17 négyzetméteres nappali terület. m a panelházban: stílusos és praktikus megoldások

A javításra reflektálva az előregyártott házak lakói nem kétségbeeshetnek. A modern anyagok lehetővé teszik, hogy a 17 négyzetméteres nappali stílusos apartmanokká alakuljon, valamint a magánlakások szobái. Szintén a nappaliban - ez az átlagos méret. Ezen a területen különféle belső megoldásokat lehet kialakítani és elegendő bútorokat helyezni.

újratervezés

Sok tervezési trükk van - hogyan lehet egy kis helyet vizuálisan bővíteni. De ha valódi helyet akarsz, akkor meg kell csinálnod az átalakítást, vagyis a falakat.

A döntés nem könnyű, különleges tervezést és koordinációt igényel a KTF-el. Természetesen nem lehet reklámozni a változásokat, de a jövőben a lakás nem adható el vagy adományozható anélkül, hogy hatalmas bírságot fizetne.

Miután foglalkozott a dokumentumokkal, győződjön meg arról, hogy nincsenek csapágyfalak, csak partíciókat használhat.

A nappalit konyhával, folyosóval, hálószobával (ha van), loggiával, erkéllyel lehet kombinálni. Minden attól függ, hogy az elrendezés és a vágyak:

  • A nappalival és a hálószobával kombinálva egy nagy, világos, két ablakos szobát kapnak. Ilyen területen elegendő hely van ahhoz, hogy zónákba tegye. Pihenjen, dolgozzon, étkezzen, hozzon létre egy játékot, kikötőt. A zónát a javítás előtt átgondolták. A tervezett területeket a falak, a mennyezetszintek, a dobogók, a figyelmes megvilágítás különböző színei határozhatják meg. Ossza meg a szobát könnyű falakkal vagy bútorokkal.
  • A csarnok és a konyha között a falat eltávolítva emlékeznünk kell arra, hogy el kell hagyni a gáztűzhelyet, és cserélni kell egy elektromos szekrénnyel. Vagy gondoljon arra, hogyan zárhatja le a főzőzónát a szoba többi részéről.
  • Bontsa ki a helyet a folyosón. Ez az opció azoknak szól, akik nem bánják, hogy egyenesen az utcáról érkeznek a terembe. Ha megfelelően gondolja át a bútorokat, a feltételes folyosó láthatatlan lesz.
  • A loggiával vagy erkéllyel rendelkező nappali kombinálásakor ne feledje, hogy a fűtési rendszer nem érhető el. Ilyen esetekben az ablakot és az ajtót szétszerelik, és a radiátorokat a bútorok (szekrény vagy bárpult) alá rejtik. A loggiát fel kell melegíteni, ez további költségekhez vezet, de egy kényelmes kanapéval ellátott, kényelmes munkaterületet vagy üvegházhatást biztosít.

Tágas nappali kialakítása

Ha úgy dönt, hogy nem pusztítja el a falakat, gondoskodnia kell egy tágas és funkcionális nappali kialakításáról. Minden részletnek meg kell határoznia a hely felszabadítását.

falak

A panelházakban elég vékonyak, így a költőnek figyelnie kell a hangszigetelésre. A javítás során a falakat gombaellenes oldatokkal kezelik. Ahhoz, hogy a nappali tágas legyen, világos, egységes hangokat kell tartalmaznia.

A nagy mintázatú, sötét vagy világos szín tiszta határokat hoz létre. Ha fényes akarsz, egy falat adhatsz a fantázia zavargásának. A kis helyiségekben figyelni kell a mintára és a textúrára. A kis mintázatú háttérkép jó. A kép iránya jól működik a hely felett, függőleges - vizuálisan húzódik fel, vízszintes - oldalra.

A falakat vakolhatja vagy festheti. Jó alkalmazni dekoratív vakolatot, segít elrejteni az összes hibát és szabálytalanságot. A terület térfogatánál a sztereoszkópos háttérképek jól működnek.

mennyezet

A panelházakban általában alacsony. Szükséges figyelembe venni néhány trükköt, amellyel "félretesz". A fényes feszített mennyezet a lehető legjobban megbirkózik ezzel a feladattal. A benne lévő szoba tükröződik, mint a tükörben.Sőt, a sötét színű fényvisszaverő képesség nagyobb, mint a fehér. A sokszínű színpalettának köszönhetően a rugalmas anyag könnyen illeszthető a belső térhez.

Egy szép mennyezet létrehozásához használhatja a gitt. Segítségével a felületet meg kell oldani, de tökéletesen meg kell tennie, minden szabálytalanság azonnal észrevehető lesz, amint a fény világít. A designban csillárok vagy stukkókhoz használható aljzatok használhatók.

Néha a mennyezeti lapok annyira deformálódnak, hogy nem lehet vakolattal kiegyenlíteni. Ilyen esetekben a gipszkarton a mentésre kerül. Bármely felületet sima lesz, de több mint 10 centiméternyi helyet foglal el. Annak érdekében, hogy ne terhelje a szoba tetejét, ki kell választania egy kis csillárot a mennyezet mellett, de jobb, ha teljesen lemondani, és a falak mentén használja a helyszíni világítást.

Paul

Hall - terem a vendégek számára, kikapcsolódás, játékok és munka, minden alkalomra. A padlóra nehezedő terhelés nehéz, és a megalkotását teljes felelősséggel kell megközelíteni. Úgy véljük, hogy egy kis szoba színének és textúraának egybe kell esnie a szomszédos területtel.

De néha a tervezők megengedik magukat a különböző típusú padlóburkolatú zónáknak, még kis helyiségeknek is. Például a laminátumot szőnyeggel vagy burkolattal kombinálják.

A mai kedvenc padló parketta és laminált. A parketta különböző szerkezetű és színű természetes fából készült. Környezetbarát, szépnek tűnik, de vízálló és karcolásra hajlamos. A laminátum ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik. Alapja egy többrétegű szerkezet, mint a forgácslap.

Ha vizuálisan szeretné növelni a területet, ki kell választania egy fényes padlót.

A falak és a szoba alsó részének egybeesése vizuálisan elmozdulhat a térről.

bútor

A nappali bútoroknak sok funkciót kell végrehajtaniuk, de ugyanakkor ne terheljék túl a helyet. Általában a hallban kárpitozott bútorok, moduláris falak vagy szekrények, TV-állvány, polcok, polcok, asztal, szekrény vagy más típusú szerkezetek a technika keretében. Ez az egész készlet opcionális, minden család saját ízlésével vezérli.

Kívánatos, hogy a kárpitozott bútor kárpitját homogénen, nem figyelemre érdemes választani, hogy hagyja a lehetőséget a csarnokban, hogy érdekesebb ékezeteket hozzon létre, például festményekben, kandallóban vagy sztereoszkópikus tapétákban.

Könnyű, tágas bútorok további teret hoznak létre, de ellentétben a finom árnyalatok és a sötét háttérképekkel. Egy téglalap alakú szobában a bútorokat a falak mentén kell elhelyezni.

A tér elrendezése lehetővé teszi, hogy az üdülőterületet közvetlenül a központban rendezze.

stílus

A javítás befejezése után gondolkodjon a stílusról. A bútorokat, a dekorációt és a függönyöket nem szabad külön-külön megvásárolni, hanem figyelembe véve a szoba általános kialakítását. Bármilyen stílus megfelel a 17 méteres helyiségnek, de egy kis területen nyer minimalizmus, hi-tech, öko, fúziós és art deco:

  • Hi-tech - a fiatalok stílusa. Fényes kivitel, fényes fém, egyszerű, világos színű bútorok.
  • Provence - pontosan ellentétes a nagyáramú. Fa bútorok, fonott, rattan - természetes, meleg árnyalatok. Számos függöny, terítő, fodros, figura, virág az ablakpárkányon.
  • A klasszikus stílus a legnépszerűbb. A környezetbarát befejezéseket, a szigorú színeket, a luxust és a jó ízlést hangsúlyozza. Most vannak olyan anyagok, amelyek sikeresen helyettesítik a drága fát és a természetes anyagokat. Alapul véve a klasszikus stílust létrehozhatja egy kis költségvetéssel a lakásban.
  • Modern - a szépség és a kényelem megtestesülése. A bútorok modulokból, transzformátorokból állnak, nem sok helyet foglalnak el, és könnyen használható.

A nappali stílusának kiválasztásával az Ön preferenciáit kell követnie. De ne felejtsük el, hogy a szoba a 17 nm-es M. m helyet kell tartania, kényelmesnek és funkcionálisnak kell lennie.

Olvasson többet a 17-es terem kialakításáról. m a következő videóból tanulhat.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba