Portlandcement márka 400: jellemzők és specifikációk

 Portlandcement márka 400: jellemzők és specifikációk

Mint ismeretes, a cementkeverékek minden építési vagy javítási munka alapját képezik. Legyen szó akár az alapítvány telepítéséről, akár a falak készítéséről tapétával vagy festékkel, a cement minden alapja. A portlandcement az egyik olyan cementtípus, amely meglehetősen széles körű.

Az M400 márka terméke - az egyik legkeresettebb a hazai piacon optimális összetétele, jó műszaki jellemzői és kielégítő ára miatt. A cég már régóta az építési piacon dolgozik, és jól ismeri az ilyen nyersanyagok előállításának legjobb technológiáit, ami még nagyobb megbízhatóságot garantál.

Jellemzők és előnyök

A portlandcement a cement egyik alfaja. Gipszből, klinkerporból és egyéb adalékanyagokból áll, amelyeket az alábbiakban jelezünk. Meg kell jegyezni, hogy az M400 keverék gyártása minden szakaszban a legszigorúbb ellenőrzés alatt áll, minden adalékanyagot folyamatosan tanulmányoznak és fejlesztenek.

Eddig a fenti összetevők mellett a portlandcement kémiai összetétele a következő komponenseket tartalmazza: kalcium-oxid, szilícium-dioxid, vas-oxid, alumínium-oxid.

A vízbázissal való interakció során a klinker hozzájárul az új ásványi anyagok kialakulásához, mint például a cementköveket képező hidrát alkotórészek. A készítmények osztályozása cél és további összetevők szerint történik.

A következő típusok vannak:

 • Portlandcement (PC);
 • gyorsan kikeményedő portlandcement (BTC);
 • hidrofób termék (GF);
 • szulfát-rezisztens készítmény (SS);
 • lágyított keverék (PL);
 • fehér és színes készítmények (BC);
 • salak portlandcement (SHPC);
 • pucolán termék (PPV);
 • táguló keverékek.

Az M400 portlandcementnek számos előnye van. A készítmények nagy szilárdságúak, nem reagálnak a hőmérséklet és a páratartalom változására, és ellenállnak a kedvezőtlen környezeti feltételeknek is. Ez a keverék ellenáll a súlyos fagyoknak, ami hozzájárul az épületek falainak hosszabb megőrzéséhez.

A portlandcement biztosítja a vasbeton szerkezetek stabilitását még kritikusan alacsony vagy magas hőmérséklet hatására is. Az épületek hosszú élettartamúak lehetnek minden éghajlati zónában, még akkor is, ha a cementhez nem adnak hozzá különleges összetevőket a fagy ellen.

Az M400 alapján készült keverékek nagyon gyorsan beállították a gipsz hozzáadásának köszönhetően, a teljes mennyiség 3-5% -ában. Fontos pont, amely mind a sebességet, mind a beállítás minőségét befolyásolja az őrlés típusa: minél kisebb, annál gyorsabb a beton alap optimális szilárdsága.

Azonban a készítmény száraz formájú sűrűsége változhat, mivel a kis részecskék elkezdnek megduzzadni. A professzionális mesterek javasolják, hogy a Portland cementet 11-21 mikron méretű szemekkel vásárolják.

Az M400 márkanév alatt a cement aránya a készség fokától függ. A frissen elkészített portlandcement súlya 1000-1200 m3, a speciális gép által szállított anyagok azonos súlyúak. Ha a kompozíciót már hosszú ideig tárolják a polcon a boltban, akkor sűrűsége eléri az 1500-1700 m3-t. Ez a részecskék konvergenciája és a közöttük lévő távolság csökkentése miatt következik be.

Az M400 termékek megfizethető ára ellenére meglehetősen nagy mennyiségben gyártják: 25 kg és 50 kg-os zsákokat.

A márka 400 összetételének paraméterei

A portlandcementet az építési és javítási munkák során az egyik alapanyagnak tekintik. Az univerzális keverék optimális paraméterekkel és gazdaságos fogyasztással rendelkezik. Ez az anyag körülbelül 400 kg / m2-es kivonatot tartalmaz, a terhelés nagyon nagy lehet, nem akadálya. Az M400 nem tartalmaz több mint 5% gipszet, ami szintén nagy előnye a készítményeknek, míg az aktív adalékok mennyisége 0 és 20% között változik. A portlandcement vízigénye 21–25%, és a keverék körülbelül tizenegy óra alatt megkeményedik.

Jelölés és hatókör

A portlandcement márka a fő jellemzője, hiszen a keverék megjelölése és a nyomószilárdság szintje folytatódik. Az M400 készítmények esetében 400 kg / cm2. Ez a jellemző lehetővé teszi a cementtermék széles körű használatát: szilárd alapot képezhetnek, vagy betonot önthetnek. Az áruk címkézése szerint vannak olyan lágyító adalékok, amelyek hozzájárulnak a keverék nedvességállóságának növekedéséhez, és korróziógátló tulajdonságokkal rendelkeznek. Az ilyen tulajdonságok miatt a kompozíció száradási sebessége bármilyen környezetben, legyen az folyékony vagy levegő, szabályozott.

A jelölésben is szerepelnek bizonyos szimbólumok, amelyek a további összetevők típusát és számát jelzik. Ezek viszont befolyásolják a Portland márka 400 használatát.

A címke a következő előírásokat tartalmazza:

 • D0;
 • D5;
 • D20;
 • D20B.

A „D” betű utáni szám bizonyos adalékanyagok jelenlétét jelzi százalékban.

Így a D0 jelölés azt mondja a vevőnek, hogy tiszta eredetű portlandcementből áll, ahol nincsenek további összetevők, amelyeket a szokásos készítményekhez adnak. Ezt a terméket arra használják, hogy a legtöbb beton alkatrészt magas páratartalom mellett használják, vagy közvetlenül érintkezzenek a kedvenc vízzel.

A D5 portlandcementet nagyobb sűrűségű csapágyelemek gyártására használják, mint pl. A D5 a megnövekedett hidrofóbitás miatt maximális szilárdságot biztosít, és megakadályozza a korrózió kialakulását.

A D20 cementkeverék kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezikamelyek lehetővé teszik, hogy különálló blokkokat állítsanak elő az összeszerelt vasra, beton alapokra vagy egyéb épületekre. Sok más bevonatra is alkalmas, amelyek gyakran érintkeznek a kedvezőtlen környezetekkel. Például egy csempe a járdán vagy egy kő a járdára.

A termék megkülönböztető jellemzője a meglehetősen gyors keményedés, még a szárítás első szakaszában is. A D20 termék alapján készült beton már 11 óra elteltével állítható be.

A portlandcement D20B egy univerzális termék, amely mindenhol használható. Ezt a további összetevők jelenléte biztosítja a keverékben. Az összes M400 termék közül ez a legmagasabb minőség, és a leggyorsabb fagyási sebesség.

Új címkézési cementkeverékek M400

Általában a legtöbb portlandcementet gyártó orosz vállalat használja a fent említett címkézési lehetőséget. Azonban ez már kissé elavult, ezért a GOST 31108-2003 alapján egy új, az Európai Unióban elfogadott, további általános jelölési módszer került bevezetésre, amely egyre gyakoribbá válik.

 • CEM. Ez a címke azt jelzi, hogy tiszta portlandcementekkel kell szembenézni további összetevők nélkül.
 • TSEMII - a portlandcement összetételében a salak jelenlétét jelzi. A komponens tartalmától függően a készítményeket két alfajra osztjuk: az első "A" jelzésű anyag 6-20% salakot tartalmaz, a második "B" pedig 20-35% -ot tartalmaz.

A GOST 31108-2003 szerint a portlandcement márka már nem a legfőbb mutató, most már erősséggé vált. Így az M400 összetétele B30 jelzéssel kezdődött. A "B" betű hozzáadásra kerül a gyorsan D20 jelöléshez.

Miután megnézte a következő videót, megtanulhatja, hogyan kell kiválasztani a megfelelő cementet a habarcshoz.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba