Kétszintes lakás kialakítása: érdekes lehetőségek

 Kétszintes lakás kialakítása: érdekes lehetőségek

Duplex apartmanok váltak népszerű nem olyan régen, és inkább a luxus lakások, mint a tömeg. Valójában az ilyen elrendezés az emberek széles köréhez elérhető, nemcsak tágas szobákban, hanem viszonylag kis méretű helyiségekben is.

Jellemzők

A tervezési jellemzőktől függően különbséget kell tenni a két emeleten vagy az egyiken elhelyezett apartmanok között, de lehetőség van egy második réteg kialakítására, ha a mennyezet magassága lehetővé teszi. Mind az egy, mind a másik kettőnek nevezhető. Ezek a következők:

  • Ez a fajta lakás versenyezhet egy vidéki házzal. Mivel ez a fajta lakás lényegében különbözik a hagyományos opcióktól, a lakások bizonyos státuszának vagy eredetiségének hangsúlyozása érdekében szereznek be.
  • A két szint javítása legalább egynél többet fog fizetni, mivel a lépcsőház vagy a lift telepítéséhez további költségek szükségesek. És ezek javítása és karbantartása is.
  • Hasonló opciót választva érdemes nemcsak a gazdasági előnyöket, hanem a tervezés esztétikai lehetőségeit is figyelembe venni. Az emberek életmódja hatalmas szerepet játszik, hiszen a belső tér kialakítása nagyobb mobilitást és egyidejűleg bizonyos elszigeteltséget jelent. Ez azt jelenti, hogy ez az opció nem alkalmas ülő és magányos emberek számára.

elrendezés

A két emeletes lakás zónázásában alkalmazott alapelv a közös és privát részekre való felosztás. Mivel a csúcshoz való hozzáférés bizonyos akadályok leküzdéséhez kapcsolódik (létra formájában), ez lesz az adott zóna. Ezt a szabályt követve Az emeleten általában hálószoba és gyermekszoba található. Természetesen vannak kivételek: a képalkotás kreatív folyamata, vagy az üzleti döntések meghozatala magánéletet igényel, így tanulmányokat vagy művészeti stúdiókat is szervezhet.

Egy különálló üdülőterület alkalmasabb egy olyan nagy család számára, ahol minden tagnak szüksége van saját térre.

Egy kis család esetében ez a szétválasztás egy botrány lehet. A közös rész, éppen ellenkezőleg, egyesíti az embereket. Az alsó részben általában előszoba, konyha, étkező, nappali, könyvtár, játszószoba, stb.

Különös figyelmet kell fordítani a fürdőszobákra. Ezek egyike kisebb lehet a terület és a funkcionalitás között, de legalább kettőnek kell lennie. Ezenkívül nincsenek akadályok, mivel az alábbi hely az Ön tulajdonában van. Ez nem okoz komoly problémákat az átalakítás jogi végrehajtásában.

Sokkal nehezebb, ha két szintet egyesítünk, hogy a mennyezeten egy lyuk legyen a legkényelmesebb, legszebb és megfelelőbb építési kód.

Ellenkező esetben az egész épületet veszélyeztetheti. Ha ez lehetséges, maga az átfedés megváltoztatható, például átlátszóvá teszi.

Két szint az emeleten

A kétszintes lakások tervezésének előfeltétele volt a lakó- és ipari épületek újrafeldolgozása. Általában mindegyiknek megfelelő mennyezeti magassága volt erre. Ez a helyrendezés alkalmas helyiségek bármelyikéhez alkalmas paraméterekkel. Fő előnye racionális térhasználat.

Az egyik leggyakrabban használt lehetőség az ágy tetejének kiválasztása.A szó szoros értelmében kis és alacsony helyiségek számára készült, a legfontosabb, hogy az ágytól a mennyezetig legalább egy méter van. Gyermekágyakban gyakran használnak kétlépcsős mintákat.

Az ágy mellett, a második rétegben különböző tárolórendszereket is elhelyezhet - különféle célú szekrényeket, éjjeliszekrényeket, szekrényeket stb. Természetesen az ilyen webhely teljes korlátozása gondoljon a partíciókra. Megvédik a zajt és a szagokat, és az átlátható modellek vizuálisan könnyebbé válnak.

Ez a kialakítás nemcsak a sarokban található, hanem a falak, mint kiegészítő támaszok, de az életterek közepén is. A fehér segít, hogy súlytalan legyen. Ebben az esetben meg kell emlékezni a megbízhatóságra és a biztonságra. Minden tartót fémprofilokkal kell erősíteni.

Ha az alsó konyhában van, a meleg levegő és a szagok felkelnek. Értékelje a szellőztető rendszer képességeit, ügyeljen arra, hogy a motorháztetőt és a légkondicionálót használja.

Emelő- és emelőrendszer

A felső emelethez hozzáférést biztosító lépcsők és egyéb berendezések költsége és funkcionalitása változik. A költség általában az anyagtól, a felhasznált mechanizmusoktól, a rögzítési módtól és a lakás költségének egynegyedétől függ. Természetesen a legnépszerűbbek a lépcsők. Ezek lehetnek:

  • létrák;
  • építettek.

Rengeteg helyet esznek, nemcsak a területével, hanem a megközelítéssel is. Létra tervezése, emlékeznie kell néhány árnyalatra:

  • a meredekség nem lehet túl meredek;
  • a lépéseknek elég szélesnek kell lenniük ahhoz, hogy a lábukat a lehető legkisebbre állítsák;
  • a lépések felülete nem csúszik;
  • ha vannak gyermekek, idős emberek vagy állatok a házban, a korlát előfeltétele. Nélkülük a látványos megjelenés ellenére a design nem biztonságos. A felső platformnak, ha nincsenek falai, szintén akadályokkal kell rendelkezniük.

A lépcső alatti tér is használható. Ott felszerelhetõ tároló dobozok, egy kis szekrény vagy egy pihenõhely.

Gyönyörű lehetőségek

A modern szerelvények és anyagok lehetővé teszik, hogy mindenféle felfüggesztő eszközt hozzon létre. Az ágy és a lépcsők, amelyek nem érintik a padlót, megteremtik a könnyűség hatását. És a szokatlan bevonat megérinti azt.

Egy kis, kétszintes, modern stílusban berendezett apartman egy példa arra, hogy hogyan kell a szükséges dolgokat egy viszonylag kis területen kompaktan elhelyezni.

Pontosan kis méretű apartmanok, gondosan kiválasztott részletek, semleges fás virágok és a bútor textil kárpitai, amelyek kényelmesebbek és maximális pihenést biztosítanak egy munkanap után.

Tágas apartmanok (80-100 négyzetméter) A klasszikus stílus alkalmasabb. A dekoratív bútorok, a faragott fa, a kovácsolt fém korlátok, az aranyozás változatossága a luxus légkört teremt.

A lakás teljes képének létrehozásához szüksége van a megfelelő világításra. Ezenkívül ez egy másik zónázási eszköz. A fények kikapcsolása az egyik szinten, vizuálisan szűkítheti a helyet. A helyi világítás mellett általános háttérre van szükség, ezt figyelembe kell venni a projekt létrehozásakor.

A kétlépcsős rendszer alkalmas a tetőtérre. Ezenkívül néhány lakáshoz egy műszaki padló vagy tetőtér is tartozik.

A szokatlan forma lépcsője minden szoba belsejének központi tárgyává válik. A dia gyorsabb lesz, és igazi kaland lesz a gyermekek és felnőttek számára.

A modern stílusú, kétszintes lakás kialakítása a következő videóban található.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba