Design "Hruscsov": stílusos belső megoldások

 Design Hruštšov: stílusos belső megoldások

A múlt század 60-as éveiben a panelházakat a Szovjetunióban tömegesen építették. Megpróbálták teljesíteni az ötéves tervet, mind az építőanyagokra, mind a felvételekre. De az emberek boldogok voltak, mert saját lakóterük volt, és nem egy közös lakás.

Bármelyik szobát hangulatosvá teheti, beleértve a kis méretűeket is. Ehhez ki kell választania azt a stílust, amelyben a helyiség és a megfelelő bútorok javításra kerülnek. Ma a "Hruscsov" tervezéséről beszélünk.

A tervezés jellemzői

Mivel a házakat ideiglenes lakóhelyként építették, működési ideje csak huszonöt év volt. Az első sorozat házaiban a mennyezet magassága kb. 2,5 m volt, bejárati helyiségek és egy kombinált fürdőszoba található.

A frissített sorozatban a házak élete megduplázódott. De a helyiségek változatlanok voltak, a hangszigeteléssel kapcsolatos probléma nem oldódott meg. Bár érdemes megjegyezni, hogy egyes lakások mennyezeti magassága elérte a 2,7 mt. A magas mennyezet főként tömbházakban található.

A Hruscsov-kori házakban az egyik emeleten négy apartman található, az összes emelet négy vagy öt. Természetesen a felvonót nem tervezték, mivel a ház ideiglenes volt, és a lift beépítése további költség. A "Hruscsov" konyhájának területe minden sorozatban körülbelül hat négyzetméter. Ilyen konyhában nehéz elhelyezni a nagy háztartási készülékeket, és étkezőt szervez. Ezért gyakran a hűtőszekrényt a nappaliban helyezték el, a háztartások is ott vacsoráztak és étkeztek.

Egyébként az 1 szobás apartmanban a nappali területe 18 négyzetméter. m. Van egy kamra és egy erkély. A lakás teljes területe 32 négyzetméter. m. Két szobás apartmanokban 30 és 45 négyzetméter közötti. m, míg a háromszobás 55 négyzetméter. m. Hálószobák, mint a gyerekek, kicsi, átlagosan körülbelül 7 négyzetméter. m.

Az apartmanok, szobák, amelyeknek elülső helye van, fokozott kényelmet biztosítanak. A felújítás tekintetében egy ilyen helyiség a legegyszerűbb javítás. Lehetséges javításokat végezni egy további partíció építésével. Ennek köszönhetően egy nagy teret két részre lehet osztani.

zónázás

Úgy tűnik, hogy egy szobát csinálhatsz? Az ágy mellett néhányan még egy szabadidős területet kívánnak szervezni, és valaki meg akarja tenni a bútorokat, és ugyanakkor a szoba tágas marad. Ebben az esetben egy speciális tervezési módszer - zónázás - jön a mentésre.

A zónák lehetővé teszik, hogy a háttérképet vizuálisan használhassa egy fal vagy sarok kiemelésére. És ha a szoba mérete lehetővé teszi, akkor válaszfalak építhetők, ezáltal elválasztva a szoba egy részét. A következő típusú partíciók vannak.

képernyő

Kína tekinthető a képernyő szülőhelyének, ebben az országban már több mint egy évszázada népszerű. Ez nem csak egy belső részlet, hanem egy könnyen telepíthető partíció, amely elválaszthatja az ágyat a főteremből. A képernyő bármilyen formatervezéshez és belső térhez alkalmas, egy városi lakásba szerelhető.

Egy kis helyiség, amelyben egy képernyő van telepítve, munkaterületre és pihenőhelyre osztható. Ennek a döntésnek köszönhetően az éjszakai személy nem zavarja a nyaraló háztartásokat. A képernyő könnyen összeszerelhető, ezért csak a megfelelő időben telepíthető.És az idő hátralévő részében a szoba tágas marad.

A képernyő tökéletesen kombinálva van a nagy bútorokkal. Ha nincsenek függönyök a szobában, akkor képes megvédeni a helyiséget és a napfényt, gyakran ilyen igény jelentkezik a nyári szezonban.

A belső térben a leggyakoribbak a hajtogatás, a fémképernyők, a képernyők és a képernyők. A klasszikusok az elsőek, az úgynevezett szárnyak is - harmonika alakja. A harmonikát három ajtó alkotja, így a nevet. Hajtogatáskor a képernyő nem sok helyet foglal el.

Ez a változat fából, műanyagból vagy üvegből készül. Ne feledje azonban, hogy azokban a családokban, ahol kisgyermekek vannak, az üvegképernyők nem biztonságosak, nagy a valószínűsége a vágásoknak és a kopásoknak.

A fém képernyő egy kovácsolt áttört termék. Szakértők nem ajánlják a kis méretű "Hruscsov". Kis helyiségekben célszerűbb egy szitaszekrény telepítése. Nem csak a szobát zónák, hanem egy másik helyet is létrehoznak a dolgok tárolásához.

A fennmaradó opció - a képernyő sajnos nem adódik hozzá. De mivel műanyagból készül, a szállítás és a mozgás nehézségei nem merülhetnek fel. Egyébként néhány modell görgős alapkereket tartalmaz.

A műanyag bármilyen formában képes, így ezek a képernyők bármilyen stílushoz és belső térhez alkalmasak, beleértve a modern területeket is, és ez az anyag olcsóbb. A fát a klasszikus design és az öko-stílusú szobák számára ajánljuk. De ne feledje, hogy a fanak szüksége van a megfelelő ellátásra.

Függönyök és függönyök

Amikor a nappaliban hálószobába helyezik, nagyon fontos a helyiségek rendezése. Ebből a célból a leggyakrabban függönyöket vagy függönyöket használnak. Függönyök adják a belső teret, de ugyanakkor nem képesek megvédeni a hálóterületet, hogy hozzanak létre egy hangulatos légkört. Az árnyékoló függönyök tökéletesen zónákba helyezték a szobát, de ugyanakkor nagyon fontos, hogy válasszon a belső térhez megfelelő színtartományt.

Egy ilyen partíció gyakran elválasztja az alvóhelyet, ehhez egy keret vagy mennyezetfüggöny van a szobában. By the way, függönyök vagy tüll könnyen eltávolítható és mosható.

A függöny zónázása saját besorolással rendelkezik. Teljes vagy részleges. Az első esetben a teret a teljes hosszúság vagy szélesség mentén szétválasztjuk, a másodikban csak a belső rész szükséges részét, beleértve az ágyat is, elválasztjuk. Teljesen használhatja függönyöket, és részleges illeszkedésű, még szálhoz hasonló termékek is.

Díszítő célokra a szálak gyöngyökre vannak húzva, minden szobában elegánsnak tűnik. By the way, függönyök szálak formájában elválaszthatják a hálószobát a kiságyról. A gyermeket mindig felügyelik, de a szülőknek saját sarkuk lesz.

A második típus ideiglenes vagy állandó zónák. Az ideiglenes övezést egy bizonyos ideig használják. Például egy munkatárs vagy egy rokon szabadsága alatt a szoba egy részét be lehet vonni.

És kiegészíti a funkcionális vagy dekoratív zónák osztályozását. Dekoratív zónákat használnak a tetőtérben kialakított szobák, a shebbi-shek, Provence. Egyes tervezők ezt a technikát alkalmazták a szüreti, országos és rusztikus stílusú projektek megvalósításakor. Ebben az esetben a függönyöket a belső ajtó kiemelésére és a szekrények ajtajaira használják.

A függönyök a zónák egyik leg demokratikusabb módja. Nem sok helyet foglalnak el, könnyen tolhatók, eltávolíthatók és kicserélhetők. De különösen örülök, hogy a függönyöket bármelyik belső terembe választhatjuk, a választás az üzletekben egyszerűen hatalmas. És ha nem talál megfelelő választási lehetőséget, mindig saját kezével varrhat függönyöket.

A modern lehetőségek közül kiemelje a rolshtora-t, ami a rolókra emlékeztet. Csak a mozgás nem történik függőlegesen, hanem vízszintesen.Ilyen mintákkal nemcsak a nappalit, hanem a főszobából származó öltözőt is elválasztják egymástól.

A modern változatok fő jellemzője, hogy láthatatlan polivinil-klorid réteggel vannak bevonva. Ez a fajta műanyag képes visszatartani a vizet és a port, ami azt jelenti, hogy a rolshtor könnyen kezelhető, nem szükséges mosni. Hasonló jellemzőkkel rendelkeznek a japán függönyök. By the way, és a vakok szoktak zónázni egy szobát. Összeszerelésükkor nem sok helyet foglalnak el, és mindig szabadon mozoghatnak, így a szoba ingyenes és tágas.

Amikor a zónák függönyei nagyon fontosak, kövesse a tervező tanácsát. A függönyöknek szükségszerűen érinteniük kell a padlót, ha kis hosszúságú termékeket használnak, a zónázási hatás nem érhető el, mert a szoba alsó része mindig látható lesz.

A szakértők azt javasolják, hogy együtt használják a tüll és vastag függönyöket. Egy ilyen kombináció a nap folyamán könnyedséget biztosít, feltéve, hogy a függönyöket visszahúzza, és éjszaka intim környezetben, amikor a függöny visszatér az eredeti pozíciójához.

Gipszkarton válaszfalak

Egyes helyiségekben az erkélyegységet célszerűen szétszerelik a tér növelése érdekében. Erkélyes üvegezés, burkolat és szigetelés. Ha nagy loggiát használunk, akkor alvóhelyet vagy tanulmányt szerveznek.

Ha a szoba erkély nélkül van, akkor egy gipszkarton partíciót építhet. Az ilyen típusú partíciók fő jellemzője a tőkeszerkezet, ha a képernyők és a függönyök könnyen eltávolíthatók, akkor határozatlan ideig egy gipszkarton falat állítanak fel.

A gipszkarton egy olcsó, könnyen karbantartható építőanyag. Lehet vágni és hajlítani, az utóbbit pedig egy íves szerkezet létrehozásakor kell elvégezni. Jó zajelnyelő tulajdonságokkal rendelkezik. A gipszkartonon ragaszthatja a tapétát, festve a kívánt színt.

A gipszkarton szerkezetek építése kreatív folyamat. A szerkezet fel van szerelve egy rést, egy párkányt, egy további tárolóhelyet, fával borított és beépített reflektorokat. Ne feledje, hogy van nedvességálló gipszkarton, mint általában, a fürdőszoba a "Hruscsov" kombinált, modern építőanyagok felhasználásával, megoszthatja a fürdőszobát és a WC-t.

Polcok és szekrények

Nem minden ember akar javítani. A javítás sok időt, energiát és pénzt igényel. Ahogy az emberek viccelődnek, a javítás soha nem ér véget, egy álom felismerése után mindig megjelenik egy másik. Egy kemény napi munka után haza akarsz jönni, pihenni és boldogan élni, anélkül, hogy bármit gondolnánk.

A tervezők azt javasolják, hogy az ilyen emberek figyeljenek az állványokra és a szekrényekre. Valamilyen okból feltételezhető, hogy a szekrénynek szükségszerűen a fal közelében kell állnia.

Ily módon telepítették az oldalsó táblákat, falakat és könyvtárakat. De a modern könnyűszerkezetek harmonikusan megnézik a szoba központi részét, elválasztva a szoba egy részét a másiktól.

Nem szükséges a végpontok közötti polcok használata, ha szükséges, a szekrény hátsó részét tükörbe lehet cserélni. Nem titok, hogy a tükör vizuálisan növeli a helyet, és ez nagyon fontos a kis méretű "Hruscsov-stílusban".

Dobogós

Ez a zónázási lehetőség a magas mennyezetű "Hruscsov" -ra alkalmas. A standard mennyezettel rendelkező helyiségek tulajdonosainak tudniuk kell, hogy a dobogó akár 30 cm-re is ellopni fog, ezért szélsőséges esetekben ilyen zónákat kell használni. A pódiumokon helyezze el a nappalit, az étkezést vagy a munkaterületet.

Feltéve, hogy a mennyezet alacsony - megszervezik az alvási területet, mert általában csak éjszaka használják, ellentétben a nappali étkezőkkel és szekrényekkel. Ha többszintű dobogót használ, akkor a dobozok kettő, majd háromszor többek lesznek.

Igen, és ebben az esetben egy többszintű pódium lesz létra. Egyébként ez a tervezési megoldás nem sok helyet foglal el, szemben a szekrényekkel és polcokkal.

Csúszó partíciók

A csúszószekrények munkájuk elve szerint hasonlítanak a csúszó szekrényekre. Használhatja mind a sűrű anyagokat, amelyek nem engednek napfénybe, és a könnyű, áttetsző.

Nyitott formában a csúszó partíciók nem sok helyet foglalnak el.ezért célszerű őket napközben visszahelyezni. A japán stílus megvalósításánál ezt a lehetőséget alkalmazzuk, a minimalizmussal felszerelt szobákhoz.

Úgy tűnik, hogy megszokhatsz egy standard szobát húsz négyzetméteren? Még egy bachelor is lehet ilyen helyiségben, nem is beszélve a kisgyermekes házaspárról. De a spártai viszonyokhoz hozzászokott embereink kiutaltak ebből a helyzetből.

Szakértők javasolják a kiságyak számára, hogy használjanak egy meleg sarok, amely természetes fény. A jövőben ez a csomó bővíthető, de a baba életének első éveiben ez elég lesz. Miközben a gyerekek kicsi, szükségük van egy szemre és egy szemre, és ez azt jelenti, hogy a kezdeti szakaszban a függönyök használata indokolt a partíciók esetében, később a függönyöket vagy a gipszkarton-szerkezetet helyettesítik.

Nagyon fontos, hogy a gyerekek személyes teret adjanak fel, a dobogó tökéletesen eleget tesz ennek a feladatnak. A gyermek vizuálisan érthető, melyik sarok az ő tulajdonában, továbbá a dobogón kívül játszóteret is szervezhet.

By the way, ha a pénzügyi helyzet nem teszi lehetővé, hogy megvásárolja a modern építőanyagok, mindig használhatja tapéta vagy festék. Élénk színek alkalmasak egy gyermek sarokhoz, de fontos, hogy ezek kombinálódjanak a főteremmel.

Szoba típusa

A hazai dizájn szakemberek két ablakos szobákat terveznek. Ilyen helyiségekben, ahogy mondják, ott lehet megtervezni a tervezési ötleteket. Emellett a "felesleges" ablak mindig javítható. De mindent rendben, így a "Hruscsov" szobái a következő típusok.

közlekedő

Ez egy nagy fejfájás a "Hruscsov" négyzetméteres tulajdonosai számára. Mivel a nappaliban gyakran van egy átjáró a hálószobába, és fordítva. Sokan szeretnének megszabadulni a folyosóról, átépíteni a szobát, felállítani vagy lebontani a falakat.

Ne feledje azonban, hogy a falak lebontásához engedély szükséges. Ellenkező esetben nagy a valószínűsége a csapágyfalak károsodásának, ami visszafordíthatatlan következményekkel jár. Ráadásul nem rossz, ha engedélyt kap a szomszédoktól, mert a javítások végtelenül késleltethetők.

szögletes

Leggyakrabban a sarokszoba egy egyszobás apartmanban található. Két ablak van, amelyek különböző irányokba néznek, így ez a szoba legalább két egyenlő részre osztható. Az egyikben egy hálószoba vagy óvoda szervezése, a második pedig egy nappali.

Ehhez nem szükséges téglafal építése, a korábban leírt zónaszerelési módszerek használata. Ha egyértelmű vágy van arra, hogy egy szobát elválasszunk a másiktól, akkor egy fém keretet kell építeni és burkolni a gipszkarton lapokkal.

A tervezés finomságai

Tervezési projekt létrehozásakor nagyon fontos figyelembe venni az elrendezés finomságait. Egy nagy lakás különbözik a kis méretű helyiségektől, nem csak méretben, hanem szerkezeti jellemzőkben, erkélyes jelenlétében vagy hiányában is. Például a két szobás apartmanokat „kocsi” -nak nevezik, mert a ház különböző oldalaiból és a szomszédos elrendezésből kilépnek. Ezt figyelembe kell venni egy jövőbeni projektben.

Valószínűleg senki sem vitatkozik azzal a ténnyel, hogy az apartmanok eltérnek egymástól, amelynek területe 42 és 58 négyzetméter. m. Minél nagyobb a szoba, annál több elemet lehet elhelyezni, de kis helyiségekben mindennek kompaktnak kell lennie. Ennek megfelelően a design lehet egy lakás.

stúdió

Gyakran az odnushki mérete 31 négyzetméter. m. Az egyetlen szobája területe 18 négyzetméter. m. Az „Odnushka” nemcsak a helyiségek átszervezésével, hanem a moduláris bútorok és a helyiség vizuális bővítésére szolgáló speciális technikák használatával is átalakul.

8 fénykép

Két szoba

Egy hálószobás apartman sokkal több lehetőséget kínál a tervezéshez. Általában az egyik szoba óvoda vagy hálószoba, a második pedig a nappaliba kerül.

10 fénykép

BRS

A statisztikák alapján a treshki leggyakrabban nagyjavításon megy keresztül. A teret az erkélyblokk szétszerelése miatt bővítik, emellett 3 szoba kombinálható, vagy éppen ellenkezőleg, fémkeret felépítése és gipszkarton fedése, az egyik szobát két részre osztva.

9 fénykép

BRS

A négy szobás lakás egészének kialakítása keveset különbözik a szokásos elrendezéstől, kivéve egy dolog - egy kis terület minden szobájában. De itt teheted anélkül, hogy hatalmas partíciókat és zónaszerkezet-elveket használnánk - minden funkcionális szoba külön helyiséget kap.

szín

A szoba színtervezete nemcsak a háztartás, hanem a vendégek hangulatát is befolyásolhatja. Ezért nagyon fontos, hogy ezt a kérdést óvatosan közelítsük meg, válasszuk ki a tapéta vagy festék színét nem pillanatnyilag, hanem tudatosan.

A színek nemcsak hangulatot hoznak létre, hanem vizuálisan is bővülnek vagy éppen ellenkezőleg, szűkítse a szobát. A háttérkép néhány változata negatív hatással lehet a pszichére, különösen fontos, hogy ezt figyelembe vegyék egy gyermek vagy tizenéves szoba kialakításakor.

12 fénykép

By the way, szakértők azt tanácsolják, hogy változtassa meg a tapéta vagy a színe a falak a szobában minden hat évben, hogy biztonságosan befolyásolja az általános hangulat, van egy bizonyos fajta rázás, ami szükséges minden szervezet. Ne feledje, hogy a hálószobát, a nappalit és a konyhát nem ajánljuk ugyanolyan stílusban rendezni. Jobb, ha a képzelet látható, mert a monotonia nagyon gyorsan elfárad, és ezért más színben újra kell ragasztania vagy átfesteni a szobát. Ezek mind a pénzügy, mind az idő további költségei.

Ha a szoba sötét és az ablakok az északi oldalra néznek, nagyon fontos a világos árnyalatok használata. Adj előnyben a fehér és a sárga. És egy világos szobában általában nincsenek korlátozások.

világítás

Megfelelően kiválasztott világítás nem csak kiemeli a fő pontokat a belső, zóna a szobában, hanem nem károsítja az emberi egészséget. Nem titok, hogy a látást homályos fénybe lehet ültetni, és ragyogó fényben kiégetni a retinát. Ugyanezen okból az orvosok nem tanácsolják a fényes nap és a speciális eszközök nélküli hegesztést.

Belső térben háromféle világítás - általános, kombinált és helyi. Az általános világítást a legtöbb szobában használják, míg a csillár a szoba közepén helyezkedik el, fénye egyenletesen szóródik az egész területre.

11 fénykép

Az általános világítás tökéletes négyzet alakú szobákhoz, és nem egészen a téglalap alakú szobákhoz. Ebben az esetben, és bizonyos zónákkal, további helyi helyi világítást használnak. Ez lehet fali lámpa, fali lámpa, padló lámpa vagy asztali lámpa.

Nos, a kombinált világítás elnyelte mind az általános, mind a helyi szintet. By the way, van még vészvilágítás, gyakran használják a magánlakások, de a "Hruscsov" nem lesz felesleges. Ha a fény ki van kapcsolva, akkor az akkumulátorokon futó világítótestek bekapcsolnak, ami azt jelenti, hogy elfelejtheti a gyertyákat.

Vannak is a világítás módjai, köztük szétszórt, nem közvetlen, irányított és vegyes fény. Ami a környezeti fényt illeti, egy izzólámpa jut eszembe, a fény körül terem a 360 fokot. Az irányított fény csak egy bizonyos területet világíthat.A közvetlen fény helyett a fény, amely a falról, a mennyezetről, a tükörről vagy bármely más felületről tükröződik.

A vegyes változat a nagy helyiségek számára alkalmas, mivel az egyik csillár nem képes megvilágítani az egész szobát. Igen, és ha a további világítás nélküli zónázás nem lehetséges. Például a lámpákat az ágy mellé lehet lógni, és egy asztali lámpát helyezni a számítógép asztalára.

Dekoratív elemek

A belső tér utolsó része díszítésnek minősül. Még akkor is, ha egy költségvetési projektet hajtanak végre, a tervezőknek különféle vázákat, polcokat és figurákat kell használniuk a kizárólagosság növelése érdekében.

A dekoráció része nem csak bútorok, függönyök, tükrök és szőnyegek, hanem beltéri növények, díszítőanyagok és festmények is. Nagyon fontos egy bizonyos stílus betartása, de a múzeum hasonlóságainak elkerülése. A belső tárgyaknak nemcsak a szobát kell díszíteniük, hanem a rendeltetésszerű használatra is. Így például a tányérok és egy teáskészlet helyezhető az asztalra, és a munkába lépés előtt megnézheti a tükörbe.

14 fénykép

Modern design

Ne feledje, függetlenül attól, hogy hány éves volt a Hruscsov uralkodása alatt épült ház, a helyiség mindig javítható. És nem csak kozmetikai, hanem alapos. Ha modern építőanyagokat használ, akkor a korábbi helyiségeket alig lehet felismerni.

Vegyük például a fürdőszobát, a "Hruscsovban", amit általában kombinálnak. De ha zónát választasz egy partícióval vagy függönyrel, a fürdőszoba vizuálisan megváltozik.

Tekintsük a többi szoba kialakítását.

konyha

A "Hruscsov" konyhák kis méretűek, átlagosan hat négyzetméternyi terület. Az ilyen helyiségek tulajdonosai minden centimétert a szó szó szerinti értelemben használnak.

Alapvető tervezési irányelvek:

 • Minden konyha hűtővel kezdődik. Esetünkben azt a sarokban kell elhelyezni, és kívánatos, hogy magas legyen, de egyidejűleg nem szűk. Széles másolatok az ajtó kinyitásakor csökkentik a helyet.
 • Amikor mosógépet szerel a konyhába, fontos a bútorok színére építeni. A mosógépet a konyhai szekrénybe kell beépíteni, hogy ez szerves részét képezze. Ha a mosógép külön fog állni, akkor azt a tényt, hogy szabad helyet foglal el, nem is illeszkedik a fő belsejébe.
 • A gáztűzhely és a sütő a legjobb választás a beágyazott opciók közül. Tökéletesen vannak felszerelve a konyhába, kiegészítve. Ne feledje azonban, hogy a kapcsolatot szakembernek kell elvégeznie, különben nagy a valószínűsége a gázszivárgásnak, és ez visszafordíthatatlan következményekkel járhat. Ne felejtsd el a motorháztetőt, köszönhetően a szagának, hogy nem marad sokáig a szobában.
 • A kis méretű konyhai szettnek tágasnak kell lennie. Olyan modelleket kell választania, amelyek beépített elemeket tartalmaznak. A mosogató nem sikerül a fülhallgatóba szerelve, a helyén a szemétgyűjtő helyet rendeznek, és a szennyvízcsatorna ebben a szekrényben van elrejtve.
 • A régi, fából készült ablakpárkányt erős kőből készült munkafelületre cserélve további területet szervezhet a főzéshez. Az ablakpárkány alatt a szakértők azt javasolják, hogy egy kis szekrényt helyezzenek el csúszó fiókkal, ahol evőeszközöket vagy ételeket tárolhatnak.
 • Ha állványt használ a mikrohullámú sütő elhelyezéséhez, akkor ebben az esetben a konyhai egység asztallapja felszabadul, mivel a mikrohullámú sütő fölé emelkedik. Ezt a felületet munkaterületként lehet használni.
 • További világításra szerelt spotlámpákhoz. Először is, a munkaterületre vannak telepítve, és a konyhai díszítéshez gyakran a körzet körül kiemeli.
 • Sajnos, egy kis étkezőasztal egy kis konyhában nem működik, de alternatívaként használhat egy visszahúzható bárpultot. A háta mögött két ember könnyedén elfér, és ez több mint elég, ha a család kicsi.
 • Nagyon ritkán a konyhában a "Hruscsov" használt U-alakú elrendezést. Általános szabály, hogy a magányos emberek ezt a tervezési módszert alkalmazzák, mert a bútorok „elfogynak” a szoba nagy részét, és két ember ugyanabban a konyhában zsúfolt lesz. De egy ilyen tervvel mindent kéznél lesz - és a mosogató, a munkafelület és a hűtőszekrény. Nincs szükség további gesztusokra.
 • Ha a hely szögletes elrendezését használja, akkor több, de a megfelelő hűtőszekrényt és konyhát kell választania. Lehet, hogy rendeljen bútorokat.
 • A párhuzamos tervezés és tervezés egy sorban leggyakrabban nagy konyhákban történik. A bútorok és a háztartási készülékek párhuzamos elrendezésével szabad hely áll rendelkezésre, amelyet mozgáshoz használnak. Nos, és ennek megfelelően, ha egy sorban tervezzük, a szabad terület megduplázódik. Egyébként, ha engedélye van a falak részleges szétszerelésére, akkor ez a lehetőség egy "Hruscsovban" megvalósítható.
 • A konyhában nem ajánlatos a márka színeit - fehér és fekete. De emlékeznünk kell arra, hogy a világos árnyalatok vizuálisan bővíthetik a teret, és ez nagyon fontos a kis terekben. Igen, és a bútorok főként élénk színekben készülnek.
 • Ha sötét árnyalatokat használ, akkor meg kell értenie, hogy vizuálisan csökkentse a konyhát, ennek elkerülése érdekében a tervezők további világítást és fényvisszaverő felületek használatát javasolják - ezek tükrök és fényes befejező anyagok.
 • Ha a konyha ablakai az északi oldalra néznek, a szakértők tanácsot adnak a meleg színek használatára. Az őszibarack vagy pisztácia színéből készült bútorok és építőanyagok melegen töltik meg a szobát, és hozzájárulnak a jó hangulat kialakításához.
 • De ha kísérletezni akar, akkor különböző árnyalatokat kombinálhat. Például a kék jól megy a sárga és fehér piros színnel. Fontos figyelembe venni a íratlan szabálykönyvt. Először is, az építőanyagoknak szükségszerűen semlegesnek vagy világos árnyalatnak kell lenniük, másrészt fontos, hogy egyetlen helyet hozzunk létre bútorokkal, elektronikával és dekorációval. Nos, és természetesen figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy a fényes elemek nemcsak a háztartás, hanem a vendégek figyelmét is figyelmen kívül hagyják, és ezért a szükséges dolgokra kell összpontosítaniuk. Különösen a konyhában vagy a bútorokban.
 • A konyhában a falakat világos tapétával vakolják, vagy világos festékkel festik. A kötényt csempe vagy speciális polivinil-klorid mozaik segítségével lehet kiválasztani. Fontos, hogy a tapéta vízálló és mosható legyen, a festék nem szívja fel a szagokat, és a kötény könnyen mosható.
 • Semmilyen esetben nem kell felfüggesztett mennyezetet használni, ez csökkenti a helyet, mivel a telepítéshez keretrendszert építettek. Annak érdekében, hogy a mennyezet minden évben ne fehérítse, a szakértők azt javasolják, hogy feszültséget válasszanak. Könnyen kezelhető, enyhén csökkenti a szoba magasságát. És ha nem matt és fényes mennyezetet telepít, hozzájárul a tér vizuális kiterjesztéséhez.
 • A konyhában a padló laminált vagy csempe burkolólapból áll. Ezek az építőanyagok sok stílusra alkalmasak, de sajnos enyhén csökkentik a magasságot. Egyébként, ha nagy tartóssági osztályú laminátumot használ, akkor a fűtési rendszert - a meleg padlót - elhelyezheti.
 • A konyhában lévő ajtó teljesen szétszerelhető, amely esetben nem fog helyet foglalni. Alternatív megoldásként a nyílás íves lehet, vagy függönyöket használhat a helyiség rendezéséhez.De ha van egy vágy, hogy megmentse az ajtót, akkor a tervezők tanácsot adnak egy üveglapokkal ellátott ajtólap használatára.
 • Általános szabály, hogy a függönyök a konyhában lógnak, függönyöket lehet lógni, de fontos, hogy ne legyen vastag és sötét. Védje a naptól és a vakoktól, az elmúlt években egyre népszerűbbek.

Könnyen szerelhetők közvetlenül a műanyag ablakokba, míg az anyag sűrűségétől függően a szükséges árnyékolás kerül kiválasztásra. Olyan sűrű lehet, ebben az esetben a nap sugarai nem esnek a szobába, és szétszóródnak. A konyhában diffúz árnyékolás javasolt.

hálószoba

A "Hruscsov" hálószobája ugyanolyan méretű, mint a konyha - átlagosan körülbelül nyolc négyzetméter. Ugyanakkor szükség van egy ágy, egy szekrény beillesztésére, hogy rendezzen egy pihenőterületet. Az elmúlt években ezzel kapcsolatban bizonyos nehézségek merültek fel, de a modern modellek olyan kompaktak, hogy kis helyiségekben is alkalmasak.

Az első dolog az ágyról beszélni, ma a bútorüzletekben könnyen megtalálhatja a szekrénybe épített ágyat. A nappali ágy-transzformátor összeszerelésre kerül, egy szabad hely jelenik meg, amely sportoláshoz vagy gyermekjátékokhoz való helyezéshez használható. Éjjel a szekrény ágyra alakul, és ezt az eljárást törékeny lány végezheti, mert a modern szerelvényeket használják.

Alternatívaként egy kabrió-kanapé áll rendelkezésre, amely a napközben hasonló módon van összeszerelve. By the way, gyakran van egy fülke a kanapé alatt, amely felhasználható a dolgok tárolására, beleértve az ágyneműt is.

Vannak olyan tervezési technikák, amelyek vizuálisan növelhetik a helyet. Először is szeretném megemlíteni a tükört, ha a szekrényajtó teljes magasságára van szerelve, a szoba átalakul. A fénymásolópapír és a modern 3D-háttérképek hasonló hatásúak. Ezen túlmenően, fényes feszített mennyezetek és fényes felületű laminátum képesek tükrözni a fényt.

Ha a hálószobában erkély található, akkor az erkélyegységet szétszerelheti, engedélyt kap a fal egy részének lebontására. Ez pár négyzetmétert ad, csak az erkélyt kell melegítenie, és szekrényt kell helyeznie, vagy munkaterületet kell szerveznie.

Az ágy fölött gazdaságosság szempontjából helyesebb lesz a modulfal felhelyezése, nagyon fontos, hogy a fal teljes magassága és szélessége legyen. A maximális hatás akkor érhető el, ha nem rendelkezik tollakkal, és világos pasztell színekben készül.

A stílusok kiválasztása a helyiség méreteire épül. Például a minimalizmus kis bútorokat, rendszeres szimmetriát és a szükségtelen részletek hiányát jelenti. Ugyanakkor a szoba szabadnak tűnik. A legfrissebb építőanyagok hozzáadásával, szokatlan formatervezéssel és megfelelő bútorokkal modernizálhatja a hálószoba kialakítását.

Színes kialakítás - a belső tér fontos része. Mivel a hálószoba kicsi, a tervezési szakértők nem javasolnak több mint három szín használatát.

Nagyon fontos, hogy pasztell árnyalatok legyenek:

 • A fehérnek különleges helye van. Ez a tágas hálószoba mindkét ifjúnak és a több mint húsz évig házasodott embereknek is vonzó lesz. A családias hangulat egy szőnyeget díszíthet egy nagy halomból és fényképből a családi archívumból.
 • A fekete hálószoba nem árnyékolja a helyzetet, ha a belső tér tükröző elemeket tartalmaz - tükrök, fényes felületek, arany vagy króm betétek. Ez a megoldás még vizuálisan is bővítheti a helyet, és a modern műanyag, fekete műanyagból készült, tökéletesen illeszkedik a helyzetbe.
 • Szürke hálószoba harmonikusan illeszkedik a legtöbb stílushoz. Örülök, hogy időt töltenek egy ilyen szobában, mert ez a szín nyugodt. A bézs szín hasonló hatású, meleg hangulatot teremt.
 • A barna, kék és zöld szín népszerű az emberek körében, köszönhetően a szép színeknek, többek között fehérnek és rózsaszínnek. By the way, a rózsaszín hálószoba alkalmas egy lánynak, ez a szín romantikát ad a szobának.

A hálószobában különös figyelmet kell fordítani a világításra. Sokan az ágy előtt olvasják vagy használják a modern modulokat, így a fali lámpákat vagy az éjjeli lámpákat meg kell szerelni a fejtámla mögötti falra. Ugyanakkor a fő világítás továbbra is a központi csillár, a megfelelő belső tér.

A hálószobában különleges helyet foglal el a dióda megvilágítása, a mennyezet díszítésére, a gyermekszobák számára pedig „csillagos égbolt” létrehozására van szükség. Tanácsadó szó: ha egy gyermek hosszú ideig nem tud elaludni, tanácsolja neki, hogy számoljon a csillagokra, általában úgy, hogy a századra számítva elalszik.

Kezdve a "Hruscsov" hálószobájának kis méretéből, ne feledje, hogy a belső terekben egy kicsit kell dolgozni. Elég párnák, néhány könyv egy kiemelkedő helyen, egy távoli televízióval vagy más elektronikus berendezéssel és egy telefon. És hogy a padlón kényelmes legyen a meleg szőnyeg, a függönyök természetes anyagokból lógnak.

A folyosó

A folyosón kisebb élettér van, ezért nagyon fontos, hogy olyan építőanyagokat használjunk, amelyek vizuálisan bővítik a szobát. Ez a fényes mennyezet és lakkozott padló, és egy tükör jelenléte. Ne feledje, hogy a háttérképek színei nem csökkentik a helyet, mint a sötétek.

A folyosón lévő laminátumnak nedvességállónak, magas kopásállóságnak kell lennie. Ha olcsó opciót használ, rövid időn belül a laminátum használhatatlanná válik, további javításra lesz szükség. Ha a mennyezetek alacsonyak, a szakértők azt javasolják, hogy függőleges csíkkal ellátott tapétát használjanak, és a hosszúságra való kiterjesztéshez vízszintes.

A kis folyosókban próbálja meg elkerülni a nagy mintázatú tapétákat, magukra összpontosítanak, és ezzel hangsúlyozzák a szoba méretét.

Meg kell gondolni a világításra, ha a folyosó sötét, akkor hasonlít egy szekrényre. A helyzet javítása érdekében a pont- vagy falra szerelhető lámpatestek alkalmasak, de a központi világítás szintén fontos szerepet játszik.

By the way, stukkó és függesztett mennyezetek jelentősen csökkentik a szoba méretét, e tekintetben el kell hagyni őket. De ha tapétát vagy festéket használ a mennyezeten, akkor ellenkezőleg, vizuálisan növelheti a magasságot.

Kis folyosók esetén a minimalizmus a legjobb design. Elég, ha egy ruhadarabot lógunk, rendezünk helyet a cipők tárolására. A szezonális ruházatot kívánatos külön szekrényben tisztítani. Ne feledje, hogy a "Hruscsov" esetében a beépített szekrény ideális választás, a design hátulja hiányzik, és ezért további centiméterek is használhatók, amelyeket a tervezett módon lehet használni.

stúdió

A stúdió apartmanok népszerűek, mivel egy kis pénzért kényelmes szállást lehet vásárolni egy kis család számára. A "Hruscsov" négyzetméteres tulajdonosai ugyanúgy mentek. Lerombolták a fal egy részét, és így kiderült, hogy egy konyha-stúdió.

Nem zárható ki, hogy a folyosó egy kis helyiséggel kombinálható legyen, és ha van egy erkély is, akkor a használható terület nagyobb lesz. Ne feledje azonban, hogy a falak lebontásához szükséges az ellenőrző hatóság engedélye.

A stúdió készítésekor figyelembe kell venni a szoba holisztikus észlelését, és azt jelenti, hogy egy színskálát kell használni. A szoba egyes részeit háttérképekkel, képernyőkkel vagy függönyökkel lehet zónázni. Nagyszerű átlátszó és áttetsző partíciónak tűnik. A partíció a bárból készíthető, nagyon kényelmes a készételek átadására a vendégek számára, és az idő hátralévő részében csak vacsorázni kell.

A szoba övezeteiben különleges szerepet játszanak a padló, például a stúdiókban a csempe a konyhában, a nappali laminátumban vagy a padlólapban ajánlott. A két különböző építőanyag ízületi díszítésének modern módszerei szinte észrevehetetlenek.

A konyhai tervezési opciót már korábban leírták, és a nappalival kapcsolatban szükségszerűen kell lennie egy ülősaroknak, amely magában foglalja az elektronikát és a kárpitozott bútorokat. Ne feledje, hogy a sarokbútorok kevesebb helyet foglalnak el, ha a szoba közepén egy kanapéra helyezed, akkor a magadra összpontosít, a szabad hely csökken.

Az átalakító kanapé tökéletesen alkalmas kis nappali helyiségek számára, sőt, ha a vendégek egy éjszakára akarnak maradni, ez a kanapé könnyedén dupla ágyává válik. A modern háztartási készülékek és elektronika kicsi, például a TV könnyen szerelhető a falra, ezért a szekrénynek nincs szüksége rá. Minden vezetéket a fémkeret alatt lehet eltávolítani, gipszkarton bevonattal. Hasonlóképpen, ki lehet alakítani a füleket és a füleket a dolgok tárolására.

Egy hálószoba és egy óvoda kombinálásakor a zónák és a tervezési lehetőségeket korábban megvizsgáltuk, így nem fogunk megállni és megismételni. Sajnos gyakran a falat hordja, ezért nem lehet lebontani. Ebben a tekintetben ajánlatos az ajtólap szétszerelése, és az íves típusú nyílás megnyitása.

Szakértői tanácsadás

Fontolja meg a leggyakoribb tervezési tanácsot, amelyet ajánlott a "Hruscsov" szobáinak tervezésekor:

 • A falak bontása. Ez a megoldás alkalmas egyedülálló és ifjú házasok számára, akik modern stúdióapartmanokat akarnak készíteni otthonukból. A kombinált szoba tágasabbnak tűnik, a magányos idősek könnyen mozoghatnak a konyhából a hálószobába, és fordítva.
 • Az erkélyegység szétszerelése. Feltéve, hogy az erkély szigetelt és üvegezett, ezen a területen munkahelyet szervezhet. Ehhez tegyen egy asztalt és egy laptopot. És a nők megszervezhetik saját sarokjukat, felszerelve egy öltözőasztallal. Ha a családnak kisgyermeke van, akkor az íróasztalt az erkélyen telepítve felszabadíthatja a főtermet. Ezen túlmenően az erkélyen a természetes világítás dominál, ami azt jelenti, hogy a villamos energiát meg lehet takarítani.
 • Összecsukható bútorok használata. A moduláris bútorokat és az átalakító ágyakat gyakran kis helyekre telepítik, általában éjszaka használják, a többit összeszerelt állapotban használják, anélkül, hogy hasznos helyet foglalnának el.
 • A nappali és az étkező kombinációja. Sajnos fizikailag lehetetlen egy asztalt elhelyezni a konyhában, ezért el kell hagyni a háztartási készülékeket és a konyhabútorokat. Ebben a tekintetben a tervezők azt javasolják, hogy mozgassa az étkezőt a nappaliban. Minden családtag és a vendégek egy nagy asztalnál gyűlhetnek össze.
 • Hálószoba kialakítása. Egy ágy megvásárlása előtt fontos figyelembe venni a szoba méretét: ha egy nagy ágyat vásárol, akkor nincs mozgástér. Javasoljuk, hogy tervrajzot készítsen, és jegyezze fel az összes méretet.
 • Ergonómia. A kis helyiségek nem tolerálják a felesleges dolgokat, a bútorok és a dekorok helyét kell elvinni. A világítás, a színek, a tükrök és a háttérképek vizuálisan bővíthetik egy kis helyiséget. Ezzel a feladattal és az új építési piaccal - modern lakkozott laminált és fényes feszített mennyezetekkel.

Gyakori hibák

A rossz színválaszték választása gyakran rontja a szoba benyomását. Még ha a szoba tele van a legújabb technológiával, drága építőanyagokat használnak, a megfelelő hatás nem működik. Ne félj a színek összekapcsolására, egy bizonyos hang a bútorok és a dekoráció színeit. A harmonikus, különleges belső tér csak különböző árnyalatok kombinációjával érhető el, különben a szoba unalmas.

És néhány ember ellenkezőleg, túl buzgó, ha gyönyörű dolgokat vásárolnak. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a „Hruscsov” bútorait a rendeltetésszerűen kell használni, ha múzeumi kiállítást vásárolnak, akkor már hiányzik egy hely.

Vásárlás előtt, például egy széket vagy széket, biztosan üljön rajta, ha kényelmes bútor, és szükséges a szobához, akkor megvásárolhatja, különben el kell utasítania. Végül is, a bútorok több mint egy évig a szobában maradnak.

A nem megfelelő megvilágítás egy másik gyakori hiba. És ez vonatkozik a helyiségekre és az elégtelen megvilágításra, és a felesleggel. És gyakran nincsenek lámpák azon a helyen, ahol szükségük van, például az ágyas területen. Ne feledje, hogy a modern lámpatestekben beállíthatja a fény intenzitását, ami azt jelenti, hogy minden zónában és sarkban helyezkedhetnek el.

A bútoroknak illeszkedniük kell a szoba stílusához, különben a fő háttérből kiemelkedik. Nagyon fontos az összecsukható bútorok használata, kevesebb helyet foglal el. Sajnos a művészeti tárgyakat el kell hagyni, kis helyiségekben nagyméretű szobrok vagy festmények fognak kinézni. Továbbá, a régiségek és a festmények nem mindig felelnek meg a stílustervezésnek.

Belső stílus

A leggyakrabban használt stílusok a "Hruscsov" apartmanban:

 • Először is, természetesen arról lesz szó minimalizmus. Minimalista stílusban tervezve, csak a szükséges bútorok kerülnek kiválasztásra, amelyek nincsenek kitűnő formatervezéssel, a díszítés hatalmas elemeit kizárták. A színséma csak semleges, a színválasztás lehetősége más színű. Világos mintákkal ellátott háttérkép nem szerepel, a mennyezet festhető vagy fehérített.

A padló bármilyen építőanyagból készülhet, de fontos, hogy harmonikusan illeszkedjen a falak színéhez. A minimalizmus nem teszi lehetővé a hatalmas csillárok használatát, a világításnak egy pontnak kell lennie.

 • klasszikus népszerű mindenkor. A klasszikus stílusú ajtók az ívek. Nagy figyelmet fordítanak a tükrökre, csak természetes építőanyagok használhatók a díszítéshez - kerámia, fa és kő. A Classic nem fogad műanyagot és műanyagot. A falakon bézs, barna vagy más népszerű színek dekoratív vakolatát használják, a mennyezeten lévő fotopapír, klasszikus mintákat imitálva megengedett. Szükséges az általános bútorok felhagyása, cserélhető természetes anyagokból készült összecsukható bútorokkal.
 • Loft stílus a modern fiatalok és a kreatív szakmák népének kiválasztása. Az utcai stílus magában foglalja a falak díszítését téglával vagy kővel, megfelelő tapétát, tégla utánzatot. Ez a modern stílusú irányzat a szoba egységes stílusát hangsúlyozza, ugyanakkor lehetővé teszi a munka- és rekreációs területek zónázását. A színséma hideg, leggyakrabban fehér, szürke és barna. A megvilágítás minimális, előnyben részesítjük az ablakokon átjutó természetes fényt.

Bútorok vásárlása egyszerű és csak szükséges - kanapé, szék, asztal.

 • Skandináv stílus fából készült padló használatát jelenti, a főleg a fa mintázat megőrzése. A minimalizmus mindent használ: a bútorok megválasztásában és a textíliák kiválasztásában. Ezért javasoljuk, hogy a függönyök helyett az ablakokon vakokat sugározzanak. Világos részleteket kell tartalmaznia a belső térben - zöld párnák vagy piros kanapé. A falakat fehérre festik.

Gyönyörű példák a belső térben

Ebben a fejezetben bemutatjuk a tipikus Hruscsov-lakás kényelmes, modern lakóépületre való átalakításának fotóit és valódi elképzeléseit. Ne feledje, hogy egy kis szobából egy hangulatos szoba is kapható, csak fontos, hogy kövesse a szakértők ajánlásait.

Ebben a videóban hasznos tippeket vár a kis méretű konyha elrendezéséről a tervezőtől.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba