Blokkház a ház külső részére: a homlokzat burkolatának finomsága

 Blokkház a ház külső részére: a homlokzat burkolatának finomsága

Blokkház - a bélés egyik típusa. A lakberendezéshez és szellőztetett homlokzat kialakításához használják. A hagyományos blokkház egy domború külső oldal. A részletek egymáshoz rögzítve vannak a "tövishoronnyal". A kész fal úgy néz ki, mintha fából készült volna.

Anyagfajta

A blokkház elemei nem csak fa lehetnek. Szintén fém- és vinil alkatrészek gyártása. Minden típusú kivitelnek saját jellemzői vannak.

A lamellák fő anyaga tűlevelű fák, mivel kevésbé érzékenyek a rothadásra. Egy naplóból négy napló készül, amelyeket két héttel a szárító kamrában tartanak.

A fa homlokzat befejezésének fő előnye - megjelenés. A faimitáció csak a távolságot tudja becsapni. A benyomás közelében lesz egészen más. Ezen túlmenően, a fa hosszú ideig meleg marad. Ez a tulajdonság a ház mikroklímájának javítására használható.

A fémblokk ház adatai - ívelt acéllemezek, egy vagy két napló alakjának megismétlése. A külső felületre egy fa felületet imitáló mintát alkalmazunk. A belső felületet egy réteg alapozó és festék borítja.

A fémelemek homlokzata nem romlik a nedvesség és a hőmérséklet ingadozása miatt, amely tűzállóEz képes ellenállni a súlyos sokknak és a mechanikai sérüléseknek, és nem érinti a rovarokat. Ennek a lefedettségnek köszönhetően nem kell 5-7 évente frissítenie.

Érdemes figyelembe venni, hogy a fém alkatrészek magas hővezető képességgel rendelkeznek. Nagyon melegek lesznek a hőben, és hideg időben gyorsan hőt adnak ki.

A vinil tömbház a fa legolcsóbb helyettesítője. A fémhez hasonlóan nincs kitéve napfénynek és biológiai tényezőknek. Tűz közben nem ég, de lassan megolvad, és ugyanakkor nem mérgező. A vinil alkatrészek legalább 20 évig maradnak az eredeti megjelenés elvesztése nélkül.

Ez az anyag azonban érzékeny a hőmérsékletváltozásokra, amelyek penész és penészgombot okozhatnak. A vinil tömbház felülete heterogén, és nem mindig úgy néz ki, mint a fa.

Különleges jellemzők

A burkolásnak két típusa van: szigeteléssel és anélkül.

Szigeteléssel
Szigetelés nélkül

Tekintsük az első, népszerűbb lehetőséget.

Minden tervezési elem egyaránt fontos. Ha elhanyagoljuk a gőzgátat vagy a szélvédőt, akkor sokkal gyakrabban kell javítani. A rétegek a faltól távol vannak.

A blokkházat ugyanabban a sorrendben szerelje fel:

 • Gőzgátló rétegre van szükség a szigetelésnek a fal oldaláról származó nedvességgőzektől való védelme érdekében.
 • Láda - homlokzati keret, egy teret hoz létre a fal és a tömbház között. Egy 100 * 40 mm-es metszettel ellátott rúdról történik.
 • Hőszigetelés. A legjobb hengerelt szigetelés, például ásványgyapot. Az optimális rétegvastagság 10 cm.
 • A szélvédő a ládákhoz van rögzítve. Megvédi a homlokzatot a széltől és a szigeteléstől - a levegőben lévő nedvességtől.
 • Kontrobreshetka - fa lécek, amelyek a tömbházakhoz vannak csatolva. Rendeljen 20 * 40 mm-es szakaszt. Egy üres hely jön létre a szélvédő és a külső bőr között, amely megvédi a lemezek belső felületét a nedvességtől.
 • A külső réteg - közvetlenül blokkolja a házat.

  A design elég könnyű, nem hoz létre terhelést az alapra.Az ilyen homlokzatot nem csak egy új ház építése során, hanem a régi épületek javításakor is fel lehet szerelni.

  Hogyan válasszuk ki?

  A faelemek minőségét jelöléssel lehet meghatározni.

  • E - extra osztály. Az alkatrészek tökéletesen sima felületűek. Az ilyen lamellák bevonása drága lesz, de kevésbé kell frissíteni.
  • A - jól párnázott talppal ellátott termékek.mechanikai sérülés nélkül. Az alkatrészek mind belső, mind kültéri használatra alkalmasak.
  • B - gyenge minőségű alapanyagokból készült táblák. A felületen csomók, kis lyukak, repedések vannak.
  • C - a lamellák alapja rosszul párnázott, lehetnek darab kéreg, repedések, csomók és lyukak. Kívül, az ilyen minőségű anyag gyorsan romlik, és a szakemberek azt javasolják, hogy csak belsőépítészetben használják.

  A különböző iparágak követelményei és szabványai jelentősen eltérőek lehetnek, ezért kívánatos ugyanazon gyártótól származó anyagot vásárolni. Fontos, hogy ne csak a jelölésekre, hanem a lécek megjelenésére is figyeljen.

  B. osztály
  C osztály

  Íme néhány további tipp a minőségi blokkház megtalálásában.

  • A legjobb a külső vörösfenyő számára. Hosszú ideig megőrzi eredeti megjelenését, és gyakorlatilag nem rothad. Fenyő - olcsóbb nyersanyagok, kevésbé a vörösfenyő minősége és tartóssága. A lucfenyőház csak belső terek számára alkalmas.
  vörösfenyő
  Fenyőfa
  lucfenyő
  • A homlokzatok befejezéséhez a szakemberek 35 mm vastagságú léceket használnak. Az alkatrészek hossza 2-6 m, szélessége 15 cm, minden elemnek azonos méretűnek és az ízületek számának minimálisnak kell lennie.
  • Az északi régiókban termesztett fák táblái sűrűbbek. Ez javítja az anyag fennmaradó jellemzőit.
  • Kiváló minőségű lamellákon nem lesz penész, rothadás, repedések és csomók.
  • Ügyeljen a tárolási feltételekre: az áruk raklapon vagy állványon kell lógniuk. Ellenőrizze a csomagolás integritását.
  • Próbálja meg csatlakoztatni az alkatrészeket. A tüskének szorosan be kell illeszkednie a horonyba, de nem kell nagy erőfeszítés nélkül.
  • Ismerje meg a lécek nedvességtartalmát és az őrlés méreteit. Az első indikátor megengedett értéke akár 20%, a második 3 mm mélységig és 8 mm szélességig.
  • Jó, ha az alkatrészeket védő kezelésnek vetették alá biopirensek és égésgátlók. Ez ellenállóbbá teszi őket a külső tényezőkre.
  • A befejezés szebb lesz, ha a táblák megfelelnek a ház méretének. A nagyméretű házak homlokzataiban a széles lamellák jobban néznek ki, és kisebbek számára a keskenyek alkalmasak.
  Széles lécek
  Keskeny lécek

  Hogyan viselkedjünk?

  A tömbház nemcsak saját ház díszítésére használható, hanem gazebók vagy fürdők. Az ilyen homlokzat alapja bármilyen anyag fala lehet: fa, tégla, szénsavas beton. A keretszerkezet külső része lehet.

  A szükséges anyagok rövid listája:

  • rácsos rácsok;
  • üveggyapot;
  • gőz- és szélszigetelő film;
  • körmök korróziógátló bevonattal a rögzítő panelek számára;
  • antiszeptikus (ha a fa alkatrészeket nem dolgozták fel).

  A telepítési tervezéssel kapcsolatos munka számos szakaszból áll.

  • Előállítás. Minden anyagra fel kell tölteni. Ha a tömbházak nem ipari feldolgozásra kerülnek, manuálisan kell eljárni antiszeptikumokkal.
  • Gőzgátló szerelése. Rögzítse a fóliát alulról a tetejére úgy, hogy a csíkok 10 cm-en átfedjenek egymással, és a tűzéssel rögzíthető. Ezután lezárjuk a varratokat csőszalaggal.
  • Rögzítőszalagok. A rúdok közötti távolság nem haladhatja meg a 60 cm-t. Az ajtó és az ablaknyílások közelében további síneket lehet kialakítani - hasznosak lesznek az ellen rács felszerelése során. A keretelemeket könnyebb rögzíteni a fém sarkokhoz. A vágások lehetővé teszik az elemek szigorúan függőleges telepítését.
  • A szigeteléssel végzett munka. Üveggyapot fektetik szorosan, hogy ne legyen rés a láda és a láda között.A kondenzátum felhalmozódik benne, és a nedvesség jelenléte nem a legjobb hatással van a faszerkezetekre. És ha a nedvesség az üveggyapotra kerül, csökken a hatékonysága. A szigetelés elülső felülete szélvédővel van lezárva.

  Van egy algoritmus a falburkolat telepítésére:

  • A ládánál erősítse meg az ellen rács lécét.
  • Vágja le az alsó sor vonalát. A lézer vagy vízszint biztosan segít.
  • Vágja ki a vonalból kiálló kiálló végeket.
  • Biztosítsa az első táblát a vonal mentén. Helyezzük rá egy tüskével - akkor a nedvességet nem gyűjtik a hornyokba. A körmök felülről és alulról, tövisbe és horonyba kerülnek. Ezt óvatosan kell megtenni, hogy ne legyen zseton.
  • Ugyanilyen módon folytassa a második és a következő sorok egymásra rakását.

    Ha a fal hossza nagyobb, mint a tömbház hossza.

    • Helyezze az ízületeket ugyanarra a függőlegesre. Ezután tegye fel a lapot 10-15 mm szélességgel és 20 mm vastagsággal. Ugyanezek a lapok a sarkokat, a lejtőket és a vágást is kiképezhetik. Ez a módszer könnyebb, de a kivitelezés szakszerűtlen.
    • Az ízületek szét vannak osztva. Ebben az esetben a vágásoknak tökéletesen illeszkedniük kell egymáshoz, és az egyes táblák hosszát külön kell kiválasztani. A homlokzat sokkal vonzóbb lesz.

    A következő videóban látni fogod, hogyan lehet a ház homlokzatát szigetelni egy tömbházzal.

    Hogyan kell festeni?

    A fa esztétikailag vonzó, de érzékeny anyag. Talán a nedvesség, a téli hőmérsékleti ingadozások, az ultraibolya sugárzás és a rovarok szenvedhetnek. A természetes nyersanyagok blokkházának elemei nem kivétel. Az impregnálás és a védőfesték segít a fa homlokzat élettartamának meghosszabbításában. Egy drágább opcionális blokkház ipari feldolgozáson megy keresztül autoklávokban. A bevonat elemei olyan vegyületekkel vannak impregnálva, amelyek megvédik a fát a tűztől, rothadástól és más tényezők káros hatásaitól.

    Azoknak, akik megvásárolták a nyers részeket, javítaniuk kell saját tulajdonságaikat. Ezt telepítés előtt meg kell tennie. Célszerű kezelni és csíkolni, és láda, és az alapot. Ehhez ill. Impregnálás és foltok.

    Az impregnálás nem változtatja meg a fa megjelenését. Minden kompozíció három csoportra osztható:

    • A kezeletlen fa esetében vízoldható akrilokat használnak. Jó a belsőépítészethez, mivel nem kellemetlen szaga van.
    • Az alkid fehér szeszes és alkidgyantákból készül. Tartós bevonatot alkotnak, de komoly hátrányuk van - egy éles szag. Csak homlokzati munkákhoz használható.
    • A természetes olajokból, gyakran lenből készült olaj. A bevonat sokáig felszívódik, és megszárad, de ellenállóvá válik. De ez bizonyos színekkel összeegyeztethetetlen.
    alkid
    olaj
    akril

    A fa foltok egy fa árnyalatait sötét tónusok felé változtatják. Nem képez sima réteget vagy fóliát a felületen. Színtelen is, csak védőfunkciókat végeznek. Elérhető vízalapú készítményekben, valamint alkohol, oldószerek és viasz alapján.

    A dekoratív bevonat kiemelheti a fa természetes szerkezetét, vagy megváltoztathatja azt a tulajdonosok szándékával összhangban. Az első esetben érdemes átlátszó lakkot vagy azúrkéket választani. Ha az alkatrészek felülete nem ideális, a festék segít elrejteni néhány hibát.

    A blokkház dekoratív díszítésére az anyagokat sajátosságaik alapján használhatja.

    • A lakkok átlátszó vagy áttetsző fóliát hoznak létre a felületen.
    • Az Azure védő tulajdonságokkal rendelkezik az impregnálással, és egyidejűleg vékony, vízálló réteget hoz létre a felületen. Fényes és matt, átlátszó és színezett. Az alkidnuretanovye azure fát a mechanikai sérülésekkel szemben ellenállóbbá teszi.
    • Festékek - fényes, matt és félmatt. A külső burkolatoknál jobb választani az olajat, nem víz alapú.
    • Viasz - hagyományos matt felület. Fontos megjegyezni, hogy a lakk vagy festék már nem alkalmazható.
    lakk
    festék
    viasz

     A ház falának festése előtt, tömbházzal borított, porról vagy régi bevonatból. Kívánatos az új alkatrészek festése a telepítés előtt. A festék alkalmazása előtt a fát primerrel kezeljük. Ez javítja a zománc felületének tapadását. A nagy területen történő munkavégzéshez a mesterek egy görgővel és ecsettel fordulnak elő a nehezen elérhető területeken ecsettel.

     Gyönyörű bélés példák

     Egy viszonylag gyakori projekt a ház, burkolt blokkház. Az épület szerény mérete ellenére tiszteletreméltó.

     A fém tömbház nem alkalmas fából készült fal utánzására. Ugyanakkor érdekes felszíni textúrát hoz létre, amely egyszerű, de érdekes projektekben használható. A házban lévő ház jelentéktelen lenne, ha nem a "kiemelés" - a homlokzat süllyesztett része és a vonal, amellyel a tető felvázolja a falat.

     Itt az épület jól illeszkedik a tájba. A lamellákkal körülvett és körülvett fák hangulatos légkört teremtenek a ház lakói számára.

     Itt van egy másik példa egy közönséges vidéki ház eredeti épületre történő sikeres átalakítására. Elég az ablakok és a tető alakjának megváltoztatása. A legújabb képek azt mutatják, hogy ne félj, hogy egy tömbházzal rendelkező ház megkülönböztethetetlen lesz másokkal. Ha érdekes részleteket ad hozzá a projekthez és társítja a környezethez, az épület egyedülálló lesz.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba