A cement-homokhabarcsok használatának jellemzői

A cement-homokhabarcsok használatának jellemzői

A cement-homokhabarcs helyesen felismerték az építés és javítás egyik legnépszerűbb és legkeresettebb készítményét. Ezeket gyakran különböző munkákhoz használják, és ez nem csak lakóhely, hanem ipari helyiség is lehet. Az ilyen megoldásokat könnyen kezelhetőnek tartják, így a tapasztalatlan otthoni kézművesek is könnyen beszerezhetik őket. Ma részletesen megvizsgáljuk a cement-homok keverékek használatának jellemzőit.

Különleges jellemzők

A kiváló minőségű cement-homok keverékek valószínűleg nem veszítik el népszerűségüket. Az ilyen készítményeket a megnövelt megbízhatóság és tartósság jellemzi, ami relevanciájukhoz és relevanciájukhoz vezet.

A cement-homok keverék egy speciális eszköz, amelynek speciális összetétele a megfelelő arányban van kombinálva. Minden elem megfelel bizonyos paramétereknek.

Nem annyira nehéz kitalálni, hogy ezek a kompozíciók, elég ahhoz, hogy figyeljünk a nevükre. Az ilyen keverékek összetételében frakcionált homok és cement van jelen. Ezeket az összetevőket gyakran különböző adalékok egészítik ki, amelyek különböző hatásokkal rendelkeznek. A megfelelő megoldás megválasztása a felhasználás céljától függ.

Az ilyen megoldások másik jellemzője, hogy nem használhatók önállóan. Általában a különböző összetevőkben a fő összetevő szerepét töltik be. Minőségi összetétel segítségével a munka legmagasabb minőségi és esztétikai eredményét érheti el.

Ezenkívül a cement-homok keverékeket megkülönbözteti az a tény, hogy mind belső, mind külső munkákhoz használhatók. Megbízható vasbeton falak gyártására is különböző tartályokhoz és hulladékokhoz.

A cement alapú habarcsok erősségei és gyengeségei. Ahhoz, hogy elkezdjék megismerkedni az ilyen kompozíciók előnyeivel:

 • Az üzletekben sokféle cement- és homokkeverék közül választhat, amelyek további komponenseket tartalmaznak. Az ilyen elemek a kompozíciók minőségét és megbízhatóságát növelik.
 • A megfelelő összetételű minőségi keverék nem szenved a hőmérsékleti ingadozásoktól és a fagytól.
 • Az ilyen keverékek kiválasztása igen nagy. A modern fogyasztók kiválaszthatják a legegyszerűbben használható összetételt, amelyhez nem kell pontosan kiszámítani az összes összetevő számát. A kész keverék elég ahhoz, hogy vízzel töltse és jól keverje.
 • Az ilyen keverékek megbízhatóak és tartósak. Ezért használják őket az épületek homlokzatainak díszítésében.
 • A cement-homok készítmények nem félnek a magas páratartalomtól.
 • Az ilyen anyagok hosszú élettartammal büszkélkedhetnek. Még egy épület homlokzatán is legalább 15 évig szolgálhatnak.
 • A cement-homok keverékek nagy tapadásúak a különböző bázisokkal. Ezek biztonságosan használhatók beton, tégla, kő és tömb felületek tervezésében.

Ideális építési és befejező anyagok nem léteznek. A cement-homokhabarcsok nem kivétel. Számos kisebb hibájuk van:

 • A kész keverékek drágábbak, mint az egyes összetevők, amelyek összetételükben vannak.
 • Ha megoldást készített, akkor nem lehet hosszú ideig tárolni.Szükség van arra, hogy ebből a mennyiségből struktúrát alkosson, amit ezekhez vagy más munkákhoz szükséges.
 • Természetesen a keverék önkészítése olcsóbb, de időigényesebb. Ezenkívül gondosan kell kezelnie a szükséges komponensek arányát a megoldáshoz, ami jó minőségűnek és hatékonynak bizonyult.
 • A legtöbb esetben az ilyen vegyületek rosszul tapadnak a fa vagy festett alapokhoz.
 • Cement-homok keverék alkalmazása gipszre nem ajánlott. Túl sűrű és nehéz réteg károsíthatja az ilyen bázist, vagy akár le is szakíthatja.
 • A nehéz és viszkózus készítményekkel nagyon nehéz dolgozni. Nehéz szintre állítani.

Mint látható, a cement-homokhabarcsokban nincs komoly hátrány. A sok probléma elkerülése érdekében meglehetősen elegendő az oldat keverésének folyamata. Aztán magas színvonalú lesz, és könnyű lesz vele dolgozni.

Műszaki adatok

Vizsgáljuk meg részletesen, hogy a modern cement-homok keverékek műszaki jellemzői összhangban vannak a GOST-szal.

sűrűség

A cement-homok réteg hővezető képessége és szilárdsága nagyban függ a sűrűség szintjétől. Tiszta formában (további komponensek nélkül) az ilyen megoldások meglehetősen nehézek. Nagy sűrűségűek, 1600-1800 kg / m3 szilárd állapotban.

A cement-homok bevonatok általában tartósak. A nagy sűrűségű rétegek nemcsak a belső és külső díszítéshez, hanem a szexuális esztrich kialakításához is ideálisak.

Hővezetési tulajdonságok

Az ilyen befejező anyagok nagy sűrűségű hővezető képessége miatt nagyon magas. Egy ilyen kialakítású szobában mindig kényelmes hőmérséklet és elegendő hő áll fenn. Hasonló hatás nem érhető el a porózus szerkezetű könnyebb gipsz esetében.

A cement-homok keverékek hővezetési tényezője 0,3 watt. Ha hasonló bázisú nem zsugorodó gipszről beszélünk, akkor a hővezető szintje leggyakrabban 0,9 watt.

Gőzáteresztő képesség

Ez a jellemző minden befejező anyag számára nagyon fontos. Nélkül a kondenzáció és a túlzott nedvesség felhalmozódik a szobában. Ez idővel penész és penész képződéséhez vezet.

A cementhabarcsokban a gőzáteresztő paraméter 0,09 mg / mchPa.

Szárítási idő

A cementbevonat szárítási ideje közvetlenül függ a rétegvastagságtól. Így +15 és -25 ° C közötti hőmérsékleten 2 cm-es réteg 12-14 órán át szárad. Minél vastagabb az alkalmazott oldat réteg, annál keményebb lesz. A szakértők azt javasolják, hogy a munka befejezése után ne érjen hozzá a kész felülethez. Természetesen ez a szabály nem kategorikus, de így elkerülhető a frissen alkalmazott cementréteg károsodása.

faj

A cementalapú keverékek többféle típusúak. Gyakran megtalálhatók a szaküzletekben, de nem minden vásárló tudja, hogyan különböznek egymástól.

M100

Ezt a készítményt vakolási anyagok előállítására használják. Egy ilyen cement-homok keverék nem csak a fő alkotóelemeket, hanem a mészet is tartalmazza. Ennek következtében a cement aránya jelentősen csökken.

Az M1000 viszonylag olcsó. Nemcsak a kiváló minőségű vakolat elkészítésére, hanem bizonyos felületek kiegyenlítésére és különböző hibák kiküszöbölésére is használják. Ezek repedések, észrevehető cseppek, golyók vagy csúnya repedések lehetnek.

M150

E márka cement-homok keveréke az univerzális. Gipsz- és falazati kompozíciók előállítására használják.

Az M150 jelzésű keverék megbízható esztrich kialakítása esetén elérhető. Gyakran használják a különböző javítási munkák során.

Cement-homok keverék a mindennapi életben, szinte bármilyen részt cserélhet. A legfontosabb dolog az, hogy előre meghatározzuk, milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a megoldás. Egy hasonló termékben gyakran olyan összetevőket adunk, amelyek erősebbé és tartósabbá teszik. Érdemes megjegyezni, hogy az M150 cementkeverék megkülönbözteti a demokratikus értéket.

Az ilyen cement-homokhabarcs fő jellemzői a következők:

 • ajánlott rétegvastagság 5 és 50 mm között;
 • fogyasztás négyzetméterenként - körülbelül 16,5 kg;
 • a kompozíció beállítási ideje mindössze 2 óra, és 24 órát vesz igénybe.

Az üzletek készen állnak az M150 kőműves habarcsokkal. Ha ilyen keveréket kíván vásárolni, akkor figyelnie kell arra, hogy milyen összetevőket tartalmaz a készítmény.

M2000

Az ilyen cementalapú kompozíciókat gyakran összeszerelésnek és falazatnak nevezik. Ezek különböző változatokban kaphatók.

Az M200 keveréktípusok mindegyike egy adott alkalmazáshoz készült:

 • gipsz gyártása;
 • falazóhabarcs készítése;
 • esztrich vagy alapozás gyártása.

Az ilyen cement-homok keverék réteg elég sűrű és megbízható. A készítmény hozzávetőleges fogyasztása 7,5-8,5 kg / m2. m (5 mm-es rétegvastagsággal).

M300

A mindennapi életben az ilyen népszerű keverékeket homokbetonnak vagy alapanyagnak nevezik. Az ilyen termékek drágábbak, mint a fentiek mindegyike, és használatuk nem olyan széles, mint például az M150 jelöléssel ellátott opciók.

Az M300 vegyületeket olyan esetekben alkalmazzuk, amikor nagyobb erősségű keverékre van szükség. A szakértők azt javasolják, hogy ilyen megoldásokat szerezzenek be nagy telepítési struktúrák vagy masszív esztrichek telepítésekor. De mint a vakolatok készítéséhez, ez a keverék teljesen nem alkalmas.

Az alkalmazás hatálya

Jelenleg a cementkeverékek nagyon népszerűek. Számos javítási és befejezési munka nem teljes. Például lehet a vakolat, tégla burkolat, agyagblokk vagy a szénsavas beton falazat, valamint a padló esztrich. Az oldat tartalmában jelenlévő összes szükséges komponens aránya közvetlenül függ az eredeti csomagoláson feltüntetett felhasználási lehetőségétől, valamint az anyag márka- és szilárdsági tulajdonságaitól.

Leggyakrabban ilyen kompozíciókat használnak a belsőépítészet során. Az ilyen keverékekben kis mennyiségű cement van. Ezen kívül a belsőépítészeti megoldásokban lime van. Az ilyen cement-homok kompozíciókhoz nagyon finom homok van, amely egységes szerkezetű.

Az univerzális kompozíciók biztonságosan használhatók falazáshoz, valamint belső és homlokzati munkákhoz. Az ilyen keverékekben az ilyen összetevők átlagos tartalma cement. Az univerzális megoldásokat gyakran különböző lágyítókkal egészítik ki.

A falazóhabarcsok esetében közepes emelkedésű téglaépületek építésében, a padlóburkolat előkészítésében és a homlokzati munkákban használják. Ezekben a keverékekben általában magas a cementtartalom, valamint a hidrofób, fagyálló és zsugorodó anyagok.

Jelenleg megbízhatóbb keverék van (M400, M500, M600)amelyek többszintes épületek építéséhez használatosak. Ilyen megoldásokban magas cementtartalom, valamint erősítő rostok és lágyítók.

A legtöbb készítményt gyakran használják szexuális esztrichek építéséhez. A tartósabb és megbízhatóbb, magas jelöléssel rendelkező anyagok felhasználhatók olyan bevonat készítésére, amely nem igényel további befejezést.

A cement-homok keverékek ideálisak a padló vagy a falak optimális szintezéséhez. Segítségükkel megszüntethetjük az ilyen bázisok sok hibáját, ami különösen fontos, ha a lapokat vagy a tapéta ragasztására tervezed.

Hogyan kell főzni?

A cement-homok keverék önmagában is lehetséges.Ehhez be kell tartania a helyes arányokat, és ne pazarolja az időt hiába, hogy a kompozíció ne száradjon meg. Fontolja meg az ilyen megoldás előkészítésének számos lehetőségét.

Az esztrichre

Ilyen munkák esetében a leggyakrabban az M400 vagy M500 jelöléssel ellátott cementet használják. Ha a 400 márkát választja, akkor az 1-től 2-ig terjedő arányt kell tartania, az M500 - 1-től 3-ig.

A repedések és más hasonló károk elkerülése érdekében a keményített bevonaton a rost 0,7-0,9 kg / m3 mennyiségben kell hozzáadni.

Falazatra

Ebben az esetben a felület minősége határozza meg a varrat vastagságát. Sokat függ a homok előkészítésének módjától. Óvatosan szitálják és szárítják. Általában 3-5 rész ömlesztett anyagot veszünk a cementelem egy részére.

A szakértők azt javasolják, hogy a falazat mérsékelten keveredjen. Először is ellenőrizni kell a kapott készítmény minőségét egy külön felületen, majd sokkal könnyebb lesz kiszámítani a kötőanyag-összetevők és a homok arányát. Ezen a ponton a cement-homok keverék világos és közelítő fogyasztása válik láthatóvá. Az ilyen intézkedések miatt jelentős anyaghulladék kerülhető el.

A vakolathoz

Az ilyen készítmények előállítása meglehetősen egyszerű. Ebben az esetben szükséges az összes komponens gyúrása 1 - 3 arányban.

A kiváló minőségű és tartós megoldás elkészítése nemcsak a jól megválasztott komponensektől, hanem az alapos keveréstől is függ. A kívánt hatás manuális módszere szinte lehetetlen elérni, még akkor is, ha a kész kompozíciót alkalmazza.

A habarcs pontos keveréséhez használhat speciális fúvókákat forgó kalapácsokhoz vagy elektromos fúrókhoz. Az ilyen eszközök sok üzletben találhatók és megfizethető áron különböznek.

adalékok

A cementkeverékekben gyakran hasznos összetevőket adnak hozzá, amelyek javítják a teljesítményüket.

A további összetevők működését a következő elemek végzik:

 • Laza mész. Ehhez a komponenshez vizet adunk. Térfogatától függően a kívánt mészállapot képződik. Ez lehet egy por vagy mészvíz. A csillapítást néhány héttel az azonnali javítási munkák előtt kell elvégezni.
 • PVA ragasztó. Ez az egyszerű, de hasznos komponens szükséges a készítmény további tapadásához. Hála neki, a cement-homokhabarcs jobban tapad egy vagy másik alaphoz. Emellett a ragasztó további plaszticitást biztosít a keveréknek, így sokkal könnyebb lesz vele dolgozni. Az ilyen adalékanyagok különösen fontosak a vakolati falak esetében.
 • Mosogatószer / folyékony szappan. Ezeket az összetevőket lehet használni a magas plaszticitású befejező anyag előállítására. A vizet azonnal hozzá kell adni 50-100 g mennyiségben. Ha ezeket a komponenseket túlzásba hozza, a keveréket habosítjuk - a szappanbuborékok ezt a hatást kiváltják.
 • Grafit / korom. Ezeket az alkotórészeket a szín színének megadására használják.

Hogyan kell kiszámítani a szükséges összeget?

A cement- homokanyag szükséges mennyiségének megfelelő kiszámítása után ajánlott közvetlenül az építőiparban és a befejező munkákban folytatni.

Szükséges a cementhabarcs térfogatának kiszámítása, majd a megvásárolt keverék leírásában feltüntetett (1 cm-es kocka mérési érték) szorzata. Ezeket a paramétereket leggyakrabban a "fogyasztás / m2" formában jelölik. Ebben az esetben 1 cm vastagságú réteget értünk el, hogy kiderítsük, mi lesz az anyagköltségek m3-enként, és csak a kapott értéket kell szorozni.

A leggyakoribb áramlási sebességek a következők:

 • magas minőségű anyagok esetén - akár 2200 kg / m3 (ebben az esetben 1 cm-es anyagréteget jelent);
 • a mészből készült könnyű vakolatok összetételében - 1200-1600 kg köbméterenként.

A vakolat vagy esztrich keverékének fogyasztásának kiszámításakor semmi bonyolult. De a habarcs kiszámítása a fektetéshez elsősorban a mester tapasztalatától függ. Ha szigorúan betartja a megfelelő technológiát, akkor a cement-homok keverék fogyasztása a fal teljes térfogatának mintegy 25% -a lesz. Vannak azonban olyan esetek, amikor ez a szám 35%, ha tényleg megpróbál. Ez a gazdaságos hatás akkor érhető el, ha elég vastag varratokat készít, és elkerülhető a fröccsenés.

Idő beállítása

Jellemzően a cement-homok keverékek beállítási ideje 1-1,5 óra. Ez a mutató elsősorban az oldatban lévő víztartalomtól függ. A beállítási idő alapján a szakértők azt tanácsolják, hogy a készítményt kis adagokban készítsék el.

gyártók

Jelenleg a kiváló minőségű és tartós cement alapú habarcsok nagyobbak, mint valaha. A nagyszámú gyártónak a legkedveltebbnek és keresettnek kell lennie.

"Monolith"

Ez a fő gyártó a cement-homok keverékek gyártására és értékesítésére specializálódott Kirovban. A "Monolith" termékcsaládot az M150 osztályú, kiváló minőségű és megbízható kompozíciók képviselik, amelyek ideálisak különböző alapok, tömítőcsuklók, valamint épületeken belüli és külső építési munkák vakolásához.

A gyártó tartós M300 osztályú kompozíciókat is kínál, amelyek nagy szilárdságú betonszerkezetek gyártásához használhatók.

Knauf

Ez a jól ismert és nagy márka a Grünband, Diamant, Zokelputs, Sievener, Unterputts, Adhesive vonalak által képviselt kiváló minőségű cementet és gipszkeveréket gyárt.

Ez a termék kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Használható belső és külső díszítésre is. A legtöbb Knauf cementkészítménynek további összetevői vannak, amelyek javítják pozitív tulajdonságaikat.

„Valódi”

Ez egy másik jól ismert gyártó, amely kiváló minőségű M100 (200), M150 és M75 osztályú cementkeveréket gyárt. A "Real" cégválaszték lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy a legmegfelelőbb megoldást válasszák a különböző javítási és befejezési munkákhoz.

A "Real" száraz keverékeket a fagyállóságot biztosító komponensek egészítik ki, így nem csak a belső, hanem a külső felületre is alkalmazhatók.

Dauer

A német Dauer cég kiváló minőségű és olcsó cement-homok keverékek választékát kínálja a fogyasztók számára az esztrichek, a homlokzat és a belsőépítészet előkészítéséhez, valamint a téglák vagy tömbök telepítéséhez.

A Dauer száraz keverékei alacsony fogyasztásuk miatt népszerűek. A megfizethető ár mellett ez a minőség gazdasági szempontból is kedvezőbbé teszi az ilyen befejező anyagokat.

"BaltPiterStroy"

Ez egy másik nagy orosz gyártó, amely minden híres márka cement- homokhabarcsot gyárt. Ezen túlmenően számos más népszerű termék is található a vállalat választékában, például zúzott kő, homok, kavics, törmelékkő, zsákcement és még jegesedésgátló szerek is.

„Strojservis-Novablock»

Ennek a népszerű gyártónak a választékát a „Novanlock” száraz építési keverékek képviselik, amelyeket korábban „Plita Milks” -nek neveztek, valamint cement-homok készítményeket. Emellett a vállalat nagy szilárdságú homok- és kavicskeveréket kínál az M300 jelöléssel.

A Stroyservice-Novablock termékek felülmúlhatatlan minősége a modern gyári berendezésekkel történő ipari méreteknek köszönhető.

"Adamant SPB"

Az „Adamant SPB” az „emlékezetes nevű„ dobos ”nevet viseli. A kiváló minőségű beton, vasbeton szerkezetek, cement, homok és törmelék legszélesebb választékát kínálja.

A gyártó cement- és homokkeverékeihez az összes lehetséges márka képviseli az egyszerű és olcsó M100-tól a nagy szilárdságú M400-ig.

tippek

A javító- és befejező munkák során a sokáig használt cement-homok keverékek a leggyakoribb és legnépszerűbb anyagok.

Ha a falakat cement-homok összetételével kiegyenlíti, győződjön meg róla, hogy a jelzőfényeket használja. Nélkülük a munka fáradságosabb lesz, és az eredmény nem felel meg az Önnek.

Cementhabarcs vásárlása, figyeljen a gyártás idejére. A cementet száraz helyen 6 hónapig lehet tárolni. Ha a helyiség nedvességtartalma megnő, akkor az építőanyag minősége jelentősen károsodna.

Ne felejtsük el, hogy a cementhabarcs elkészítése után 2 órán belül fel kell használni. Ellenkező esetben egyszerűen kiszárad, és nem lesz lehetséges használni. Amikor vizet adunk az oldathoz, figyelembe kell venni, hogy a térfogatának meg kell egyeznie a cement térfogatával.

A fa alapokat nem ajánljuk egyszerű cement-homokkészítményekkel készíteni, de ehhez bizonyos cementtartalmú agyagoldatok is felhasználhatók. Az ilyen keverékek biztonságosan kezelhetik a belső és a külső alapokat is.

Tekintsük a cement-homokhabarcsok lenyűgöző súlyát. Gyenge és megbízhatatlan alapon nem tarthat sokáig.

A munka során használt szerszámokat és tartályokat azonnal le kell mosni. Ellenkező esetben az oldat kiszárad, és majdnem lehetetlen lesz eltávolítani a készülékből.

Sok fogyasztó kíváncsi, hogy mely cement-homok keverékek lesznek az ideális megoldás az alap megrendezésére. A szakértők szerint az ilyen célokra az M300 kiváló minőségű és megbízható összetétele. Az egyszerűbb és olcsóbb keverékek (M100 típus) nem ajánlottak.

Ha meg szeretné terjeszteni a kompozíció szárítási idejét, akkor semmilyen esetben nem adhat hozzá további részeket homokból vagy cementből. A víz nem képes megfelelően feloldani az ilyen száraz készítményeket, és az anyag felhasználhatatlan lesz.

A megoldás érdekében ajánlott fém- vagy műanyag tartály használata. Ne feledje, hogy a közönséges folyami homok keverékének elkészítésekor nem használják. Ehelyett meg kell felhalmozni az ömlesztett anyagot a talajban. Ne tegye az oldatot túl folyékonynak. Ellenkező esetben rossz lesz, ha ezen vagy ezen az alapon fekszik, és el is csúszik a spatulából.

Ne takarítson meg kiváló minőségű cement-homok keveréket. Az alacsony minőségű kompozíció nemcsak szeszélyes lehet a munkában, hanem nagyon rövid életű is. Lásd a jól ismert és népszerű beszállítók termékeit. Tehát megvédi magát az alacsony minőségű megoldások vásárlásától.

Hogyan kell gyúrni a cement-homokhabarcsot, lásd az alábbi videót.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba