M500 cement: jellemzői és alkalmazási területe

Az építkezést és a különböző típusú javításokat sokan nem képezik cement nélkül. Eladáskor számos márka, különböző adalékanyag van az építési munkák minden típusához. De az M500 cement márkát az egyik legsikeresebb, kiváló minőségű és széleskörű tevékenységi anyagok területén használják. Ebben a cikkben fogjuk megvitatni, hogy mi a jó és miért alkalmazható.

Különleges jellemzők

A cement egy őrölt ásványi eredetű por. Kalcium-szilikát vegyületek alapján készül. A gyártás hulladékfolyamat. A cementkeverék fő összetevője klinker. A mészkőbányák a szükséges nyersanyagokat állítják elő. A speciális felszerelések anyagai finom részecskékké válnak (a frakció nem lehet több, mint 100 mm). Ezt követően a granulátumot megszárítjuk. Ezután az anyagot összekeverjük a cement többi komponensével és égetjük. Így a klinker képződik.

Ezután megtört, gipszköveket és különböző adalékokat adva hozzá. A szennyeződések különböző tulajdonságokat adnak a cementnek: a nedvességtől védő hidrofób védő, a lágyítók javítják az oldat minőségét, savállóak a kémiai támadás ellen. Az eredmény egy végtermék.

Alapjában véve az M500 cement márkát az építőiparban használják, hogy növeljék a szerkezetek szilárdságát, az épületek, alapítványok, utak és falak különböző összetevőinek létrehozását.

Az 500-as szám a cm-enként megengedett legnagyobb terhelést jelenti - ebben az esetben 500 kg. Ez a rendelkezésre álló cementtípusok legjobb mutatója, amely a márka hatalmas népszerűségét okozza az építőiparban.

Típusok és jellemzők

Kifejlesztették az M500 cement két fő típusát. Fő különbségük a szennyeződések tartalma.

 • Tiszta összetétel. D0 jelöli - nincsenek szennyeződések és anyagok, amelyek bizonyos további jellemzőket adnak. Az ilyen jellegű alkalmazás nagyon kiterjedt, az adalékanyag nélküli márka a leggyakoribb az építésben. D0 hozzáadása a betonhoz tartós, fagyálló és nedvességtartalmú.
 • A d20 indexgel. Az ilyen típusú termékekben adalékanyagok vannak, de a teljes keverék legfeljebb 20% -a. Az ipari méretekben elterjedt építési területeken oszlik meg, és a közönséges fogyasztók igényei szerint népszerű. Erőteljesítménye valamivel rosszabb, mint a tiszta cementé, azonban a minőség és a tartósság jobbnak bizonyult, mint az M400 márka hasonló jellemzői.

Minden szennyeződés több típusra oszlik, és bizonyos használati utasításokat ad.

 • Gyorsan rögzítő cement BTT. Ennek a kompozíciónak a sajátossága, hogy a munka befejezése után 72 órán belül képes teljes keménységet és készséget elérni, ami szokatlanul gyors a cement számára.
 • Szulfát-rezisztens SSPTS. Nagy mélységű alapokra használják. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az adalékanyagok megvédik a szulfátvizet. A felszín alatti vizek és a földalatti folyók gyakran tartalmaznak nagy mennyiségű szulfátot, amely káros hatást gyakorol a betonszerkezetekre.
 • Műanyag tengeralattjáró (lágyítók hozzáadásával). Az M500 alapjellemzői növelik a rugalmasságot és a szélsőséges hőmérsékleti ellenállást.
 • Hidrofób GF - vízzel és nedves füstökkel szemben ellenálló.
 • Vízálló VRTS. Ez a faj gyorsan elkezd fagyni, miközben nem hiányzik a víz. Az ilyen tulajdonságok a javítások során nagyon igényesek, hogy repedéseket, repedéseket zárjanak be, amelyekbe nedvesség juthat.
 • "Nemes" BC. Leggyakrabban dekorációs tárgyakhoz használják. A fehér szín miatt látványosnak tűnik.

Az 500-as cement egyik legfontosabb jellemzője az alacsony hőmérsékletekkel szembeni ellenállása és nagy ingadozása. Különösen a PL és a hidrofób adalékanyagok a szélsőséges működési feltételekhez alkalmasak. A magas fagyállóság az ország számos részének éghajlati jellemzői szempontjából releváns. Az M500 típusban 10 egységet ér el.

A cementkeverék kiválasztásánál egy másik alapvető mutató a súlya. A szerkezetek, beton esztrichek gyártásánál fontos tudni, hogy milyen nyomást gyakorolnak az alapra. Például faházban betonozott esztrichet végez. Szükséges, hogy a táblák ellenálljanak az ásványi keverék terhelésének. A cement vagy a beton tömege kilogrammban nem mérhető, ezért olyan paramétereket használnak, mint a fajlagos tömeg és a térfogatsűrűség. Az első a keverék tömegének aránya a térfogatig. A sűrűség fogalmának hasonló jelentése van.

A cementkeverékekkel való munka során a kompozíciók részecskéi között légterek képződnek. Ha a beton a levegővel üregekkel tölti ki a maximumot, akkor ez a valóságos sűrűség. A legtöbb esetben azonban lehetetlen. Így kialakulnak a pórusok, amelyek befolyásolják a konkrét megoldás minőségi jellemzőit.

A cementkeverékek különböző sűrűségűek lehetnek a klinkeranyag, az adalékanyagok és a szennyeződések méretétől függően. A cement típusa befolyásolja a betonkeverék sűrűségét. Az alacsony térfogatsűrűségű cementeket nagy mennyiségű beton előállítására használják. Ez jelentős pénzügyi nyereséget eredményez.

A térfogatsűrűség az M500 tárolhatóságától is függ. A frissen gyártott cement indexe 1100-1200 kg / köbméter. m. Minél több a keverék, a sűrűbb és nehezebb lesz. Idővel az értékek elérhetik a 1600 kg-ot köbméterenként. m. Ugyanakkor az igazi sűrűség 3200 kg / m3. A térfogatsűrűség hosszú idő után sem éri el ezt az értéket. Kis mennyiségű levegő marad a pórusokban.

A fentiek és a titkosított névleges terhelés 500 kg / négyzetméter. lásd a cement habarcs elkezd ellenállni 28 nappal a tojásrakás után.

Az idő, amely után a keverék elkezd és fokozatosan megkeményedik - 45 perc.

A PC M500 vásárlása során figyelmet kell fordítania egy további minőségi mutatóra - az eltarthatósági időre. A cementet általában 50 kg-os zsákokban értékesítik. Nem minden eladó felel meg a megfelelő tárolási feltételeknek. Szükséges, hogy a keverék védve legyen a túlzott nedvességtől, a csomagolás tömörsége nem sérült, és a raktárban lévő hőmérséklet mindig nulla felett van.

A cement tárolási ideje 1 év. De az idő múlásával a kompozíció elveszíti az aktivitást. Például 60 nap múlva az M500-at az M400 márka technikai paraméterekkel alakítja át. 6 hónap elteltével a cementösszetétel teljesen fogyasztásra nem alkalmas.

Az M500 cement márka használatának másik negatív pontja a szulfáttartalmú anyagok instabilitása. Ezért jobb elkerülni, hogy ezt a kompozíciót olyan talajokban használják fel, amelyek megnövekedett mennyiségű ásványi anyagot tartalmaznak, és alapokat építeni olyan helyeken, ahol a talajvíz szorosan áramlik.

Az alkalmazás hatálya

Az M500 technológiai jellemzői lehetővé teszik, hogy az építőiparban szinte mindenütt használható legyen.

A magas fagyállóság, a hidrofóbitás és a hosszú élettartam lehetővé teszi az ilyen típusú cement használatát a kritikus létesítményekben:

 • az útépítésben;
 • repülőterek és repülőterek lerakásakor;
 • a hidraulikus szerkezetek építésében;
 • bármilyen típusú monolit szerkezetekhez;
 • a bázis elhelyezésére súlyos környezeti körülmények között.

A magas talaj mineralizációval jobb az ötvenedik cement szulfát-rezisztens módosítása.

Az ipari létesítmények mellett az M500 a mezőgazdasági ágazatban és a lakásépítésben is alkalmazható.

Ezzel a nagy szilárdságú és gyors megszilárdulás miatt végezzen javítási és helyreállítási munkákat, gyors zsaluzatot. Kiváló minőségű cementet használnak burkolólapok gyártásához.

Bizonyos típusú betonkerítések erős és tartós cementet is igényelnek.

Az M500 a beton, gipsz, falazat és egyéb habarcsok keverékeinek része. Segítségével vasbeton födémek, padlók, gerendák és egyéb szerkezetek készülnek. Javasoljuk, hogy az eszköz cementpadlói esztrichet válasszon.

gyártók

Mivel a cementpor vásárolt és igényelt anyag az építőipari piacon, termelése évente növekszik, és a különböző országok gyártói listája csak növekszik.

társaság LafardeHolsim viszonylag nemrégiben alakult össze Francia márka Lafarge és svájci Holsim. Mindkét gyártó már régóta magas minőségű építési keverékek gyártásával foglalkozik, köztük az ötödik portlandcement. Az összefonódásnak köszönhetően vezető szerepet játszottak a globális piacon, és több mint 90 országban mutatják be termékeiket. Az európai beszállítók folyamatosan javítják a termelési technológiát, és megpróbálják javítani a cementkészítmények műszaki jellemzőit. A szulfát-rezisztens cementet nehéz körülmények között és különböző típusú talajokon dolgozzák fel. A termék ára megfizethető. Ezt sok szempontból sikerült elérni az építőanyagok gyártásának fejlesztésével hazánkban. Jelenleg két üzem található a Moszkvában és a Kaluga régióban, amelyek a gazdaságot képviselik hazánkban.

Oroszországban kifejlesztett és saját cementgyártás. Ismertek Pikalevsky, Mikhailovsky, Podolsky, Teploozersky, Spassky és Topkinsky növények termékei. Az ügyfelek körében elterjedt és népszerű az „Eurocement” cég terméke. Termékeiket Oroszország számos városában gyártják. Az 500-as cement mind adalékmentes keverékként, mind különböző javított készítményekként jelenik meg. Az árak alacsonyak, így a termékek versenyezhetnek az európai partnerekkel.

A Cemex márka világszerte ismert. Ez egy mexikói cég, amelynek története évszázad. Fokozatosan elkezdték bővíteni termékeik értékesítési körét és nyitott vállalkozásokat különböző országokban, köztük az Egyesült Államokban, Európában és Oroszországban. A márka 2002-ben jött hazánkba. A Portland M500 a D0 és a D20 változatban egyaránt szerepel. Az 50 kg-os szabványos csomagolás, az alacsony ár és a magas színvonalú berendezések tanúsított gyártási garanciája nagyon versenyképes lett.

Használati tippek

A minőségi összetétel kiválasztása és helyes alkalmazása Bizonyos ajánlásokat kell követni.

 • Válassza ki a bevált gyártókat. A nagyvállalatok értékelik a termékek hírnevét és minőségét, valamint több pénzügyi lehetőséget biztosítanak a megfelelő tároláshoz.
 • Ügyeljen a csomagolásra. Néhány csomag súlya 40 és 25 kg lehet a standard 50 helyett.
 • Ellenőrizze a gyártás dátumát. Jobb, ha a kompozíciót nem több, mint egy hónappal ezelőtt használják, hogy megőrizze eredeti tulajdonságait.
 • A címkének teljes információt kell tartalmaznia az összes mellékelt adalékanyagról és a szabványos jelölésről.
 • A termékminőség elvesztésének elkerülése érdekében nem ajánlott az M500-at más cementcikkekkel összekeverni.

Milyen arányokat kell figyelembe venni a cementszuszpenzióhoz attól függően, hogyan kell az eredményt elérni.

Néhány általános tanács továbbra is fennáll.

 • A keverék homokának kiváló minőségűnek, egyenletesnek, kellően kis frakciónak kell lennie. Ehhez jobb, ha előválogatjuk. Ez nem biztosít törmeléket.
 • A vízzel való hígítás előtt alaposan össze kell keverni a homokkal ellátott cementet.Ez biztosítja a keverék legjobb egységességét.
 • A vizet hozzáadjuk kb. 2 liter / tíz kilogramm száraz összetevőkre. A mennyiség a száraz termék minőségétől függően változhat. Fokozni kell fokozatosan, folyamatosan keverni egy építési keverővel.
 • Ne próbálja megváltoztatni a megoldás arányait a mentés érdekében. A vastagabb keverék gyorsabban szárad, de erőssége és tartóssága megkérdőjelezhető. Egy folyékony oldat egyáltalán nem szerezheti meg a kívánt szilárd konzisztenciát szárítás után.
 • Miközben a keverék megszárad, kerülje a huzat, a páratartalom és a hőmérséklet változását.

Hogyan töltsük fel a padlót cement M500 segítségével, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba