejének tervezésében a legfontosabb szerepet játszik a szükséges funkcionális területek megfelelő elosztása. Az űrrégiók állandóak és átalakíthatók.

Az állandó módszerek közé tartozik a térelválasztás beépített partíciókkal. A legjobban nem teljesen szilárdak, így elkerülhető a sötét sarkok megjelenése. Ez nem vonatkozik az ágy elosztására. De, ha egy kis rést építenek az ágyra, emlékeznünk kell a légáramlásra, ellenkező esetben kapaszkodhatsz helyet. Ez elkerülhető a gipszkarton válaszfalak fényfüggönyökkel való kombinálásával.

A közös tér közepén elhelyezkedő kis partíció elválaszthatja az étkezőt a nappalitól, ha nincs fal a konyha és a szoba között. Az egyik oldalon a televízió rá van helyezve, másrészt egy kis asztal székekkel van kialakítva. Az üveg tolóajtók is elvégzik a munkát.

A gyermekes család számára fontos, hogy a lakás külön gyermekterülettel rendelkezik. Ha a gyermek meglehetősen kicsi, az ágyát elválaszthatja a közös helyiségtől egy képernyővel. Felnőtt gyerekek számára egy dobogós lesz, amelyen egy játék- és munkaterület kerül elhelyezésre, és szükség esetén egy ágy is elhelyezhető.

Egy kétgyermekes családnak egy emeletes ágyat vagy egy speciális gyermekkomplexumot kell vásárolnia: az alján egy munkaterület, a tetején pedig alvóhelyek találhatók.

Jobb, ha a férfi irodát vagy a női műhelyt a melegített erkélyen vesszük ki, a francia ablakokkal zárva a helyet.

Egy fiatal férfi vagy lány számára olyan helyiséget használhat, ahol csak színt és fényt használ. Ha egy személy egyedül él, nincs szükség helyhez kötött partíciókra.

Bútor helymeghatározási lehetőségek

Egyszobás apartmanban csak minimálisan kell a szükséges bútorok, ellenkező esetben a belső teret túlterheljük, a szükségtelen dolgok raktárának érzése jön létre. Ezért a tervezési szakaszban szükség van a jövő szobájának teljes funkcionalitására.

A tárolóhely a folyosón elrendezhető. Ha a hely lehetővé teszi, telepítsen beépített szekrényt tükrözött tolóajtókkal. Ellenkező esetben a ruhát és cipőt tárolja a szobában. Érdemes figyelni a többfunkciós bútorokra. A résszel beépített tárolóval ellátott álló ágyat telepíthetünk, a kanapék és a poufok is gyakran rendelkeznek speciális rekeszekkel a dolgok számára.

Mint asztal vagy munkaterület, jobb felújított ablakpárkány használata. Az asztallapok összecsukása vagy összecsukása szintén segít a helytakarékosságban.Ha a helyiségben egy partíció van telepítve, akkor az egyik oldala összecsukható asztalhoz csatlakoztatható munka vagy tanulmányozás céljából. Székek is érdemes megvenni egy összecsukható típust. Összeszerelve nem sok helyet foglalnak el, és a falba fogott kampókra helyezhetjük őket.

A gyermekágyat a szülők ágyában kell elhelyezni. A gyermek magánéletének védelme érdekében egy csúszó képernyő vagy egy könnyű lombkorona zárható be.

A bútorok funkcióinak megfelelő elosztása és, ha lehetséges, maximális kombinációjuk segít egy kényelmes és harmonikus környezet kialakításában.

Hogyan lehet megverni az elrendezést?

Kis lakások értékesíthetők falfalakkal és stúdió formájában. A jövőbeni lakás elrendezése attól függ, hogy a tulajdonosok mennyire akarják építeni vagy lebontani a falakat.

A stúdió belsejében a nyílt tér maximális száma látható. Jellemzően a projekt már külön helyet foglal el a fürdőszoba és a konyha területén. Ez az otthoni kommunikáció helyének köszönhető. Ezért a jövőbeni bérlőknek meg kell tervezniük a szobát, figyelembe véve ezeket a jellemzőket.

A kis lakások nem több, mint 18 négyzetméter. A fürdőszobát nem választja el a falak, mivel építésük egy bizonyos területet igényel, és az átlátszatlan partíciókat állítja be. Ezek mögött zuhanyzó és WC található. A konyha területe egy kis területen található, ahol a minimálisan szükséges elemek kerülnek elhelyezésre.

Ilyen lakásokban nincs különálló helyhez kötött ágy megszervezése. Van elegendő hely a kanapé és az alacsony éjszakai ruhák számára a ruhák tárolására.

Sokan megpróbálnak megszabadulni az egyszobás lakás falain. De egy kis, de külön konyha jelenléte számos jelentős előnnyel rendelkezik. És ha a falakat nem lehet lebontani, ne idegesítsen. A külön helyiségben megszűnik a zaj és a kellemetlen szagok a főzés során.

A modern monolitikus és panelházakban a konyha jó felvételekkel rendelkezik. Ha a fülhallgatót két fal mentén helyezzük el, akkor a maradék helyet, lehetőleg az ablakon, hangulatos, lágy sarokba lehet fordítani.

A két ablakos saroklakás tervezésénél lehetőség van egy teljes körű alvóhely megszervezésére, természetes fényforrással.

Példák a különböző területekre vonatkozó projektekre

Az egyszobás apartmanok a mérő segítségével oszthatók:

 • Kis (16, 18, 20, 23, 30, 31 négyzetméter);
 • Átlag (32, 33, 34, 35, 36, 37 nm);
 • Nagy (38, 40, 43, 45 négyzetméter).

Fontolja meg a különböző csoportok projektjeinek lehetőségeit.

A minimális felvételű apartmanokat gyakran nevezik hotelnek. A 16-18 négyzetméter hosszúkás téglalap alakú, egy igen keskeny ablakban végződik. Rendeljen bútorokat egy ilyen szobában csak a falakkal párhuzamosan. Az ajtón egy felsőruházat fogas, majd egy kis fürdőszoba, egy konyha, egy kanapé található az ellenkező falra.

Gyakran előfordul, hogy a tulajdonosok a tér egy részét a falak közelében adják el, és egy rést helyeznek rá. A házhoz tartozik egy konyha, egy tükrös ajtóval ellátott szekrény, TV és polcok a szükséges részletek tárolásához. A helyiségek ilyen formája a legkisebb összeggel a legsikeresebb, mivel természetes, progresszív zónák vannak, amelyek nem igényelnek további struktúrákat.

Oroszországban a közelmúltban megkezdte a tétlen ipari épületek lakóépületek alatt történő átalakítását. Egy kis lakás megvásárlásával ebben az épületben egy kétszintes szoba tulajdonosa lehet. A mennyezet magassága miatt 20 négyzetméteren, egy kis négyzetméterrel külön hálószoba található. Az alsó emelet elrendezése nem különbözik a tipikus hálóteremtől.

A közepes méretű, egy hálószobás apartmanok hazánkban a leggyakoribbak. Az ilyen helyiségek átszervezése a házak sorozatától függ. Ha van lehetőség a falak lebontására, akkor jobb használni, mert szinte minden konyhában nagyon szerény felvételek vannak.Partícióként használjon csúszószerkezeteket - üveg vagy tükör.

Az ilyen lakásokban a tárolási hely megszervezésére kell összpontosítani. A Hruscsovban a folyosón található kamra található. Sikeresen átalakult tágas szekrénybe. A sekély fülke ideális a öltözőben. Mélyebb a hálószobában.

34-36 négyzetméter. m képes lesz megszervezni és munkahelyet biztosítani. Elsősorban az ablakon van elhelyezve, ablakpárkányon, pultonként. Így nincs szükség további vízszintes felületre, a munkaterület természetes fényforrással rendelkezik.

Javasoljuk, hogy aktívan használja az ablakteret a konyhában. Az egyik lehetőség az autómosó áthelyezése az ablakra. Ennek eredményeként szép, harmonikus tér van. Az egyetlen negatív - a vízpermet az üveg foltja. Az ablak alsó részén lévő kis átlátszó képernyő segít megoldani ezt a problémát.

Ha meghosszabbítja vagy meghosszabbítja a konyhai ablakpárkányt, egy helyet kaphat az étkező számára. Egy másik lehetőség egy összecsukható asztal.

Az új sorozat házaiban nagy egyszobás apartmanok jelentek meg. A tágas konyhák kiválóak. Szabadon álló, modern konyha és étkező vagy nappali található. A fennmaradó helyiségben tágas tárolórendszerrel ellátott, teljes értékű hálószobát készítenek.

Ha egy gyermekes család egy lakást szeretne élni, a szoba két kisebbre osztható. A gyermek számára előnyösebb egy ablakot tartalmazó zóna, a felnőtteknek pedig a légkondicionáló telepítése.

Gyönyörű inspirációs ötletek.

 • Nem csak gipszkarton, fa vagy üvegszerkezetek használhatók válaszfalakként, hanem nagy akváriumok és modern mesterséges kandallók is. Az átlátszó szerkezet nem zavarja a szobát, hanem hangulatos és békés légkört teremt;
 • Ha a tulajdonosok nem állnak készen arra, hogy lemondjanak kedvenc kiegészítőkről, akkor egy átmenő partícióba kell helyezni őket. A tervezés során megfelelő méretű lyukakat biztosít, ahol a kollekció tökéletesen illeszkedik, például vázákhoz;
 • A fényes, fényes függönyök nemcsak az ágy elrejtését segítik, hanem a díszítés független eleme is;
 • Az ablak előtt elhelyezett tükörfelület kiterjeszti a helyet, és több fényt enged a szobába;
 • Egy kis, forgó szerkezeten, amely elválasztja a konyhát a nappalitól, helyezze el a TV-t. A szükséglettől függően megnézheti, pihenhet a kanapén, vagy vacsorát készíthet az egész családnak;
 • Egy másik módja, hogy elválasztja a konyhát a szobától, a kanapé visszaállítása az étkezőasztalhoz, lehetővé teszi, hogy felesleges gondok nélkül azonosítsák a különböző területeket;
 • Különböző anyagokat használjon a padló befejezéséhez különböző funkcionális területeken. Ennek köszönhetően a teret nagyobb méretű szerkezetek nélkül lehet elválasztani;
 • Egy hosszúkás, sötét szobában partícióként telepítsen egy hamis ablakot. Fényt fog adni, és szükség esetén függönyökkel zárható;
 • Telepítsen sokféle fényforrást különböző magasságban, így kiemelheti a jelenleg szükséges területet;
 • Ha a szoba magassága lehetővé teszi, akkor egy dobogót építhet, akkor még a legkisebb lakásban is lesz egy teljes körű alvóhely, amelyet a pihenőidőre mutatnak be;
 • A bejárati ajtóhoz csatolt tükör nemcsak a folyosót mozgatja, hanem kényelmesebbé teszi a gyűjteményeket is;
 • Az egyszobás lakásban a javítások megkezdése után ne feledje, hogy minél kisebb a bútor, annál jobb. A modern transzformátorok segítenek elrejteni az ágyat a szekrényben, hat kicsi székletet készítenek az egyik puffól, vagy egy teljes szekrényt helyeznek az ágy alá;
 • Ne félj, hogy egy kis szobában világos színekkel díszítsd. Segítségükkel külön zónákat különböztetnek meg, és élénk, dinamikus belső teret hoznak létre. Ne feledje, minden fontos mérséklés.

Az egyszobás lakás kialakításakor fontos, hogy alaposan kiszámítsuk az egyes árnyalatokat.A hely megfelelő zónázása, az egyedi projekten alapuló bútorok használata egy szép belső teret hoz létre, amely megfelel a tulajdonos minden igényének. Ha távolodik a sztereotípiáktól, és a tervezés során nem szabványos megoldásokat alkalmaz, minden családtag hangulatos sarkot kap, tökéletesen illeszkedik a ház általános hangulatához.

Az egy hálószobás apartman elrendezésére vonatkozó tanácsot a tervező a következő videóban osztja meg velünk.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba